Je slobodná matka terčom pre vydieranie?
Stretli ste sa s tým, že akonáhle ľudia a okolie zistili, že ste na dieťa sama, začali si na vás a na dieťa dovoľovať a nepriamo vydierať?
@minenkak tak neprispievaj. Očividne sa ťa táto téma netýka a nedotýka.
Prečo by sa ma netýkala a prečo by som nemala prispievate lebo sa ti ti nepáči,no tvoja vec nie moja
Dobre
Ja mám inú otázku… ako by ste reagovali keby sa dozviete že sa o vás (ako o slob. matke), hovorí “tá ale dopadla” a podobne od konretnych osôb? Konfrontovali by ste ich? Alebo to hodiť za hlavu? Možno to nebolo myslené ani tak zle, ako skor ľútostivo. Ťažko povedať
@kika12345k toto som počula minimálne tri krát. Po poslednej skúsenosti by som šla do otvorenej konfrontácie. Už nemám s ľuďmi trpezlivosť a prekáža mi, keď sa niekto vyvyšuje.
Chapem správne že tak ako ja ste sa to dozvedeli od niekoho iného? Že to o vás rozpráva? A ako zareagovala daná osoba keď ste ju konfrontovali?
Ahaaaa zle som prečítala … nevšimla som si to “by”
@kika12345k ja som to dokonca počula na vlastné uši. Niečo v zmysle mohla som sa mať dobre…
A ako ste zareagovali? 😳
@kika12345k Nijako, jedným uchom dnu, druhým von, nech si každý rozpráva čo chce a hlavne nech si každý uprace pred vlastným prahom...ja osobne nežijem pre ľudí, ale pre seba a svoje dieťa...takže kľudne ma môžu urážať, nadávať na mňa...je to ich problém, nie môj 😀
Áno stretla som sa s tým ked som sa niečo po 30tke pustila do rekonštrukcie domu. Hlavne zo začiatku to bol pre mňa doslova šok ako so mnou niektorí majstri jednali, dokonca sa so mnou jeden aj odmietol vôbec baviť, ze to vysvetli manželovi ked príde. Ked som mu oznámila ze nic vysvetlovat manželovi nebude lebo žiadneho nemám tak mi povedal ze si mam teda zavolať otca. 🤦♀️ Akoze vrchol drzosti podľa mňa ked považuješ majiteľku domu ktorá si ta zavolala na nejakú pracu za úplne dementnu a neschopnu niečomu pochopit iba preto lebo je žena
My mame v rodine 3 architektov, projektantku aj staveb. inžiniera, takže ja som mala k rekonštrukcii komplet projektovú dokumentáciu, do detailov premyslene stavebné postupy a aj mi tam chodili na kontrolu či je všetko tak ako má. Kolkokrat sa mi stalo ze ja som sa musela handrkovat o niečom s majstrami ale ked prišiel 50 ročný chlap architekt a povedal to iste absolútne nikto ho neskúšal presviedčať ako to robili mne…
No riadna škola života to bola, co ti poviem. Ale naučilo ma to jednať s ľuďmi tak, aby ma rešpektovali.
Ja som od prestavby vlastného domu v podstate ostala pri “stavbárčine” takže dosť jednám s chlapmi, či už ako klientmi alebo inými majstrami, dokonca občas robievam aj školenia, som zvyknuta jednať a vystupovať tak aby ma vnímali seberovne, nie ako vystrašenu nevedomu žienku …
Bohužiaľ spoločnosť je nastavená žiť v nejakej hierarchii kde na pomyselnom vrchole sú bieli muži okolo 40-50 tky a nejaké mladé slobodne mamičky či dôchodci a postihnutí ľudia úplne na chvoste.
@kika12345k presné ako napísala @earlgrey .
Ignorovať a hlavne vôbec sa tým netrapit, nebrať si to osobne, nekonfrontovať ich ani im nic nevysvetľovat. Klebetiť si môžu koľko chcu, ich vec

Mne sa len nepáčia ľudia, čo sa na všetko a všetkých sťažujú ,presne ako ty