Ako zvládnuť život sama s deťmi?

13. aug 2023

Píšem anonymne keďže veľa ľudí ma tu pozná.
Potrebujem poradiť možno povzbudiť ako to zvládnuť život sama s deťmi?Dá sa to všetko utiahnuť financne bez pomoci rodiny?Nemá mi kto pomôcť.
Deti mám jedno v škôlke druhé na ZŠ.Robim na jednu smenu skrz deti.Bojim sa čo keď ostanú choré a ja na ocr,urobí mi to škrt financne.Sice mám niečo našetrené no aj strach tam je či to dám.
Mám ešte jednu otázku či má niekto z vás skúsenosť,že manžela vylúčil súd z užívania nehnuteľnosti a musel odísť zo spoločneho bývania plus dal zákaz priblíženia k žene a k deťom.Chcela by som vedieť ako to prebieha v praxi.Dakujem

zuzanna33
13. aug 2023

Spoločné bývanie nemusí opustiť keďže je to váš spoločný majetok.Bud slovná dohoda alebo rozhodne súd či už sa nehnuteľnosť predá alebo jeden druhého vyplatí ale to zase závisí aj od toho či máte byť/dom na hypotéku alebo v súkromnom vlastníctve. Zákaz priblíženia sa vystavuje na podnet od polície ak si v ohrození života ty alebo deti aj to nieje pravidlom väčšinou sa porušuje zo strany muža ak máš otázky kľudne napíš do správy. A fynančne ak máš našetrené pri deťoch nikdy nieje dosť € otec musí platiť riadne výživné určené súdom, držím palce 🍀 a všetko sa dá zvládnuť len sa netreba báť!

pkgirl30
13. aug 2023

Ja som tiež sama s dieťaťom, je postihnutý, je pravda že exmanžel sa o syna stará ale finančne to ťahám sama. Práve som musela aj ja riešiť situáciu že idem na operáciu a čo so synom, ale nejako to hádam zvládneme. Finančne sa to utiahnuť dá pokiaľ neprídu nejaké nepredvídateľné veci.

hipuska
13. aug 2023

Ja som tým prešla. Dá sa vylúčiť ale musí byť dôvod. U nás má aj zákaz priblíženia ale trvalo to 5 rokov kým súd rozhodol

autor
14. aug 2023

@hipuska Mne povedali že do mesiaca od podania na súd vylúčia muža zo spoločného bydliska a vraj to môže trvať aj do konca života to vylúčenie,tiež zákaz priblíženia.Dovod na to je.Len neviem ako to prebieha v praxi.

hipuska
14. aug 2023

Ak podas návrh na neodkladne opatrenie, tak ano. U nás to bolo do 24 hodín do podania.

autor
14. aug 2023

@hipuska Áno neodkladne.Len to potom ako je v prípade keď muž bude musieť odísť lebo bude vylúčený a žena s deťmi ostane.A hypotéku bude platiť sama žena ďalej,mne povedali že banke je jedno kto platí.Lenze nehnuteľnost by nebol vysporiadaný po rozvode.Aj s týmto máš skúsenost?

hipuska
14. aug 2023

No, pokiaľ nezrusis bsm, peniaze máte spoločné. My sme pol roka žili 300 km od seba a súd to vôbec nezaujímalo. V tomto tahas za kratší koniec

lily246
16. aug 2023

Ak si dobre pamätám, @soldi si toto zažila, možno poradí najlepšie

soldi
16. aug 2023

U nas to bolo tak, ze som na exa zavolala policajtov, ti dosli a zobrali ho prec z domu - po spravnosti mal dostat od nich zakaz na 10 dni.
Hned na druhy den moja pravnicka podala neodkladne opatrenie, ktore bolo aj hned schvalene. 7 dni je lehota na schvalenie.
Potom mas 30 dni na podanie zaloby na civilny sud, ktory uz rozhoduje podla dokazov.
Cize zobrali ho policajti, resp mu povedali, aby spal mimo domu a uz sa sem nikdy nevratil. Ani zbalit si veci, ani nic. Muselo to byt velmi tazke prenho.

autor
16. aug 2023

@soldi Ďakujem,a nevrátil sa,dokedy ho vylúčili zo spoločného domu?A muž ako reagoval na to,nesnažil sa ťa skontaktovať?

soldi
16. aug 2023

Nemohol sa vratit. Zaloba skoncila dohodou ze zakaz vstupu do obydlia plati kym si nevyporiadame bsm a zakaz priblizenia ma dozivotne. V kontakte sme, lebo mame 4 deti.
Ale nejake pokusy o obnovu vztahu neboli. On zije s novou partnerkou. Mne sa skor vyhrazal a pod, par krat dostal za to pokutu.

soldi
16. aug 2023

Vratit sa nepokusal, to mu policajti vysvetlili dost jasne. Neviem co presne mu povedali ale potom nejaky cas ani nepisal ani nevolal. Ja som mu zbalila veci a doniesla k jeho rodicom kde docasne ostal byvat

autor
16. aug 2023

@soldi A ako ste vysporiadali BSM?