icon

Ako zvládnuť život s dieťaťom po rozvode?

9. aug 2025

Ženy radte... Ako všetko zvládnuť sama s dvojročným dieťaťom?
Dnes sme sa dohodli na rozvode... Muž mi dal jasne najavo že starostlivosť je len na mne...
Mam strach... Ale musím to zvládnuť.
Nejaké rady aby som sa nezbláznila? Ďakujem

anonym_0bf98a
9. aug 2025

@anonym_autor Dieťa do jasliciek, ty do prace a poberať DB, prídavky, vyzivne.
Bude to zo začiatku tazke, ale s jedným dietatom sa to bude dať zvládnuť.
Jediný háčik je byvanie, to máš nejako poriesene?

miroslava21
9. aug 2025

Och to je take smutne, ked otec zavrhne vlastne dieta, a dobrovolne.
Neboj, zvladnes to. Od otecka roka ziadaj riadne vyzivne, nebud prosim hrda, su to peniaze na dieta a je jeho povinnost sa on postarat aspon financne, ked sa nechce podielat na jeho starostlivosti.

autor
9. aug 2025
@anonym_0bf98a

@anonym_autor Dieťa do jasliciek, ty do prace a poberať DB, prídavky, vyzivne.
Bude to zo začiatku tazke, ale s jedným dietatom sa to bude dať zvládnuť.
Jediný háčik je byvanie, to máš nejako poriesene?

@anonym_0bf98a do jaslí chodí ale platíme 340€... Sú jediné v meste... Byvanie nemám vyriešené vôbec budem musieť do nejakého nájmu
Neviem ako to chcem dať z jednej výplaty

betulinka1
9. aug 2025

@anonym_autor s dvojročným uplne v pohode. V prvom rade si debilka otca pamatat nebude. Co ti dava vyhodu. V druhom rade dvojročné dieta je uz super. Bola som sama od tehotenstva, takze viem co pisem. Hlavne zabezpecit financie, vediet poprosit pomoc od rodiny so strážením a na konci vsetkych stresov zistis, ako ti je vlastne s malym fajn. Casom pride aj novy partner. Nie je to koniec sveta. Je to len novy zaciatok.

autor
9. aug 2025
@miroslava21

Neboj, zvladnes to. Od otecka roka ziadaj riadne vyzivne, nebud prosim hrda, su to peniaze na dieta a je jeho povinnost sa on postarat aspon financne, ked sa nechce podielat na jeho starostlivosti.

@miroslava21 akože keď to bude súdom myslím si že prispeje... No podniká a je zamestnaný na pár hodín týždenne viac ako 150€ z neho nedostanem si myslím

autor
9. aug 2025
@betulinka1

@anonym_autor s dvojročným uplne v pohode. V prvom rade si debilka otca pamatat nebude. Co ti dava vyhodu. V druhom rade dvojročné dieta je uz super. Bola som sama od tehotenstva, takze viem co pisem. Hlavne zabezpecit financie, vediet poprosit pomoc od rodiny so strážením a na konci vsetkych stresov zistis, ako ti je vlastne s malym fajn. Casom pride aj novy partner. Nie je to koniec sveta. Je to len novy zaciatok.

@betulinka1 ďakujem za pekné slová

betulinka1
9. aug 2025

@anonym_autor vyzivne urcite dostanes vacsie, lebo tym, ze dokazal platit jasle a zivit rodinu, peniaze ma a aj ked nie oficialne. Dobry pravnik a mudry sudca si s tym poradi. Ty vies aky ma prijem aspon cca.. Vyzivne urcite žiadaj aspon 350€ nech ti to zaplati jasle. Akoze otecko mat nemusi a matka mat musi. Tak sa musis aj na sude ty “vyplakat”. Ma dve zdrave ruky, nech si najde robotu na plny úväzok.

anonym_1540b5
9. aug 2025

zvládnuť musíš.
ostala som sama s malým od jeho prvého roka - prvé narodky už oslávil bez ocinka.
bola som na rd, šetrila som . ale na to obdobie spomínam v pohode.
zvykneš si.

anonym_536188
10. aug 2025

Keď toto čítam až sa mi robí zle z tých "mužov"

jaskolka
10. aug 2025
@anonym_536188

Keď toto čítam až sa mi robí zle z tých "mužov"

