Keď manžel nepomáha
Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.
@elena_c nuz, ani tvoj zivot nie je ruzovy. Osobne by som takto zit nechcela. Maly sa ma ako kral a ty ako chudera......nuz nic moc...mna muz nuti si kupovst, vlaci ma obchodoch a nuka, ze aha saty, aha topanky, aha kabelka.....nasa sa ma tiez ako kralovna, ale muza, co nedopraje aj matke svojho dietata by som doma nezniesla. Si predstav o takych 12 rokov, ty ako chudera, doma obskakujes dvoch kralv, aku uctu bude mat k tebe syn?
@alicka850 čítajte s porozumením predchádzajúce príspevky, písala som, že 2 sú školáčky, jedna pôjde teraz do školy a jedno j 6 týždňové. Má ukončené denné VŠ štúdium na UK, odbor o ktorý má záujem veľa študentov. Obe babky sme ďaleko, teraz končila štúdium už po VŠ - doplňujúce, samozrejme diaľkovo popri zamestnaní, malinké sa narodilo, keď už vlastne urobila skúšky a teraz mala obhajobu práce a záverečnú skúšku. Manžel bol s malou na chodbe a ona pred komisiou, čo je nezrozumiteľné, nebola to žiadna sociálna práca , ani štúdium na sv. Alžbety. Moja suseda, pani po 80-tke, ktorá ju pozná od dieťaťa, stále mi hovorí, že ju obdivuje, ako to zvláda s tromi deťmi /teraz už 4/, bola od malička veľmi húževnaté dieťa, ja k nej nemôžem chodiť pomáhať len tak, kedy si zmyslím, lebo som viac ako 300 km od nej a druhá babka 200.
@natalym máš pravdu, nechválim sa, ale bola veľmi šikovné dieťa, chodila 8 rokov na klavír a tanec a na angličtinu, z ktorej má 2 Cambridské certifikáty, rada písala, chcela študovať žurnalistiku, ale potom sa rozhodla pre iný odbor. Keď sme mi s manželom v sobotu spali, ona už dávno speakovala, prezentovala školu na rôznych súťažiach, áno a s manželom si rozumejú a deti ma samostatné, kým oni dospeláci ešte spia cez víkend , deti už naraňajkované a to sú na 1.stupni ZŠ a ešte popri tom zdedila po jednom dedkovi lásku k cestovaniu, stále by chodila na dovolenky a výlety, ona nemá problém aj s trojmesačným ísť k moru, aj malinké už má pas, čo Ti budem hovoriť a čo som rada, že sa majú k Bohu. Mladšia sa tiež dobre učila, dokonca si vybrala ten istý smer školy, klavír, výtvarnú, ale je menej akčná ako tá staršia a viac prijme moju dobrovoľnú pomoc ha ha
@natalym určite nie je dokonala, napr. nie je taká puntičkárka ako tá mladšia, tá pri dvoch deťoch musí mať všetko TIP-TOP, mám s manželom čo robiť, aby nám smietko nespadlo na zem, alebo mimo taniera /smejem sa/, staršia je viac asertívna, ja hovorím, že bojovníčka za spravodlivosť /asi po mne/, mladšia tichšia, romantická dušička /asi po manželovi/
@nyusika Veď ja to nemyslím v zlom, len ja mám takú úchylku, že neverím proste že niekto je dokonalý. Je múdry, pekný, všetko stíha, je milý, atď, atď, atď proste nemám rada dokonalosť............ Mám rada ľudí excentrických, tučných, ale srandovných, večne nestíhajúcich ale strašne dobrých a tak. Proste dokonalosť mi vadí........ 😀
@nyusika aj to tak beriem, nudné nie sú, aj pekné sú, spoločenské, radi chodia do spoločnosti, majú veľa známych, kamarátov, je taký frk, že dali cigánovi jablká, aby ich dal najkrajšiemu dieťaťu v dedine a keď prišiel, tak sa ho opýtali, že komu ich dal a cigán, tá mojemu a prečo, šak najkrajše je mojo, tak asi tak, každé dieťa je pre svoju mamu to najkrajšie
@natalym No vidis. A preto mas muza vecne zaneprazdneneho, tucneho, Ale s dobrym srdcom a s laskou cesal vlasy 😂😘
@charlie1980 Môj muž nie je tučný 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨
Môj je chudulinký to ja som tuči. 😀 Ale dokopy sme akurát.
@mijo53 ale pomahal. Zakladatelke nema kto malu postrazi vobec, muz sa tvari, ze ich nepozna.
