Pomáhajú vám vaši partneri s deťmi?
Ja som vydata a mame jedneho vytuzeneho anjelika, kt. ma 8 mes. no som na neho prakticky sama. manzel ide rano do prace pride okolo 17h az 18 h domou no aspon troska aby zobral maleho a pohral sa radsej sadne bud pred telku alebo na net. a cez vikend ked ma volno ho zoberie na 10min a da mi ho naspat. ved ja som na materskej. on je unaveny nech idem ja do prace a on ostane doma, ze co sa stazujem ..... ale ja uz niekedy nevladzem .... ☹
@crazy55555
s touto vyhrazkou by som bola opatrna 🙂 ..vela muzov si "tu" potrebu potom hladalo inde..(neber to v zlom,to je moj nazor a skusenost znamej)
@lubkaj38 my to máme doma podobne,chodí ho síce kočíkovať a zato si v dedine vyslúžil titul najlepší otecko 😉 😉
@mima4 tato otazka neraz napadne aj mna. Ja si to vysvetlujem tak, ze tuzba po detoch je silnejsia a svoju rolu urcite zohrava aj take to zenske "trpitelstvo" podporene slovami "my zeny vydrzime vela".
Ale tiez by ma zaujimalo, ako je to naozaj...
Pridam sa do "klubu" zien, ktorym partner nepomaha. A neverim, ze sa v tomto zmeni, ma uz dost rokov (52), ja ho nezmenim. Aby sa zmenil, muselo by sa stat nieco, co s nim riadne zatrasie. Mame spolu 2 deti. 11,5 rocnu dceru a 3rocneho chlapca. Druhe dieta sme neplanovali. Ak niektore niekedy riesili otazky pocas prvych tyzdnov tehotenstva, ci ja, my mozeme mat druhe dieta, ci mu budeme vediet dat a zabezpecit co bude potrebovat, vedia, ze su to strasne otazky, velke obavy.
Moji rodicia uz neziju, muzovi rodicia tiez neziju, moje deti vyrastaju bez starych rodicov, moja rodina je vzdialena 200 km, muzova 400 km. Vo vacsine veci si musim pomoct sama, financne to roky taham za kratsi koniec.
Rozhodnutie mat druhe dieta nelutujem. Maly je nase slniecko. Aj ked ma obas chyti depka a tiez nevladzem, snazim sa mysliet pozitivne.
tak tvojmu chlapovi odkaz ze pokial chce mat s dietatom vztah tak by sa mal zobudit...pretoze cez peniaze sa taka vec nebuduje.... moj chlap tiez chodi domov okolo 17 ...sadne si nachvilu na net ale kazdy den aspon jednu hodinu si na malu najde cas.... hraju sa spolu...a ja si od nej aspon na tu hodinu odychnem.... tiez mi pomaha s vecernou hygienou...sprchuje malu, a dava jej veceru...je to normalne...neviem co tvoj chlap chce aby si ho deti pametali ako sedi pri telke a vobec sa im nevenuje.... je to velka skoda...deti hrozne rychlo vyrastu a pride o ten zazitok...moj sa zo zaciatku tiez stazoval ze je unaveny...ale doslo mu to ze pokial chce mat s dietatom aky taky vztah musi sa mu venovat...musi ho poznat a rozumiet mu..... nie tak ze pride domov a dieta je iba ako doplnok.... vsak to pomaly ani neni otcom ale len penazenkou.... treba mu to povedat....
Mile maminky, snazilky, aj nesnazilky 😀
Nedavno som videla tento film Odvážlivci /Courageous/ a mna osobne velmi oslovil. Vo filme ide v prvom rade o vztah otca a dietata, o rolu otca v zivote dietata. 🙂
Tento film sa da pozriet tu http://www.pomocnudznym.sk/odvazlivci
Pre mna osobne bol to velmi silny film, preto vam ho odporucam pozriet si, a taktiez aj vasim manzelom/partnerom.
