icon

Ako zvládnuť vianočné besiedky popri pracovných povinnostiach?

6. dec 2025

Ahojte. Tie, ktoré máte malé deti v škôlke a ste na nich samé...ako to riešite v práci? Nedávno som bola na OČR s dcérou, teraz v stredu budú mať v škôlke vianočné vystúpenie,, ale ja mám pracovnú dobu do 19tej. A o týždeň na to ďalšie dieťa v inej triede zase a ja budem tiež v práci. Už mám kŕče v bruchu z toho stresu, ako to povedať kolegyniam, že by som rada bola na ich vystúpení. Mám nadrobene hodiny, už minule som im spomínala, že si nadrabam aby som mohla skôr odísť, keď budem potrebovať. Ale predsa, bola som doma necelé 2 týždne s choroby dcérou, necelý mesiac v práci a zase chcem voľno. Aj keď nie cely deň.. Len skôr odísť. Co robíte v takom prípade? Kazdy tam bude mať rodičov a ja tam budem chýbať, deti ma budú hľadať a neuvidia ma tam...

Strana
z3
anonym_b7bffd
6. dec 2025

Toto sme v robote tolerovali, ide o jeden den. V ine dni potiahnes ty zas za druhe kolegyne, co budu mat besiedku inokedy.

simona20201309
6. dec 2025
@anonym_b7bffd

Toto sme v robote tolerovali, ide o jeden den. V ine dni potiahnes ty zas za druhe kolegyne, co budu mat besiedku inokedy.

@anonym_b7bffd keď ide o moje dieťa absolútne ma nezaujíma co si niekto pomyslí.

simona20201309
6. dec 2025

@anonym_autor ja by som išla aj za cenu výpovede. Nikdy, NIKDY nedám prácu pred dvoje dieťa
A nie sú to len silné reči. Raz som odišla aj vez povolenia, bolo mi to fakt jedno. A div sa svete, svet sa nezrutil, ani firma neskrachovala, ani strecha nespadla

pribinak
6. dec 2025

Veď normálne popros kolegyne, vysvetli o čo ide a povedz že v iné sni zas potiahnes službu ty
My sme v práci tiež rodičia a bežne si takto vychádzame v ústrety

anonym_19b79b
6. dec 2025
@simona20201309

@anonym_autor ja by som išla aj za cenu výpovede. Nikdy, NIKDY nedám prácu pred dvoje dieťa
A nie sú to len silné reči. Raz som odišla aj vez povolenia, bolo mi to fakt jedno. A div sa svete, svet sa nezrutil, ani firma neskrachovala, ani strecha nespadla

@simona20201309 ty by si sa fakt ako samozivitelka odvazila riskovat stratu zamestnania kvoli vystupeniu?

oslo1
6. dec 2025

Ja si kazdy tyzden nadrabam minimalne jednu hodinu a potom ked ma syn nieco v skole, tak sa vypytam od sefky, oficialne sa to zaznaci do denneho planneru, aby mi nepridavali viac paciento v a idem. Je to tak raz za 2 mesiace, tak je to ok. Vacsinou je to tak hodina, dve skor a nikto s tym nema problem, robotu mam urobenu, pacienti boli vsetci videni. Az treba nieco zdokumentovat, tak to potom ked sa vratim domov.
Co sa tyka OCR, tak to neporadim, akurat vcera som dala synovi Ibuprofen rano a poslala ho do skoly. Tu sa sople, chripky neriesia. Dieta vie velmi vela kompenzovat.

Co sa tyka tych hrdiniek, ze by odisli z prace, no prajem vela stastia, potom ze tu nikto nechce zamestnat mamicky s malymi detmi. U nas je za to absencia.

autor
6. dec 2025
@oslo1

Ja si kazdy tyzden nadrabam minimalne jednu hodinu a potom ked ma syn nieco v skole, tak sa vypytam od sefky, oficialne sa to zaznaci do denneho planneru, aby mi nepridavali viac paciento v a idem. Je to tak raz za 2 mesiace, tak je to ok. Vacsinou je to tak hodina, dve skor a nikto s tym nema problem, robotu mam urobenu, pacienti boli vsetci videni. Az treba nieco zdokumentovat, tak to potom ked sa vratim domov.
Co sa tyka OCR, tak to neporadim, akurat vcera som dala synovi Ibuprofen rano a poslala ho do skoly. Tu sa sople, chripky neriesia. Dieta vie velmi vela kompenzovat.

Co sa tyka tych hrdiniek, ze by odisli z prace, no prajem vela stastia, potom ze tu nikto nechce zamestnat mamicky s malymi detmi. U nas je za to absencia.

