Muž ma opustil kvôli mladšej
Ahojte. Píšem sem prvý krát a vlastne idem si po nejakú psychickú podporu, lebo neviem čo ďalej. Nemám sa s kým o tom rozprávať. Len Vás prosím nenadávajte mi že som hlúpa a tak, mám dosť aj bez toho.
Začnem asi od začiatku. S mužom som už skoro 16 rokov, máme dve nádherné deti. Vlastne všetko sa to začalo tak povediac pri druhom tehotenstve. Po pár mesiacoch po narodení druhého dieťaťa som sa dozvedela že môj muž ma podviedol so susedkou. Zrútil sa mi vtedy celý svet. V živote by ma nenapadlo, že je schopný takého niečoho. Nehnevala som sa, bola som skôr sklamaná. Najhoršie bolo že som sa za to hanbila, lebo pre mňa to bolo moje zlihanie, že som ho nedokázala uspokojiť a musel hľadať inde. Ja viem že má trošku vyšší sexuálny apetít než ja a v tom čase som bola tehotná, lenže to nie je fér. Ja by som v živote nič také nespravila. No ale prešlo to, odpustila som mu ale nezaudla. Susedke ( mimochodom mojej najlepšiej priateľke) som napísala že už ju v živote nechcem vidieť. No vlastne sa aj odtiaľto odsťahovala lebo si niekoho našla a opustila muža aj dve deti už vlastne skoro dospelé. Tak sme žili ďalej. V mojej naivnej hlavičke šťatne.
Ale po čase začali problémy, videla som na mužovi že je stále nervozny, že ma prestal objímať, to že mi nepovedal ľúbim ťa ani nepamätám. Jeho astma sa mu zhoršila, to pre mňa znamenalo a vlastne že vraj to tak naozaj je, problémy s dýchaním súvisia s dusením niečoho v sebe.
No bolo to čoraz horšie a horšie, teraz pred Vianocami to grádovalo, videla som na ňom že je na tom psychicky veľmi zle. Povedal mi, že by bolo najlepšie keby som si niekoho našla. No ja nie som človek ktorý len tak ľahko sa s niekým dá dokopy. Mne hlúpej to nejako nedochádzalo, stále som žila s hlavou asi v oblakoch, že všetko sa napravý. Aj sa mi podarilo schudnúť zopár kíl, ale po dvoch tehotenstvách zaradom, je moja postava hrozná. V tom som ho aj chápala že ho asi sexuálne nepriťahujem a viem že jemu sa páčia štíhlejšie s plochým bruškom a peknými stehnemi. Vianoce aj nový rok sme nejako prežili, no náhoda dala a dozvedela som sa že má druhú. Neuveríte ale dcéru mojej susedky s ktorou ma podviedol. Neuveriteľné viem. Ako zo zlého filmu. Dievča bude mať teraz 22, ja mám skoro 34. Najhoršie je že sme sa stretávali dennodenne, kávičkovali sme, starala sa mi o deti, ináč super baba fakt. Mala som ju rada a blbé je že ju aj mám. Neviem s tým už nič urobiť. Trvá im to už dva roky takže bohužiaľ, je to už tak ďaleko že ani som nepokúšala. A teraz nastane asi ten moment keď si poviete že som asi nie normálna. Ani raz som sa s ním od vtedy nehádala, s ňou tiež nie. Zavolala som si ju na kávu, nech povie ako si to teraz celé predstavuje. Komunikujeme úplne normálne všetci traja. Ľúbim ho strašne veľmi a chcem aby bol šťastný, ale so mnou šťastný nebude. Keď bude šťastný tak bude aj zdravý a naše deti budú mať ocina ktorého tak zbožňujú. Dohodli sme sa že dievča urobí teraz štátnice a pohľadajú si nejaký podnájom. Ja ostanem v našom dome s deťmi. Sama. Neviem si to ani predstaviť.
Prečo sa stále za to hanbím? Prečo sa neviem na nich hnevať? Prečo si dávam stále za vinu, že mohla som sa o seba viac starať, cvičiť každý deň nech vyzerám božsky? Toto ma zožiera najviac.