@anonym_536188 presne,ja by som fackala takých "chlapov"decko urobiť vie,ale ďalej už to hasne 😤😤

summer23456
10. aug 2025

Neboj, zvládneš to. Ja som s dcérou od jej 15tich mesiacov sama, bolo to ťažké, ale my ženy zvládneme všetko. Pomaly,postupne,všetko sa dá nejako do poriadku a obráti k lepšiemu. Držím palce

anonym_1c4565
11. aug 2025
@miroslava21

@miroslava21 aj mne sa to stalo, dieta malo sotva par mesiacov
Lebo pan si to predstavoval inak a ze mat dieta je tazke 😔 o dieta javi minimalny zaujem, jeho rodina absolutne

anonym_1c4565
11. aug 2025
@anonym_1540b5

zvládnuť musíš.
ostala som sama s malým od jeho prvého roka - prvé narodky už oslávil bez ocinka.
bola som na rd, šetrila som . ale na to obdobie spomínam v pohode.
zvykneš si.

@summer23456
@anonym_1540b5 s odstupom casu , mate zivot v pohode?
Ja sa strasne bojim tej samoty, ked dieta zaspi to ticho a prazdny byt, postel je tazive

summer23456
11. aug 2025
@anonym_1c4565

@summer23456
@anonym_1540b5 s odstupom casu , mate zivot v pohode?
Ja sa strasne bojim tej samoty, ked dieta zaspi to ticho a prazdny byt, postel je tazive

@anonym_1c4565 áno, v pohode. Na začiatku som tiež bola taká, že nechcem byť sama, chcem pre dieťa rodinu... Malá som pár pokusov o zoznámenie, nič z toho a nakoniec som si zvykla na samotu, ja môžem povedať, že som spokojná celkom... Ale zas nie každý je spokojný, že žije sám, ja som našťastie. Ak sa aj niečo zmení, ale už nikdy by som si k sebe nenastahovala muža... Je to ťažké byť sama na všetko ale napr sestra má muža a je tiež sama ba všetko, lebo on je vkuse v práci, s deťmi nechce byť, takže to ju štve viac, keď čaká pomoc a nedostáva sa jej... Neboj, bude ti ešte fajn💗

anonym_1be093
11. aug 2025
@betulinka1

@anonym_autor vyzivne urcite dostanes vacsie, lebo tym, ze dokazal platit jasle a zivit rodinu, peniaze ma a aj ked nie oficialne. Dobry pravnik a mudry sudca si s tym poradi. Ty vies aky ma prijem aspon cca.. Vyzivne urcite žiadaj aspon 350€ nech ti to zaplati jasle. Akoze otecko mat nemusi a matka mat musi. Tak sa musis aj na sude ty “vyplakat”. Ma dve zdrave ruky, nech si najde robotu na plny úväzok.

@betulinka1 Nehrozí, aby dostala také výživné na 2-ročné dieťa. Keďže chodí do jaslí, matka pravdepodobne pracuje a dostáva aj RP. Výdavky na dieťa sa delia rovným dielom. Nemala by som veľké oči. Ak dostane 200€, bude rada.

betulinka1
11. aug 2025
@anonym_1be093

@betulinka1 Nehrozí, aby dostala také výživné na 2-ročné dieťa. Keďže chodí do jaslí, matka pravdepodobne pracuje a dostáva aj RP. Výdavky na dieťa sa delia rovným dielom. Nemala by som veľké oči. Ak dostane 200€, bude rada.

@anonym_1be093 ale hrozi. Lebo 340€ su len jasle. Cize ak berieme 50 % matka na 50 % otec, tak to je 170€ len jasle. Dieta este nejedlo, neobliekol sa, co je teda pri 2 rocnych cca. Tych 180€ z 200 € priznávané bezne, o ktorom hovoris ty. Takze to mame 170€ jasle a 180€ bezne vyzivne. Spolu 350€.

anonym_1be093
11. aug 2025
@betulinka1

@anonym_1be093 ale hrozi. Lebo 340€ su len jasle. Cize ak berieme 50 % matka na 50 % otec, tak to je 170€ len jasle. Dieta este nejedlo, neobliekol sa, co je teda pri 2 rocnych cca. Tych 180€ z 200 € priznávané bezne, o ktorom hovoris ty. Takze to mame 170€ jasle a 180€ bezne vyzivne. Spolu 350€.

@betulinka1 Keď myslíš.... Na staršie deti pri lukratívnom príjme cca 2500-3000€ vyjde 300€. A to sa platí školné v súkromnej škole.