icon

Ako zvládnuť život samoživiteľky s malými deťmi?

12. jan 2025

Ženy, určite som v tom neostala takto sama a zaujímalo by ma ako ste to zvládli vy alebo hocijaké rady ako to zvládnuť. Moja pracovná doba je pondelok - piatok 6:30-15:00 alebo 7:00-15:30 (podľa obeda), mám dve malé deti 4r (škôlkar) a 3r ( ide do škôlky od začiatku februára) to je aj môj nástup do práce. Som na ne sama, ex nejaví záujem. Príde raz za čas a ostatné razy ,keď má prísť ani nezdvihne telefón (nedá sa na neho spoľahnúť), nemám ani rodinu ,ktorá by vedela pomôcť (rodičia pracujú a starajú sa o svojich rodičov ,zdravotne na tom nie sú dobré). Mamka mi tak raz do mesiaca pomôže ,keď jej vyjde voľno. Ako ste to zvládli samé s deťmi a prácou, OCR, prázdniny?

sante81
12. jan 2025

Pomohli mi rodičia, keď boli deti malé. Žiaden osobný život niekoľko rokov, len práca, škôlka, choroby, výchova, škola, učenie. Ďakujem za veľa najmä mojej mamine, bez nej by som s deťmi nebola tam , kde teraz.
Držím palce 🍀

simonaniky
12. jan 2025

Neboj, zvládneš to, nájdeš si systém a budeš na seba hrdá! Ja síce s jedným dieťaťom, ale dlhším pracovným časom … začiatok je ťažký, budú choroby…. Ale určite sa to vykryštalizuje a budete to zvládat, možno nájsť študentku, staršiu pani na občasnú výpomoc.. Držím palce! 🍀

idamia
Autor odpoveď zmazal
hsara99
12. jan 2025

Dufam, že keď sa nestará aspoň platí patričné výživné.

autor
12. jan 2025

@sante81 @simonaniky @idamia
Ďakujem za podporu. Máte môj obdiv ,že ste to zvládli.
Doteraz som bola doma s mladšou dcérkou ,tak sme to nejako zvládali. Ale teraz sú samé obavy ako zvládnem vykryť všetky prázdniny a očr. Stáva sa že staršia ide do škôlky trebárs len týždeň do mesiaca kôli chorobám. Výpomoc si finančne nemôžem dovoliť. Nežijeme si zle,ale peniaze nazvyš tiež neostávajú.

olimuc
12. jan 2025

Vsetko odrobene na HO … nic ine sa nedalo (vlastne je to tak stale deli nas viac ako 1000 km) aj od rodiny aj od otca … ale ja napr platim pani na vyzdvihovanie 2x do tyzdna inac by som to s hodinami nedala

andreatytler
13. jan 2025

Ja len ze mate moj obdiv zeny co vychovavate deti same. Uz len taky moment ked ste chore a potrebujete si 1-2 dni vylezat horucku a vy musite vstavat.

monikak1313
19. jan 2025

Pomohli mi rodičia. Bola som stále v práci. Stále stále. Bohužiaľ. Keď som chcela niečo mať pôžička. Mala som skvelých kolegov ktorí boli v tom období aj mojimi priateľmi. Som za to nesmierne vďačná.Myslím že všetky vieme o čom to je. Buďme na to hrdé.😘❤️❤️