Kde nájsť lacné bývanie?
Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.
@heleninamama zločin na deťoch je nestarať sa o nich. Ja pre nich robím všetko, čo je v mojich možnostiach a schopnostiach. Idem na tisíc percent, čo je pre zdravého človeka nad jeho limit a pre mňa je to nad limit každý Boží deň. Môj muž, aj keď pije záujem o deti má.
@dvanastka Svagor ma schizofreniu. Pol roka ma stavy, ze v depresii nevstane z postele. Potom pol roka je ako tak v pohode a na lesnom traktore na zivnost zvaza drevo. Nikto mu nic neda, musis si na seba zarobit.
Prepac, ak nevladzes nic na liekoch, ako ste sa vobec dopracovali k detom a ako sa staras o deti? To tiez nie je lahke. Podla mna si sa uz tak trosku opustila, zvykla si na lieky, aj slabost a nechces s tym nic robit. Slabost a unavu pocitujem hocikedy tiez a 4-5 kav denne. To je uz ale aj vekom. Potom zatat zuby a spravit si pracu na dnes. Tolko krat mam problem sa dokopat do prace, ale platenie uctov nepusti. Treba si povedat, ze musis a ides.
@dvanastka Vies co? Napis este Karolovi III ked ti kralovna Elisabeth nedala peniaze na byt v Bratislave. Alebo zacni slapat na Kriznej, alebo sa vydaj za arabskeho sejka. Co este aku radu cakas? Nikto ti neda byt zadarmo. S tvojim prijmom si bez sance. Jednoducho, neexistuje ziadna rada pre teba. Riesenim by mozno bol najomny byt v nejakej malej dedine daleko od Bratislavy. Ale ty chces iba v Bratislave. A vilu na Slavine nahodou nechces?
@dvanastka boze, ale tak k comu si ich viedla???? ked starsi vidi, ze matka ma problem, tak s mladsim pomoze… si nemtava, leniva, len cakas na pomoc… cela diskusia uplne o nicom, niet ti pomoci
@dvanastka Lenže Ty si duševne chorá a nevnímaš, že Tvoje reakcie sú úplne mimo a nedokážeš sa o deti riadne postarať. Sama píšeš, že nevládzeš, si nadrogovaná liekmi, unavená z nich... Nie si schopná zabezpečiť deťom bývanie, ale ani poriadnu výchovu. Spoliehaš sa len ma to, že niekto Ti stále pomáha. Ale takto život nefunguje.
To, že druhé dieťa s alkoholikom si mala po stanovení diagnózy a s údajnou podporou psychiatričky radšej ani nekomentujem.
Sama ale pises, ze chodis na brigady. To mi nejde dokopy s tym, ze po 15 min sa unavis a musis prestat. "Zdravotne mi neodporúčajú pri mojej diagnóze pracovať vôbec, ale som nútená chodiť na brigádu na 5 hodín, pretože by sme nemali ani čo jesť. "
@dvanastka prepac, ak 9 rocne dieta vypadne z okna, tak to musi byt debilita vysokeho stupna
@natalienka12 tak sľapat na Krížnej môžeš ty ak si štetka, ktorých pobehuje po svete mnoho. Ja som mala jediného muža a to môjho a som mu verná celý život.
@heleninamama a kto mojim deťom zabezpečil bývanie ktoré máme? No iba ja. Moju diagnózu čo teraz mám mi nestanovili hneď. To bolo na roky a veľa hospitalizácii.
@dvanastka napíš poslankyni Kozelovej z OLANO, tá ti bude vedieť poradiť. Veď sama žije v sociálnom byte, takže bude mať pochopenie https://plus7dni.pluska.sk/domov/kozelova-olano...
@pallacinka29 nieje to žiadna debilina. Môj syn mal vtedy 5 rokov keď vypadol z okna. Ma ADHD a robí také veci, čo niektoré 5 ročné deti už nerobia. Ale nebudem to tu už rozpytvávat, pretože pointa témy stále uniká.
@dvanastka debilita, t. j. ze nemoze byt ani on celkom v poriadku… keby sa mi chcelo, normalne spocitam rady, co Ti tu baby dali a Tvoje “ale” na kazdu jednu z nich… len sa lutujes, a vyhovaras
@dvanastka Nuz tak napis este prezidentom na celej zemeguli lebo sa vsetci poseru ze nejaka neschopna socka chce byt v Bratislave. 😂😂😂 Kazdy ta posle do takej istej diery. Tak ta vyhodia z ubytovne a budes sediet pred tescom s krabicou od masla a pytat eurace. Nebudes prva ani posledna. Komu niet rady…
@pallacinka29 ja sa na nič nepotrebujem vyhovárať a ľutovať už vôbec nie. Opisujem situáciu presne takú aká reálne je.
@natalienka12 neschopná socka? To akože píšeš o sebe? Koľko je takých ako si ty. Milióny. Rozťahujú nohy všade a majú postarané. Ja taká niesom a nikdy ma k tomu nikto nedonúti.
@natalienka12 okrem toho, ja nieže chcem byť v Bratislave. Ja tu aj žijem. Narodila som sa tu, aj moji rodičia, aj ich rodičia a som na to hrdá.
@dvanastka vsak hrda “Bratislavcanka” mozes byt aj na ulici nie? Bratislava ma najviac bezdomovcov. Tak budes dalsia.
@dvanastka Mame v Bratislave investicny byt. Nechces? Zadarmenko.
@natalienka12 Ako môžeš niekoho takto urážať. Váž slová, nevieš ako môžeš skončiť. Chorobu si nikto nevyberá, ani nepýta. Nemáš žiadnu empatiu a z tvojich odpovedí vidno, že vo svojom okolí nemáš nikoho s podobnou diagnózou. Ale ver tomu, že život je nevyspytateľný a môže sa hocako otočiť.
@natalienka12 aj to že nemáš muža s alkoholikom. 🤣🤣🤣🤣 Dobrý vtip.👍

@liljana ľudia veľa veci nedokážu pochopiť, pokiaľ neochorejú. Beriem lieky, po ktorých som unavená. Fyzická námaha aj keď malá, je pre mňa oveľa väčšou záťažou ako pre zdravého človeka. Vypijem aj 6 káv za deň a stále som unavená.