icon

Keď manžel nepomáha

lucyls
16. jún 2016

Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.

charlie1980
16. jún 2016

@mijo53 Vysvetlite mi, prosim vas.....kedy ma mat zena cas (za predpokladu, ze ma muza lenivca, ktory odide na 8hod do prace a mysli si, ze tam to konci), ked 6.mes dieta vyzaduje celodennu (mozno aj 22hod.starostlivost, pokial nespava dobre) ?! Poznate rezim takeho 6.mes dietata? Mozno nie a mozno ste na to uz zabudli, ale od 6mes dietata sa zena nepohne, pretoze spava 3krat denne, medzitym ho treba krmit, aj nieco navarit, aj spratat, aj prezliekat, aj kupat, aj uspavat aj cicikat v noci. Ak byvaju v panelaku, trepat sa vytahom s kocikom, s nakupmi, pretoze nema kde nechat dieta na 1h je podla vas normalne ??? Nie, nie je to normalne. A ja vam poviem....pri 1.dietati som musela po 3mesiacoch nastupit do roboty (rodila som v zahranici) a nebola som taka unavena ako ked som mala dovolenku a starala som sa cely den o dieta. Preco by som mala trepat dieta na 15min ku kadernicke, pre boha ? Ja netvrdim, ze je to nemozne, ale ja nemozem odist ani na tych 15min ? Lebo moj muz chodi do roboty ??? Ako zena by ste mali vediet, ze zeny chodia z roboty do roboty, ked aj robia. A ze sa nevie zahrat s 1r dietatom ? S 1r dietatom staci ist na ihrisko do piesku na 1-2hod a zena ma hned pre seba chvilu casu. Vy si myslite, ze takyto sposob vztahu prospieva ? Nie, neprospieva. Zena zacne byt frustrovana zo stereotypu. Preco ju aspon na vikend nezoberie na obed, aby nemusela raz v tyzdni varit a urobit jej vynimocny den ? Preco ju neodbremenit a nenechat jej priestor ? Co ak je vycerpana zo stereotypu, dokonca ani pomoci nema, nehovoriac o financiach ? Tak takyto chlap je ozaj k nicomu a k nicomu. S takym, alebo bez takeho, poradila by som si aj sama. Nikto nehovori, ze sa o chlapa netreba starat....varim vyhradne ja, zehlim vyhradne ja. Ale pradlo do pracky zvladne hodit aj muz, tak isto niekedy povysavat, povenovat sa dietatu, kym zena umyje napr.podlahy. Toto su kompromisy a zohladnivanie potrieb partnera. Muz chodi kazdy druhy den cvicit. A myslite, ze mi to vadi ? Nie, nevadi, pretoze ak je spravna rovnovaha, ked mi vezme dieta von, ked ma raz za tyzden vezme na obed, tak viem a citim, ze mi je oporou a zalezi mu na tom, aby som sa dobre citila.

jema_suri
16. jún 2016

@beatex a úplne najlepšie je keď chlap povie: ,,tvoje je to decko tak sa staraj...,,

mijo53
16. jún 2016

@alby2014 Keby chodila do práce to by som ináč písala, ale jedno dieťa a toľko nariekania? moja dcéra má 4 deti, dve školáčky, 1 tesná predškoláčka a jedna 6 týždňová, pred dvomi týždňami obhajovala prácu a mala záverečné skúšky, doplňovala si ešte štúdium po VŠ, ponúkala som sa, že jej prídem pomôcť, nechce, všetko zvláda, manžel po práci pomôže ale to sú 4 deti a nie jedno, cez víkend rýchlo upratať a hajde na výlet. Darmo mi tu budete zubatých smajlikov posielať, nič má nepresvedčí a deťom nechýba nič, majú dobrých zážitkov viac ako dosť. Prvé tri už od 4 rokov bicyklujú, korčuľujú, vedia plávať a to ich naučila dcéra, lebo zať nekorčuľuje a plávať vie slabo, naučil ich bicyklovať, ale ak niekto stále len narieka, oberá sa o energiu a preto nestíha

