Bezvýchodisková situácia
Ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, nevidím východisko
Skúsim to tu teda napísať, možno sa nájde medzi vami niekto koho niečo napadne, čokoľvek to bude, prosím, sem s tým..
Žijem sama s jedným dieťaťom (školák na prvom stupni ZŠ), nemám už ani rodičov, ani svokrovcov, ani žiadnu rodinu v blízkom okolí...mám vzdialenejšiu rodinu, ale ďaleko a tou diaľkou sa časom tak stalo, že už ani neviem či ich možem za rodinu považovať, keďže kontakt medzi nami je taký, že žiadny 😖
Tým, že žijem sama, potrebujem peniaze na prežitie, čiže potrebujem chodiť do práce, ale na druhej strane ako mám do práce chodiť, keď všade sa robí na smeny, na dvanástky a proste od vidím do nevidím...kde mám dať dieťa v tej dobe, keď som v práci a dieťa nie je v škole? či už z dôvodu sviatkov, choroby, alebo prázdnin..opatrovateľka si pýta takú sumu na hodinu, že ja sama za hodinu toľko nezarobím, čiže nemysliteľné, keď počítam s každým centom čo zarobím.
A myslím že nikto mi nebude dieťa strážiť len tak zadara, z dlhej chvíle ..
Otec dieťaťa ho postráži len po dobu nevyhnutnú, aj to mi potom vyplakáva, že musel skôr z práce odísť, že nestíha, že málo zarobí tým pádom....aj z toho dôvodu som pred časom dala výpoveď z práce kde som robila na smeny, lebo to sa proste nedalo..
Teraz pracujem len na dohodu, pár hodín denne, čo bolo doteraz super časovo, lebo som dieťa odniesla do školy ráno a poobede som poňho šla, neobmedzovali sme otca...už čo sa týka zárobku je to na trt, ale aspoň niečo a snažím sa zohnať ešte niečo k tomu.
Ale čo teraz, cez prázdniny? Ja naozaj nemám tušenie, že čo mám robiť... sa cítim ako piate koleso na voze na tomto po*ratom svete 😔
@samantha009 aky druh???je to aj jeho dieta a preco by len matky mali vsetko platit??otec da alimenty co je casto par e a dost??a matka vsetko ostatne hoci nema co do ust!?!ty zjavne fakt nechapes co robis zle!!a preto nikdy nebudes mat lepsi zivot!!nikdy a nicis ho aj dietatu!mam dost z teba...k tebe skoda slov...chuda dieta
ty kofa..máš chuť sa naťahovať? 🙂 koľkí krát už píšem, že nemáááá...ktorej časti slova NEMÁ nerozumieš? vieš čo znamená nemať?
@petulda333
či podám návrh na súd, alebo nepodám...nič sa tým nezmení
akurát možno to, že mu zoberú vodičák, alebo ja neviem ako inak ho budú naháňať a to sposobí, že sa zvadíme a nebude s malým ani toľko čo doteraz...a že to tak bude, to viem, lebo viem 🙂
@samantha009 kofa??to pises asi o sebe!uz ti tu pisali ze ak nema dostanes nahradne vyzivne od statu a ty furt nechapes alebo nechces!!pisala si ze ma robotu hoci aj na cierno tak ma z coho platit!tak uz otvor oci pre boha!!!radsej sa sama zadlizis alebo budes hladovat len aby si chudacika ex neobtazovala..ako z toho co pises je jasne ze na byvalom ti viac zalezi nez na dietati
Čítala som celú diskusiu ale akosi som sa stratila v téme. Len jedno ma zarazilo, zakladateľka diskusie chcela radu ako ďalej. Nič sa jej nepozdávalo, žiadna rada atď. a nakoniec ešte každú prispievateľku " česť výnimkám d....e, že nikto jej neporadil detský kútik v OC. Tak toto je paráda🙂))) nedalo sa nereagovať, sorry
@samantha009 asi o radu uz nestojis ale pozicka alebo predaj bytu je nieze klinec do rakvy ale rovno vykopanie hrobu z ktoreho sa uz nevyhrabes.... moj nazor.... hocico ine a hocijako inak, ale brat pozicku z nejakej nebankovky, a inde by ti ju nedali, to je fakt hrozne rovnako ako prist o strechu nad hlavou a byvat v drahych podnajmoch kde sa ti peniaze rychlo rozkotulaju a s v r***
Ja chapem ze mas hrdost, nechces sa ,,ponizovat,, ale aj pan boh vravi Pros a bude ti dane ( a to nie som extra veriaci) Tym chcem len povedat ze to nie je o ponizovani sa, ale pomoc obcas potrebuje kazdy či fyzicku, psychicku, peňažnú, odbornu....
