icon

Mám doma lenivca?

20. nov 2019

Ahojte ženy.Chcem subjektívny názor na to,čo sa u nás doma deje..Či ja som náročná finančne,alebo môj muž je naozaj idiot(krajsie to neviem napísať)..Môj manžel je zvyknutý celý život nepracovat..Keď aj niekde zamestnaný bol,tak mesiac,dva maximálne.On za 1000€ robiť nebude a jeho nebude nikto buzerovat..Dokáže spraviť svojimi kseftami cca 2000€ mesačne(bez práce)..Teda dokázal..Boli sme v zahraničí rok,stratil kontakty,už nevie urobiť peniaze,už ťažko..Nalieham naňho,,nech začne normálne pracovať,máme dieťa,ďalšie na ceste..On proste nebude robiť.Taxikára robí,ale aj to iba preto,lebo tam nad ním nikto nemá kontrolu,a robí sám na seba..Ale viac prejazdi ako zarobí..Ja som z neho na nervy!!!Druhé dieťa na ceste,ja doma bez korunyna rizikovom a on debil nebude robiť...Lebo on sa nebude nikomu podriadovat..A kto je on?Furt sme v sebe.Ja mu stále vycitam,že je nezodpovedný,otec dvoch detí,40ročný a on nebude robiť..A.jeho odpoveď je,že ale keď sa darilo.v biznise,tak mi bolo dobré minat....Ach...ale už sa nedarí a má druhé dieťa na ceste..Na jednej strane vyplakava ako taxík nejde a na druhej strane nepôjde robiť..Keby som mala kam,prisaham že idem het,aj keď som tehotná..Bohužiaľ,nemám kam a nemám príjem...Byť finančne odkázaná na človeku,ktorý nemá žiadny záujem sa zamestnať je hrozný pocit..Baby,som debil ja,alebo on??Alebo.ho mam podporiť a čakať na zázrak?

Strana
z2
amienne
Autor odpoveď zmazal
luzzia
20. nov 2019

a kde byvate? z coho platite najom ci energie, stravu, atd? ake ma na toto riesenie, ked nechce pracovat?

autor
20. nov 2019

@luzzia na tieto základy ako bývanie a stravu zarobí na taxi..Ale ďalšie účty,ako magio,malej krúžky,strava v jedálni a ostatné,ktoré mojej dcére chcem dopriať nezarobi..A pritom.viem,že môže...Keby sa reálne začnem zaoberať tým,koľko času je reaaalne v aute a robí(taxikuje) z tých 12hodín denne čo je z domu,tak by som sa veľmi čudovala..Lebo zaujímavé je,že všetci ostatní(známi) zarábajú,keď sa opýtam,či to ide a či vedia zarobiť,tak všetci vedia,lebo v tom aute aj reálne odsedia svoje..Moj muž zjavne nerobí toľko,čo by mal...Lebo on jediný chudacik z 300 zamestnancv nevie zarobiť.ACh

alexandraalexandrova
20. nov 2019

No...teraz to tazko vyriesis ked si na rizikovom...otazne je ci toho cloveka lubis a si rozhodnuta s nim ostat...to ze dcera ho miluje chapem, ale to nie je dovod s nim ostavat ak tam iny dovod nie je. Mozete predsa zit blizko, moze sa s detmi vidat hoci aj denne ked chce...ale faktom je ze je nezodpovedny a o rodinu sa sotva postara ked sa nedokaze situacii prisposobit...alebo mozes porodit aa hned sa vratit do prace s tym ze na maaterskej bude on...alebo mozes odist, poziadat o pomoc niekoho kym sa financne nepostavis na nohy...na tvojom mieste by som si dobre premyslela co do buducna chces a rozhodla sa podla toho..dalsie riesenie aspon docasne je proste obmedzit vydavky na uplne minimum aby ste vysli z penazi aj ked on robi iba taxikara...neviem na akej urovni ste fungovali a ci si toho schopna, ale ono dokaze dost pomoct setrit kde sa da, co mozes ziskat darom, trebars veci pre dieta, plienky latkove, obuv, hracky...kopa ludi daruje take veci...aj na jedle sa da dost vela usetrit...musis sa sama rozhodnut ktorou cestou pojdes...rozhodne ale necakaj ze manzel sa zmeni a zacne pracovat. Nemyslim ze sa to stane, ak s nim ostanes, bude to len na tebe...