lucyls
autor
16. jún 2016

@mijo53 Nedá mi reagovať na vás príspevok... nie som rozmaznaná ani neschopná to si vyprosím. Nepoznáte ma ani život aký žijem, nepáči sa mi že tu hned takto do mna útočíte. a to čo je toto za vetu...Ale dnešné ženy, hneď rozvod, nestarať sa o chlapa, nevariť, nežehliť, neprať, nakopať a bodka. ... 😀 to akože JA sa mám starať o muža ktory sa nestará o mna ani o dieťa a tváriť sa že som spokojná gazdiná? a na margo toho že mam ísť kaderníčke s dietatom kým spi... tak moje dieťa cez den nespí. predstavte si to je to tak. Je hyperaktívna, nevydrží ani 5 minut na mieste a iba ten kto takéto dieťa má vie čo to je nestíhať mu celý deň. V podstate ano, máte pravdu, ja nemám byť z čoho unavená, ved som na rodicovskej DOVOLENKE a on chudák musí sedeť 8 hodín v kancelárii z toho polku dna číta noviny na internete 🙂 ja vlastne neviem načo sa sťažujem...

natalym
16. jún 2016

Ja si myslím, že tam je najväčší problém peniaze. Keby nebol problém s peniazmi, tak ostatné sa dá.

lucyls
autor
16. jún 2016

@mijo53 zabudla som ešte podotknut, chodím do práce! a s dieťatom!

marcelatje
16. jún 2016

@charlie1980 och ty neschopáčka jedna rozmaznaná! Ako si dovoľuješ vôbec od chlapa niečo žiadať? Veď ti spravil dieťa,nestačí?????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
raz tu bola taká téma že lenivé ženy alebo tak nejako a to som sa pobaviláááááá 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nyusika
16. jún 2016

@mijo53 tak pardon...ale pisete kraviny ako svet.
vobec nie je dolezite, ci to ona sama zvladne. jasne, ze zvladne !
problem je uplne inde - problem je ten, ze jej troll kasle totalne na rodinu, nestara sa ani financne, ani sa nespolupodirela na vychove.
kazda normalna zena potrebuje obcas cas iba pre seba.
a tie, co tvrdia, ze nie...pardon, nie ste normalne 🙂

natalym
16. jún 2016

@mijo53 Ale tak trošku pochopenia by to chcelo. Tak Tvoja dcéra je taká šikovná, nie každý je taký. 😉

natalym
16. jún 2016

@lucyls Tak teraz neviem, chodíš aj do roboty? S dieťaťom? A nemáš prachy, či ako je to teda?

mijo53
16. jún 2016

@charlie1980 prečítaj nižšie môj príspevok , aj tak sa dá, aj tak sa dá, jasné, že muž má pomôcť, ale pri jednom dieťati nariekať, a len furt nadávať na chlapov

mijo53
16. jún 2016

@alby2014 Keby chodila do práce to by som ináč písala, ale jedno dieťa a toľko nariekania? moja dcéra má 4 deti, dve školáčky, 1 tesná predškoláčka a jedna 6 týždňová, pred dvomi týždňami obhajovala prácu a mala záverečné skúšky, doplňovala si ešte štúdium po VŠ, ponúkala som sa, že jej prídem pomôcť, nechce, všetko zvláda, manžel po práci pomôže ale to sú 4 deti a nie jedno, cez víkend rýchlo upratať a hajde na výlet. Darmo mi tu budete zubatých smajlikov posielať, nič má nepresvedčí a deťom nechýba nič, majú dobrých zážitkov viac ako dosť. Prvé tri už od 4 rokov bicyklujú, korčuľujú, vedia plávať a to ich naučila dcéra, lebo zať nekorčuľuje a plávať vie slabo, naučil ich bicyklovať, ale ak niekto stále len narieka, oberá sa o energiu a preto nestíha

