icon

Ako zvládnuť sama bábätko a problémy v manželstve?

tatiana252024
21. aug 2024

Ahojte. Chcem sa vás tu opýtať, neviem či mi tu teda niekto odpíše. Som mladá, Este nemám dokončenu školu. No minulý rok som otehotnela,potratila a znova otehotnela. V prvých mesiacoch ma opustil frajer no v tom sa vrátil naspäť. Už máme skoro 4 mesačnú dcérku. Sme už aj zosobášení. Pred narodením dcérky sme sa vzali, no to bola celkom chýba. Problém je ten, že mám celkom dosť psychické problémy, kým som neotehotnela bola som psychiatrický pacient a to vlastne so mnou kyve. Som veľmi impulzívna, často mám zlé myšlienky ohľadom môjho manžela. Som taký vodca, no on je, ani neviem ako to povedať, neprejavuje city, neprejavuje názor nič absolútne ako keby neexistoval. Ma 26 rokov a chcel rodinu. No od kedy je dcérka na svete nejak to velmi hapruje. Chce odísť, vraj to je pre nás dobre lebo sa aj hádame.. som nervózna zo všetkého, on mi nie je žiadnou oporou, pomáha s malou tak maximálne manuálne. Nevie sa s ňou ani baviť... Lubim ho stále veľmi, aj keď sme si prešli veľa zlými vecami. Viackrát ma vyhodil z domu, odišiel odomna keď som bola tehotná, je divny človek. Dokáže sa pozerať na mňa jak plačem namiesto toho aby ma objal, taký psycho mi príde. Každopádne k veci. Keďže som mladá, mám nejaké problémy, stále ho ľúbim no on chce silou mocou odísť. Ja to nechcem, hovorím mu nech bojujeme spolu. Čo to je dnes za doba? Som mladšia od neho a vôbec si neprídem, že som z tejto doby. Každý len uteka od problémov namiesto ich riešenia. Neviem či zvládnem byť sama s ňou, aj keď mi pomáha fakt minimálne ale som rada keď je pri mne. Určite nechcem aby odišiel. Nesúhlasila by som s rozvodom a nejakou sprostou striedavou starostlivosťou, veď to by bolo na ňu veľa.. neviem čo robiť, preto sa obraciam sem. Nechce sa zmeniť, už viackrát na mňa fyzicky siahol po tom co som mu dala napriklad facku kvôli tomu že mi klamal. Je to zvláštne, neviem z neho absolútne vyjsť. Ešte keď som otehotnela prvýkrát čo som potratila bol schopný ma "drgnut" tak že som spadla... Není taký stále, no hovorí že ja ho privádzam k tomu aby bol zlý človek. No on je bez citov. Jeho mama ho týrala keď bol malý, mal jednu priateľku ktorá ho podviedla s jeho najlepším kamarátom. Neviem prečo ale pykam za iných chyby ja. Zažili ste si niečo podobné? Že muž od vás po narodení dieťaťa chcel odísť aj keď ste vy nechceli? Som už veľmi zúfalá a na dne... Ani finančne neviem či by som to zvládla, bývam s rodinou. No materská mi nechodi keďže na ňu právo nemám. Vopred ďakujem ak niekto odpise. 😕

Strana
z2
jaskolka
21. aug 2024

@tatiana252024 ja ti nepíšem nikde ze si z nejakej nefunkčnej rodiny
Ale prepáč, ale nezdá sa mi v poriadku, keď sa dvojica schádza a rozchádza,a napokon je spolu len kvôli tomu, ze príde neplánovane dieťa. Navyše sama píšeš ze máš psychické problémy,preto nemôžeš žiť sama. Už to je také ze by som si 2x rozmyslela, ci si zaobstarať dieťa, lebo co myslíš ze do smrti bude s tebou niekto, aby ti pomáhal?dieťa bude rásť, príde kopec iných problémov, stále budeš čakať, kto ti bude pomáhať a spoliejat sa na to?
Myslíš, ze fackanie a stuchance je ideálny obraz pre dieťa? Aky vzor mu dávate takto? A nie, nie je normálne ani v situácii, ze už "nevieš, co robiť" tak streliť partnerovi facku.
Práve o tom je zrelé partnerstvo, ze sa ľudia rozprávajú, snažia sa porozumieť si a nie sa fackat ci strkat,lebo jeden je akčný a druhy tichší.

sashka22
21. aug 2024

@tatiana252024 adekvátny dôvod na to biť človeka ( či dieťa alebo dospelého) NEEXISTUJE!!!! Toto je choré zmýšľanie, ako to vôbec môžeš dopustiť!

jaskolka
21. aug 2024

Ty si tu písala, lebo si chcela pohľad iných žien a rady od iných žien. Dostala si ich, nepáči sa ti to a je ti to na smiech.
No tak keď ste sa rodinou zasmiali na tej komédii, tak aké rady teda čakáš? Smejte sa ďalej, a ďalej si žite podľa toho, ako sa to vám zdá vhodné.