Tento film zobrazuje prave to, ked otec chyba aj napriek tomu, ze zije v spolocnej domacnosti s dietatom. ☹
vy sa stazujete ze vam chlap chodi domov o 17? 🙄 moj odide rano o siedmej a vracia sa o osmej. vcera a predvcerom az o polnoci. robi aj cez vikendy... o tom ze by mi nejak pomohol nemoze byt ani reci...nie je kedy. nie je uz ani energia. nuz, zvykla som si. nebude to trvat večne.
nie neplanujem, chcela som mat tri a teraz mam jedno 35rocne a jedno 20mesacne. Chlap nepomaha, iba ked uz naozaj zacnem vrieskat ako pavian (pomoze alebo ujde- aj jedno aj druhe je dobre). Momentalne je bez neho doma kludnejsie ako s nim🙂 Dohody neplatia, do prace chodi ako sa mu chce,cize nejake planvanie nehrozi. Domov tiez chodi ako sa mu chce. Cize ked sa neohlasi bude bez vecere. Proste som ho zacala brat ako podnajomnika a tak sa spravam ( rovnako ako on) vunguje to uz vyse tyzdna, neriesim nestresujem sa a mam pokoj🙂 a dnes sa dokonca ponukol ze ide rano naostu aoobede ideme konecne ( po 5 rokoch) kupit nove baterie do kupelne. Podla mna to chce radikalne riesenie. Najde si milenku? Fajn... ale rovno s vystahuje. Nezacne chodit nAcas domov? Fajn... jeho milovana dcera ho ani nebude vidiet. A na tu je teda riadne naviazany..
@lubkaj38 Moze sa to este zmenit ked bude dieta vacsie, ked s amne narodila prva dcerka, chodil domov o pol desiatej vecer, musela som ho stale tlacit do vsetkeho, hodila som mu malu na ruky, bohuzial tym ze som mu stale vycitala preco nepomaha to bolo iba horsie, je to tak ze zena musi zabrat ked su deti male, postupne ked su vacsie citim mensi tlak aby som vsetko stihala, su samostatnejsie a ucim uz 5 rocnu dcerku utierat riady atd, lebo muz sa mi velmi nezmenil, ale menej sa hadame a mame lepsi vztah, ked nanho hned neutocim jak prekroci prah domu. Ale ked sa potrebujem vyventilovat, postrazi mi deti v pohode, kocikovat by tvoj muz mohol ist tiez, musis ho pekne poprosit ze chces vyuzit cas na nieco a ked bude vacsi syn, sam si bude pytat cas s ockom. A suklasim s hrivushka nebude to trvat vecne, to je nasa utecha! Samozrejme ked mam nervy riadne mu vynadam do lenivcom, ale cim som starsia tym som kludnejsia a setrim svoje nervy, ked ich nic nevytoci, ani mna!
@hrivushka
@mummy
baby, nevidim do vasich vztahov a ani vam nechcem brat iluzie, ale raz ked zena zacne robit chlapovi sluzku a on si zvykne, uz sa to vo vacsine pripadov nezmeni.
Nechcem sa vas dotknut, ale chcem vam povedat, ze vidim uz vo vasich prispevkoch vela veci, ktorymi vy same prispievate tomuto stavu, napr.:
- prirodzene akceptujete ze muz chodi neskoro z prace. Rodinu si zakladaju dvaja ludia a obaja si musia byt vedomi toho, ze ich zivot sa zmeni, ze pri dietati budu musiet prinasat urcite obety, ze nebude moct byt ich zivot plny prace a karizmu, ze pride do ich zivota uplne ina dimenzia zivota. Vy kočky ked pojdete do prace po materskej, tiez sa budete vracat z prace o siedmej vecer? Stavim sa ze urcite nie, lebo ste si vedome, ze mate rodinu. Su vazi muzi vedomi toho, ze maju rodinu, domacnost, dietatko... ze maju povinnosti? Ak nie, tak ziju zivot slobodnych... a to sa nezmeni len tak. Je im prednejsia praca ako vlastna rodina, domacnost....
