icon

Ležíte, keď ste choré a máte deti?

23. nov 2025

My sme takto prvý krát choré s malou 2 roky, chcem zavolať moju mamu aby sa o nás starala lebo niečo ma nadchadza, tak len lezim od rána a nevládzem nič. ako to máte vy ? Varíte v tie dni keď ste choré ?

Strana
z2
13uzivatelka11
23. nov 2025

Áno, staral sa o mňa manžel. Ale za 5 rokov odkedy máme dieťa boli dokopy asi 3-4 také dni, kedy som fakt nevládala si ani čaj uvariť

katuska19
23. nov 2025

ahoj, nemam ani mamu ani svokru k dispozicii, takze ked boli deti male a ochoreli, varila som aj s teplotou a starala sa o 2 deti aj o muza....cize asi kazdy podla aktualnej situacie....teraz su uz velkí, takze mozem chorobu vylezat...prajem skore uzdravenie

zmrzlinka2021
23. nov 2025
@katuska19

ahoj, nemam ani mamu ani svokru k dispozicii, takze ked boli deti male a ochoreli, varila som aj s teplotou a starala sa o 2 deti aj o muza....cize asi kazdy podla aktualnej situacie....teraz su uz velkí, takze mozem chorobu vylezat...prajem skore uzdravenie

@katuska19 a prečo sa o vás nestaral manžel?

michaela329
23. nov 2025

@anonym_autor zatiaľ som bola dvakrát v stave, keď som nemohla z postele vyliezť, staral sa manžel, ja nie som nevolnička, aby som v chorobe musela makať- veď je tiež rodič a keď je treba, staram sa ja o neho.

petamich
23. nov 2025

Ak som fakt chora, tak sa o mna stara manzel, ktory sa zaroven stara o domacnost a dieta. Rovnako ako on, ked je chory nevari a nestara sa o domacnost 🙂 nevidim v tom rozdiel.

autor
23. nov 2025
@michaela329

@anonym_autor zatiaľ som bola dvakrát v stave, keď som nemohla z postele vyliezť, staral sa manžel, ja nie som nevolnička, aby som v chorobe musela makať- veď je tiež rodič a keď je treba, staram sa ja o neho.

@michaela329 a keď ta choroba trvá týždeň dva aj tak je doma a stará sa ?

autor
23. nov 2025
@petamich

Ak som fakt chora, tak sa o mna stara manzel, ktory sa zaroven stara o domacnost a dieta. Rovnako ako on, ked je chory nevari a nestara sa o domacnost 🙂 nevidim v tom rozdiel.

@petamich a môže si v práci zobrať toľko voľná ?

anonym_18cef0
23. nov 2025

Zalezi ako chore... ked este vladzem stat na nohach, tak nelezim. Resp. chcem si lahnut, ale vzdy niekto nieco surne potrebuje. Ak ma to uz skoli tak, ze nevladzem, tak lezim a poradia si aj bezomna. Nevarim, bud vari manzel alebo objednavame.
Bohuzial, u nas to vacsinou byva tak, ze ak pride nejaka choroba, skoli nas vsetkych a ja som vzdy ta, ktora ma najnizsiu teplotu, takze sa musim starat o vsetkych. Uz bolo u nas viackrat tak, ze ja som mala 38-39, no ostatni 40+, takze som s horuckou behala z jednej izby do druhej a vsetkym (vratane manzela) som menila obklady alebo ich na striedacku sprchovala vlaznou vodou. Prezili sme. Rodicov k dispozicii nemame ani z jednej strany. Aj keby sme mali, asi by som ich nevolala na pomoc, pretoze su to starsi ludia a nechcela by som, aby sa nakazili.

petamich
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ciastocne si zoberie volno alebo vecer aj robi z domu, zatial som ale nastastie nikdy nebola chora tak, ze neviem fungovat, dlhsie ako zopar dni a to sa v pohode vykryt dalo (ja si rovnako beriem volno alebo popri tom robim z domu, ak je chory manzel, fakt v tom nevidim rozdiel, zeny sa nikto nepyta, ako si to zariadi, ked je chory manzel alebo dieta...ale u chlapa to ma byt problem?)

