Keď manžel nepomáha
Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.
@nyusika no oni to beru, ze siria bozie slovo a mladym ukazuju spravny smer. A ani ja nepochopim ludi, co obetuju svoje dcery. Ja mat takeho zata, dvere s num vyrazim a po ceste pre trenky mi ich este aj zaplati. Moju dceru ucim, ze zena nie je podriadena osba. A tatinko jej este povie, ze aj on musi maminku pekne posluchat😃😂😂 ale nie je pod papucak.😂
@mijo53 v teorii sa lahko zije zivot tyranej zeny. Vy sama Ste spomenula tyranie a aj ked to nie je pripad zakladatelky, tak ked si ja predstavim moju 4,5 rocnu dceru ako dospelu v rukach chlapa, ktory ju mlati, s modrinami po celom tele a raz ju mozno aj zabije - NIE, ani za svet by som jej neradila s nim ostat a motlitba za jeho obratenie by bolo to posledne, co by mi napadlo. A som rimsko-katolickeho vyznania. A nic na tom nemeni ani fakt, ci si zena takeho chlapa nasla v kostole alebo na diskoteke. Ziadna zena nema co znasat, ze ju chlap otlka, znasilnuje, psychicky tyra a to ani z dovodu, ze si takeho muza zavesila na krk ona sama.
@petra3312 len ty si si zachovala zdravy rozum. Im ho vymyli vselijakymi stretnutiami. Pamatam si, ze u nas boli mladeznici, stretavali sa, modlili, spievali nabozne piesne. No proste vzorna katolicka mladez. Raz ma mama vystuchala, ze nech tam idem. . ...domov som prisla v miernom soku a oznamila som jej, ze ja si svoj mozog vazim a ze moj pragmatizmus je v uplnom rozpore s takymto spravanim. A gol prisiel, kd mi oznamili, ze vzhladom na to, ze som sa neprisposobila, uz nie som vitana, klada som sproste otazky😃😃😃 a pozor, v tom case som sa predmodlievala v kostole ruzenec vecer pred omsou, ale nebola som vhodna na vyplach mozgu😃
@nyusika ja sa z pani nechcem ani posmievat a chapem, ze je to jej viera, jej nazor....ale ja jej vobec neverim...neverim, ze zena, co tu tak pysne a s laskou pisala o svojich dcerach, by sa v realnom zivote zachovala tak, ako pise v pripade tyrania. To su take silacke reci, ked realita je na mile vzdialena od teorie.
@mijo53 Tak ako som sa Vas snazila pochopit na zaciatku (do istej miery aj respektovat vase rady, aj ked ste sa casto ste pri konkretnych otazkach radsej distancovali), teraz viem a rozumiem Preco. Ja ako Vasa dcera by som u Vas nikdy nenasla pochopenie, pretoze som si toho mamlasa vybrala ja sama. Nasla by som u Vas utocisko, Ale uprednostnili by ste sviatost ako manzelstvo a vyhnali by ste ma zo svojho pribytku. Tak fajn....som rada, ze Vasa dcera si vybrala spravne a dufam, ze to bude na veky vekov, v opacnom pripade bude zit vo vyhnanstve.
@petra3312 no asi mala stastie....ja som mala pocit, ze vsetci si nieco snupli.....hrali na gitare, kyvali sa v rytme. Citali bibliu a potom ju akoze vykladali a davali priklady zo zivota, ako sa zachovat, proste bolo to zvlastne. V nedelu rano sli vzdy sli spolu do kostala, sedeli v predu, hlava na bok naklonena, a kazdy druhy den robili vecer modlitby a citania pisma v dome jednotlivych clenov spolocenstva. Nuz takto som to myslela....neviem ako to je teraz, odisla som do BA.
@charlie1980 vieš čo, aj Ty si mi začala byť sympatická, ja neviem, ktorá ste ako veriaca, resp. neveriaca, jasné, že uprednostňujem sviatostné manželstvo, nie som zástancom partnerských vzťahov, to priznávam, takto sme s manželom vychovávali aj naše deti , ale to neznamená, že by som Ťa neprijala a vyhnala z domu, písala som, že domov sú ruky, na ktorých smieš plakať, ale ruky, nohy Tvojmu partnerovi by som nelámala a mala by som Ťa stále rovnako rada. Ja tiež neviem zaručiť, ako sa bude manželstvo mojich deti vyvíjať, ale budem sa za to modliť. Pokiaľ ide o to, či som fanatik, to nech si myslí kto čo chce, chodím pravidelne do kostola v nedeľu a prikázaný sviatok a v odporúčané veľké sviatky, občas cez týždeň. Chyby sa v živote stavajú, ale každý musí niesť zodpovednosť za ne a za svoje rozhodnutia. Deti krstené, boli na 1.sv. prijímanie, chodíme na sv. spoveď, ja to nepovažujem za fanatizmus, to je minimum, čo robí praktizujúci kresťan, ktorý nie je kresťanom iba na papieri.
@mijo53 ja len otazocku. Prisla si niekedy do kontaktu so skutocnym tyranom? Taky by ti na kultivovanu rec hodil bobek a radsej ti jednu naparil nech sa nestaries 😀 s takymi sa neda jednat normalne....... :-\
No asi tak. Cloveka, co ma ozaj Boha v srdci poznas podla skutkov, fanatika podla reci.
Troll jednoznacne, baby nereagujte, s temou to nema nic spolocne, a s katolickym nabozenstvom snad len ta pasaz o sviatosti manzelstva.
prosim ta, akoby ona mohla prist s niekym takym do styku, ked zije v dokonalom svete plnom vzornych katolikoch s lesknucou sa svatoziatorou?
Skusenost ziadna, len same chvaly na zatkov a dcerusky, hlavne, ze 150 prispevkov k tejto teme.
@mijo53 Trhnite si. Ja viem, aký je v tom rozdiel.
A ako píše @trdelnik234, dobrý kresťan a človek sa pozná podľa skutkov.
Nie podľa toho, ako často sa hádže na kolená v kostole.
@mijo53 s tebou sa neda vobec diskutovat, klapky na ociach a ides si svoje. ked ta to tu tak irituje, tak naco sa sem kazdy den prihlasujes a vypisujes svoje jedy?
No, citam a nenachadzam slova...normalne si idem sanku pohladat pod stolom...
cchem napisat nieco na toto vyssie, ale normalne ze nedokazem...proste tak fanatickeho cloveka som stretla len raz v zivote a aj to mi stacilo..odvtedy ho obchadzam na milion kilometrov...neprajem nikomu nic zle, ale v takychto pripadoch fakt prajem aby prezili nejake tyranie, nejaky pad na hubu lebo az vtedy sa otvoria oci...
Mám pocit že zakladateľka témy radšej nadobro odišla z modrého koníka či už kvoli dementným názorom nemenovaných osôb alebo kvôli tomu že jej otázka sa zmenila najprv na porovnávanie šikovnosti rodinných príslušnikov žien na MK a neskor na kazania cirkvi 😀 😀 😀 hold...cirkev a realita maju od seba veeeeelmi daleko...
len najvacsia sranda je, ze takyto najvacsi svatuskari su najhorsi farizeji...ci u krestanov, moslimov, jehovistov, zidov atd. Ten co ma najviac reci a plnu hubu vacsinou je "vodu kaze vino pije"...

@nyusika ale moze, fakt poznam😂😂😂😂 aj moja teta taka bola, az ju babka vydrala palicou, ked sa nasrdila1😃😃😃😃😃. Ta osobka si mysli, ze je vyvolena....