luzzia
20. nov 2019

no ak ste v Bratislave a robi taxikara a je 12h denne prec z domu, mal by celkom slusne zarobit.. len on asi tych 12h realne nepracuje a zrejme ani 10 alebo 8, ked ledva ledva zarobi. Netvrdim, ze taxikarcina je zlata bana, ale poznam niekolko taxikarov, kamaratov a vedia zarobit. Samozrejme, ze otazkou su aj naklady, na akom aute jazdi, kolko ma spotrebu, ale tak snad nejazdi na aute, co zere 2x tolko, ako nejake bezne mensie auto, z tych, co si taxikari vyberaju s rozumom a ohladom na svoju pracu a co najnizsie naklady..

autor
20. nov 2019

@luzzia samozrejme..V Ba,pracuje na aplikáciu,ktorá viem,že ide ako slak,plus je aj pod reálnou taxisluzbou na taxameter a vysielačku..Čiže viem,že zarobiť musí aj keď nechce za tych 12hodín co, je vraj v aute minimálne 80€,aj to hovorim ešte malo,lebo 12hodín je 12hodín,nie 4,za čo sa reálne zarobiť nedá,aj keď niekto toto taxikarcenie robi aj ako privirobenie si a ozaj robia len 3,4 hodiny denne a mesacne zarobia viac,jak môj muž..Tak ozaj uZ nejsom debil a viem si zratat 2+2...Ale nevadí,príde domov a dám mu na výber..buď alebo...Ach,ozaj,ja uz mu inak ako debil neviem povedať..A samozrejme jazdí na diesel 1,6 tdi,auto zerie cca 5litrov na 100km..A je to combi,kde má zákazky letisko(kufre) a pod.....
Flaka to,lebo reálne viem,že sa mesačne dá zarobiť aj 2000 a to sa nemusí nijako extra snažiť..Ale keďže sa nesnaží vôbec,tak to tak aj dopadlo...No nič,buď,alebo...Aaach aké mám nervy

majkeel
20. nov 2019

Chcem reagovat na toto (a temy davat deti otcovi, ci nie):
"Nemám v podstate nikoho,s mamou žiadny vzťah,otec mŕtvy...Prosteee...Zlé"
Ak sa rozidete, nech je ex lenivec,... ako len chce. Po pripadnom rozchode mu davaj deti a neurob toto iste vlastnym detom - ze budu raz v zivote v podobne tazkej situacii a ani s mamou, ani s otcom nebudu mat ziaden vztah a nebude im mat kto pomoct.

luzzia
20. nov 2019

no tak toto ti viem iba potvrdit a dat ti za pravdu, pretoze jeden moj kamarat, ktoreho sa nestitim opytat, kolko zarobi a on nema problem mi to povedat, tak jazdi momentalne tiez jednu z tych aplikacii V BA - ale iba tu jednu appku, nie obe a nie dalsiu taxisluzbu a ma mensie auto s podobnou spotrebou a sumy, ktore vravis, ako zarobky, zhruba sedia.. a robieva tak okolo 8h, niekdy menej, niekedy viac, podla toho, ako mu ide robota a podobne, ale nie kazdy den (1 - 2 dni v tyzdni nejazdi vobec) a po odcitani vsetkych nakladov zarobi medzi 1000 - 1500 eur uz cisteho pre seba.

