icon

Pomáhajú vám vaši partneri s deťmi?

lubkaj38
25. sep 2012

Ja som vydata a mame jedneho vytuzeneho anjelika, kt. ma 8 mes. no som na neho prakticky sama. manzel ide rano do prace pride okolo 17h az 18 h domou no aspon troska aby zobral maleho a pohral sa radsej sadne bud pred telku alebo na net. a cez vikend ked ma volno ho zoberie na 10min a da mi ho naspat. ved ja som na materskej. on je unaveny nech idem ja do prace a on ostane doma, ze co sa stazujem ..... ale ja uz niekedy nevladzem .... ☹

Strana
z3
mima4
6. dec 2012

@dadika1114 nechcem sa ta dotknut, ale tam chyba vztah, chyba vztah jeho k tebe, k dietatu, k rodine... Nie je mozne, ze ak niekoho mame radi, ze sa nesnazime o cas s nim.
Tvoj maly ma dva roky, za chvilu pojdes do prace... neber to ako urazku prosim, ale bude z teba chudera, ktora pride s vyplazenym jazykom domov z prace + domacnost + dieta... a kruhy pod ocami ☹ zivot ako otroctvo.. dokonaly priklad preco sa nevydavat a nemat rodinu... odstrasujuci priklad pre mlade kočky predovšetkym...
Vykasli sa na takeho chlapa.. co nechape, ze rodina je tim, a tim pracuje ferovo vo vsetkom, tim sa vzajomne podporuje, tim si deli ulohy a zodpovednosti... Ja osobne si myslim, ze ani nema zaujem o cas s rodinou..

mima4
6. dec 2012

@dadika1114 to je v prvom rade vychova jeho rodicov... ktora zlyhala, pretoze ho neviedli k rodinnemu sposobu zivota, k domacnosti,... preto je velmi dobre odmalicka chlapcov viest k tomu, ze musia sa naucit varit, starat o domacnost a ze prace sa nedelia na zenske a muzske... toto uz je davno prekonane 🙂

dadika1114
6. dec 2012

@mima4 neboj nedotkla si sa ma ... a mas pravdu chyba tam vstah .... Kolko krat si trieskam hlavu naco som sa za neho vydavala :( ... Toto nieje zivot ...cele celucke dni som s nim sama a ked pride z roboty tak je aj unaveny a nechce sa mu byt s malym ... nepohra sa s nim ..jedine ak mu to vyslovene nepoviem.Kolko krat mu je prednejsi bud PC lebo mobil ... a velice je urazeny ked som mu povedala ze uz ho nelubim tak ako som ho lubila..pretoze som si o nom myslela nieco ine a ze ked bude otcom bude iny ... Dokonca sa cuduje ked s nim nechcem spat ... a za co alebo preco by som mala? ked vobec niesom stastna mam mu tam roztahovat nohy len aby bol on stastny? A vadi mu ze kopec casu travim zo susedom ...tak ale co mam byt sama? Lepsie sa citim pri nom ako pri tatovi ...preetoze on sa vie o dieta aspon postarat a zahra sa s nim a nic mu ani nehovorim ..sam od seba ho prebali... toto by bol ukazkovy tato... a nie to coo mame doma :(

hajajanka
6. dec 2012

@dadika1114 Ja by som sa zamyslela, preco je v robote do osmej vecer. Este by som pochopila, keby bol v pozicii sefa, ale podla toho platu nie je 😒 Je naozaj v praci? Ak ano, tak s kym? Lebo podla mna kazdy normalny tato pride z prace domov, max. sa zastavi na nakup. Ak ma v plane niekam ist (na pivo), urcite to oznami vopred alebo ak sa nieco taketo prijemne vyskytne, tak zavola a povie, som s tym a s tym a pridem asi vtedy a vtedy. U nas to tak funguje.
My sme s muzom mali pri prvom dietati vymenene ulohy. Ja som isla do prace a on zostal s rocnym dietatom doma dva roky. Ja som sa prestala stazovat, ze ked prisiel z prace, potreboval aspon hodinu zresetovat hlavu a nie strcit mu decko rovno medzi dverami a on si uvedomil, ze aka je to ulava, ked mi to decko medzi dverami vopcha do ruky a bude mat na chvilu pokoj 😀 Vymena uloh nam pomohla pochopit toho druheho. Ale viem, ze nie vsade to ide hlavne kvoli financiam a kvoli jesitnosti chlapov.
Toto si vyries teraz (vlastne si si to uz mala vyriesit, maly ma dva roky), lebo ak takto budes pokracovat, tak on svoj sposob nezmeni a ked pojde maly do skolky a ty do prace, tak z prace poutekas s vyplazenym jazykom do skolky, do obchodu, doma navarit, upratat, oprat, ozehlit... Urobis zo seba sluzku ☹

