Hľadanie partnera po smrti manžela. Ste na tom podobne?
ahojte,
zakladam temu, ktorou by som chcela povzbudit tie baby, ktore ostali zrazu same s detmi. manzel odisiel a zrazu sa ako domcek z karat zrutil svet. mate pocit, ze vam niekto zomrel, ze ste na svete same a nikoho nemate. aj ked je tu rodina, par priatelov, tuzite po niekom, kto bude denne pri vas a s kym vam bude dobre.
chcem poprosit tie, ktore maju toto za sebou, aby napisali svoj priíbeh ako hladali, ako DLHO hladali noveho partnera. alebo ci si ich nasiel sam. ci verili, ze este v zivote najdu niekoho, s kym budu chciet vychovavat svoje deti, mozno casom aj spolocne dieta. dakujem
krasnulka....aj my sme spolu chodili 4roky:(a myslela som si že ho dobre poznám,no omyl. a s terajším MM sme začali spolu žiť po 3mes. juj to bolo v rodine rečí,pohoršenia,že ho nepoznám....nepoznala som ex ani po 4rokoch.jednoducho som dala na svoje city....jasne že som zalubená,ale tak nejak inak ako prvý krát. pociťujem istotu,rodinnú pohodu ktorú som nikdy nepoznala.........a to je teraz pre mna to pravé. tiež niesme bez chýb....kto je?
mircalla
moja kamaratka sa po 15 rokoch rozviedla...mala s nim 3 deti. Mala 37 rokov ked sa rozvadzali. Po pol roku sa vydavala opat. Jej druhy manzel mal 32 rokov. Spolu su uz 4 roky,maju 3 rocnu dceru a spolu vychovavaju aj jej 3 deti z prveho manzelstva. Ja osobne si myslim,ze na lasku nie je neskoro ani vo vyssom veku. Vydavaju sa aj 40-rocne, ba poznam aj jednu pani, ktora sa prvy krat vydavala v 55-rokoch. Deti sice nemaju,ale radi sa maju.
dajna11
ja som si myslela,ze do prveho partnera som bola zalubena. Ale az ked som spoznala mojho manzela, som zistila, ze som prave teraz zalubena-prvy krat v zivote a on je zalubeny do mna-je to nadherny pocit,ked zena citi lasku od svojho manzela. A najviac ma tesi, ze aj ked je o 10 rokov starsi odo mna, krasne mi dava najavo,ako ma lubi-sem tam padne aj nejaky ten darcek-myslim pocas roka ked niesu vianoce ci narodeniny atd. Je to nadherne byt zamilovana a som rada ze prave do neho, je to super chlap a manzel a otec na jednicku.
je iné byť zalúbený v 20tich a po 30tke....je to o inom...myslím že som dospela,som rozumnejšia a tak tú lásku od partnera vnimam inak.to čo ma priťahovalo vtedy na ex je teraz také malicherné...sú doležitejšie veci a vobec nelutujem rozvod,skrachovane vzťahy........vdaka tomu som teraz s tým správnym mužom
Ja sice ma dvadsat,ale to,co som si zazila s prvym partnerom neprajem nikomu. Ja sice nemam za sebou vela skrachovanych vztahov, na chlapov som si vzdy davala pozor,ale viem iste, ze ten prvy partner bol velky omyl,ale mam aspon uzasneho syna a teraz s manzelom aj dceru a pre mna nie je nic dolezitejsie ako rodina-a to na cely zivot.
aj ja nelutujem dcerku....je to niečo nádherne a to mi pomohlo prežiť všetko to zlé. mala som pre koho žiť. mám sice nad 30...ale moj ex bol moj prvý vážny vzťah
detičky nám vždy dodajú chuť bojovať a žiť tu pre ne, aj ja som bola taká opatrná pri vzťahoch, potom som sa do jedného vrhla bezhlavo a chcela som tomu vzťahu dať všetko, ale to sa mi nevyplatilo, bola som zaslepená láskou, škoda, teraz mám pocit, že sa už nikdy nikomu tak neotvorím, a nebudem mu natoľko dôverovať, po takomto sklamaní, aké prežívam teraz.
je to už tak.....sme potom opatrnejšie,viacej všetko sledujeme...ja som vo všetkom hladala niečo,dokladne sledovala,ako sa chová hlavne k malej a tak. bolo to do jedu,aj tá moje prehnana opatrnosť...aj mojmu MM to vadilo,lebo som za všetkým niečo hladala,spochybnovala čo myslel dobre....a ja viem že to musela byť na nervy,myslel to dobre a ja som mu neverila.