@petulda333 hej kofa si, lebo sa do toho vobec nerozumieš...a čo si myslíš, že od štátu dostanem len tak náhradné výživné? že to od neho nebudú vymáhať?
je schopný zarobiť pekné peniaze, ale píšem zas a znova ako v pomocnej škole, že má zlé obdobie, berie roboty za smiešne peniaze, len aby nejaké peniaze zarobil, čo mu ale nestačí ani pre neho samého...to už že to musím tak polopate písať, je fakt trápne...koľko máš iq?
A ohladom toho ze sa ti rodina neozvala ked si napisala na fb, myslis ze to vobec citali? Ja ti poviem ze na tisic percent neviem co vsetko kto z mojich fb priatelov pridava. Zobrazuju sa prispevky podla kluca, generuje hlavne ludi ktorych casto lajkujes alebo pozeras. Takže ak nie ste v pravidelnom kontakte, ani nevedia o tv prispevku. Dslsia vec je, ze vztahy sa budujú postupne. Treba na to volu podotykam ze hlavne z tv.strany a snahu.....
@marcela1702 ale uznaj, že poslať decko do tábora medzi cigánčatá je aká rada? alebo ho nechať strážiť nejakej neznámej osobe z inzerátu? alebo ho nechať samé doma, šak čo sa može stať alebo ho voziť so sebou v aute po meste a riskovať pokutu alebo nehodu...hej hej ešte som neskúsila ten kostol to je fakt, ale aj tam sa pojdem popýtať a dám vám vedieť že aby ste vedeli ako si len vy myslíte že akí sú ľudia ochotní...ani vy by ste nepomohli, priznajte si to 🙂
@samantha009 a ty??budu vymahat to je jasne ale aspon bude mat dovod najst si normalnu robotu!!ale nie len ho lutuj kludne dalej a zadlz sa ty...kdeze on chuda aby mal financny problem...ja nechapem ze beres ohlad na neho ze to ma ta ke a bude mat horsie!a ty to mas lahke??preco sa mas ty zadlzovat ked aj on je otec a je jeho povinnost ti na dieta prispievat..ak nepodas ziadost o alimenty tak si normalnu robotu nenajde nikdy ved naco ked ho lutujes a nema ziadne povinnosti
@zuzka105 voľu z mojej strany? v 18 tich mi zomrela mama, o 5 rokov na to otec...mala som 23 rokov, bola som bez roboty, lebo som sa 24 hodín denne viac ako pol roka musela starať o nevládneho otca a táto "rodina" nebola schopná ma ani vtedy kontaktovať, či žijem..ja sa do riti pchať nikomu z nich nebudem
@petulda333 poznaš ho asi lepšie ako ja, ale ja tvrdím, že jeho nič neprinúti si nájsť normálnu robotu, kde by nad ním niekto stál a ho kybicoval...to skor utečie dakde do zahraničia a čawky
@samantha009 ked si myslis, aku velku sluzbu robis synovi, ze neziadas od jeho otca alimenty, sudom urcene stretavanie, tak sa mylis, syn uz nie je maly, vidi a chape viac, nez si myslis, len aby sa nezacal otca stranit
no a stačí, išla som
@samantha009 a prave preto si ziadaj alimenty!aby ho to donutilo...nepoznam ho a takeho chlapa by som ani poznat nechcela ktory by sa o dieta aj financne nepostaral a nechal by nas zit takto!a kebyze sa na dieta vykasle lebo ziadas co dietatu patri tak nech taky chlap si to dieta potom nezasluzi ked pre peniaze by bol schopny sa na neho vysrat!!!ja chapem ze chces udrzat dobry vztah a chces to aj kvoli dietatu ale musis pozerat aj na vas ako zijete ake tazke to mate a jeho povinnost to je!
@samantha009 Je to v tv hlave ako k veciam pristupis. Mozes to brat ako pchat do riti alebo to mozes brať tak, ze sa s niekym porozpravas, možno mu das druhu sancu, kedze vztahy po maminej smrti teda asi neboli dobre a asi citis krivdu ze si bola na vsetko sama....Chyby robia vsetci, aj ty aj oni. Ja som tiez sama, rodicia mi umreli, s bratrancami sa nestretavam. Ale keby mam byt v takej sracke ze nemam poriadne z coho zit, slušne by som ich oslovila. Vela veci, nehnevaj sa ze to tak napisem, vidis moc ,,klietkovo,, z perspektivy urazenej zivotom skusanej a trpiacej zeny. Mozno najlepsie by si urobila sa trosku skludnit, predychat, a skusit sa cpozriet na veci z nadhladu, trosku z vtacej perspektivy a bez emocii....
