Ako zvládnuť život bez pomoci partnera?
Zdravím vás, píšem už sem pretože neviem kde si vyliať srdce 😢 mám tri deti ešte maličké 5,3 a 1 ročne. Pracovala som v obchode ako predavačka no žiaľ už više roka ako som ostala tehotná už nepracujem a dala som aj výpoveď kvôli manželovi. Pretože on potreboval pracovať a nie byť doma pri deťoch celé dni on potrebuje zarábať on zarába viac atď jeho slová .
Povedala som si dobre v pohode. Ja som sa doma starala o deti pretože nemáme kde ich dať ani komu postrážiť atď. Doma som sa starala o všetko variť, nákupy atď všetko čo do domácnosti treba. On pracoval a zarábal pekné peniaze staral sa o nás aby nám nechýbalo nič. A teraz k veci ... Pohádali sme dosť veľmi dokonca má aj udrel 😢 a deti to videli naštvala som sa a vyhodila ho z bytu od vtedy doma vôbec není už je to druhý mesiac prišiel si len po veci a odišiel .
Suseda mi povedala že vraj ho videla s nejakou babou na káve tak a je to tu čo som si aj myslela že má druhú o deti sa vôbec už nezaujíma a neviem ani kde je kde presne teraz býva. Ja do roboty nemôžem ísť kvôli nemu o deti sa mi kto postarať nemá žijem len s tej materskej platím nájom a všetko možné a on sa vôbec nezaujíma o nič dokonca ani či deti majú čo jesť .... Telefón mi nedvíha už som taká zúfalá že volám políciu na neho ja už fakt neviem ... Deti pomalí nemajú uz nič ani v chladničke jogurty atď čo odo mňa pýtajú aj dnes si pýtali keksíky, jogurtik no skadiaľ 😢😢 nemajú ani plienky proste nič. Prosím poraďte ako ďalej.
Mne len niekto vysvetlite, prečo si s takými blbcami robíte toľko deti? To vás nútia s pištoľou? V jeho byte, bez peňazí a 3 deti 🤦♀️ bože nech už je povinná finančná gramotnosť a sexuálna výchova na škole lebo toto nie je normálne…
@kvietok1992 presneee a rovno tri deti s 2ročným odstupom
Tak neostáva ti nič iné , len sa postaviť na vlastne nohy a nebyť na nikom závislá . 5 a 3 ročne môžeš dať do škôlky, najmladšie do jaslí. Jasle môžeš z rodičovského zaplatiť, ten ti ostane aj keď budeš pracovať a môžeš ist do práce . Ostane ti celá výplata na výdavky. Možno by som sa poobzerala v tvojom okoli aspoň po pomaturitnom štúdiu , nech zlepšiš svoju kvalifikáciu a môžeš v budúcnosti mať lepšiu prácu. To štúdium je prispôsobené práve pracujúcim ľudom a ľudom, ktorý sú napr doma s deťmi atd. Čiže dá sa zvládnuť ak to clovek chce. A čo je najhlavnejšie - riešila by som si okamžite právnu stránku veci. Rozvod a výživné .
A dva mesiace si na čo čakala?Na zázrak ?Už dávno si mala ist riešiť situáciu, právnik,žiadosť o výživné,prípadne exekútor,ak by panko vyskakovať,že on nedá. No dá,to je jeho povinnosť, prispievať na deti a aj na teba,ak máš dieťa do dvoch rokov.
To,že ty nemáš absolútne nijaký prístup k peniazom, nekomentujem,to je tiež pekne hlúposť,ale to už teraz nevrátis.
Deti ráno dať do škôlky (dúfam,že chodia)a s tým najmladším do kočíka a ideš do mesta na úrady riešiť to čom skôr. Tvoja rodina ti vie aspoň teraz nejako finančne pomôcť, nákup aspoň? Alebo nejaká kamoška,bývala kolegyňa,aby aspoň ste mali čo jesť?
@jaskolka do škôlky nechodia. Starší len teraz v septembri má nastúpiť. Jasle máme od domová 30 km ďaleko takže toje tiež dosť, keďže vodičák ani auto nemám .
Ale ak je byt jeho, máš kam potom ísť aj s deťmi?
@sima234 Tak byt mi asi nechal, však vie že nemám kam z deťmi ísť
Nebuď naivná, nepoznám nikoho, kto by len tak nechal svoj byt niekomu. Teraz iba odišiel, ale keď sa budete rozvádzať, tak ti ho určite len tak nedá aj tak nemáš na ten byt žiadny nárok.
Dva mesiace čakáš na čo? Hneď zajtra rieš veci.
@januska12323 som stále verila že sa vráti k deťom až kým mi nepovedala suseda že ho videla s nejakou cundrou aj že vyzerala tak .
Nebuď naivná, nepoznám nikoho, kto by len tak nechal svoj byt niekomu. Teraz iba odišiel, ale keď sa budete rozvádzať, tak ti ho určite len tak nedá aj tak nemáš na ten byt žiadny nárok.
