Kde nájdem útočisko pre opustené matky s deťmi?
Ahojte som slobodná matka a chcela by som sa opýtať kde na Slovensku sa da najst nejake utocisko pre opustenu matku s dietatom...som na materskej...a za akych podmienok je mozne sa tam dostat ? dakujem za odpovede
@fidka79 chválabohu, som sa postavila na svoje nohy, mohlo to byť aj skôr, ale kedže v krízových centrách vám neumožnia jednu službu a to, aby strážili vaše dieťa po dobu kým ste v práci, tak je nemožné chodiť do práce, platiť krizák aj sukromnu školku. táto služba nie je možná, pretože vraj svojich detí ktoré su bohužiaľ na predbežnom opatrení v krízových centrách maju dosť. Al najťažšie obdobie je za nami, mám svoj prenájom, užasnu prácu, šefa, benefity, deti, zdravie, radosť .... treba by ť trpezlivý, neprepadnúť nejakým zlozvykom ako napr. alkohol, nebodaj drogy, ale žiť pre deti, žiť dalej, lebo cieľ je na dosah, ved materská dovolenka trvá len tri roky. hore hlavu !!! nie som tá, ktorá by bola v depresiách, nikdy som sa nelutovala, aj ked jasné boli dni a noci, ked som sa vyplakala od unavy a beznádeje... neželám to nikomu.... a otec môjho syna? ten je už 4 roky v base, ešte rok má pred sebou... žijem sama s deťmi, bez partnera a je nám fajn
Dobrý deň. Rada pomôžem s ubytovaním v nitrianskom kraji.
Ja som v Anglicku
@ariadna22 aj mna tyral psycchicky a aj tyra. Je to hrozne. No co citam,tak asi bezne.
@tinkaronko0710 to áno... stretávam sa s tým veľmi často.... a akoby sa pretrhol s nimi mech, ešte aj bývalý trestanci....
@miri6136 neviem co sa s tym da robit,ale je to neunosne. A velmi v mojom pripade komplikovane. ☹
@tinkaronko0710 nie je nič koplikované, ani som nerozmýšľala čo ude s nami. najmladší syn, jeho otec tyran, mal 3 mesiace. bývala som v prenájme za 500 eur, k tomu auto na leasing, materskú som mala slušnú, plus výživné na dvoch synov, stačilo by, ale vedela som že raz to skončí, a rodičovský príspevok mi nebude stačiť. Ale urobila som to, čo som musela, zavolala políciu, odviedli ho hned do CPZ a ráno na druhý deň do justičáku. Prežila som si 4 roky veľmi ťažko, s Božou pomocou po krizákoch, nie je to najlepšie riešenie pre deti, ale mala som klud, mohla som sa v klude vyspať. Deti boli spokojnejšie a nemali strach o mna. Vždy je riešenie
@tinkaronko0710 držím palce k správnemu rozhodnutiu, žehnám vám boží pokoj a múdrosť, lásku
@miri6136 ahoj miri. poznam ta s TV a viem co je to tazke obdobie. Zazila som ho a zazivam,kedze byvam sama s 2 psami a dietatom bez rodiny a pomoci. Takze ten kto to nezazije nemoze vediet ako je to tazke. A mohla by som tu rozpisovat co a ako,ale nebudem. snazim sa postavit na vlastne nohy a ide to pomalicky ale isto. tak dufam,ze uz nam bude len lepsie. 🙂 pozdravujem ta Mirka a posielam ti vela sili. Drz sa.
Ahojte, mala by som záujem darovať matke s malým bábom,ktorá nezneužíva situáciu oblečenie po svojom synčekovi,od narodenia do pol roka. Ak niekoho poznáte dajte vedieť správou. Ďakujem
Dobry den prajem prosim pekne o pomoc slobodnej mamine s dvoma chlapcekmi som snimi sama 1 rok byvame vppodnajme platim ho sama a ostava nam velmi malo peniakov 50 e a ich otec sem tam dava aj sa sudime chcem otialto ist. Hoci kam pretoze nam tu neni dobre nenecha nas na pokoji velmi skardo sa knam choval aj doteraz nemame pokoj prosim o nejaku izbicku aj s nejakou maminou moze byt.
@752012 ahoj, verím, že je to veľmi ťažké.
Máš náhradné výživné?
Akí veľkí sú chlapci? Pomohli by ti odevy a obuv od mamičiek podarovaná?
Pracuješ?