Neviem ako dlho im to vydrží, na jednej strane som rada že je to ona lebo deti nebudem musieť dávať na víkend k cudzej tete, ktorá by sa bohvie ako chovala k nim. Takto viem že bude o nich postarané, lebo ju majú radi a ona ich tiež. Bojím sa čo bude ďalej. Bojím sa že nikoho nebudem mať. Ale mám deti, tie stoja za všetko toto utrpenie.
Jedno mi ale chýbať nebude. Tie žiarlivostné scény za každú blbosť a podozrievanie, že niekoho mám a s niekým si iste píšem. Vlastne mi stále chcel vsugerovať že robím to isté čo on a som taká istá. Potom by možno nemal také výčitky. Nikdy som si s nikým nepísala a nikoho nemala. Ini muži boli pre mňa tabu.
Ale aj tak budem tvrdiť že je najúžasnejší chlap, otec a priateľ pod slnkom. Že si neviem predstaviť život bez neho. Hlúpe viem.
Tak čo teraz, ako začať odznovu?
Prepáčte že som sa tu tak rozpísala ale aj sa mi trochu uľavilo. Ďakujem
@alaguema tipujem, ze mu tie kosele zehli 🙂... je chore, ze ho este lutuje, ako on chudacik trpi, ked sa mu kvoli milenke zhorsila astma...a "Povedal mi, že by bolo najlepšie keby som si niekoho našla. " dalej "Vlastne mi stále chcel vsugerovať že robím to isté čo on a som taká istá. Potom by možno nemal také výčitky"... brrr, to co je za chlapa, toho treba lutovat ??
Ze sa nehadaju, to je fajn... a s tym domom - no uvidime... moj ex rok a pol dozadu hovoril, ako nam (mne a synovi) necha byt... ale holt, uz je vsetko inak, pociatocne vycitky svedomia a s tym spojene sluby uz neplatia.... uz chce, aby som ho vyplatila
Istá indická princezná navštívila múdreho pustovníka,nech jej vyryje na prsteň slovko,ktoré by ju potešilo v zármutku a varovalo ,keď sa bude cítiť priveľmi šťastná .Domov si niesla na prsteni vyryté " TO PREJDE " držím Ti palce 🙂
Tak ja len krutim hlavou - netvrdim, ze si mala robit sceny atd, to nie. Ale mas prinajmensom co sa tyka tvojho chlapa dost cudnu optiku - este ho ospravdelnujes a hladas chybu len v sebe.
Nauc si sama seba vazit, ja ta osobne nechapem....ani tvoj postoj, nemam rada hysterky, ci zeny baziace po pomste, ale toto je na mna moc....Pride mi to skor ponizujuce ako nejake velke gesto
Este by som sa opytala co urobis, ked sa nahodou bude chciet vratit spat? Asi ho privitas s usmevom....A potom ked znovu odide za dalsou mu dat opat pozehnanie....a deti nebudu vediet kde je sever
Nie, zenska toto nie....
@alaguema nájdi si tam niekde aj to, ako ju on podozrieval z nevery, robil jej scény, kontroloval ju - a že jej to teraz chýba... nájdi si aj tie časti o tom, ako ona seba obviňuje z toho, že chudáčik manžel jej musel byť neverný, lebo s ním čakala dieťa a nemohla ukojiť jeho pudy... zdravotný stav sa mu zhoršoval z čoho? zo stresu, že má zase milenku a nevie ako to uhrať - a zase ona, stelesnenie dobra, dohliadne, aby nemal problémy, ktoré si síce vyrobil sám, ale veď ona za to môže, lebo nie je dosť atraktívna... a o milenke - fakt super baba, o detičky sa jej postarala a ešte aj o mužíčka, no môžeš jej niečo vytknúť? no a nevadí, že toť nedávno prášil jej vlastnú mamu, aspoň to ostalo v rodine... dva roky si on necháva od manželky robiť fullservis, za odmenu ju podozrieva z nevery a chodí si na prítrtky k susede... idylka !! ešte teda počká, kým slečna ukončí školu, nebude jej predsa vyrábať starosti navyše tým, že by jej tam pána úžasného poslala už teraz a ona by musela popri štúdiu sa starať nie len o jeho vtáka, ale aj žalúdok, čisté košele a iné veci, čo bežne robia manželky...
Tak ale asi som málo empatická a strašne sebecká, keď toto by som nerobila za žiadnych okolností...
