Ako zvládať situáciu, keď deti žijú s otcom?
Ste tu maminy, ktorych deti su v starostlivosti otca? Myslim normalne maminky, ktore sa o deti starali a nevzdali sa same detí, ale deti sa rozhodli byt s ocinom z roznych dovodov. (Byvanie, skola....). Ako ste to zvladli??da sa to vobec?
Kolko maju chlapci rokov?
Ja sice niesom taka mamina, ale mala som spoluziacku na strednej kde sa rodicia rozviedli a vsetky tri deti sa rozhodli ist byvat s otcom (puberta a menej prisny rodic tak volba bola pre nich jasna). Deti chodievali na navsetvu aj k mame i ked jasne vela krat sa im nechcelo. Ale napriek vsetkemu zanechali si dobry vztah, doteraz sa navsetvuju aj ked sa mama odstahovala do inej krajiny a myslim ze dokonca maju lepsi vztah ako mali pocas obdobia rozvodu.
Tým chcem len povedať že síce je to pre rodiča ťažké ale tým že akceptujú aj požiadavky detí nieje všetko stratené a dobrý vzťah mama deti sa dá zachovať. 🙂
Poznam takych a za 3 mesiace boli u matky. Zistili, ze to nie je take jednoduche a tiez boli 3 chlapi v dome 😉.
@la_dolce_vita 10 a skoro 8 rokov
Ja som tiez ta prisnejsia co dohliada na ulohy, povinnosti, chysta svaciny, pere, upratuje, zhana do skoly pomocky...len s tatom je vacsia zabava, este tomu tak nerozumeju, lubime ich samozrejme obaja.
Zvládneš to presne tak ako aj otcovia. Ale myslím, že tam dlho nevydržia a pôjdu k tebe. Nemôžeš ostať v dome?
@januska12323 nie.ja budem musiet odist
Uvidime ako to vsetko dopadne, chcem aby to deti zasiahlo co najmenej, i ked bude to isto tazke. Do navrhu som dala striedavu starostlivost i ked sa bojim, ze sa nam to nebude darit, kedze v krizovych situaciach nevieme spolu komunikovat .
Zatiaľ to nerieš, deti sú príliš malé na to aby si vedeli predstaviť “nejaký byt niekde neznámo kde” . To je pre nich príliš abstraktné, neurčité. 99% deti povie ze nikam nejdú ked im spomenies sťahovanie.
Ak ste so striedavkou OK obidvaja tak ju navrhnite. Odporúčam stretnutie u mediátora kde si s muzom spíšte nejaké hlavne body - ako sa bude striedať, prázdniny, sviatky co oblečenie, platby v škole atd… Počas rozvodu sa komunikovať nedá, ale to sa utrasie.
Chlapcov vezmi do bytu až ked nejaký bude. Zariad im tam izbu/kutik, kúp nejaké parádne lego co budú mať iba tam, vymyslí niečo v okoli - pizzeriu, kino, prechádzku co sa im bude páčiť. Vysvetlí im ze budú chvilu s tebou a chvíľku s tatinom. Oni to ovela ľahšie pochopia takto názorne ked uvidia byt, zažijú si byt aj bez teba v dome a tatina aj pri starostiach (lebo doteraz bol zábavný, ale to sa zmení )
Hlavne trvaj na striedavke. Ešte sú príliš malý na samostatne rozhodnutie. Nech najskôr vyskúšajú
@lujza123 dakujem 😘
Poznam a dokonca rodicia nadalej robili spolu, on mal deti, zvladali to, ona sa vydala druhy raz a on nie, zostal s detmi, islo o vacsie deti 12.16 rocne.
Ja poznám pár, kde majú obaja striedavu starostlivosť a obaja rodičia idú mimo starostlivosti z domu. Takže keď bola mama na rade, otec išiel na dva týždne mimo a naopak. Ale deti sú vždy doma.
To je však možné iba vtedy, ak sú finančne na tom obaja dobre. Otecko chodí vtedy na týždňovky do zahraničia a plati chod starej domácnosti a žena si platí nájom, predsa len musí niekde mimo toho bývať. Stravu idú na poly.A funguje to. Ale tu sú obaja veľmi rozumní ľudia, ktorí odhodili svoje egá.
A ešte dodám, že Vianoce sú vždy spolu na štedrý deň. Deti sú však 7 a 9 rokov.

Mam chlapcov a otca maju radi...nechcu sa stahocat na byt, teraz byvame na dome.