michaela329
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby trvala týždeň, je doma týždeň. Jeho otec bol takto pri svokre po operácii dva týždne tiež. Asi má dobrý príklad z domu.

anonym_7ffac0
23. nov 2025

Nezniesla by som, keď som chorá, aby sa mi niekto motal po dome. Varím rýchlovky alebo to vyriešim donáškou, ostatné nutné domáce práce počkajú na muža.

anonym_e88c67
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ocr je aj na manzelku a je platena ako dovolenka,takze super.Nebol by problem,aj lieky podat aj caj doniest,pozakryvat ma,hladkat ma.Tak sme sa starali jeden o druheho pocas covidu.

petamich
23. nov 2025
@anonym_e88c67

@anonym_autor ocr je aj na manzelku a je platena ako dovolenka,takze super.Nebol by problem,aj lieky podat aj caj doniest,pozakryvat ma,hladkat ma.Tak sme sa starali jeden o druheho pocas covidu.

@anonym_e88c67 nie je ani zdaleka platena ako dovolenka 🙂 OCR je 55% vymeriavacieho zakladu a dovolenka je platena rovnako ako odpracovany den, cize 100% (alebo aj viac podla toho ako to vyslo kedze sa pocita z priemeru nejakeho obdobia)

0silvia0
23. nov 2025

@anonym_autor ked si chora, nevar. Choremu cloveku aj tak nechuti jest. Ak je hladny chlap, nech si uvari ci objedna.
Ja som pri mlalych detoch nebola chora tak, ze by som nevladala fungovat, vzdy len sople, kasle.
Az v case korony som mala take stavy a pred 2 rokmi som mala chripku, ze som len lezala, jasne, ze som nic nerobila. Muz si uvaril co chcel, mne vobec nechutilo jest a deti su velke.

anonym_b18265
23. nov 2025

Normálne som si ľahla, jedlo vyriešila donáška a aj 3 dni sme pozerali rozprávky a pili čaj 🤷🏼‍♀️. Upratal manžel keď došiel z práce, aj nakúpil.

anonym_e88c67
23. nov 2025
@petamich

@anonym_e88c67 nie je ani zdaleka platena ako dovolenka 🙂 OCR je 55% vymeriavacieho zakladu a dovolenka je platena rovnako ako odpracovany den, cize 100% (alebo aj viac podla toho ako to vyslo kedze sa pocita z priemeru nejakeho obdobia)

@petamich ako kde,za pnku zo soc.muzovi vymerali 40eur na den,za 1 den dovolenky ma 106eur,a na ocr este nebol ale bude to teda nieco medzi.Tak aj tak by zostal doma a staral sa o mna,tak ako sa patri na muza.

autor
23. nov 2025
@anonym_18cef0

Zalezi ako chore... ked este vladzem stat na nohach, tak nelezim. Resp. chcem si lahnut, ale vzdy niekto nieco surne potrebuje. Ak ma to uz skoli tak, ze nevladzem, tak lezim a poradia si aj bezomna. Nevarim, bud vari manzel alebo objednavame.
Bohuzial, u nas to vacsinou byva tak, ze ak pride nejaka choroba, skoli nas vsetkych a ja som vzdy ta, ktora ma najnizsiu teplotu, takze sa musim starat o vsetkych. Uz bolo u nas viackrat tak, ze ja som mala 38-39, no ostatni 40+, takze som s horuckou behala z jednej izby do druhej a vsetkym (vratane manzela) som menila obklady alebo ich na striedacku sprchovala vlaznou vodou. Prezili sme. Rodicov k dispozicii nemame ani z jednej strany. Aj keby sme mali, asi by som ich nevolala na pomoc, pretoze su to starsi ludia a nechcela by som, aby sa nakazili.