@sissy27 skoro ako argentinska telenovela, chyba este happyend
Ale vazne - mne to ozaj nepride ako zrele, skor naopak - slabosske
1. neschopnost si vazit samu seba, nulove sebavedomie
2. neschopnost vidiet svojho muza realne
3. davat mu pocit istoty, ze urobi cokolvek (naozaj cokolvek) aby bol on sebecky stastny - preto sa pytam, ako bude reagovat, ak sa bude chciet vratit...a par krat sa este tato situacia zopakuje...
@sissy27 čítala som to celé. Je rozdiel napísať, že asi ho sexuálne nepriťahujem a chudáčik, musel si nájsť milenku. To druhé nenapísala ona, ale ty. Jedna vec je niečo chápať, ale neschvaľovať a druhá celkom odlišná, je niečo ospravedlňovať.Treba sa pri pohľade na situácie iných ľudí odosobniť od vlastných problémov, inak budeš vidieť vždy a všade iba seba.
@0silvia0 áno, určite je treba začať sa mať rada viac. A prípadne aj niečo urobiť preto, aby sa tá postava zlepšila. Je mladá, netreba upadať tak skoro. Tehotenstvá nie sú dôvodom na následné priberanie. To je len výhovorka. Na margo toho chlapa sa ani nevyjadrujem...
@bratislavcankanm netreba ľutovať nikoho. Ja myslím, že ona sa len snaží prísť na to, kde sa stala chyba. Vidí to, čo je asi na pohľad zrejmé. Že sa fyzicky zmenila a on má isté preferencie. Možno to bolo aj niečo iné...Možno toho sexu naozaj bolo málo, možno ju nebavil a bolo to vidieť...Kto vie. Ale ak cíti tieto veci, tak asi za tým niečo je. Nakoniec, nikdy nie je na škodu uvažovať aj o vlastných chybách.
Nikto jej nekaze nervacit a trieskat ale postavit sa veci s chladnou hlavou neznamena zbabelo stiahnut usi a nechat muzicka robit zhyralosti a tej cundre varit kavu a zverit deti ale s chladnou hlavou v pokoji vysikovat prec nech premysla nad sebou vysvetlit mu ake dosledky bude znasat , nedovolila by som aby ta cundra varovala deti v ziadnom pripade to by bola podmienka. A presne ta astma sa mu zhorsila lebo nevedel ako z toho von teraz ked vidi ako mu vsetko hladko prechadza urcite sa mu dobre dycha. a
@alaguema ak muža sexuálne nepriťahujem, to mu automaticky dáva právo mať milenku a žena to má tolerovať? 😕
ja momentálne žiadne problémy nemám (aspoň nie také, ktoré by mohli čo len okrajovo súvisieť s touto témou 🙂 ) ,takže nie je sa v mojom prípade nutné odosobňovať... ona má právo na vlastné rozhodnutie a žiť tak, ako jej vyhovuje bez ohľadu na to, čo si o tom myslím ja alebo hocikto iný... ale ja v takejto žene nemôžem vidieť hrdinku, vzor, dámu na úrovni a neviem čo všetko ešte aj keby som sa rozkrájala, proste nie. Na to mám zas hádam právo ja 🙂 A áno - v mojom živote dávam na prvé miesto seba - pretože ak nebudem šťastná ja, ťažko môžem urobiť šťastných ľudí okolo seba.
@sissy27 Mne najviac paci ta pasaz o tom, ze "chodí si na prítrtky k susede." Trefne napisane
@sissy27 a teraz - som tucna a nie velmi atraktivna (ano, tuto chapem, mozno stratila pre neho pritazlivost - stacilo mozno trochu zamakat, ale u notorickeho suknickara nic nepomoze, aj keby bola top modelka), tak teraz ved uplne rozumiem, ze ma milenku a potom aj jej dceru, ved nech su stastni, on je taky strasne dobry clovek a je super, ze moje deti ju poznaju a vsetci si rozumeju, ja nemam na nic pravo, nic si nezasluzim, lebo som prestala byt pre neho zaujimava....akoze seriously?