- pisete "pomoze mi, postrazi mi deti"... ja som asi z inej planety... 😀 ale to su akoze dievcence vase deti??? s milencami, ci exfrajermi, ci s exmanzelmi??!!! Ved vasi muzovia su otcovia vasich SPOLOCNYCH DETI, to nie je ze "postrazi mi moje deti", ale "je so svojimi detmi". Aj vy svojim kamaratkam hovorite "prepac, ale nemozem prist, dnes idem postrazit muzovi deti" alebo podobne, alebo ked pojdete do zamestnania, tiez budete hovorit ludom "pomaham mojemu muzovi v zamestnani s JEHO pracou"???
On nestrazi iba vase deti, on je ich otcom a ma byt prirodzene ze ma byt s nimi. Otec nie je ten, kto splodi dieta a donesie peniaze.
baby, myslim si, ze partner nema co pomahat s detmi ani domacnostou. Lebo partner nie je cudzi clovek v domacnosti. Ak ho tak budete brat, vzdy bude niekym cudzim. Partner - muz je sucastou rodiny a mal by prirodzene participovat na chode domacnosti - VLASTNEJ DOMACNOSTI a na vychove a starostlivosti o VLATNE DETI.
Nechcem sa vas nejako dotknut, ale neodporucam vam mat s takymi egoistami dalsie deticky, len vy same si podpilite konar pod sebou... ti muzi si vas nevazia. Je im lepsie v praci ako s vami, lepsie s ovladacom v ruke ako pri case stravenom s vlastnym dietatom.... ☹
@mima4 toto vobec nie je ako hovoríš, moj chlap maka ako drak aby zarobil peniaze, aby sme sa mali lepšie. Momentálne stavia dom a k tomu ma aj firmu takze to nie je o tom že by mu v robote bolo lepšie...ešte mesiac dva a bude s nami tráviť oveľa viac času 😉 len chce aby sme sa mali dobre a na tom nie je nic zle
@lubkaj38 chlapi nevedia tráviť čas s malými deťmi okrem pár výnimiek. Ja som bola na tom ako ty. Von ho zobral iba ked som ho vyhnala 😀 ale ako rástol tak už sa vedeli aj spolu hrať keď mal 2 roky tak som mu nakazala ho kúpať lebo už mi zavadzalo bruško s druhým a trvá to už 2 roky 😉 sme si to podelili on staršieho ja menšieho. Ale jeto ako pri prvom . Malý sa lepí len na mňa až keď stratim nervy a začnem hystericky kričať po malom tak ho donutim zobrať aj jeho. Lebo malý je náročný nakoľko je uvrestany a jedovatý od narodenia. Hlavné je že podľa mňa vzťah medzi nimi netrpel. Lebo vidím že ho ľúbia. A ked dá dá tak sa motaju pri nom na záhrade alebo ked ide mame tak mu strcim aj dvojročného lebo štvorročného bere automaticky 😉
... mno a ja chodim tyzdnovky, ako to tak tu citam, chudak moja zena. Len sa cudujem ako to zvladli popri strapci deti, dobytku a panskom nase stare mamy? A to nemali ani automaticke pracky a kopec inych vymozenosti ...
pomaha,velmi,kazdy den.nemusi-chce.ked sa mu nechce-necham ho,robi vsetko,kazdy ma pravo na oddych,aj on,aj ja.a vyhrazat sa,ze mu nedam-to je nielen ponizujuce,ale je to zaroven aj cesta do pekla(ak nie ta posledna bodka,co ho drzi doma).
@hrivushka ja mam presne to iste. moj ide prec rano o pol 6 a dojde tak o 19 aj neskor. zje veceru, osprchuje sa a padne do postele. v sobotu tiez robi, poobede spi a potom chce vzdy niekam vypadnut co mne sa zasa uz nechce. s malym je ked mu to prikazem,cez tyzden ale nie je kedy, cez vikend akurat tak v nedelu aj to ideme napr. korculovat alebo von,ale ja musim ist s nimi, co sa mi niekedy tiez nechce. nemam tu blizko rodinu, svokra nepomoze, nenavari, nepostrazi. je uz stara, nemoze za to. tiez som si zvykla, viem, ze muz ma vlastnu firmu a financne sme na tom velmi dobre. ja som doma, porobim si vsetko ked mam cas a chut. najhorsie je to ked som chora a nevladzem ani vstat z postele. minuly rok nas chytila vsetkych chripka a ja som musela v horuckach a so zimnicou s malym lekarovi. volala som pomoc muzovmu bratovi, ktory je sam,ze nevladzem ani soferovat a on my povedal,ze by bolo lepsie keby som to zvladla,lebo on nema cas 😠 uz som sa naucila vsetko zvladat.
