Mám autistické dieťa. Je šanca, že si nájdem vzťah?
Ahojte som mama autistickeho dieťaťa. Dlhé roky som s nim bola sama ale keď som sa snažila otvoriť srdce aj pre niekoho iného, narazila som na problém. Mala som pár pokusov o vzťah ale tým kto sa ukazoval najviac aky je silný a že mu moje dieťa nevadí skôr či neskôr začalo. Už dvaja ,ktorí chceli akože vážny vzťah sa ukázali že to nezvládajú.. Doslova mi to povedali ..obaja muži co sa o svoje deti príkladne starali (preto ma zaujali) nakoniec mi povedali, že si netrúfaju zasa odznova na ten kolotoč.. Nemyslím, že som až tak chcela od nich pomoc ,väčšinou sa dokážem postarať sama a aj finančne som nezávislá ale niekedy ma záchvaty plaču a oni nezvládli sa trošku prispôsobiť. Ste tu také čo máte nových partnerov aj keď máte postihnuté dieťa? Ako to vnímajú?
No, až taký super chlapi to nebolí ale sebci. Majú deti a teda, už chcú mať klidek, deti každý druhý víkend a užívať si. Moja teta má postihnutého syna a leziaka. A našla si chlapa, ktorý sa o nich staral aj so synom chodil po lekároch, na dovolenky (bolo treba doriešiť dopravu preňho, jedlo..a všetko to riešil on). Takže, určite je tam šanca. Len neviem či to naozaj chces. Ja som tiež teraz ostala sama s deťmi. A jasné, že pociťujem sem - tam samotu ale je to fajn. Mám veľa času na seba, na svoje koníčky. Akurát som vo fáze, kedy hľadám inú matku samoživiteľku, aby sme.mohli podnikať niektoré veci spolu
Prepac je to veľmi ťažké a ja by som si nevedela predstaviť ako by niekto prijal moju autistku ja mám šťastie že mám milujúceho manžela a vermi ak by som zostala sama už by ma iný muž koli nej ani nechcel
To sa neda takto povedať. Poznám pár, kde ona ma syna autistu a úplne náhodou, cez pomoc zvieratám stretla chlapa, ktorý stal za to a sú spolu dlhé roky. On toho naozaj veľa obetuje a robí pre nich prvé posledné, aj keď jej syn je už niekedy veľmi ťažko zvladnutelny. Snáď budeš mať tiež šťastie a spoznás taku dobrú dušu
Určite šanca je, ale nie je to úplne jednoduché. Takých mužov je málo. Ja som mala syna ZTP, ktorý má len telesné postihnutie, keď som stretla svojho muža. Predtým tiež boli nejaké pokusy, ale dotyčný to nezvládal. U nás bol ďalší problém to, že je to dedične. Čiže môj muž vedel, že aj naše spoločné dieťa môže mať rovnakú diagnózu. Napriek tomu išiel do toho. Máme spolu ďalšie 2 deti a sme šťastní už 16 rokov spolu. Držím ti palce.
Dnes bol na Markize v Rodinnych pripadoch taky pribeh.
15:50
Rodinné prípady
Spoveď: Hana a Miloš sa poznajú roky, no pár začali tvoriť len pred niekoľkými mesiacmi. Hana je vo vzťahu trochu rezervovaná, pretože skrýva jedno veľké tajomstvo. To je napokon prinútená pred Milošom odhaliť, jeho reakcia ju však zaskočí...
Ja to poviem tvrdo. Iné je dieťa napríklad na vozíčku mentálne ok, kde vlastne sa ten partner nemusí skoro vôbec prispôsobovať a iné autista kde proste sa všetko prispôsobuje tomu dieťaťu aby nedostalo záchvat a človek nemôže pomaly ani nahlas dýchať a to všetko s vidinou že to tak bude navždy a teda aj v dospelosti dieťaťa.
šanca je, ja som si našla, ked syn mal 7r, teraz ma 15...Sme už 7r manželia...
@hipuska prosim ta aki sebci?To,ze niekto nechce obetovat svoj zivot pre cudzie postihnute dieta nie je sebecke to je uplne v poriadku,ty netusis o com pises.Som mama autistu,tazkeho autistu nemas sajnu o com to je.
Autorka ak chlap bude chciet ostane ale s vekom deti je to horsie menia sa a v puberte moze byt nezvladnutelne take dieta.Mna si nasiel muz sme spolu mame deti,ale moj syn zije v Rakusku v centre.Domov nechodi,jednoducho si netrufneme ho zobrat.Jazdime my za nim.
@hipuska prosim ta aki sebci?To,ze niekto nechce obetovat svoj zivot pre cudzie postihnute dieta nie je sebecke to je uplne v poriadku,ty netusis o com pises.Som mama autistu,tazkeho autistu nemas sajnu o com to je.
Autorka ak chlap bude chciet ostane ale s vekom deti je to horsie menia sa a v puberte moze byt nezvladnutelne take dieta.Mna si nasiel muz sme spolu mame deti,ale moj syn zije v Rakusku v centre.Domov nechodi,jednoducho si netrufneme ho zobrat.Jazdime my za nim.
@mamaaja82 tak jasne ze si si nasla ked syn je v ústave...chudák
Nemám autistu, mám syna s ťažkou detskou mozgovou obrnou, prakticky ležiaci, treba ho kŕmiť,je plienkovany atď plus aj mentálne je mierne pozadu, nie že by bol mimo,len má myslenie tak 3-4-rocneho dieťaťa
Jeho otec sa od cca 2 rokov prestal zaujímať, má novú rodinu, len posiela biedne výživné. A keď mal syn skoro 6 rokov, našla som si priateľa,teraz sme spolu desiaty rok. Aj predtým boli nejaké "známosti ",niektorým vadilo už len to,že mám dieťa nonstop so sebou (moji rodičia nie sú z tých, čo si berú vnúčatá na víkendy, prázdniny) a niektorí hneď ako som priznala,že syn je iný (kým bol malý v kočíku, nebolo to tak vidno) zdupkali. Mám niekoľko známych s postihnutými deťmi,ktoré našli novú lásku, aj majú spoločné deti s novými partnermi. Nikdy netreba prestať veriť

vacsina aktualnych partnerov nezvlada inakost vlastneho dietata. bohuzial... a ano, od noveho partnera, bez skusenosti to chce velku lasku a ochotu... hladaj dalej, nie je to nemozne...