@sima234 bože môj ešte to nám treba kam pôjdem z deťmi. Akože fakt som v strese
to teraz nemusis riesit, ze kam s detmi, kym ste manzelia, a kym tam ziju jeho deti, tak vyhodit Ta nemoze. v prvom rade chod na UPSVAR a dohodni si konzultaciu v centre pravnej pomoci - ta je viac menej zadarmo.
potrebujes vyriesit vyzivne na seba a na deti, to sa da aj pocas manzelstva.
Jasné vráti sa a bude najlepší ocino pod slnkom. Ľutovať sa ti nepomôže, potrebuješ vybaviť v prvom rade výživné, neskôr rozvod ale tým sa zatiaľ nezaťažuj.
Byt ti nenechá, hlavne ak sa do toho "obuje" nová žena. Si v náročnej situácií, ale urob ako radia dievčatá. Vybavuj všetko na čo máš nárok. Držím ti palce. Neviem či bolo spomenuté, skús kvôli potravinám osloviť, charity, rodinu tvoju, známych. Možno, keď sa to začne šíriť, ako sa zachoval k svojím deťom, tak sa aspoň trošku spamätá.
baby radíte dobre - výživné CPP a pod, ale autorka nemá € tu a teraz na jedlo pre deti a seba. ja poradím zájst aj na políciu, že je muž nezvestný, nedvíha mobil, deti doma hladné, nenechal ani €, nejaví záujem, ani neprispieva na ich živo bytie. Veď ide o zanedbanie povinnej výživy, opustenie detí, tak nech ho pohľadjú popátrajú na jeho obvyklých miestach (práca, rodina, kamaráti). nech sa sakra spamätá aj jeho rodina, akože nestarať sa do súkromia OK, ale podporovať ho v nezáujme a neplatení, je chrapúnstvo. Ked polícia obvolá / obehne jeho miesta možného výskytu, ked ho nájdu overia si tvrdenia, kde ho nenájdu, tam sa dozvedia ľudia že je hľadaný a echo sa k nemu dostane.
Cestou z polície zájsť na UPSvar, tam za kolíznou a právničkou, poradia aj blízke CPP.
Hned riesit upsvar, vyzivne a vsetko.. a mozno aj ako cacinaka pise...
nechapem na co si do teraz cakala a co si si myslela. Nehnevaj sa, pridam ti trochu, ale doma si s 3 detmi, malickymi, financie nechas drzat chlapovi, nemas ani len po***tí pristup k bankingu spolocnemu ani nic... to ako preco? nemas rezervu.. ale super, vsak.. verime si, lubime sa... to je v poriadku, ze si doma, ked mate rocne dieta, na tom nic nezvycajne nie je, tam si fakt nemas co vycitat.
Rodine si mala povedat, ze je to fajn ze do sukromia sa nebudu starat, ale aj ich vnucence napr. nemaju co do huby, lebo synacik je k**nik...
A susedky ber s rezervou=pokym ty nemas dokaz svoj vlastny tak naozaj s veeeelkou rezervou, ty si zoznem chlapa nejak, vymysli si aby prisiel a skus hrat na citlivu strunu a nie robit dramy, hlavne ked nemas kam ist a nemas nic do ust. A jasne, byt ti nenecha a duplom ked sa to zacne vsetko riesit aj ohladom starostlivosti, aj ohladom financii...
Lenže ako mám ísť. Mám to cca 30 km ďaleko potrebujem aj na autobus alebo vlak aby som sa tam dostala . Napísala som jeho máme sms zatiaľ neodpisuje a volala som aj jeho kamarátovi nech mi povie kde je chcem sa snim v kľude porozprávať ohľadom deti vysvetlila som mu nemám ani 1€ potrebujem snim súrne hovoriť. Zdalo sa mi že aj vie kde je len mi to nechcel povedať ale , povedal že mu dá vedieť. Tak určite mu to povie pretože viem že snim je stále v kontakte. Teraz si zatiaľ hľadám nejakú brigádu a niekoho na stráženie detí niekoho dôveryhodného. Inaksie sa nedá nebudem čakať doma len tak musím niečo vymyslieť.
Hned riesit upsvar, vyzivne a vsetko.. a mozno aj ako cacinaka pise...
nechapem na co si do teraz cakala a co si si myslela. Nehnevaj sa, pridam ti trochu, ale doma si s 3 detmi, malickymi, financie nechas drzat chlapovi, nemas ani len po***tí pristup k bankingu spolocnemu ani nic... to ako preco? nemas rezervu.. ale super, vsak.. verime si, lubime sa... to je v poriadku, ze si doma, ked mate rocne dieta, na tom nic nezvycajne nie je, tam si fakt nemas co vycitat.
Rodine si mala povedat, ze je to fajn ze do sukromia sa nebudu starat, ale aj ich vnucence napr. nemaju co do huby, lebo synacik je k**nik...