autor
20. nov 2019

@majkeel v živote by som to.nedopustila..Už sme boli s mužom od seba a malá ako chcela..Jednu noc somnou,jednu s ním,ako sa rozhodla,tak bolo.On je čo sa malej týka dobrý,malá ho miluje,tak isto ho bude milovať aj druhé dieťa..Len tá jeho nezodpovednost,nadradenosť(on nebude robiť za toľko a toľko,jemu nebude nikto rozkazovať) ma vytaacaju do nepricentnosti....Ale otec je dobrý(správanie k malej)....

h2
20. nov 2019

@wena
@petkaaa
A odpoveď: "Načo ste si robili ďalšie dieťa?" ako autorke pomôže v jej situácii? 🤦

lenka2710
20. nov 2019

bože môj muž bol vlani pol roka bez práce, bol PN a chodil doma ako lev v klietke, ja som tiez bez prijmu,on je na živnosť,takže ani ta PN nebola bohvieco,no.pár korún
Na každej posudkovej sa pýtal do roboty,čo som sa s nim vadila,az sa dolieci ako treba,veď máme niečo nasetrene,uskromnime sa a bude dobre
Od strednej školy nebol PN,proste nonstop pracuje! Ja si neviem ani len predstaviť takého muža,čo sa nepostara o rodinu,asi ani takého vo svojom okolí nemam

stanulienkat
20. nov 2019

@h2 pomôže jej to tak že, Pri treťom dieťati bude rozmýšľať hlavou.

kopytko03
Autor odpoveď zmazal
matapo
21. nov 2019

...tak vycitat dalsie dieta je hlupost. Kazda zena tuzi po detoch a dopriat prvemu surodenca je super vec, bez ohladu na to s akym muzom. Je to raz jej manzel a momentalne cas na deti tak preco nie. Pre vacsinu ludi vracajucich sa na SK zo zahranicia je to nie uplne prijatelne robit tu istu pracu ale za podstatne mensie peniaze. Koniec koncov aj nas problem. sli sme skusit ale uz teraz viem ze moj manzel sa uz na SK nikdy nevrati ☹ Ci sa ja sama s detmi vratim este na 100% neviem, zatial som rozhodnuta ze sa vratime, na SK mame vsetko vratane noveho domu, rodiny,... takze skuste to opat v zahranici, jednak neporovnatelne vyssie rodinne pridavky na deti (ja dostavam vyssie rod. pridavky na deti ako som mala vyplatu na SK) podpora rodin neporovnatelne vyssia zvlast tych socialne slabsich. Alebo vysli do zahraniecia len muza, jemu sa tam bude fungovat lahsie bez vas, socialny system daneho statu mozes ty s detmi potom plne vyuzivat aj ked budes na SK a mozte fungovat aj takto, aspon na cas. bez prace to nejde a podla toho co pises, tvoj muz bude pracovat ale len pokial je to dobre zaplatene. tak musi ist tam kde ho dobre zaplatia a na SK taku pracu asi nenajde...

daniela2707
21. nov 2019

Ja som 10rokov žila s mužom, ktorý bol nezodpovedný, dostal nás do veľkých dlhov.. Stále sme to lepili, ani druhé dieťa som s ním nemohla mať. Ledva sme uživili s pomocou mojich rodičov to jedno. Rozviedla som sa s ním minulý rok. Lebo by ma ťahal na dno.

iva812
21. nov 2019

Bolo by fajn, keby si mala kam ísť, aspoň na chvíľu od neho, mal by sa vylakat, že príde o rodinu. Ma štyridsať rokov, to je už dosť, aby si dal dokopy co ma a o co by prišiel. Som si istá, že takých chlapov ako máš ty beha po svete dosť. Skus zabojovať a taktizuj.

mojaskrina
7. okt 2024

Ahoj, ako sa ti dari s idstupom casu? Orecitala som si tvoj prispevok a mala si to tazke s chlapom, co este nevyrastol z detskych nohavic.

Strana
z2