icon

Može môj exmanžel vziať dcéru na dovolenku do zahraničia?

evina63
5. apr 2011

Je možné aby moj bývalí ex manžel zobral našu sedem ročnú dcéru do zahraničia, vraj na dovolneku, aj napriek tomu že ju má raz zamesiac a nedokáže sa o nu postarať a nedá sa na neho vobec spolahnúť?? Ako možem vereť takému nezodpovednému človeku a dať mu dcéru na jeden týždeň a vereť že sa s nou vobec vráti....prosím o nejaké rady dakujem....

tinaki1275
5. apr 2011

asi by si samala poradit s pravnickou ,neviem ako to mate po rozvode pravne upravene..ja by som mu ju ale uricte nedala..som si ista ze sa tomu mozes vyhnut..

monika15
5. apr 2011

Skus volat na policiu a overit.
Moja sesternica chcela zobrat dceru do anglicka a byvaly frajer nepodpisal papier tak ju nepustili.

Over to a hlavne mu ho radsej nedavaj...... aby si nemala co lutovat neskor........

drzim palce.......

pink_lady
5. apr 2011

chod na pasove a podpis papier ze nemoze ...

tibinka22
5. apr 2011

suhlasim, poradit sa s pravnickou... ono to je tak, ze je to na Vasej dohode, ale ked Ty s tym nesuhlasis, tak to urobit nemoze, jedine, zeby to dal na sud a chcel by sa sudit, ze moze s dcerou travit viac casu ako je to urcene sudom po rozvode... kde Ty budes musiet dokazat, ze sa o nu postarat nevie...
ale naozaj, na toto treba pravnika... drzim palce!!

wolke7
6. apr 2011

@evina63 ahoj, zavisi od toho najmä od toho ako to mate upravene v rozsudku. ciste z pravneho hladiska by ste sa mali drzat toho. tiez by som sa ale asi riadila aj podla toho, co by chcela moja dcera. 7 rocne deti chodia na tyzden do letnych taborov (pozri diskusiu v kategorii Skolaci a skolkari) preco by teda nemohli ist s vlastnym otcom na dovolenku? Mas nejake opodstatnene dovody na to, ze sa bojis, ze otec s nou nepride naspät? Aky je rozdiel v tom, keby s nou travil dovolenku na slovensku? Je mozne, ze ak sa nedohodnete vy dvaja, on poda ziadost na sud aby mohol s dcerou travit prazdniny - uplne sa tomu teda nevyhnes. Ine je, ked pises, ze je nespolahlivy. Ale mozno je to sance pre nich dvoch prehlbit si vztah a pre neho prevziat viac zodpovednosti. Nepoznam samozrejme vasu situaciu, ale aj by som sa tomu az tak nebranila. Vychadzala by som z toho, ze je to otec, ktory chce pre svoje dieta len to najlepsie.