lucyls
autor
16. jún 2016

@mijo53 a sama píšete manžel po praci pomaha....a mna tu iete lyncovať z ato že mne nepomáha,šak sa zamyslite. ja netvrdím že nemá chodiť do práce,ale že by bolo fajn keby po práci aspon s niečím pomohol. Ja tiež chodím do práce a to s dieťatom, myslíte si že nie som vyčerpaná po celom dni? ale ja nemám právo, vsak, iba muž ma. Predstavte si že ste v práci a ked prídete domov VSETKO na vás ešte len čaká. a iba na vás.a že jedno dieta a tolko nariekania...pani...ja neviem čo ste zac, ja nenariekam ani nelutujem seba!!!! vy ste nepochopili ten príspevok vobec. Mne je u riti či zostanem s dcérou sama, pretože ked som sa starala rok kludne sa budem aj dalsich dvadsat,ale muža nemám na to aby mi s nicím nepomáhal a nezapajal sa ani finančne. To by som bola riadne sprostá aby som toto tolerovala.

marcelatje
16. jún 2016

@mijo53 mňa moje prvé dieťa položilo na kolená,nikomu neželám to zažiť takže áno dá sa nestíhať aj s jedným dieťaťom. Druhé je úplne iná káva. Pri dvoch deťoch mám oveľa viacej času.
Nie každú ženu denno denná rutina napĺňa, možno zakladateľka vyniká v niečom v čom tvoja dcéra nie. Každý je dobrý v niečom inom a NIKTO nie je dokonalý 😉

mijo53
16. jún 2016

@nyusika čítaj s porozumením, písala som, dže peniaze jej má dávať a cez víkend sa venovať dieťaťu

alby2014
16. jún 2016

@mijo53 mame iny pohlad na zivot, nie je o com diskutovat. Podla mna neexituje moja domacnost, neexistuju moje deti...neexistuju moje peniaze a vydavky, je len nasa domacnost, nase deti a nase financie a od svojho muza ocakavam podielat sa na vsetkom podla nasich moznosti a schopnosti. My nevrav, ze tvoja dcera by s rpehladom davala 4 deti plsu domacnost plus VS plus neviem, co ak by nemala oporu a pomoc v partnerovi. A to je to, co zakladatelka nema...ona ma toho muza na nic, pardon vlastne len na komplikacie.

mijo53
16. jún 2016

@lucyls ale ty máš jedno dieťa a ona 4 a to je rozdiel

evittam
16. jún 2016

@charlie1980 Prepáč, ale trošku preháňaš - ako som už napísala ja si nájdem čas na všetko čo chcem a čo potrebujem - a vôbec to nie je o tom, že niekde "trepem" so sebou deti-dieťa a podobne - dá sa to aj tak, že si to užiješ, len treba chcieť. Ale to je na každej z nás. Áno aj mne to niekedy prerastá cez hlavu a lezie "na mozog" byť len sama s deťmi 5 týždňov - a čo teraz?! 😉

lucyls
autor
16. jún 2016

Ja som nikdy nenariekala že nemám peniaze, práve preto chodím do práce inak by som nemala sancu sama utiahnuť seba aj dieta z 200 eur, to je jasné, tak som nutená chodiť do roboty. Ked manžel neprispieva čo ine zostáva? zdvihnuť prdel a ísť makať. 🙂 nevadí mi to, nedokázala by som nepracovať. len som si myslela že manželské spolužitie funguje inak, ale ako čítam niektoré príspevky tak žena je v podstate iba na to aby doma robila žienku domácu a bola ticho a vo všetko vyhovela manzelovi, on predsa chodí do práce a je HLAVA RODINY😀 Pani...nedajte sa vysmiat...tie časy sú už dávno preč 🙂 chvalabohu

mijo53
16. jún 2016

@lucyls tak potom píš presne, keď chodíš do práce, to je iné, ale ak si iba doma s ročným, tak neviem čo nezvládač

charlie1980
16. jún 2016

@mijo53 To vobec nie je pravda. Ja som do roboty chodila pri malom dietati a poviem vam, ze nikde som si lepsie neoddychla po fyzickej stranke ako v robote. No o dieta a domacnost sa mi starala opatrovatelka. Neviem si predstavit byt v situacii zakladatelky, ze ozaj ale ozaj nikto jej nepomoze! Neviem aku pracu vykonava, ked je s dietatom v praci, to je asi ten najnestastnejsi pripad.

nyusika
16. jún 2016

@mijo53 ale ona riesi to, ze nedava nic a nestar sa vobec.