dadika1114
6. dec 2012

@hajajanka ved ja som uz rozmyslala nad tym ☹ ☹ a bolo by to tak ako pises .... pravdu povediac ja ho uz asi ani nemilujem,pretoze s nim dokopy niesom a co je to ta hodine dve co sme vecer spolu?j to pozerame film alebo co ... ja ho beriem ako keby bol len niekto z rodiny,alebo kamarat ..necitim k nemu nieco ine ze by bol manzel alebo otec ... Odkedy sa maly narodil a bola som s nim stale sama sa mi cim dalej viacej sprotivoval ... ani s nami neostal doma ked sa leo narodil... prisiel pre nas do nemocnice pomali pred obedom ..co si robili sestricky uz srandu ci tam chceme este ostat ..ze ine maminky sa pracu cim skorej.Zaviezol nas domou a zmyzol do roboty a na druhy den a aj ostatne dny tiez :( ... on ma v robote dobry kolektiv ...ma tam take svoje rocniky a aj spoluziaka byvaleho a vsetci su workoholici ...lenze oni su slobodny a nemaju ani frajerky takze sa ani nemusia ponahlat a ked si aj dokoncia svoju pracu (autoopravar) tak si robia bud svoje auto alebo kamaratom... a ten moj tam samozrejme ostava tiez ... lenze aj sefovci ich vyuzivaju a im to ako keby nevadilo .... potrebuju spravit schody,betonovat,a ja neviem proste prkotiny co maju robit robotnici a nie oni...a nic za to ani nedostanu

hajajanka
6. dec 2012

@dadika1114 Daj mu ultimatum bud alebo. Moj muz je napr. jediny zenaty s detmi v jeho robote, ale nezostava s kolegami po pracovnej dobe v praci. Proste vie, kde je jeho miesto, co je jeho priorita. Ale musim povedat, ze je to aj vychovou jeho rodicov. Aj pre nich je rodina alfa-omega, takze tak. Ako to funguje v jeho rodine (vztah s rodicmi, surodencami)?
Mne by sa to rozhodne tiez nepacilo. Ja som kazdy den od pol piatej na nohach a spat sa dostanem az okolo polnoci. Za cely den mam toho dost, deti daju zabrat a veru mi velmi pomoze, ked si mozem vecer aspon v klude pozriet spravy (nie vzdy sa to da), kym muz chysta maleho do postele. S detmi je fuska a to tvoj muz nepochopi dovtedy, kym bude stale v praci. A nevadi mu, ked mu povies, ze ho uz nelubis tak ako predtym? Ci jemu vyhovuje, ze ma kam ist prespat? Nenechaj si skakat po hlave, lebo mu fakt budes robit sluzku. A ako sa bude spravat on k tebe, tak sa bude vas syn spravat k svojej zene ☹

dadika1114
6. dec 2012

@hajajanka ved toho sa aj najjviac bojim ..ze bude to vidiet u nas tak si bude mysliet ze je to normalne a bude sa spravat aj on k svojej rodine ... No ked som mu to povedala ze uz ho tolko nelubim tak bol samozrejme oduty a aj vracal co mu ostalo ze ... tak ale moze si za to len on sam 😠

lubkaj38
autor
7. dec 2012

No baby za ten cas sa u nas vela zmenilo. maly sme vazny rozhovor a manzel sa zacal viac o maleho starat. pride z prace najprv sa naje a potom sadne na zem ku malemu a hraju sa aj 2h a ja si za ten cas porobim co som cez nestihla .....mam sa stretnutie z kamoskou tak manzel sa o neho sam stara ..... ani raz mi nezavola vsetko zvlada .... boli uz spolu aj nakupovat ... 🙂 ja mu ho obleciem a ja si vylozim nohy a odychujem. Ked som doma a hraju sa spolu tak sa spolieha na man ze ja ho nakrmim ....ale ked su sami doma zvladne to aj sam 🙂 aj ho dokonca kupal .... no zmena o 100%

hajajanka
8. dec 2012

@lubkaj38 No, vidis. Kde je vola, tam je cesta 🙂 Nech vam to teda funguje aj nadalej. Urcite aj on zisti, ze s dietatom nie je taka nuda a vybuduju si krasny vztah.