co takto: ano, uznavam, moj muz ma iny sexualny apetit a fakt som stratila pritazlivost, to by som brala. ale zase 2 krat nevera s matkou a dcerou - a doprajem mu vsetko - to uz snad nie
@sissy27 prekrúcaš všetko zo zásady, či zo zvyku 😉 ? Napísala som niekde, že mu to dáva právo? Nie. Porovnala som dva rôzne spôsoby vyjadrovania. Ak ona napíše, že sa s ním neháda, tak ty máš hneď predstavu, že sa mu podkladá. Proste si niečo prečítaš a urobíš na základe toho nejaký obrázok. Ale to nie je obrázok reálny. Je to mozaika tvojich vlastných sklonov, možno skúseností. Samozrejme, nemusíš ju vnímať ako vzor. Nikto ťa nenútil, či? 😎
@lubala takych silnych zien ako si ty je velmi malo🙂
@lubala Ako sa hovorí - "Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá". Taký chlap sa hodí akurát tak k ženám lacného typu akého sú Tvoje milé susedky, a nie k dobrej dušičke ako si Ty.
Tvoj manžel má očividne iný rebríček hodnôt ako Ty ☹ až mi je z neho zle - má milujúcu manželku s dobrým srdcom a krásne detičky a absolútne si toho neváži 😢
Ale naozaj, nemáš ho začo ľutovať. To ako sa zachoval svedčí o jeho prehnitom charaktere 😠 Rovnako, ani tá tvoja "super baba" susedka nie je asi až tak super ako ju vidíš....
Dokazat odpustit a prijat situaciu taku, aka je, bez hysterickych zachvatov si naozaj vyzaduje silnu osobnost. Ale stale v nom vidiet toho najuzasnejsieho chlapa pod slnkom, je za tychto okolnosti chore.
Ani ja by som nedokazala zit s muzom, ktoreho sexualne nepritahujem a "pustila" by som ho k milenke, aj keby sme mali deti a bolelo by ma to. Ale jeho stastie by mi bolo u prdele, myslela by som na seba, ze sa mi bude bez neho lahsie zit. Deti nie su slepe a rozvodom ich nepripravis o otca, mozu mat s nim kontakt nadalej. Asi mam uz dost rokov a odziteho na to, aby mi bol muz meritkom pre moje stastie.
@alaguema no ja neviem čo čítaš ty, ale ona sama píše, ako najviac jej záleží hlavne na jeho šťastí, spokojnosti a ostatných veciach, ON, ON a ešte raz ON nech je spokojný a šťastný, nech práši susedu, keď tá už má dosť a ide na lepšie tak presedlá na jej dcéru - hlavne nech sa mu astma nezhoršuje... a stále ho ľúbi, stále je to ten najúžasnejší chlap na svete, nehnusí sa jej, nič negatívne voči nemu nepociťuje, aj s ňou sa bude ďalej kamošiť, aj deti nemá problém nechať v jej spoločnosti... ale ona trpí... tak ako to nazvať, keď nie podkladanie sa? robí to pre jeho spokojnosť, preto, aby za sebou nezabuchol dvere definitívne, lebo bez neho nevie žiť - tak tomu prosím ťa nehovor hrdosť ... V mojich očiach ženská hrdosť vyzerá inak - a nezahŕňa ani krik, scény alebo pomstu.
Mám na toto celé svoj pohľad, nevidím tu ani štipku hrdinstva či duševnej sily ako väčšina iných, pre mňa presný opak...Snáď som si nedovolila zas tak moc. The End.
@lubala vieš, možno ho už nelubiš a možno sa ti aj ulavilo, že sa nemusíš trápiť, že nie si podla jeho gusta, nemusíš sa trápiť dietami, aby si ho zaujala atď... proste nemusíš na sebe pracovať, čo sa týka fyzickej krásy.
Tak a teraz je tvoja šanca. neviem ako veľké máš deti, ale dohodnite si s manželom opatrovanie a máš výhodu, že tu novu tetu maju radi aj deti a ty choj cvičiť, na kozmetiku, na pedikuru... začne sa rozmanznávať sama pre seba, aby, ked sa pozrieš na seba do zrkadla, budeš na seba pyšná.
podľa mňa to ešte len začne trápiť, prečo neni s vami. Toto je šok pre teba a každý reaguje inak na šok. Takže sa ešte priprav na to, že budeš plakať atd... alebo že ti bude smutno, že deti sa tešia k cudzej tatinovej tete, že pôjdu k moru, na výlet a ty sedíš doma.
preto sa už teraz ozbroj...začni si užívať samu seba, lebo máš veľkú výhodu, vieš, že o deti bude dobre postarané, zatial čo budeš na kozmetike, v posilke... to je veľká výhoda,. toto si váš, že to tatko vyvrbilo.
inak tvoj muž už bude chodiť od dievčaťa k dievčati. ale to je o inom.