ina2405
21. aug 2024

@jaskolka asi nie neplánované, keď už jedno potratila kvôli zdravotným problémom. Ja prajem tomu chlapovi, nech sa rozvedie. Autorka má zabezpečenú nateraz starostlivosť u rodičov a starých rodičov, jej po rozvode nebude horšie. Ale na mlátenie sa to malé pozerať nemusí.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@sashka22 Z kadial ste prosím vás prišli na to, že dieťa som porodila svojim rodičom a starým rodičom? Nemusí sa prispôsobovať mojej rodine. Preboha toto je chore, ja som si tu prišla po radu a vy tu riešite úplne odlišné veci. Ste jak opičky. Neviem vôbec ani kedy sme si tu stihli potýkať, moje zlaté. Nepotrebujem okolo seba pomocníkov, potrebujem niekoho pri sebe kvôli tomu, že často mám depresívne stavy, kedy musím cítiť od niekoho oporu. Prispôsobovať sa môj muž teda nejako nemusí, všetci sa tu akceptujeme, ani mi nedávajú Boh vie aké rady ako si určite vy myslíte, žijeme normálne, no hádky sú súčasťou každého vzťahu a sú v každej rodine. On je otec dobrý, len nema toľko času. Dieťa sme chceli obaja. Manipulátorka teda nie som, len som impulzívna a potrebujem všetko mať podľa seba a hneď. Obdivuje ma teda moja rodina, ktorá má vôbec neľutovala za to, že som otehotnela. Ja neviem, vy ste smiešne niektoré.

jaskolka
21. aug 2024

@tatiana252024 autorka, trochu sa ukludni. Lebo na MK sa tyká navzájom stále, je to v pravidlách.
A práve to je veľký problém, ze si impulzivna a musíš mat všetko hneď a podla seba. Aj tu to dosť ukazujes, ze život s tebou nie je "peričko".
Lebo život je o niečom inom a ver mi, ze určite vzdy nebude všetko podľa teba. A to ti píšem ako osoba, ktorá už má čo to odzite a ti vekovo môže byť matkou.

sisa_s
21. aug 2024

19r a drza ako vos 😀 vsetci si tu tykame a sranda, ze sa voci tomu ohradzujes a hned nazves zeny "moje zlate"

luccija
21. aug 2024

@sashka22 veď píše ..Určite nieje normálne na dennej báze to robiť ( fackat, biť...) Ale keď je na to adekvátny dovod!

Tak to ja si môžem myslieť, že dôvod prefackat muža je, že zase nespravil niečo čo som chcela, že zase xy veci ...pre mňa sú to adekvátne dôvody.Takto ďaleko nezajdete.Ste príliš mladi na rodinu čo už dieťa je tu, ale rozchod, potrat, ďalšie tehotenstvo, svadba veď to take talianske manželstvo.A kľudne to môže byť, že čo poznal z domu má zase druhu matku čo ho občas zbije.
A to, že je bez citov čudujes sa?mal zle detstvo koľko mal lásky, podpory?Keď si psychiatrický pacient dúfam, že berieš lieky a chodíš na terapie.
Píšeš nadpis ako to zvládnuť sama s dieťaťom, takže pripustas, že zostaneš sama.nirktori ľudia nemôžu byť spolu, lebo si ubližujú to bude váš prípad.Ty nerozumieš jemu, on tebe...nevie sa baviť s malou ..väčšinu chlapov mimo nebaví, nevedia to, a neskôr, keď sa s ním dá hrať chodiť von atď...oporu máš cítiť v sebe, keď máš depresie o to viac potrebuješ kľudne prostredie.Ked si impulzívna a všetko potrebuješ mať hneď čo si myslíš, že to je ľahká povaha?
Pracuj na sebe aj vzťah sa ti zlepsi

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@jaskolka ja som sa pýtala na niečo úplne iné. Vy tu riešite aká som nevyspela, nemám zázemie, som zo zlej rodiny, mladá, nemala som si robiť dieta atď atď... Chcem sa teda spýtať, ked ste všetky také mudrucke, keby vy máte dieťa, keby ste také mladé možno mladšie, otehotniete, pôjdete aj na potrat? Alebo keby sa už narodila tak čo by ste spravili keby ste také nevyzrete? Zabili ho alebo čo? Veď je to boží dar. Nevadí, ľutujem že som tu pisala lebo čo žena to p.

jaskolka
21. aug 2024

@tatiana252024 dostala si tu jasné odpovede, ze lepšie by bolo ísť s chlapom od seba. Ja by som si teda určite v 19 s psychickymi problémami a nedokocenou školou dala kvalitnú ochranu, aby som také dačo ako potrat ani nemusela riešiť.
No a počuj, slečna, uz si riadne drzá a adekvátne pre mňa v tejto situácii teraz by ti bolo streliť tú facku. To by sa ti páčilo?

sashka22
21. aug 2024

@tatiana252024 keby prídem o prvé, už aj keby to bola nehoda a nie cielené otehotnenie, tak okolo chlapa ani neprejdem a nejdem s ním spať zas len aby som znovu otehotnela. Ako mačka keď príde o mačence, tak sa hneď dá nabuchat 🙉 to je asi tá Tvoja vyzretosť. Keď máš jedine detskú izbu v rodičovskom dome...

sashka22
21. aug 2024

A potom čakať od chlapca zázraky, keď sa možno ani v rade v obchode nevie ozvať, nie ešte vychovať dieťa a rešpektovať manželku...

ina2405
21. aug 2024

@tatiana252024 prajem tvojmu mužovi, nech nájde odvahu a nenechá sa fackovať a odíde.