@kalerab79
Nezvládli! Deťom sa nikdy toľko nevenovali ako mamičky dnes. Zvládli to všetko okolo, deti boli čisté, napapané, ale nikto sa im špeciálne nevenoval pri hre, pri pobyte vonku......., a keď boli úplne maličké, nosili ich so sebou na pole, k dobytku, popri tom ich dojčili a tak! Asi to na dnešnú dobu moc nesedí, však 🙂?!
@mima4 suhlasim, ze v minulosti to mali matky ovela narocnejsie, ale: je to len taky mytus, ze mat syna na poli porodila a pokracovala dalej v praci. V skutocnosti lezala 6 tyzdnov oddelena od spolocnosti v casti domu, za tzv, kutnou plachtou, kde mali za nou pristup iba zeny a nechali ju oddychovat a pomahali jej, varili jej aby sa mohla sustredit iba na seba a dieta. Kolko dnesnych matiek si moze dovolit totopo porode ? dnes sa matky predhanaju v chvslach co vsetko stihli urobit na druhy den po porode...
@lubkaj38 Ahoj.Mne pomáha hned od začiatku ak sa malá narodila.Som bola aj v nemocnici na 2 dni ked malinká mala ešte len 10 dní a bol na ňu celkom sám takže sa nemožem na nič sťažovať zo začiatku sme sa aj pohádali kto ju prebalí,nakrmi lebo vždy som chcela ja všetko ale už so neni taká 🙂 Aj pobede mi stále vraví aby som si pospala ale nechcem aj ked som unavená.Teraz cez zimu robí 24hodín v lete zas 12 hod. a nikdy sa nesťažuje že je unavený.
@lubkaj38 aj ja som na maleho sama :( a to ma maly uz 2 roky a 2 roky s nim sama bacujem ... rano pred 07 ide do prace a pride o 20 plus minus hodina ..niekedy aj o 22 a kazdy kazducky den .... poviem ti som s nim 5 rokov ...2 roky sme manzelia a mna to cim dalej viacej prestava bavit .... pritom by ani tolko v praci byt nemusel ... a clovek si povie ze aspon mame peniaze ked je tam tolko strceny ...ale prd ...zarobi ledva ledva 600 e ... k comu to je?povedat si neda ... a najsmutnejsie je ze nas sused sa o nas zaujima viac ako vlastny tatko ... a maly je pre neho ako svoj syn a Leo ho zboznuje a dokonca za nim aj plakava ked nieje s nim ... S tatom sme sa vela krat bavili o tom ze sa takto neda dfalej pokracovat a nech sa zmeni lebo .... ale stale je to na tom istom mrtvom bode ...
@mima4 to si napisala uplne vystizne ...ale v nasom pripade sa to uz prevychovat neda

@lubkaj38 Pocuj zavolaj si domov nejake kamosky s veeela detmi ...na cas ked on pride z prace ...odloz pocitac a poros niekoho sudeda ci si nemozes k nemu dat telku 🙂)))))))))))
Povedz muzovi ked pride ,ze si porebovala kamosky nech ti pomozu ,lebo nestihas s malym ...alebo ich rvno popros nech ti maleho postrazia a ani nebud doma ked pride a bude s cudzimi kockami doma a s ich detmi 🙂)))))))))Ha ha toto by si mu 2 krat urobila a neboj hned by bola ochota podla mna 🙂)
Proste ja viem ,ze niekedy sa proste inak neda ,len toho chlapa nejako situaciu vyfackat aby sa prebral 🙂)