Takto by mal asi vyzerať rozchod 2 dospelých ľudí. Slušne, bez hádok, kriku, a nadávok. Ale tvoj mm je aj tak poriadny baran - prepáč na výraz.
uf, hardcore...nuz, kazda obet si raz najde svojho vraha
na jednej strane je chvalihodne, ze si schopna takej nezistnej lasky. Na druhej strane, TY SAMA si zodpovedna za svoje stastie. Ani tvoj astmaticky manzel, ani radodajne susedky sa Ta na Tvojej smrtelnej posteli nebudu pytat, ci si bola spokojna. Musis mysliet v prvom rade na seba, potom na deti (stastna mama = stastne deti). Manzel na poslednom mieste, po politickej situacii v Uruguaji.
Este pribeh zo zivota a idem spat: chlap podviedol manzelku, priznal sa, chcel rozvod. Ona v prdeli, terapia, spolocna dovolenka, slzy atd, dlhe a bolave. Skoncilo to aj tak rozvodom, on sa neskor vyjadril, ze mozno by to cele dopadlo inak, keby ho vyrazila, nebrala ohlad, zila "si svoje"...Videl by ju v inom svetle, prekvapila by ho, ukazala by mu ze si predsa len nemoze dovolit vsetko. Lebo presne to teraz Tvoj manzel robi...nevazi si ta ani trosku. Preco chces napr. cakat do statnic? Pobalit do dvoch Tesco tasiek a dovidenia.
Kdo sám sebe nemiluje, jak může milovat správně ostatní? Možná to vypadá jako skutek velké nezištné lásky, no já tam vidím velký strach a závislost.
Bezpodmínečná láska je krásná teorie, ale v životě se k ní jen přibližujeme. Někteří odborníci tvrdí, že v partnerském vztahu dokonce není možná.
I můj ex neakceptovali změnu me postavy po porodu, jeho ,,milenkami" byly práce, kamarádi, názory jeho matky,...my až poslední. I když všem doteď tvrdí, jak nás měl na prvním místě....
Došlo mi, že kdybych dělala co chce on, jeho matka , byla jen spokojena, krásná, tak by mě sice psychicky týral, dával mi vždy všechno za vinu, ale byli bychom spolu.
Jsem rada, že mám i pres velmi nechhvalící výchovu rodičů, přece jen sebeuctu a i s malou odešla.
Bylo to náročné, ale má teď skvělého otce, možnost vyrůst ve zdravou osobnost...každý den z ní mám radost. A že sebe taky, že svého rozhodnutí. Nelitovala jsem a nikdy nebudu.
Jsou takové typy mužů, co si hledají jenom ,,obeti"...A stále existují ženy, které to akceptuji, vydrží.
Psycholog by určité pomohl, aspoň v náhledu sama na sebe, na vztahy, obra u proti závislosti, manipulaci,...
Osobně si nedovedu koexistenci takového trojúhelníku dlouhodobě představit.
mne by bolo uplne,ale ze uplne jedno,ci si ma taky chlap vazi 😎 a veci by som mu prehodila cez plot 😠 ale mozno je ona na neho taka mila,lebo chce ten dom a caka kym to bude mat na papiery 😀 potom by to bola sikulka,ved ten chlap si nic ine nezasluzi

@alaguema mne sa páči táto jej veta: "Začnem na sebe makať, nech ho aj porazí. " Až tu je vidieť akýsi posun, doteraz ho len ospravedlňovala, že chudák asi aj má nárok na nejakú frajerku, keď vlastne ona má hroznú postavu a jemu sa tak veľmi páčia štíhle s peknými stehnami... toto tam v jej vnímaní nebolo zdravé, toto vnímanie treba vyliečiť, ale zdá sa, že prvé nakopnutie práve prebehlo, len aby to vydržalo...
Čo je to za chlapa, ktorý kvôli dvom pevným stehnám prehliada matku svojich detí? Ona chráni jeho zdravie, on neakceptuje zmenenú postavu ženy po dvoch deťoch?