@oslo1 tiež mam nadrobene, sle oni to považujú, že som si nadrobila tu OČR.

pribinak
6. dec 2025
@simona20201309

@simona20201309 samozivitelka a išla by si aj za cenu výpovede ? To určite 😡😡 to sú len silácke reči a grc
Jasneeeeee😳😳😳😳 deti maminka sa nechala vyhodiť

pribinak
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď sa Nórmalne dohodni s nadriadenou, že ponukas iné termíny kedy môžeš zostať zas ty v praci, nechce sa mi veriť že by ti povedala nie

autor
6. dec 2025
@pribinak

@anonym_autor veď sa Nórmalne dohodni s nadriadenou, že ponukas iné termíny kedy môžeš zostať zas ty v praci, nechce sa mi veriť že by ti povedala nie

@pribinak jasné, vždy zostávam aj dlhšie, aj robím niečo navyše, prídem skôr, keď treba. Len nemám v povahe využívať. Nejak sa bojím reakcie kolegýň, sefkinej ani nie. Jej je to jedno.

pribinak
6. dec 2025
@anonym_autor

@pribinak jasné, vždy zostávam aj dlhšie, aj robím niečo navyše, prídem skôr, keď treba. Len nemám v povahe využívať. Nejak sa bojím reakcie kolegýň, sefkinej ani nie. Jej je to jedno.

@anonym_autor neboj, väčšina si dobre pamätá že ak oni mali malé deti a jak sa tešili na ich vystúpenia
Držím palce 🍀🍀🍀

anonym_fefe73
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nadrábať OČR? 🙈To ako vážne?!!!
OČR sa NIKDY nenadrába. Robím mzdy, tak viem o čom píšem.
Hádam aj kolegyne mali/majú/budú mať deti. Či už zabudli? Slušne treba oznámiť, beriem si voľno/dovolenku, lebo idem tam a tam…
Nepôjdeš “na čierno”.

autor
6. dec 2025
@anonym_fefe73

@anonym_autor Nadrábať OČR? 🙈To ako vážne?!!!
OČR sa NIKDY nenadrába. Robím mzdy, tak viem o čom píšem.
Hádam aj kolegyne mali/majú/budú mať deti. Či už zabudli? Slušne treba oznámiť, beriem si voľno/dovolenku, lebo idem tam a tam…
Nepôjdeš “na čierno”.

@anonym_fefe73 nie doslova, ale chápeme sa, chýbala som, dohnala som.

anonym_114af4
6. dec 2025

@anonym_autor prečo to neoznámis len nadriadenému? Či to ta môžu iba kolegyne uvoľniť? Ja idem vo štvrtok tiež preč počas pracovnej doby a nevie o tom njikto okrem nadriadenej. Ak mas nadčas, nemusí to nikoho zaujímať, kedy a na akú príležitosť si budes čerpať NV😉

januska12323
6. dec 2025

Načo to riešiš s kolegyňami? Opýtaj sa vedúcej a ak povolí kolegyniam len oznámiš pri odchode.

siska53
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nemas si co pytat povolenia od kolegyn, ale od svojho nadriadeneho. A normálny nadriadeny to pochopi.
Kolegyne do toho nic.

doriiis
6. dec 2025

A čo ťa zaujíma názor kolegyn? Máš nadrobene? Máš. Šéfka s tým súhlasí. Dovi dopo.

martinkatinka
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neboj sa reakcie kolegyn, ponukni im, ze ak budu ony potrebovat, potiahnes.

merrysa
6. dec 2025

@anonym_autor a načo je ti celý deň voľna na to vystúpenie? Nemôžeš proste odbehnúť a vrátiť sa? Ja síce robím len na pol úväzku, ale tiež mi minulého roku vychádzala poobedná, tak som prišla trochu neskôr hneď po vystúpení. Syn bol rad že som bola na vystúpeni a zároveň chápal že som ešte musela ísť do prace a bol doma s otcom. Ako píšu baby, kolegyne nerieš, ak je s tým nadriadený ok, tak viac ti netreba.

anonym_265bcb
6. dec 2025

Vystupenie ma syn o 16. To stiham kedze mozem odist z prace o 15. Dcera maju vystupenie 15:15. To tiez stiham kedze je to stvrtok a stvrtky mozme odist o 14. Ale inak by som si nadrobila alebo zobrala dovolenku.

anonym_218142
6. dec 2025

Dovolenka na ½ dna.

13uzivatelka11
6. dec 2025
@pribinak

@anonym_autor neboj, väčšina si dobre pamätá že ak oni mali malé deti a jak sa tešili na ich vystúpenia
Držím palce 🍀🍀🍀

@pribinak no záleží od charakteru.. ja mám takú "super" kolegyňu, ktorej ležím v žalúdku, má dve väčšie deti, ja mám malého 5 ročného a furt ma za to ohovára a vyťahuje pred kolegami keď tam nie som, že hento a hento lebo mám dieťa...a keď sa riešila nová potenciálna brigádnicka, tak ju najviac zaujímalo len či má deti..

autor
6. dec 2025
@merrysa

@anonym_autor a načo je ti celý deň voľna na to vystúpenie? Nemôžeš proste odbehnúť a vrátiť sa? Ja síce robím len na pol úväzku, ale tiež mi minulého roku vychádzala poobedná, tak som prišla trochu neskôr hneď po vystúpení. Syn bol rad že som bola na vystúpeni a zároveň chápal že som ešte musela ísť do prace a bol doma s otcom. Ako píšu baby, kolegyne nerieš, ak je s tým nadriadený ok, tak viac ti netreba.