@samantha009 kamosky nemáš?
ešte som sa vratila...stale mi nenapísala tá pani nazov tej organizácie čo poskytuje tie lacné tábory, že? či som prehliadla? 🙂
kamošky dávajú vlastné deti babičkám, aby si od nich oddýchli a aby nesedeli doma 🙂 @smatka
@samantha009 Tak sa spýtaj či sa nenájde miesto u babičky aj pre tvoje.
@samantha009 odkiaľ si?
@petulda333 vidíš ako si hneď zmenila názor? ešte pred chvíľou si písala aby si ho on zobral, lebo ja si nezaslúžim byť matkou ...ver tomu že by ho to neprinútilo, už len preto, že by ho to nútilo a ako píšem, on inak zarobí fakt dobre, takže sa dakde lopotiť za minimálku to ee
@zuzka105 len vieš že ani nemožem od nich niečo čakať, lebo žijú možno vo vačšej biede ako ja, v doslova hladovej doline..a zas výhovorka že? 🙂
@samantha009 mam takisto 8ročného syna a ja som to riešila tak, že som mu kupila mobil a rano do školy sa chysta sam, samozrejme všetko mu pripravim ja pred odchodom do prace a poobede ho pušťaju o 16tej z družiny.Keď pride domov prezvoni mi a čaka pokiaľ sa ja vratim domov z prace.Ulohy si robi v družine.Bolo to ťažke aj mam oňho strach,ale o pracu som prisť nemohla.Takisto som sama,mne ho nepostraži ani otec dieťaťa, už rok ho nevidel lebo nechce jednoducho nema zaujem.Čo sa tyka prazdnin , tak robim len dva tyždne cez letne prazdniny a tie som riešila dennými tabormi.
@melyna nemenim nazor...lebo ak sa chces drzat len toho ze nic nejde a neda sa a ze budes pozerat len na dobro tvojho ex tak si dieta nezasluzis..ale pisem ze by som ohlad na chlapa v tomto nebrala a keby bol vazne ochotny sa na neho vysrat tak duplom by som tie prachy ziadala a bojovala o ne..taky chlap si lutost nezasluzi
@samantha009 chapem ta, zivot sa s tebou nemaznal. Je tazke stratit jedneho rodica a este tazsie, ak stratis oboch. Je nielen fyzicky, ale hlavne psychicky a emocionalne tazke v mladom veku, ked si ostatni uzivaju nerozvaznost mladosti, starat sa o choreho rodica. Videla som mamu po operacii srdca, a to som bola o 10 rokov starsia ako ty vtedy, a viem ako to so mnou zamavalo. Rozumiem, ze si zatrpkla na pribuznych. Kto by nie. Avsak, uz nie si sama. Uz si zodpovedna za dva ludske zivoty. A z vlastnej skusenosti viem, ze nestaci ludom naznacit, treba ich o pomoc poziadat. Vtedy vedia prekvapit. Viem, ze poziadat o pomoc chce velku davku sebazaprenia a potlacenia svojho prirodzeneho ja. Ak sama neodpustis, nedockas sa pomoci. Pozri sa na to opacne - nie ty sa pokoris, ale tym, ze poziadas rodinu, ktora ti ostala, o pomoc so strazenim syna, vlastne das najavo, ze chces im odpustit ako sa k tebe vtedy zachovali. Je to tvoj ustretovy krok, a ak ho neprijmu - ak nebudu ochotni a schopni pomoct ti v tejto veci - tak nad nimi zlom palicu. Ludia sa menia. Mozno by si vstupili do svedomia. A vzdy to mozes podat tak, ze "vtedy som vas o pomoc neprosila, ale teraz by mi fakt bodla". Nikto nehovori, ze musis prosikat. Nuz a ak sa odhodlas a pojdes sa popytat na farske tabory, odporucam naozaj opisat svoju situaciu a nehrat sa na hrdinku. Proste povedat, ze to uz nezvladas, je to na teba vela a nemas si sama ako pomoct. Drzim palce, nech sa vam leto podari prekonat. Trva "len 8 tyzdnov"...
@melyna no mobil som mu aj ja zabezpečila, lebo boli take dni, kedy som šla ráno do práce a ostal na hodinu dve sám, kým k nemu neprišiel ex...ale dlhšie sa bojím, keby mi zavolá, že sa dačo stalo, ja by som od nervov dakde sa aj vykotila po ceste
@samantha009 na jeho stravu by si prispela a mozno by ho opatrili týždeň dva, ak su doma ze nepracuju preco nie...

aj tak najlepšia hláška čo tu padla, bola že ..."mne keby ex nedal na tábor, nie som s ním kamarátka" 🙂
ako čo k tomu treba dodať...to už len z toho je vidieť aký druh prispievateľov sem píše
a že ja sa mám zobudiť 🙂