Ako zvládnuť život samoživiteľky s malými deťmi?
Ženy, určite som v tom neostala takto sama a zaujímalo by ma ako ste to zvládli vy alebo hocijaké rady ako to zvládnuť. Moja pracovná doba je pondelok - piatok 6:30-15:00 alebo 7:00-15:30 (podľa obeda), mám dve malé deti 4r (škôlkar) a 3r ( ide do škôlky od začiatku februára) to je aj môj nástup do práce. Som na ne sama, ex nejaví záujem. Príde raz za čas a ostatné razy ,keď má prísť ani nezdvihne telefón (nedá sa na neho spoľahnúť), nemám ani rodinu ,ktorá by vedela pomôcť (rodičia pracujú a starajú sa o svojich rodičov ,zdravotne na tom nie sú dobré). Mamka mi tak raz do mesiaca pomôže ,keď jej vyjde voľno. Ako ste to zvládli samé s deťmi a prácou, OCR, prázdniny?
Neboj, zvládneš to, nájdeš si systém a budeš na seba hrdá! Ja síce s jedným dieťaťom, ale dlhším pracovným časom … začiatok je ťažký, budú choroby…. Ale určite sa to vykryštalizuje a budete to zvládat, možno nájsť študentku, staršiu pani na občasnú výpomoc.. Držím palce! 🍀
Dufam, že keď sa nestará aspoň platí patričné výživné.
@sante81 @simonaniky @idamia
Ďakujem za podporu. Máte môj obdiv ,že ste to zvládli.
Doteraz som bola doma s mladšou dcérkou ,tak sme to nejako zvládali. Ale teraz sú samé obavy ako zvládnem vykryť všetky prázdniny a očr. Stáva sa že staršia ide do škôlky trebárs len týždeň do mesiaca kôli chorobám. Výpomoc si finančne nemôžem dovoliť. Nežijeme si zle,ale peniaze nazvyš tiež neostávajú.
Vsetko odrobene na HO … nic ine sa nedalo (vlastne je to tak stale deli nas viac ako 1000 km) aj od rodiny aj od otca … ale ja napr platim pani na vyzdvihovanie 2x do tyzdna inac by som to s hodinami nedala
Ja len ze mate moj obdiv zeny co vychovavate deti same. Uz len taky moment ked ste chore a potrebujete si 1-2 dni vylezat horucku a vy musite vstavat.
Pomohli mi rodičia. Bola som stále v práci. Stále stále. Bohužiaľ. Keď som chcela niečo mať pôžička. Mala som skvelých kolegov ktorí boli v tom období aj mojimi priateľmi. Som za to nesmierne vďačná.Myslím že všetky vieme o čom to je. Buďme na to hrdé.😘❤️❤️

Pomohli mi rodičia, keď boli deti malé. Žiaden osobný život niekoľko rokov, len práca, škôlka, choroby, výchova, škola, učenie. Ďakujem za veľa najmä mojej mamine, bez nej by som s deťmi nebola tam , kde teraz.
Držím palce 🍀