@anonym_18cef0 ja som proste slabá hlava sa mi motá kĺby ma bolia chrbát trošku ma bolí hrdlo dutiny mám chytene tak nejako no

anonym_238231
23. nov 2025

Nie som chorá často ale keď som tak mam silne bolesti hlavy a celého tela 🙉 stará sa vtedy o mňa 12r dcérka donesie mi čaj a ako tak sa postará o mladšiu sestru ktorá je tiež už samostatná. Keď sú choré oni starám sa ja. Nemáme nikoho

anonym_f4f69d
23. nov 2025

Snažím sa dávať si pozor na seba aby som nebola chorá. Ak to na mňa doľahne že mám triasku horúčku a ledva stojím na nohách manžel mi spraví čaj a zabaví deti. To je všetko, ostatné sa musím postarať ja keď mi je lepšie.

beata_k
23. nov 2025

@anonym_autor Nevarim, objednavam. Bud to zvladam sama alebo sa s muzom doplname. Nevadi ti, ze nakazis mamu? Kto sa bude starat o nu?

laskonkaa1
23. nov 2025

O vsetko sa stará muž. O jedlo, o domácnosť, dieta.

mane01
23. nov 2025

@anonym_autor nikdy som si to nemohla dovoliť… proste som fungovala ďalej, síce s absolútnym minimom, na tabletkách. Nemal mi kto pomôcť.

elenatomasova
23. nov 2025

@anonym_autor žiadnu chorobu som nevylezala keď som mala malé deti...Boli tri a nedalo sa ...

anonym_427c84
23. nov 2025

ak som uplne out horucky 40 tky, zvracanie prudove a pod tak sa na nevyhnutny cas stara muz, tak den dva kym je najhorsie potom sama samozrejme len nevyhnutne veci aj varit alebo objednam pizu ale mama mi nikdy neprisla a dva tyzdne mi pride teda uz prilis to je aka choroba ?

anonym_427c84
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_18cef0 ja som proste slabá hlava sa mi motá kĺby ma bolia chrbát trošku ma bolí hrdlo dutiny mám chytene tak nejako no

@anonym_autor s takymto som nikoho nezatazovala a chodila aj do prace ale potom doma oddych s varenim pomohol manzel

anonym_7508b3
23. nov 2025
@zmrzlinka2021

@katuska19 a prečo sa o vás nestaral manžel?

@zmrzlinka2021 žeby preto, lebo bol v práci? Pred takými 15 rokmi neboli moc homeofficy.

anonym_7508b3
23. nov 2025

@anonym_autor ja nerada spomínam na to obdobie, bol to masaker. Muž chodieval z práce medzi pol siestou-siestou (9 hod.práca, 1,5 hod. cesta, HO neboli vtedy) ja chorá takmer celú sezónu, dokonca aj v letných mesiacoch som aspoň raz niečo mala, brrr. Bolo to ťažké. Aby si bral muž kvôli tomu dovolenku nebolo riešenie, chceli sme byť spolu v lete a na Vianoce, nevyšlo by mu to.

anonym_fbc16b
23. nov 2025

Bola som len raz takto a staral sa muž. Keby si to nemôže z nejakeho dôvodu dovoliť tak jedlá riešim donáškami alebo muž večer navarí na viac dní. Nič nerob, kľudne si púšťajte rozprávky, necíť sa z toho zle.

anonym_14b1af
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak je to bežné ochorenie, tak nie si KO dva týždne. Na týždeň si zoberie OCR, keď k tomu pridáš víkendy, to je 9 dní. Áno, staral sa muz, aj varil, v prvé dni, keď som mala vysoké teploty a dával mi zábaly, plus bábätko k tomu, tak donaska

anonym_14b1af
23. nov 2025
@anonym_7508b3

@zmrzlinka2021 žeby preto, lebo bol v práci? Pred takými 15 rokmi neboli moc homeofficy.

@anonym_7508b3 ale OCR bola, ja píšem o dobe spred viac ako 15 rokov

Strana
z2