Máš urobený mesačný rozpočet? Aké sú tvoje nutné výdavky? (koľko je nájom, koľko energie, koľko poistka, mobil, ???)
A oddeľ prosím fakty od pocitov - vydieranie exmanželom a podobne. Rozpíš obidva problémy zvlášť a nepleť ich spolu 😉
Napíš prosím, určite nájdeme spôsob ako pomôcť ;)
@sue dobry moj mesacny prijem je 250 e + 55 alimenty ale ako som pisala nepravidelne mi ich plati najomne platim 200 e mesacne .davidko bude mat v maji 4 roky adamko ma rok a pol narodil sa na 27 tizden takze dost casto byva chory takze aj na lieky idu peniazky velmi by mi pomohlo aj to oblecenie pre deti kedze im neviem kupit pracovat neviem ist lebo nemam nikoho ktoby mi s detmi pomohol mam rodinu bohuzial nema o nas zaujem nepomaha nam keby sa nasla nejaka dobra dusa a pomohla nam nejake ubytovanie aj lacnejsie aby nam ostavalo trosku viac penazi a kludnejsie by sme zili ich otec mi velmi ublizoval a stale nemam pokoj od neho preto chcem odist otialto dalej a zacat kludne zit ak by ste mi vedeli nejako pomoct bola by som vam nesmierne vdacna viem ze na svete je vela takychto situacii co je velmi smutne .dufam ze nam budete moct pomoct.
@752012 a si z Komárna?
...oblečenie Ti viem poslať pre chlapčekov, pošli mi do IP adresu 😉
Na ubytovanie sa opýtaj v skupinách o Komárne - nájdi maminku s deťmi v podobnej situácii. Ak nechceš ostať v Komárne, skús kontaktovať : http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/ nie len kvôli azylovému bývaniu. Poradia ti aj ohľadne všetkých možných príspevkov, dávok v hmotnej núdzi, príspevkov na bývanie a podobne.
Dávidko chodí do škôlky? Či ich máš obidvoch doma?
Nájom 200 € je s energiami či bez?
@sue dakujem ti adresu ti poslem ale prepac nenapisem ju sem inac som aj na fb ano v kn byvame ved ano skusim ci sa da aj skusam ale najlepsie by bolo keby som nejaku maminu nasla a spolocne by sme byvali alebo keby mi vedel niekto vedel dat do podnajmu izbu hoci kde .davidko este nechodi pojde od septembra ak tu ostaneme no dufam ze nie ze sa nieco podari .dakujem vam za ochotu pomoct.
A ten najom je s energiami spolu 200 mesacne inac sa oplati ale nie pre slobodnu matku sdetmi
Dobrý deň potrebovala by som vašu pomoc prosím som rozvedená uz 14 rokov a žijem snim ale chcela by som odísť od neho ale nemám kam mam dcérku prosím ľudia poraď te nejaké útočisko dočasne alebo nejaké centra gde sa môžeme uchýliť dakujem
Alebo aj lacní podnájom by som prijala prosím poraďte som zúfalá som aj na FB Slepcikova Laura prosím
Ahojte. .prosim vas neviete o dakom lacnom bývaní pre mňa a 4 ročnú dcerku v BB. Kludne aj spolubyvanie lebo sama by som si byt nemohla dovoliť platiť. Dakujem ak niekto o niecom vie
Dame do prenajmu jednu izbu v dome slusnej mamicke s dietatkom, okr. Prievidza. IP
ahojte prosim vas viemi niekto pomoct? manzel ma psichicky tyra aj fizicky mam malinku dcerku 1 a pol rocnu som bez jedineho centa matersku mi setku zobral prosim pomozte mi niekto alebo poradtee ci je nejake krizove centrum kde by mi pomohli s byvanim nemam kde ist s dcerkou prosimm pomozte miii :((((((((((
@antonia308
najdi si podla tvojho bydliska niektoru z tychto organizacii a napis tam.
nevzdavaj to, ked ti neodpise jedna, obrat sa na inu.
http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/
@filipal dakujem budem skusat
Dobry den chcela by som sa informovat ohladne zariadenia pre osamele matky s detmi...kde by nas vzsli hned bez cakania,sme v nudzi...dakujem...moze byt cele slovensko....
Zostsla som bez centa,doteraz som bola na pn ale ta dojde az okolo 16 teho,prosim poradte mi...nemame kam ist so syncekom....

@6zmysel ahoj a od kad si