icon

Kde nájsť lacné bývanie?

dvanastka
17. sep 2022

Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.

luccija
17. sep 2022

@dvanastka tak pojdes na inu ubytovnu, ked tu Ti za chvilu vyprsi cas.Som nevedela, ze je limit max 5 r ubytovna.Syn chodi na aku skolu?

abbey1
17. sep 2022

@dvanastka Akože by rozbod nič nevyriešil? Veď ešte môžeš mať vďaka mužovi ďalšie problémy, ak niekde narobí dlhy či zostane invalidom.
Choď na úrad za sociálnou pracovníčkou a popros, nech ťa správne nasmerujú a poradia i s rozvodom.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak Ja nemám čas sa zaoberať tým kto tu býva. Mám kopec vlastných problémov a povinnosti ktoré mi denne zaberajú veskerí čas. Len učenie so synom, ktorý má ADHD trvá 5 hodín. Je to veľmi vysilujúce pre mňa, čiže naozaj ľudí z ubytovne nepoznám.

luccija
17. sep 2022

@dvanastka ale chlap alkoholik Ti moze narobit dlhy, problemy a budes splacat aj ty ani o tom nevies...

abbey1
17. sep 2022

@dvanastka Prosím ťa, ani dieťa s ADHD sa nemôže učiť popri škole 5 hodín. To je mu len na škodu. Musí byť unavený, nesústredený.

pribinak
17. sep 2022

@dvanastka na každú otázku taka odpoved …. tebe niet pomocí…..komu niet rady, tomu niet pomocí

Rozvod ….nie
Samostatnosť 15 ročného ….nie
Učiť sa 5 hodín …. šialene
Vzťahy s ostatnými …. žiadne

dvanastka
autor
17. sep 2022

@bilberryday u rodičov som skončila. Neviem, čo také som im musela spraviť, že sa ku mne chovajú tak hrozne

dvanastka
autor
17. sep 2022

@0silvia0 no veď to už on dva roky aj chce. Chodiť na brigádu.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@luccija žiadna iná ubytovňa pre rodiny s deťmi tu nieje. Smutné, ale je to tak.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@luccija chodia obidva na ZŠ

luccija
17. sep 2022

@dvanastka kolko platis mesacne?chcem to porovnat s ubytovnou kusok od Ba

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pribinak
17. sep 2022

@dvanastka klameš, v Ba určite nie je len 1 sociálna ubytovňa pre matky s deťmi

dvanastka
autor
17. sep 2022

@abbey1 no on práveže je nesústredene stále a preto mu robenie domácich úloh trvá 5 hodín. Popri tom totiž strihá, lepí, hra sa s krídlom. Vystrája, odbieha na záchod. Proste príšerné. 5 viet má napísať a trvá mu to celú večnosť a mňa to veľmi vyčerpáva.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@luccija on už tie dlhy aj narobil. Ani neviem koľko....

pribinak
17. sep 2022

@zoro9836 výživné na deti? Výživné na manželku? Prídavky? Jej brigáda?
Býva na ubytovni, určite neplatí nájom 250 eur

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pribinak
17. sep 2022

@zoro9836 tak finančná gramotnost je vysoko otázna aj psychicky zdravých ľudí, nieto ešte ľudí s diagnózou

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak ale veď rozvod by mi vôbec v ničom nepomohol. Okrem toho aj rozvod niečo stojí. Za ďalšie sa bojím, že ak nedpdrzím sľub, čo som dala pred oltárom, skončím v pekle. A nemohla by som ísť už na prijímanie. Keby sa dalo manželstvo anulovať, ale to nieje také jednoduché. Čo sa týka syna, priala by som si, aby bol samostatný, aké nieje. Aj zmrzlinu keď sme vonku musím pýtať za neho ja. Aj čokoľvek iné. Je proste taký. Je introvert. Čo sa týka ľudí z ubytovne, naozaj nemám čas sa zaoberať tým kto tu býva a po pravde ani o to nemám záujem. Stačí, že tu tí rómovia do rána vonku púšťajú hlasnú hudbu.

tortelinka
17. sep 2022

@dvanastka prepáč ale ak sa 15 ročný nevie postarať o seba, niekde si urobila chybu

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak ja o inej ubytovni pre rodiny s deťmi neviem.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pribinak
17. sep 2022

@dvanastka rozvod by tá posunul v poradovníku. Na 100%

To nie je te syn je introvert, syn je nevhodnou výchovou proste nesamostatny

dvanastka
autor
17. sep 2022

@dvanastka nie s krídlom, ale s kružidlom tam malo byť.

pribinak
17. sep 2022

@dvanastka som z Ba, kde byvas?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dvanastka
autor
17. sep 2022

@tortelinka áno urobila som chybu. Ochorela som totiž a bola som viac v nemocnici ako doma. Starali sa mi o deti rodičia a ožratý muž.

tortelinka
17. sep 2022

@dvanastka tak teraz je čas začať s tým niečo robiť

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak áno výchova bola úplne nevhodná. Muž alkoholik. Ja schizofrenička. Do toho moji rodičia z čoho mama má to isté ochorenie ako ja, tak aká mala byť tá výchova? Ja viac v nemocnici ako doma. Keď som sa vrátila z nemocnice, nič som nevládala. Bola som ako zdrogovaná po tých liekoch. Potom ma strašne môj muž začal ponižovať a vulgárne mi nadávať pred deťmi a to robí dodnes. Rozvodom sa nič nezmení. Bude ma ponižovať naďalej.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@zoro9836 ďakujem ti veľmi pekne za pochopenie. Ceny všetkého idú hore, len platy nerastú.

dvanastka
autor
17. sep 2022

@pribinak na ubytovni.