Kde nájsť lacné bývanie?
Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.
@dvanastka preco by som mala smolu? Mam kde byvat a deti ma posluchaju... neviem ako inak nez fanatizmus sa daju nazvat tie tvoje reci o pekle a bozej nemilosti z civilneho rozvodu... dostala si kopec dobrych rad... dievcata zbytocne drali klavesnicu, lebo nic sa neda... zacni nakupovat teple veci, aby si v zime na ulici nezamrzla...
@dvanastka zhrnme si tvoju situaciu.
RODICIA - 0 bodov, nechcu ta/vas, nejavia zaujem a nechcu pomoct
DETI - 0 bodov, neposluchaju, podla tvojich slov nemaju ta radi a nerespektuju ta
MANZEL - 0 bodov, nezijete spolu, nadava ti, alkoholik, (podla mna) velky stroskotanec
SVOKROVCI - 0 bodov, nejavia o teba/vas zaujem
KAMARATI - nemas
BYVANIE - mas ale problematicke
VIERA - prepac ale MEGA fanaticka. Chapem ze kazdy sme nejako vychovany ale ak teba vychovali ti isti rodici o ktorych pises, tak to nie su pravi krestania. Normalni rodicia ci uz veriaci alebo nie, by svoju dceru podotykam choru dceru nenechali v takej tazkej pretazkej situacii
TY - a tu je pes zakopany! Tvoj zivot je veeeeeelmi tazky a do istej miery si za to mozes sama (vychova deti, muz ktoreho si si ty vybrala...) ale TY a nikto len TY s tym mozes nieco robit. Ja velmi respektujem tvoju chorobu, viem si predstavit ze to musi byt hrozne ale ak TY s tvojim zivotom nieco neurobis skoncis staraaasne zle a tvoje deti skoncia skor ci neskor rovnako.
Riesis tu primarme byvanie. Chapem, ale v tvojom zivote je omnoho viac problemov, na ktorych treba pracovat.
Krok 1: rozvod !!! ziadem Satan ani peklo nech ta nemata!!!
Krok 2: deti prevychovat. Tento krok je megaaaa naaarocny lebo to nebude za par dni ani mesiacov ale bez odbornika to asi nepojde.
Krok 3: 'donutit' starsieho brigadovat, ak tebe sa da tiez skus lepsie platenu brigadu najst
Krok 4: urcite existuje niekto (neviem ako to nazvat lebo sa nevyznam) nejaky soc.pracovnik kto ti musi vediet pomoct ako chorej matke s 2 detmi a snad uz rozvedenej matke
Vela si spominala modlidby. Kludne sa modli ale uvedom si, ze aj Boh povedal 'pomoz si clovece a ja ti pomozem' preklad- MUSIS KONAT NAJPRV TY!
Uprimne ti zleam veeela stastia a niekoho kto ta naozaj bude mat rad <3 , lebo tej lasky sa ti nedostava odnikial a to mi je uprimne luto ako ludskej bytosti. Velmi ju potrebujes! Drzim ti palce 😉
@greta2017 ďakujem. Mňa ani moc vo viere nikto nevychovaval. Do kostola sme nechodili. Ani ja nechodievam, ale v Boha verím. Veľakrát mi uz pomohol. Aj dostať sa z najťažšieho. Z tej choroby, ktorá keď mi prepukla som si myslela, ze sa uz z toho nijako nevyhrabem. Mala som neskutočné halucinácie ohľadom Boha a Satana. Aj sluchové aj zrakové. Nedá sa mi o tom ani písať a ani sa nechcem k tomu vracať. Preto sa tak bojím, že keď sa rozvediem skončím v pekle. Dala som sľub v dobrom aj v zlom.
@dvanastka pises ze si tretie dieta, aky mas vztah so surodencami?
@lavender273 so sestrami som mala dobrý vzťah, ale od kedy nás rodičia vyhodili a skončila som s deťmi v KC, tak stredná sestra mi ani nezdvihne telefón, najstaršia síce zdvihne, ale na rýchlo ma vždy odbije.

@0silvia0 áno pisala som to už niekoľkokrát. K mojim rodičom ísť nemôžu. Sú už veľmi starí. Mama má rakovinu a ledva sa drží na nohách.