icon

Hľadali by ste si v 38-ke nového partnera?

9. nov 2023

Ahojte, keby ostanete na deti samé v 38-ke, hľadali by ste si ešte partnera k sebe, alebo by ste už volili život radšej bez polovičky? A prečo áno, prečo nie? Ďakujem.

Strana
z2
kristiii
10. nov 2023

Určite to nie je ojedinelý názor. Ono keď už žena nemá vidinu ďalšieho malého dieťaťa, stráca tak nejak záujem starať sa dobrovoľne o ďalšie veľké dieťa. Uprednostní svoj kľud a pohodlie. Z mojich skúseností, chlapi by radi čerpali výhody vzťahu (navarené, postarané, pravidelný sex), ale investovať doňho, a teraz nemyslím peniaze, sa im veľmi nechce. Tým nevravím, že už ženy netúžia po chlapovi a nejakom tom vzťahu, ale teda aspoň v prípadoch, keď sú ako-tak samostatné a zabezpečené, tak najlepšie niekoho na stretávanie, vyplnenie voľného času...za mňa napríklad už jedine chlap s vlastným bývaním, aby nebol nasáčkovaný stále len on u mňa, ale aby som si aj ja mohla užiť jeho "starostlivosť ". Toto všetko sa ale samozrejme môže zmeniť behom chvíle, ak sa žena zamiluje 🙃

la_dolce_vita
10. nov 2023

Tiez mam nie len dobre skusenosti, ale nikdy nehovor nikdy 🙂. S malymi detmi by som to tiez nesilila a nehladala silou mocou partnera, ale ked deti vyrastu a ty ostanes sama, to uz rozmyslas uplne inak. Cize vsetko ma svoj cas..

betulinka1
10. nov 2023

Neblazni, si este mlada na to aby si zvolila zivot bez polovičky. Ak niekto prejavi zaujem, tak ho spoznavaj a uvidis. My sme zmiešaná rodina uz 7 rokov. Nehľadala som ale nejako si ma nasiel. Obaja mame po jednom dietati, obaja mali 2 roky, ked sme sa zacali stretavat. Zo začiatku sme boli opatrní, pred detmi sme sa nedržali za ruku ani pusa nic. Stretávali sme sa ako kamosi pred detmi. Postupne sme s detmi o tom hovorili. Ale tym, ze boli chalani mali, tak s tym nemali ziaden problem to prijat. Naopak tešili sa, ked sme isli spolu byvat. To bolo asi tak po roku.

hugger
10. nov 2023

@kristiii
No ak sú muži vnímaní ako ďalšie dieťa (beží to tu aj v inej téme) tak sa ženám vôbec nečudujem že sa im do takého vzťahu nechce.

reanda
10. nov 2023

@hugger takmer kazda by isla do dalsieho vztahu, ak by bol 'romanticky', teda taky, aky ma vztah byt.. ale ludia povacsinou netusia, o com je dobry vztah, alebo si myslia, ze to su len tie romanticke predstavy, ktore su nerealne.. a tak maju partnera na splnanie potrieb - sex, splodenie deti a podobne.. a tie ostatne 'neprijemnosti' treba nejak pretrpiet a tolerovat 🙄 .. preto niektorym, ked uz maju deti, sa nechce nic trpiet, ved vsetko ostatne si vedia zabezpecit same

domkakvet
10. nov 2023

Hladala

autor
10. nov 2023

@reanda výstižne napísané.

autor
10. nov 2023

@betulinka1 aký si mala vek prosím ťa?

marca12
10. nov 2023

Neviem podla toho ako by som sa citila. Ci by som bola sklamana z muzov alebo by mi chybala polovicka. Dvom je vzdy lepsie. Netreba to silit,ale ani sa nebranit prilezitosti niekoho spoznat. Vzdy je dobre mat s kym vybehnut von,zrelaxovat,mat nejaku oporu a casom z toho moze byt aj vztah. Vydavat by som sa uz nechcela,ale mat po boku dobreho muza,to ano,to by som asi brala.

betulinka1
11. nov 2023

Mala som 37 rokov

majlo1234
1. dec 2023

@hugger zena, ktora uz zila s muzom a ma deti, vacsinou pride na to, ze uz nepotrebuje mat toho chlapa doma. Ono vacsina tych muzov ti vo finale len prida roboty😉
Takze ja by som kludne randila, sexovala, ale urcite nie s vidinou spolocneho zivota. Druha vec je, ze sama viem, ake tazke je niekedy pocitovat naklonnost k cudzim detom, neocakavala by aom to od cudzieho chlapa

hugger
1. dec 2023

@majlo1234

Škoda toho postoja, ale nie je ojedinelý a viem to pochopiť.

Mne by nestačilo stretnúť sa 2x do týždňa, raz večera a sex, raz kino a sex alebo tak podobne. To je v podstate ekvivalent milenky.

Pre mňa stretávanie sa s partnerom nemôže byt výsledkom hľadania prieniku medzi dvoma kalendármi a logistická úloha kedy, kde, čo a ako - musí to byť normálna súčasť každodenného života. Denne potrebujem také banality ako vedľa niekoho sa prebúdzať, dať si spoločnú kávu, rozlúčiť sa a ísť do práce, večer sa stretnúť, zvítať a porozprávať. Bez komplikovaného plánovania.

bluka2
1. dec 2023

@hugger úprimne si neviem prakticky predstaviť aspoň do spolocneho bývania zariadiť stretávanie viac než 2 krát do týždňa. Tak 1 krát je to ešte tak, že to nesposobi nestíhačky. Si zober, dve malé deti, z toho jedno krúžky, sem tam jedno choré, potom druhé, práca na plný úväzok, vecer pre rodičov v skolke, sem tam deti aj niekde zohrať (divadlo, povedzme na ľad, vianočný trh), vždy je niečo aj keď chce človek ist na minimálny pohodový režim

radacak
1. dec 2023

Nesilila by som to ale určite by som ani sama nechcela ostať...si ešte mladá

majlo1234
1. dec 2023

@hugger ano, ale u mna je to proste vysledok pozorovania dohorocnych vztahov, ze vacsinou ozaj ta zena “nema” z muza nic. Najviac zo vztahu profituje zo zaciatku. Kdezto muz profituje stale rovnako(odhliadnuc od sexu, vplyvom menopauzy a vztahovych problemov je caste, ze zeny nemaju uz vobec chut. Ja este nie som v tej pozicii, takze sa neviem uplne vzit, ale taky je moj nazor

maxxim
29. dec 2023

Asi slovo hladať" nieje to najšťastnejsie pomenovanie, ale keď sa ti pritrafí tak prečo nie. Človek , ktorý má ozajstné hodnoty bude trpezlivý aby si mala cas na spracovanie ak teda príde. No a on môže prísť❤️🙂

Strana
z2