baby,trošku ma to naplňuje síce málo ale aspoň nejakým iným pocitom,ked čítam, ako ste našli novú lásku.snáď aj ja niekedy pripíšem...konečne je pri mne človek, ktorý si ma váži, neuráža ,ľúbi a je čestný ku mne a k deťom...a nezdrhne pri prvých problémoch a ked nie sú veci podľa jeho predstáv. 😠 ..snáď by mi pomohlo, keby sa naozaj časom doplazil, aj napriek jeho egu a ja by som ho mohla a dokázala odmietnuť 😝 a mala by som vlastný spokojný život a on by potom videl, aké utrpenie som prežívala ja... 😔 pozdravujem vás. 😵
presne tak, aj ja by som to ex dopriala, ten príjemný pocit, ked niekoho bezhranične ľúbiš a on ťa podrazí a ešte aj si dovolí očiernovať a ohovárať a obrazne povedané do teba kopať a vytešovať sa z toho, jajaj, keby mu to neaká jeho budúca chcela vrátiť, by som sa zasmiala, bodaj by si takú našiel, sa mi chce až vracať ked si na neho spomeniem
baby, je naozaj dobry pocit citat prispevky, v ktorych pisete o tom, ako ste si nasli partnerov-manzelov az po 1. nevydarenom vztahu. len niektore z nas tomu teraz neveria, rany su prilis cerstve ☹ ja som navonok velmi optimisticka, stale usmiata a vsetci okolo mi davaju najavo, ze som to super zvladla. ale nevedia, ze ked som sama, menim sa na cloveka, ktory len place a ma depresiu. ano, nehanbim sa priznat si to. a to sa snazim byt doma co najmenej sama, vyhladavam ludi, nemozem byt sama, lebo viem, ze vtedy len placem. zijem taky dvojity zivot, ktory ma vsak niekedy unavuje. tvarit sa navonok, ze si OK a prekonala si to, a vecer, ked vsetko stichne, rozmyslat nad tym, co som robila zle, v com som zlyhala a preco prave mne sa to muselo stat...
lienka,ale ved to je normálne. ja ked som po rozvode konečne začala chodiť medzi ludí...asi po polroku....dovtedy som sedela doma...tak každý len hýkal aká som krásna,ako som omladla....vtedy som pochopil ako som musela vtedy počas rozvodu a tak vyzerať zničene a umordovane. a padlo mi to dobre,že som stále v podstate kočka.....a ked si ex bral malu na vikend tak j ja som bola zrazu sama a nevedela som čo so sebou,čo s časom.....dcérka bola jediné prečo som dýchala.a tie dva dni bez nej boli muky.ale začala som navštevovať kamošky,ktoré som dlho nevidela.jasné...nebolo to hned,trvalo to nejakú dobu,ale ako sa vraví....čas všetko zahojí a ja tomu verím.....
lienkalenka40 každa ma depresie ked zažije rozvod či rozchod a bonparuska na každeho vždy dojde a dostane čo si zasluži životom overene a to si nemusim ani priať
Lienka a ako dlho si uz rozidena? je bezne, ze prvy polrok je najbolestivejsi, ale po roku uz by si mala byt z najhorsieho vonku.
ak nie, mala by si vyhladat pomoc. mozno potrebujes antidepresiva. niekomu rozchod spusti uzkostnu poruchu.
nemusis sa bat navstivit odbornika...
inak baby važne ak ste depresivne tak že nieste schopne nič spraviť je lepšie vyhladať odbornu pomoc ja sa zato nehambim tiež som naštivila psychiatra po nevydarenom manželstve bolo toho dosť na dovod rozvodu ale ked sme raz naštivili manželsky par svojich priatelov a v noci som ich načapala všetkych troch ako to spolu robia už som toho mala dosť ked som od neho odchadzala nezabudnem na jeho slova ty maš dceru ja mam byt blbec neuvedomil si že ja mam cennejšie a potom som si našla priatela najprv to bolo super len mi nešlo do hlavy prečo stale nemame peniaze až ma jeho brat upozornil že si mam davať pozor a vysledok bol že žijem s gamblerom no to už som sa zosypala brala som antidepresiva ale skor mi pomohla psychologička ta sa porozprava psychiater mi dal len lieky ale zase treba si asi aj spravne vybrať ked som sa dala do kopy našiel si ma iny muž a dala som šancu tomu aj sa pohadame aj mame starosti ale zaklad splna nepije nehra automaty a je mi zatial verný inak moj obdiv patrí ženam ktore sa o deti staraju same neviem si predstaviť ako by som to zvladla
zase az tak depresivna nie som.....