@merrysa robím od rána do 19tej. Vystúpenie začína o 15,30. Kým to začne, príhovor atď...potom ešte majú tvorivé dielne. A kým by som sa vrátila, už aj fajront. Nechcem celý deň. Píšem, že chcem odísť skôr, nie od rána.

nyusika
6. dec 2025
@13uzivatelka11

@pribinak no záleží od charakteru.. ja mám takú "super" kolegyňu, ktorej ležím v žalúdku, má dve väčšie deti, ja mám malého 5 ročného a furt ma za to ohovára a vyťahuje pred kolegami keď tam nie som, že hento a hento lebo mám dieťa...a keď sa riešila nová potenciálna brigádnicka, tak ju najviac zaujímalo len či má deti..

@13uzivatelka11 úprimne - zažila som, ako si niektoré ženy myslía, že keď majú menšie deti, tak si AUTOMATICKY vyberajú prvé termín dovolenky - bez ohľadu na to, ako dlho sú niekde zamestnané a aká je ich pracovná pozícia.
AUTIMATICKY očakávali, že cez prázdniny majú prednostné právo na voľno... Vianoce detto.

Nie, takto to nefunguje.

13uzivatelka11
6. dec 2025
@nyusika

@13uzivatelka11 úprimne - zažila som, ako si niektoré ženy myslía, že keď majú menšie deti, tak si AUTOMATICKY vyberajú prvé termín dovolenky - bez ohľadu na to, ako dlho sú niekde zamestnané a aká je ich pracovná pozícia.
AUTIMATICKY očakávali, že cez prázdniny majú prednostné právo na voľno... Vianoce detto.

Nie, takto to nefunguje.

@nyusika ja som len brigádnicka, nemám na dovolenku nárok, dni keď nie som v práci nemám zaplatené, veľakrát keď bol syn chorý, ale vedela som že čakáme nápor roboty tak idem do práce, aj keď manžel potom musí dorabat po víkendoch, nikto nemá problém so mnou, som dosť pracovitá, niekedy až moc, len ona má nemá rada, lebo sa so mnou baví jeden kolega 🙂 som tu už dva roky a jediné čo na mňa môže vytiahnuť čo sa týka práce, že mám dieťa. 🙂

pribinak
6. dec 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 no krava

majkakvet
6. dec 2025

@anonym_autor ja Vas uplne chapem ale 25 rokov do zadu som nesla na synovu besiedku lebo presne som bala o pracu atd. A dodnes si to vycitam. Ta robota uz davno neexistuje ale moje vycitky ano.

autor
6. dec 2025
@majkakvet

@anonym_autor ja Vas uplne chapem ale 25 rokov do zadu som nesla na synovu besiedku lebo presne som bala o pracu atd. A dodnes si to vycitam. Ta robota uz davno neexistuje ale moje vycitky ano.

@majkakvet ja tam pôjdem, lebo nikto iný z rodiny tam nebude, iné by bolo, keby tam niekto bol. Len sa bojím, ako to vezmú. Aj keď mam nadrobene, a jedna sa o v podstate o pol dňa a potom zase pol dňa. Čo je jeden deň dokopy...a mam nadrobene aj týždeň. Ale len kvôli tomu, že som nedávno bola doma na OČR. Ja nám proste výčitky a viem, že by som mala oveľa väčšie, keby som sklamala deti.

merrysa
6. dec 2025
@anonym_autor

@merrysa robím od rána do 19tej. Vystúpenie začína o 15,30. Kým to začne, príhovor atď...potom ešte majú tvorivé dielne. A kým by som sa vrátila, už aj fajront. Nechcem celý deň. Píšem, že chcem odísť skôr, nie od rána.

@anonym_autor Za pol dňa firma neskrachuje a kolegyne neskolabuju od množstva tvojej práce. Normálne chod na besiedku, ak to máš odobrené nadriadeným

nyusika
6. dec 2025
@anonym_autor

@majkakvet ja tam pôjdem, lebo nikto iný z rodiny tam nebude, iné by bolo, keby tam niekto bol. Len sa bojím, ako to vezmú. Aj keď mam nadrobene, a jedna sa o v podstate o pol dňa a potom zase pol dňa. Čo je jeden deň dokopy...a mam nadrobene aj týždeň. Ale len kvôli tomu, že som nedávno bola doma na OČR. Ja nám proste výčitky a viem, že by som mala oveľa väčšie, keby som sklamala deti.

@anonym_autor
Tak tam nechoď.
Čo čakáš, akú odpoveď ?
Furt točíš o výčitkách, potom - idem tam určite, veď nám nadrobene...fakt nechápem, čo vlastne chceš riešiť.

Jasné, že máš úst na besiedku.
Nacotrie omáčky okolo toho ?

Strana
z3