A susedky ber s rezervou=pokym ty nemas dokaz svoj vlastny tak naozaj s veeeelkou rezervou, ty si zoznem chlapa nejak, vymysli si aby prisiel a skus hrat na citlivu strunu a nie robit dramy, hlavne ked nemas kam ist a nemas nic do ust. A jasne, byt ti nenecha a duplom ked sa to zacne vsetko riesit aj ohladom starostlivosti, aj ohladom financii...
@simca06022011 máte pravdu, ľutujem sa strašné ako som mu mohla veriť 😔
a ty mas rodinu kde? na tie urady sa proste dostat musis...
mas aktivovany obciansky na slovensko.sk? mozno nejake veic by sa dali aj online potom vybavovat = cize napr telefonicky si to vytelefonujes, co vies podat/poziadat/riesit a potom to online vyplnis...
mas aktivovany obciansky na slovensko.sk? mozno nejake veic by sa dali aj online potom vybavovat = cize napr telefonicky si to vytelefonujes, co vies podat/poziadat/riesit a potom to online vyplnis...
@simca06022011 ako aktivovaný, neviem teda či mám .
@simca06022011 tak skúsim tam volať a poinformovat sa
mať USB čítačku k občianskemu (kedysi ju dávali bezplatne na požiadanie) alebo nastavenú aplikáciu Slovensko v mobile https://play.google.com/store/apps/details?id=s... aby si mohla čítať a písať listy úradom, podávať žiadosti, ak to nemáš tak ísť k niekomu kto má čítačku si to nastaviť
mať USB čítačku k občianskemu (kedysi ju dávali bezplatne na požiadanie) alebo nastavenú aplikáciu Slovensko v mobile https://play.google.com/store/apps/details?id=s... aby si mohla čítať a písať listy úradom, podávať žiadosti, ak to nemáš tak ísť k niekomu kto má čítačku si to nastaviť
@maranco nemám čítačku, no skúsim niečo vymyslieť
Ako to že nemáš ani 1€ ved boli rodičáky 4 dní do zadu ? Na čo si 2 mesiace čakala? 3 deti krátko po sebe áno ale rozmýšľať to už nejde.
a ty mas rodinu kde? na tie urady sa proste dostat musis...
@simca06022011 mamu už nemám mi zomrela keď som bola ešte malá. A otec sa oženil a snim v kontakte ani nie som kvôli nej . Pretože keď som bola malá mi robila len zle ... Nechcem otom písať radšej
Ako to že nemáš ani 1€ ved boli rodičáky 4 dní do zadu ? Na čo si 2 mesiace čakala? 3 deti krátko po sebe áno ale rozmýšľať to už nejde.
@miska1997 ja rodička na účte nemám . Takže dostávam 19 teho šekom
Prečo teda čakáš 2 mesiace na toho poloboha ? Ako ti písali vyššie kontaktuj cpp, úrad práce a rieš alimenty.
kamarátky máš ? Súrodencov ? Napriek tomu všetkému oslov svojho otca aj keď s ním nie si v kontakte. Vysvetli mu situáciu a popros ho o nákup jedla alebo nejaké peniaze. Z rodičovského neplať nájom, využi to na jedlo a ostatné potrebne veci pre deti . Byt je jeho , nech aspoň ten nájom zaplatí . Urobiť toto môj syn , tak ho vlastnoručne vyfackám . Jedna vec je súkromie, druhá hladné deti .
kamarátky máš ? Súrodencov ? Napriek tomu všetkému oslov svojho otca aj keď s ním nie si v kontakte. Vysvetli mu situáciu a popros ho o nákup jedla alebo nejaké peniaze. Z rodičovského neplať nájom, využi to na jedlo a ostatné potrebne veci pre deti . Byt je jeho , nech aspoň ten nájom zaplatí . Urobiť toto môj syn , tak ho vlastnoručne vyfackám . Jedna vec je súkromie, druhá hladné deti .
@subartic minimálne elektrinu, telefón a internet by mala zaplatiť, lebo ju odpoja, no len to by mala vidieť pohyby na manželovom účte či je zaplatené alebo nie
a založiť si v banke bezplatný účet, snáď nechce stále utekať na poštu stáť v rade a platiť zbytočné poplatky pošte za šeky
Len prosím ťa never tomu, že v byte ostaneš, pripravuj sa na odchod. Videla som všelijaké harmonické manželstvná, ale aby nechal muž svoj byt žene, také nie. Ale možno budeš jediná výnimka.
Tým pádom sa ti vyrieši otázka dochádzania, pretože môžeš ísť rovno do toho mesta 30km.
Tieto pribehy ako cez kopirák...bez vlastného bytu, bez nejakej finančnej rezervy, deti s malým vekovým rozdielom, rodina/kamaráti žiadni, nemôžem ísť do práce lebo deti🙄...kdepak se asi stala chyba? že sa tu tie príbehy opakujú

Ale ak je byt jeho, máš kam potom ísť aj s deťmi?