icon

Exekucia a ďalšie živobytie

obchodnik2017
9. dec 2017

Ahojte..ja, potrebujem sa vyrozpravat..mala som exekuciu cca pred 9r..a az teraz sa ozvali..prisla mi konecne vyplata 432e ..celu mi ju zobrali..chcela som si vybrat aspon sumu ktora je zo zakona 165e..a v banke povedali, ze 1.12. Som si vybrala 99e..ze viac mi nedaju..vobec neviem z coho budeme so synom takmer mesiac jest, skola, vianoce, poplatky..asi si hodim maslu..☹ exekutorka je neprijemna a financne prostriedky mi nechce spristupnit..

Strana
z2
pribinak
9. dec 2017

No si nezodpovedná. Rychlo si najdi nejaku brigadu, napr. odkladanie v obchode. Ak zarobíš do 200e, tak na tie prachy by ti exekútorom siahnuť nemala. To je tvoje minimum + prachy na dieta.
9 rokov? Tak to sa ti za tie roky pekne duma navýšili úroky. Zial, tvojou nezodpovednosťou. Mala si si to platit aspon po 10e mesačne.

obchodnik2017
autor
9. dec 2017

@pribinak nemala som komu kedze staremu exekutorovi zobrali licenciu

pribinak
9. dec 2017

@obchodnik2017 prepáč. To je výhovorka. Stačilo sa ozvat spoločnosti, ktorej si prachy dlhovali, oni presne vedia, kto prebral dlžobu.
9 rokov je príliš dlho, proste teraz budes platit za to, ze di sa na to vykašľala

obchodnik2017
autor
9. dec 2017

@pribinak oni su vyzsia moc..a oni ma mali kontaktovat..nie ja..ked vedia brat nech sa aj ozvu..

zuzanka.zuzu
9. dec 2017

@obchodnik2017 nie, takto to nefunguje... aj dane predsa si povinná platiť ty a štát ťa nevyzýva. brigádu si nájdi. blížia sa vianoce, bude treba dokladať tovar v tescu alebo baliť darčeky do krabíc na odoslanie v alze a podobných milión hovadín. inventúry sa robia. a neviem čo ešte narýchlo... kto chce, ten si zarobí. miesto vyplakávania na koníkovi si už mala lúskať profesiu a obehnúť obchody v tvojom okolí bytu/domu.

pribinak
9. dec 2017

@obchodnik2017 ty si fakt hlúpa. Ale naozaj hlúpa. Ved ty dlhujem peniaze, nie oni. Ty sa mas starať, aby si mala dlžobu cim skor splatený. S takýmto postojom, ze oni.....zial tvrdíš platis to co sa ti tam za 9 rokov nazbieralo. Vlastne nie ty, ale tvoj syn.

obchodnik2017
autor
9. dec 2017

@zuzanka.zuzu dakujem za odpoved..viem, aj bez vas, ze potrebujem brigadu..no ja potrebujem tento mesiac peniaze a nie az v januari..kedze vsade davaju plat o mesiac neskor..

pribinak
9. dec 2017

@obchodnik2017 su brigady, kde vyplácajú aj po 2 týždňoch, len treba hľadať

obsadenemeno
9. dec 2017

@obchodnik2017 a ako ti pisanie na konika pomoze v ziskani penazi?

snazilka1983
9. dec 2017

Nikto ti nedá peniaze hneď a zaraz ako píšeš ze ich potrebuješ. Mam pocit ze týmto spôsobom chceš pytat peniaze tu od ludi a nie si dačo hľadať. Sorry ale tak mi to príde lebo na každú odpoveď máš výhovorku.

zuzanka.zuzu
9. dec 2017

@obchodnik2017 tak ja neviem aká je situácia v trenčíne a okolí, ale u nás chodia teenagerky aj do kaviarní a vydržia tam týždeň do prvej výplaty (než zistia, že im robota nevonia), takže kamarát čo vlastní kaviareň má sústavne problém niekoho nájsť a ponúka výplatu týždenne...