tvks
5. jan 2013

ahoj ja mam 2deti a tretie na ceste.Syn ma 4 roky je strasne zivy co som aj rada ako keby mal iba lezat alebo nieco a dcera ma 3roky a vsetko opakujem po synovy.Tiez som na nich sama,zvykla som si no niekedy je toho tiez strasne moc niekedy sa byju,no hroza som zvedava ako to bude s 3 detmi tasim sa strasne ale aj mam strach ako to budem zvladat.ALE SOM RADA ZE ICH MAM,MILUJEM ICH NAJVIAC NA SVETE AJ KED SU NIEKEDY RIADNE PROTIVNY!!!LASKY MOJE

janaalzbeta
7. jan 2013

@lubkaj38 ty nežiješ náhodou s mojím? U nás je to to isté no skoro...Môj syn má DMO mám pocit, že sa za neho hanbí. No akoby ľutoval,že je s nami už nevládzem..........a rozmýšľam v posledných mesiacoch ako vycúvať zo vzťahu neviem čo mám robiť ani sa nemám s kým poradiť.....Moja rodina škoda rečí...................a tá jeho. Ja nemám ani kam odísť čo i len na chvíľu jedinou spásou sú rehabilitačné pobyty. Tam mi je skvele....
Dnes sme boli v obchode všetci spolu myslela som,že sa pôjdeme aj niekam prejsť no veľký omyl prechádzka v obchode musí stačiť...................... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Kto poradí čo robiť?

bonaquaba
7. jan 2013

🙂 mne moj mm pomaha s detmi,ked je doma ako sa da, berie ich von a to mi najviac vyhovuje,lebo mam chvilu klud doma,aj ked ho stravim upratovanim,ale aspon deti sa nevadia a nebiju a som rada,ze mam takeho skveleho mazelika

lubkaj38
autor
8. jan 2013

@janaalzbeta vlastny otec by sa hambil za syna??? uf to je potom chudak!!!! skoda ze nie si z okolia. isli by sme spolu na prechadzky 🙂 môj sa naozaj zmenil. dufam ze mu to ostane. teraz mal 2tyz. dovolenku a venoval sa mu na 100%. spolu cez den spinkali .... mojkali sa 🙂 hrali .... chodili na nakupy ... na prechadzky .... vcera prisiel z prace a bolo mu naozaj zle ... ale videl ze uz neviem co mam robit lebo maly bol nervozny a spinkat ani za svet ... povedal daj mi ho a nosil ho na rukach asi hodinu a potom drobec zaspinkal.
Viem ake je to ked si sama na maleho. ja som to zazila. mne ani mama na chvilku ho nezobrala .... este sestra mi ho zobrala aspon na hodinku ale chodila do prace a sama bola tiez na maleho lebo svagor na kamióne ....

janaalzbeta
8. jan 2013

@lubkaj38 no určite to tak je, inak si to neviem predstaviť prečo s nami nikam nechce chodiť...........To ti závidím.Môj ho kočíkoval tak 5 krát za 28mes i to som ho musela takpovediac vyhodiť..................Dnes som to nezvládla a zobrala som sa preč z domu po výmene názorov ☹ a išla som pred vchod mojej mami. Sedela som v aute tak hodinu, potom som šla na poštu, obchodu a domov a stretla som ich pred vchodom. Oznámil mi,že malý spadol a tak ma oškretý noštek a hornú peru so spodnou poudieranú...Asi nedal na neho mocpozor.Už to nezvládam ☹

ivka1004
8. jan 2013

aj mne moj pomaha ved dieta chcel tiez ja sa velmi tesim kolko casu jeej venuje a jaky su zlaty nechapem chlapov co dieta spravia a ostatne je na mamine smutne no ☹

lubkaj38
autor
8. jan 2013

@janaalzbeta to snad nie? a nemohla by si ist na cas ku rodicom? nepomohli by ti?

janaalzbeta
8. jan 2013

@lubkaj38 veru tak................nemajú záujem, a držia stránku môjmu.... na všetko som sama............keď aj niečo poviem jeho rodičom tak mi povedia,že je živiteľ rodiny a že majú svoje problémy................ani tak ani onak.................Najradšej by som zbalila kufre a odišla ďaleko preč.....................a už sa nevrátila samozrejme aj s mojím drobcom.....

eja28
26. jún 2013

ahojte, myslim ze velke mnozstvo chlapov je takych co pomahaju, viac ci menej, a kopa chlapov je takych co sa len prizeraju a nic nerobia. Ale kde hladat pricinu, ci nie uz v ich vychove, v ich rodine, kde ich mama takisto vsetko robila otec rodiny sa spraval tak ako ony sami teraz? vzor rodiny. taky chlap sa tazko zmeni. ja osobne v to neverim....takze, skusme sa pozriet do rodin svojich chlapov, aby sme zistili aki budu a su....