filipal, nie som este rozvedena. zijeme oddelene - od januara. ja som navonok naozaj vesela kopa. v podstate sa drzim. aj kamarata mam, podotykam KAMARATA. piseme si, smskujeme, aj sa obcas stretneme. som stastna, ze ho mam, lebo by pre mna urobil vsetko 🙂 a je dobry pocit vediet, ze na vas cez den niekto mysli. to mi pomaha, velmi.
lieky ci psychologov ja osobne neuznavam.....raz som k jednej spychologicke chodila....odrapotala som si svoje, nijak mi nepomohla.....tvralo to asi 3 tyzdne....nadopovala ma liekmi....jedine, co mi to pomohlo, ze som bola oblbnuta a stale som spala, povazujem to za taky utek pred realitou....potom clovek prestane bral lieky a kde je?
to je podla mna pre ludi, ktori fakt maju psychicke problemy a fakt to nevedia zvladnut. ja si myslim, ze za seba radsej celim veciam s cistou hlavou, treba si to skratka odtrpiet. jasne, ze si tazke chvilky, ale nesedim doma so zatiahnutymi zavesmi cele dni.
mne osoben ani psychologicka ani lieky neurobili dobre, skor naopak.
Psycholog lieky nepredpisuje.... iba psychiater.....
tutifruti 😀 spravne
ja zase za tými zatiahnutými závesmi sedím
moj psycholog bola moja mama ked ma po mesiacoch prefackala...že nech sa už konečne vschopím..mám dieťa ktoré ma potrebuje...a pomohlo to🙂)))
bonparuska ☹
sorry, bola som u psychiatra aj u psychologa...strata casu...nehrajme sa tu na slovickarenie
bonparuska, co sme si pisali IP, on ozaj za to nestoji!!!!
bonparuska, tak je nacase tie zavesy odtiahnut, a pozriet sa von oknom, aj ked je blbe pocasicko, u nas prsi, ale treba sa trosku usmiat a povedat si, ze je to dazd co zmyva vsetko to zle, aby mohlo prist dobre ... hlavu hore dievca, ziadny chlap nestoji za to, aby si koly nemu sa trapila, naopak, on musi byt nakoniec ten, co sa bude trapit ...
veru, juliap ma pravdu - mysli na male....
okrem toho, spolu by Vam nebolo lepsie. len by si sa este viac trapila a mala stres....
nieje nič horšie akko ked partner ked ide na dno,ťahá sos ebou aj toho druheho......nemysli na to,na neho,teš sa z toho čo príde,maličkosti...ale na všetko sa pozeraj s usmevom..optimisticky....viem že sa to lahko hovorí,ale časom mi a nám dáš za pravdu
kocky ved ano, najlepsie je, ked sa nam podari z rozvodu/ rozchodu vzchopit, ale nie kazdy to dokaze bez odbornej pomoci.
vtedy nie je hanba vyhladat psychiatra.
Mircalla, ty si brala asi lieky navykove, ale existuju antidepresiva, ktore neoblbuju, beru sa dlhodobo (asi rok) a vyrovnavaju
hladinu serotoninu v mozgu. nikoho samozrejme nenahovaram, aby siel k psychiatrovi, ale vzdy je lepsie problemy riesit, ako podlahnut uplnej beznadeji. mozno neviete, ze vela zien skonci samovrazdou, pritom by stacilo, keby vyhladali pomoc... ☹
no smutne! ☹
a su samozrejme vselijake rozchody!
Imari, teda ten tvoj pribeh, to je hrôza! to ta este obdivujem, ze si sa z toho dostala! 😝
brala som nejaky coaxil a aj to len 3 tyzdne. nebolo mi z neho o nic lepsie. tak som sa na to vykaslala.

mircallka máš úplnú pravdu, zaľúbený človek prehliadne toho ozaj veľa, ale až teraz po rozvode mi to dochádza, že tie náznaky bezcharakternosti tam boli od začiatku, len škoda že som sa nad tým nezamýšlala a stále som si hovorila, že to nič neznamená, ved si ma zobral za ženu, snažil sa so mnou o dieťa a teraz toto, prvé nezhody a on utečie, si vybral pre seba tú ľahšiu cestičku, tiež by som do toho manželstva nešla keby viem ako sa teraz vyfarbil bezcharakterný človek