ježišikrite ale ženská už si dospelá - prečo dávaš samé výhovorky? čo čakáš že ti tu niekto odpíše? chudinka moja, kam ti môžeme poslať peniaze? už si tu ani nemala byť. je sobota, choď si hľadať job! určite to nebude pohodlná teplá kancelária od 8 do 12, ale bude treba makať aj cez víkend... dala som ti tu 4 tipy a ak si naozaj v problémoch, už by som mala odoslaný mail do tesca, či mi vedia urobiť ústupok a vyplatiť ma po týždni - za spýtanie nič nedáš...

obchodnik2017
autor
9. dec 2017

@snazilka1983 nechcem tu od nikoho nic..chcela som to len dat zo seba ven..

draik
9. dec 2017

@obchodnik2017
V rámci exekúcie nie je, opakujem NIE JE, možné "zobrať" celú výplatu. A dokonca ani v prípade, že by bol okrem mzdy priamo u zamestnávateľa zablokovaný aj účet dlžníka, kam zamestnávateľ poslal zvyšok mzdy po exekučnej zrážke.

emilia25
9. dec 2017

No mozno este skusit u zamestnavatela skusit zalohu.u niektorych to ide teda aspon v inzeratoch tak pisu.a ak chces aspon nieco vidiet tak vyplatu na ruku alebo na cudzi ucet.ale treba hned volat exekutorovi a poziadat o splacanie.je to hrozne takto pred vianocami ale vzdy si dlhy treba platit a ked na to nemam tak si ich nerobim.

obchodnik2017
autor
9. dec 2017

@draik behom mesiaca mi zobral 500e..a jedine co mi dali na tento meciac je 99e

evitka83
9. dec 2017

@obchodnik2017 tak posli exekutorovi namietku. Ak vies, ze zo zakona mas narok na vyssiu ciastku, tak si najdi presne znenie a na to sa odvolaj, ze ziadas napravu, lebo sa budes sudit, nakolko si v existencnych problemoch. Ale fakt je ten, ze je tvoja povinnost starat sa o vyrovnanie vlastnej podlznosti, ved si vedela, zenieco dlzis. Akoze si cakala, ze na to zabudnu a ty sa vyhnes plateniu??? Je v zaujme veritela ten cas natahovat, cim dlhsie dlzis, cize nemas zaujem splacat, tym vyssie uroky im nakoniec zaplatis. Spytaj sa na urade prace ci nemas narok na nejaky jednorazovy prispevok v takej situacii. Ale skor si myslim, ze nie...len mi je luto toho maleho...lebo je to z tvojej nedbanlivosti...

sasa1310
9. dec 2017

@obchodnik2017 a koľko dlžíš ešte? Lebo pravdepodobne ti vezmú aj z ďalšej výplaty.
A ako dávajú všade o mesiac neskôr? Veď predsa musíš ukončiť mesiac, aby vedeli koľko ti majú dať na výplatu.

snazilka1983
9. dec 2017

@draik svokre žiaľ vzali celý dôchodok z účtu. Takže možné to asi je. Keď si prehodila na posielanie na poštu tak jej nechavaju minimum podľa zákona co jej patrí ale prve stiahnutie z účtu jej šiel preč komplet celý dôchodok.

draik
9. dec 2017

@snazilka1983
Exekútor nemá odkiaľ vedieť, že na účte sú peniaze z už exekvovanej mzdy. Preto na to treba upozorniť banku aj exekútora a ako ste uviedli, nechať si peniaze posielať poštou resp. vyplácať v hotovosti. To však nemení nič na to, že nie je možné postihnúť celú mzdu.

judar
9. dec 2017

ked chceš súrne peniaze tak jedine sex...rýchlejšie ich nevyčaruješ

snazilka1983
9. dec 2017

@draik no ja sa v tom nevyznám vôbec len pisem co sa stalo jej. A viem isto že jej stiahli úplne celý.