lubkaj38
autor
2. sep 2013

@eja28 uplna pravda! prisla som na to az neskoro! ale keby som sa este raz vydavala a mala taky rozum ako teraz mam ... poriadne by som si najprv preklepla jeho rodinu. To ako sa ku mne sprava moj mm, je presne take iste spravanie jeho otca. nedavno som citala ze vela detom chyba, aby prisiel otec z prace objal svoje dieta, pochvalil ho .... Je to smutne ☹

ywaywa
2. sep 2013

mno aj ja by som mu osobne povedala nech ide na matersku a vyskusa si to 😉 max par dni by to vydrzal a potom by sa chcel vymenit na spat. skus sa s nim porozpravat ze chces aby sa viac venoval malemu. U nas to bolo podobne a nie preto ze tatino by sa nechce hrat len nevedel ako prvy rok a od roka ho stale berie cez volne chvilky zo sebou niektory muzi to jednoducho nevedia s malymi drobcami. I ked na obhajobu mojho kazdy vecer kupal maleho 🙂 od narodenia tak skus aj jemu zaviest nejaky ritual ktory budu radi spolocne robit

lianna999
16. okt 2013

Ja mám manžela ktorý je buď na týždňovke alebo na 2-4 mesiace v zahraničí.Pomôže.Ale tomu predchádzalo to,že kým on na týždňovke má padla o 18,00 ja stále v noci chovám maleho.Takže keď prišiel domov na dva dni, v noci som mala padla ja.Netvrdím,že som sa nezobudila troška neporadila ale som rada,že sa už môžem spoľahnúť.Bola som už aj ceý deň preč a bola som rada,že si poradil nevolal ani mamičku ani svokričku.

pavlinka2003
17. dec 2013

@lubkaj38
pisem k tomu uplne hore, ja mam uplne to iste, sak ty si na materskej tak nemas byt z coho unavena.... vsak starostlivost o dieta je nic a ,,par,, domacich prac.... co sa furt stazujeme? ale keby sme si to len na hodinu vymenili tak by túto lahku ulohu chlapi s velkymi ustami kapitalne nezvladli. uvidime ako to zvladnem ja s druhym babom na ceste.. 😕 mala ma teraz osem mesiacov 😀

jarmila86
1. jan 2014

@lubkaj38 takto je to aj u nas...som z toho smutna...uz nevladzem takto 😢

lubkaj38
autor
2. jan 2014

Baby ja by som bola za keby na materskej bola mama do 1,5r a potom na striedačku otec .... 🙂 Je to aj tým baby, že sme v neskutočnom kolebu počas materskej 🙂 a zabudame aj na seba. Len varime, perieme, zehlime, upratujeme, rychlo vonku na prechazku a kym oblecieme maleho sme cele spotene 🙂))
Niektore to mame tazke lebo z tych trapnych 200e sa neda teraz napr. zaplatit si nejaku stupenku do fitka .... alebo masaz, ist na nechty ... do kadernika a rozmaznavat sa 🙂)) cest vynimkam kt. maju skvelých manzelov (partnerov) kt. su a tom financne lepsie ..... ale aj tak ja som si po 1,5 na materskej povedala ze idem zmenit ten kolobech a zatial sa mi dari. Maleho supnem dva krat do tyzdna otcovi nech sa stara .... a ja idem na kavicku, na zumbu, baby sa tam vyblaznime a ja pridem domou bajo z relaxovana ..... kazdy mesiac idem na nechty .... na kozmetiku tam si pospim 🙂 stanovila som 2 dni volna pre seba .... bud cez vikend alebo po praci sa vyberiem vonku ..... necitim uz taky stereotyp. a maly si krasny vztah zacal budovat s otcom. Vsetko to stalo vla sil ale stalo to za to. a ked budem este raz na materskej tak pekne takto to bude od zaciatku fungovat a nepovolim!!! Zeny my nepatrime len do kuchyne a zasluzime si viac. 🙂

matulinuska
6. jan 2014

Je tu aj nejaka z vas co sa s chlapom pre toto aj rozisla? Precitala som si zopar prispevkov no nemam sil ich citat vsetky,ale ja uz mam toho dost vsetko robim sama co sa tyka malej a milostivy ma pocitac a viac ho nezaujima. Nechcem popisovat situacie ako to u nas vyzera ale ci niektora z vas sa s muzkm kvoly tomuto rozisla. Dakujem za odpovede 🙂

Strana
z3