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@jaskolka kludne. Ale aj já mám svoje hranice a toto je nad moje síly. Stretla som veľa ľudí v živote ale tak vytupela jak ste tu vy, máte môj obdiv kam až dokáže zájsť ľudská hlúposť. Už sa tu ani ďalej vyjadrovať nebudem, lebo toto celé čo vy tu vytvárate. Keď som čítala diskusie z roku 2010-2015 tam ešte tie ženy vedeli byť normálne, no čo čítam v roku 2024 tak to je čisto hlupe, nenávistné, ponizujuce. Hlavná vec, že máte Boh vie Jake vysoké školy, no škola vám ľudskosť , porozumenie či rozum teda neda😂

sisa_s
21. aug 2024

Lebo ty bez skoly si tu stelesnenie milosti a porozumenia 😀

sashka22
21. aug 2024

@tatiana252024 dúfam, že tu ľudskosť a porozumenie budeš aplikovať doma na svojom chlapovi, ten to potrebuje najviac! Keď už rozum Ťa obišiel

jaskolka
21. aug 2024

@tatiana252024 dievča, teda s tebou žiť, to bude vyžadovať od dotyčného riadnu dávku trpezlivosti. Alebo aj nie, a budeš žiť sama. To asi bude aj najlepšie pre všetkých, lebo očividne tvoja povaha nie je príliš vhodná na to aby si žila v dvojici, keďže taky život vyžaduje kopec tolerancie, a kompromisov. Co tebe zatiaľ očividne asi príliš nehovorí

tatiana252024
autor
21. aug 2024

@sisa_s myslím, že stále lepšie keď je žena pi*a bez školy, ako so školami, či hádam nie? Už sa tu teda nevrátim, nemala by sa už ani žiadna z vás sem vyjadrovať k nijakej téme, lebo dotyčnému len zdvihnete tlak. Radšej tu nenávisť dajte dakde inde, lebo z toho všetkého čo som si tu prečítala tak musíte mať veľa nenávisti v sebe. Pekný zvyšok dňa prajem.

mandarinka555
21. aug 2024

@ina2405 Ona sa bojí, aby jej chlap neodišiel, lebo potom by nemala koho fackať. Ja ľutujem toho chlapa, lebo keď s ňou ostane, čakajú ho "ťažké časy" ako fackovacieho panáka. A jej vyjadrovanie svedčí o tom, že nie je len mladá, ale aj blbá🙈

petamich
21. aug 2024

Nedava ziadny zmysel cokolvek viac ti pisat, myslim, ze si ukazala aka si 🙂 a ak ti pride normalne fackat kohokolvek, lebo si myslis, ze mas na to dovod, tak podla mna nie je o com

Tak uz len vyborne to mas, zi dalej s rodicmi, nauc dieta, ze toto je normalny stav a fackajte a provokujte sa dalej a zite"stastne az do smrt" a my vsetky p... mudre z Modreho konika si radsej usetrime prsty a klavesnicu

jaskolka
21. aug 2024

Ja už aj chápem, že ten chlap sa nijako neprejavuje, veď ak dačo povie a dostane takú reakciu, ako tu autorka predviedla, tak to radšej drží "hubu a krok". Otázne je, dokedy.

miraccle
26. nov 2024

Obaja by ste potrebovali psychologa, nesiete si veci z detstva, minulosti...a to vsetko sa prejavuje vo vasom manzelstve, ktore nefunguje a uz ani nebude. Ja by som s nim neostavala, mas rodicov,kt.Ti pomozu aj bez manzela, dieta nemoze vyrastat v takom toxickom vztahu, ber ohlad na dcerku, ona vnima vsetko, aj tvoj stres prenasas na nu. Ty potrebujes niekoho,kto bude nablizku. Su to rodicia. Partner ti je na nic, prepac. On nemoze aj za to aky je, lebo bol tyrany a ma povahu aku ma. Necakaj na to, co nepride. Nezmenime partnera. A ak chce odist, pust ho,bude sa Vam obom lahsie dychat.Ver mi. Moze sa ti tym odlucenim psychic.stav zhorsit,ale to vcas prekonzultuj s psychiatrom dobre? Aj rodicmi.Drzim palce, prip.napis,ci si sa nejako posunula od augusta..?

Strana
z2