matricia
9. dec 2017

@pribinak napriklad aj vianocne trhy a podobne vyplacaju na ruku denne, alebo hosteskam

margotka112
9. dec 2017

@obchodnik2017 Tolko určite nezobrali z výplaty,účet je blokovaný, treba volať exek. poprípade osobne,a dohodnúť si splátkový kalendár ak nieje možné splatiť jednorázovo. Zbehnúť do banky dať príkaz na úhradu splátky(po dohode s ex.) Po prevode bude účet odblokovaný do cca 3-4 dní. Dať si posielať mzdu poukážkou nemá význam,pretože je pravdepodobne zaslaný aj príkaz na mzdové v tvojej práci,a bude ti najbližší mesiac vyplatená menšia mzda(neviem kolko percent presne to je čo blokuje ex.) Brigáda ti pomôže jedine načierno.

marusia12
9. dec 2017

Stiahli ti aj z platu a aj z účtu? Ak áno, tak z účtu ti stiahli protiprávne. Môžu ti z výplaty stiahnúť len raz, plus na teba a dieťa je to nejakých tuším 250€, čo ti musí zostať z výplaty... zvyšok ti môžu zobrať... nie som si v tých číslach istá, niekto ti tu iste napíše presnejšie. O tom zdvojenom sťahovaní je to ale pravda... prípadne si založ BU na dieťa a nechávaj si prachy posielať tam.... tak ti stiahnú exe len raz... v práci. Ak mám popri práci brigádu, tam ti zoberú všetko... tam nemáš nárok na nepostihnuteľnú časť... takže čo ti tu radia ako brigáda je blbosť... jedine na živnosť alebo na ruku... inak zo zarobených prachov neuvidíš nič.

pribinak
9. dec 2017

@marusia12 založiť účet dietatu jej nepomoze, pretoze exekútor posle prikaz mzdovej účtovnícke a ona najskor musi vykonať zrážky podla exekútor.prikazu a potom je fuk kde - masky účet posle zvyšok mzdy.

marusia12
9. dec 2017

@pribinak ja som to presne v tom zmysle napísala... skús čítať s porozumením. Každopádne sa na detskom účte vyhne tomu druhému zásahu do výplaty... že? Exe jej môže blokovať len jej BU... takže jej v práci síce stiahnú, ale dostane aspoň ten zostatok.... tak to pošle na svoj účet, tam jej to bude exe blokovať... takže z blata do kaluže.

janette321
9. dec 2017

Zo zakona nemozu zobrat vsetky peniaze . Musia vam nechat nejakych 270 eur . Povedal mi to aj exekutor ked som sa pytala na info ohladom exekucka vyzivne ...

prevenar
10. dec 2017

@obchodnik2017 mozes ist okamzite pracovat napr. do velkoskladu cez pracovnu agenturu - dostanes peniaze kazdy tyzden , resp. da sa na tom dohodnut.

katarinamarkova
10. dec 2017

@obchodnik2017
- nikto ti nič ,,nezobral,, peniaze máš len na účte bloknuté - treba z toho vyplatiť danú exekúciu a máš vybavené. exekútor ti presne pošle sumu, vs, číslo účtu, s tým pôjdeš do banky, že žiadaš o dobrovoľnú úhradu exekúcie a oni na vyplatetnie tej exekúcie tvoje peniaze uvolnia.
budeš bez dlhov.
- mimochodom - tie peniaze fakt tvoje nie sú - sú toho, komu ich dlhuješ.

9rokov si to neriešila? a teraz divy, že sa niečo ,,zrazu,, deje? hmm....si si myslela, že na to niekto zaubdne? ty by si zabudla, keby ti suseda bola dlžná 500€? darovala by si jej ich?

- na životné minimum máš nárok raz za mesiac - ak si ho už tento mesiac z účtu čerpala druhý krát ti ho vybrať nedovolia
- ak ti na účet chodia aj rod. prídavky atd. tak ani na to sa exekúcia nevzťahuje, keď to banke vydokladuješ, tiež ti tieto peniaze uvolní.

evittam
10. dec 2017

@obchodnik2017 Takze "vyššia moc" ta mala kontaktovať aby si si splnila svoje záväzky?! 😂😂😂 A ty si sa 9rokov citila spokojne a "vyskierala" si sa,ze nic po tebe nechcu?! Takto to naozaj nefunguje a prepac, ale tak ti treba-oni si pockali a dostanu to spat aj s urokami a este aj exekutora zaplatís.

Strana
z2