jasne, ze ked je muz cely den v praci, nebudem od neho bezne chciet, aby sa pol na pol so mnou delil o starostlivost o dieta a domacnost. ale okupat dieta a ist s nim an hodinu von, ved to nie je praca.
mize sa dohodnut s kamaratom, stertnu sa niekde v kaviarni na terase, zazije dve muchy jednou ranou.
"vyvenci"dieta, da si pivo, pokeca s kamosom...

ale nazyvat pausalne vsetky zeny neschopnymi a lenivymi, to je nespravne 🙂

evittam
16. jún 2016

@lucyls Pozri, jednoduchá rada ak ti nepomáha, nestará sa ani finančne a proste len využíva tvoje "služby", tak na čo si s takým chlapom?!

m.i.r.i
16. jún 2016

ono s tymi argumentami ale, ze muz musi byt cely den v praci a musi si oddychnut -- to sa mi paci, ze mama je len doma, tak nech sa cely den stara...ale ked ide mama do prace tak kto sa dalej strara? Ta mama musi ist do prace, oviest dieta do skolky, priviest zo skolky, marodovat s nim ked ochorie, potom ho ma dalej doma po skolke, este zbehnut na ihrisko, navarit veceru, ved muz pride domov hladny, upratat, ved muz pride domov a hadam nebude bordel...atd atd..a on pride domov z prace, ved makal cely den, tak si musi lahnut na gauc a nie sa hrat s detmi..ked deti ochoreju, mama k nim v noci vstava, tisi ich, podava lieky, bezi k lekarom...a popri tom chodi do prace...ved predsa nie je len doma..to akoze si moze povedat, ze ked zacala robit, tak uz sa nejde starat, ved je tiez unavena nie? Cize take argumenty ze si muz musi oddychnut a zena to ma zvladat sama su scestne..jedine naozej viem ospravedlnit iste typy muzov, ktori to nevedia s malymi detmi...s babatkami, kakami a podobne.ok..tak pomozem v inej oblasti - idem nakupit, povysvam, navarim..ked dieta podrastie, potom sa povenujem viac...ale nie, ze oddychovat, lebo cely den robim...

lucyls
autor
16. jún 2016

@mijo53 keby som bola doma bolo by to ine, bohužial som v práci lebo by som za tých 200 eur naozaj nemala sancu nič utiahnuť. preto sa cítim vycerpana ked nemám ani 5 minut na oddych, iba po 22 hodine kedy malá zaspí. a to mi možete veriť že to sa mi kolkokrát nechce ani sa trepať do sprchy.

mijo53
16. jún 2016

@natalym asi tak ako píšeš, peniaze budú asi problém

charlie1980
16. jún 2016

@evittam Ako fajn, ked to niekomu vyhovuje....mne by nevyhovovalo ist s 1r dietatom ku kadernicke, pretoze 1.moja hlava trva 3hod (farbenie, strihanie, fukanie) a za druhe....pocas tych 3hod mozno raz natlaci, snad budem prebalovat pod kohutikom, kde sa vlasy umyvaju....? Bude tam behat, vsetko chytat, mozno vyliezat😀 Ja si taketo aktivity u kadernika nepredstavujem. Btw. ako by riesila zakladatelka, keby ju chytilo slepe crevo ??? Prip.keby dieta bolo 2 tyzdne v nemocnici ? No bud by sa zrutila domacnost, alebo by dostala vypoved, alebo sama by sa zrutila.

mijo53
16. jún 2016

@charlie1980 asi bude poslankyňa Národnej rady, oni chodia alebo chcú chodiť do práce s deťmi

janickacrazy
16. jún 2016

@lucyls a prečo nedáš malú do jaslí teda? nechápem

mijo53
16. jún 2016

@charlie1980 tvoja hlava trvá 3 hodiny,d ale ona písala, že potrebuje 15 minút na podstrihnutie vlasov. Mám aj ďalšiu dcéru, minule bola u zubára, sestrička zabavila ročné dieťa a zubár urobil preventívnu prehliadku, pre nejakých 15 minút si nezoberie manžel dovolenku a babky sú ďaleko