Ako zvládať finančné problémy a pocity samoty?
Zvonku to mozno nevidno, ale vo vnutri kricim.Kazdy cent prevraciame, skolské obedy na strednej skole platim neskoro, desiatu riesim najlacnejsie ako sa da. S detmi som sama. S vyzivnym boli problemy roky rokuce, teraz sa len vyhraza ako prestane platiť.
Na seba som si nekupila nic mesiace.ked vidim ine mamy, ako idu s detmi na vikendovy pobyt alebo do kina…Hambim sa, nikam ani nechodim, som taky samotar.
Vyhráža sa, že prestane platiť? A koho to zaujíma? Má povinnosť a keď sa naštveš môžeš pýtať zvýšenie. Kedy si naposledy žiadala?
Si skvela, ze to zvladas, on sa moze vyhrazat kolko chce, platit bude musiet tak, ci onak. Bude lepsie.
Deti vyrastú a bude lepšie. Treby vydrzat,.potom budete uz len na to spominat. Najväčšie bohatstvo co mate sú vaše deti ❤️
Obdivujem ta,ze to vobec zvladas vsetko platit. Moze sa vyhrazat,ale vyzivne musi platit. Deti navstevuju otca? Este par rokov a uz bude lepsie. Stredoskolaci mozu brigadovat aspon nieco si privyrobit na oblecenie,skolske pomocky. Raz aj ty niekam pojdes,len nejako vydrzat v tychto tazkych casoch.
Vyhrážať sa môže koľko chce, platiť prestať nemôže, pokiaľ chodia deti do školy.... Ja na vašom mieste,by som podala zvýšenie výživného.....
Si skvela
Je to narocne ale ver, ze niesi jedina tiez mam vycitky ak si kupim nieco sebe a potom a ved az tak to nepotrebujem a mohla som kupit toto alebo toto ale ja este nepracujem a ked zacnem tak s financiami nebude uz absolutne ziadny problem kedze je rozdiel dostavat rodicak a plnohodnotny plat
Ale nejde o to, ze si sama skor o to, ze tam jednoducho mamky rozmyslaju a je jedno ci maju co nemaju partnera
A vyhrazat sa moze, to by som jednym uchom dbu druhym von ak ma raz stanovene sudom len nech skusi neplatit, potom mozes rozputat peklo a dat ho na sud
Ja poznam dve zeny co takto dali ex na sud, k tomu este nejaky ten priestupom a jeden z nich si posedel vo vazeni za neplatenie, ver ze potom je jehonzivot velmi tazky a darmo sa bude hrat na frajera, sama som to videla, darmo chodil s nosom vytocenym hore k oblohe ked nemal nic aj to malo co mal mu stahovali na vyzivne, bol to chudak od hlavy po paty takze vyhrazat sa moze, to by som ani neriesila, ved mu povedz neplat a uvidis co bude
Je tazke ak mas viac deti, mamicky s jednym to este ako tak sa da
Drzim ti palce, si skvela, nezvdavaj to
zacni setrit. a to nemyslim ako vtip - v casoch, kedy som delila jeden jogurt medzi dve deti lebo este som mala na polovicu chleba a to bolo vsetko, co som v ten den si mohla dovolit kupit, som zacala setrit - tak ze 10 eur mesacne, potom dokonca 15, 20... O 3 roky na to sa mi v praci zlepsilo - ale uz som bola naucena zit skromne (nie ze delim jogurt, to uz zase az taky extrem to uz vtedy nebol, ale stale to bolo vyrazne na nizsej urovni ako si zijem teraz) - a vsetky peniazse, co boli navyse - aj len 10 eur, som proste posielala na setriaci ucet.... a potom uz bolo aj na vylet.
toto obdobie, kedy nie su peniaze, treba proste len vydrzat... s pubertalnymi detmi je to tazke, potrebuju veci, vidia oni sami ze ini maju viac a oni iba toto -- ale zase ty to nemozes moc prezivat, stale na to mysliet... Robis co mozes, nemozes mat 3 prace a zodrat sa... hlavu hore, neopustaj sa - nie si ani prva a ani posledna...
a k tomu, ako ostatni maju --- vies kolko ludi iba vyzera, ze na to ma, ale v skutocnosti su na tom financne mizerne??? poznam nejednu rodinu, kde si ziju celkom rozhadzovacnym stylom - ale ved dobre, su dvaja spolu, dobre zarobia, takze maju dvojnasobne peniaze do rodiny ako mam ja vratane vyzivneho... a ked prisla tema na nasetrene a rezervu --- nemaju ani stvrtinu toho co ja. A spotrebne uvery nabrane.
tym len chcem povedat --- nie vsetkych co vidis zvonku ako majetnu rodinu co si dovoli vylety, kino - je aj realne tou majetnou rodinou....

Ahoj, aké staré máš deti?