Inac nic v zlom, ale moje skusenosti hovoria, ze ak niekoho velmi vychvaluju, tak to nie je pravda. A niekedy mam pocit, ze ked matka opisuje dieta v superlativoch, tak vlastne opisuje svoju zidealizovanu predstavu😃 nikto nie je dokonaly....
Máme tri malé deti A manžel veľmi pomáha. Či už s nimi alebo aj V domácnosti. Sú to naše deti, tak tu pomoc aj očakávam. Nie som supermatka, ktorá všetko zvláda sama, keby som musela asi áno ale....prečo vlastne? On pán tvorstva si po ôsmich hodinách práce potrebuje oddýchnuť a ja sa mám postarať o deti, domácnosť, má byť navarene, upratane, oprate a nebodaj ho mám ešte čakať V sexi pradilku dobre naladená... No aj to môže byť, ak s niečím pomôže... Ok, ak ten chlap maka celé dni, a nemá čas pomáhať a venovať sa, tak by mal zarobiť toľko, aby mohol žene zaplatiť niekoho, kto jej pomôže, či už upratovačku, babysitterku alebo aj zahradnika 🙂. Priznávam sa, že netuším načo ti ten chlap je, slovko neprerecie, doma nepomáha, dcérke sa nevenuje, peniaze ti nedá, nie je ti oporou. Asi by si mala menej starosti a stresu, keby si sama s dcérkou. Asi by som sa S ním skúsila ešte porozprávať a povedať mu, že takto to ďalej nejde, ale treba mu konkrétne povedať, čo má robiť, je to chlap. A ak to nezaberie, skúsiť to bez neho.
Prečítala som si kompletne celú diskusiu, odborne poradiť asi vedieť nebudem, pretože mám doma manžela, ktorý je presný opak manžela zakladateľky témy. (ale mať doma niečo také, pošlem ho kade ľahšie-nebudeš mať doma aspoň toľko roboty-si šikovná a oberáš sa ním zbytočne o energiu)
...ale pobavila ma tuto tetuška čo na posledných piatich stranách sa vychvaluje aké ma šikovné dcéry, vnúčatá, manžela, psa, mačku, umývačku a nieviem čo všetko 😀 😀 😀 ...teta, očividne nemáte ani šajnu o tom aké to je byť v jej situácii...viete ako to je, tiež sa neseriem elektrikárom do roboty, lebo tomu nerozumiem 😀 😀
@vver0nika nuz ja len dodam ako hnusne rypnutie, ja byt zatom tej tetusky a precitam si, ako moja dokonala zena vsetko zvlada sama, tak sa ulebedim na gauc, moju vyplatu by ani nevidela, nieto mala na dovolenky a vylety, a potom by som cakala, ako si poradi manzelka aj so svokrou. Lebo podla tej dotycnej jej zat len splodil 4 deti a nic viac😃😃😃
@vver0nika
@jajka257 áno, tetuška Vám odkazuje, že za manžela sa treba modliť, písala som, že nie sú dokonalé moje dcéry, ale sú šikovné a ich manželia o tom vedia, ale nerozmýšľajú tak, ako mnohé v tejto téme, že po akomkoľvek malom nedorozumení, nepochopení, občasnej lenivosti, pomoci , hneď buď sám autor rozmýšľa nad rozvodom, alebo Vy super manželské poradkyne, nedoporučíte skoro nič iné ako rozvod.
Autorka témy je 1,5 roka vydatá, to je malo na formovanie, sama svokra jej povedala, že doma jej syn nič nerobil, tak to vyžaduje trpezlivosť, chcela som ju povzbudiť aj ju povzbudzujem, že je rozdiel jedno dieťa a štyri, nech pracuje na vzťahu s manželom, každé drevo sa dá okresať, či mladý strom alebo starý. Psa nemám, ani mačku, ani umývačku, umývačka sú moje ruky, nemala by som na umývačku nervy, vykladať, nakladať riad a nakoniec ako charlie 1980 napísala, že nevedela aký riad bol v umývačke a problém s partnerom bol na svete - prepáč charlie, že som ťa spomenula a vyprosím si od Jajky, že zať splodil 4 deti a nič, to si ako myslela, je to milujúci a milovaný otec a manžel a nedávať výplatu, to u nich nehrozí, ak žiješ s Bohom ako som písala

@alicka850 tak napr. moja sestra robí 12tky, čiže 3 dni robí, 2 dni je doma a tak na striedačku, ked je napr. celý víkend v robote o malé deti sa starajú tie veľké, normálne navaria, upracú , operú, nakrmia, prebalia, idú von s nimi, proste všetko robia, otec leží celý den na guači, asi tak je to u nich