icon

Potrebuje dieťa starých rodičov?

beatrixka77
8. mar 2015

Ahoj, idem si po radu. Potrebuje dieta starých rodičov? Ide mi o to, že žije dalej od mojich rodičov, cca 100km čo nie je vela ani malo. Chodia za malym raz do týždna, čo je v pohode ale stale počuvam ako je to unavujuce a tak. Ja by som chcela chodit k ním ale oni nie su ochotný spravit žiadne ustupky. Majú 3 izbovy byt ale je totalne preplneny nabytkom a vecami a maly sa tam nema kde hrat, ale absolutne. Ja nie som naročná ale dieta potrebuje hraci kutik. Nabytky majú samé rohy a ja sa tam casto dobijem a to som dospela. Pre mna je ich byt total nevyhovujuci pre dvojročné dieta. Oni na mna nadavaju, že som naročná a že čo chcem, že to všetci tak žiju a vnučata k nim chodia ale ja vidim, že to tak nie je. Z manželovej strany rodičia to je uplne inak, oni priestor prisposobia potrebam malého, odnesu stoly aby nerozbil a nemaju problem nam vyhoviet, a to si myslím, že nevyžadujem nič len trocha bezpečnosti prenho. Nasi maju ešte aj velku zahradu ktorú kupili ešte ked som bola ja dieta. Priležitostne tam pestuju ale inak je vo velmi zlom stave. Prosila som ich, keby nam tam vyhradili aspon par metrov kde by sme si nasadili peknu čistu travu a chodili sa tam hrat s loptou alebo mu tam dali šmykalku. Bola som ochotná to všetko zaplatit, nechcela som od nich žiadne peniaze, hoci si myslím, že by nemali problém ale ich postoj bol aj napriek tomu zamietavy. Otec povedal, že ak sa mi tam nepači tak ako to je, tak nemusime chodit. Ale pre dietata to tam je nepripostné. Su tam kadetade klince, staré hrdzavé veci, no proste tak ako to kupili aj s tým bordelom, len na par poličok si odpratali pre seba. Nam nechcu dovolit. Co si o tom myslíte? Je to v poriadku, že vlastnému vnukovi nechce dovolit priestor kde by sme mohli chodit, ved ja to nechcem pre seba ale pre malého. Ked prídu k nam hrat sa s malym, nemožem ich nechat samych, lebo otec bezne je s malym vonku tak že ani nevie kde ho ma, maly nema ani dva roky, upozornim ho pekne na to, že ho nemože nechat samého bez dozoru, že je maly tak do mna vyskočí, že si ma na seba davat pozor, že som precitlivelá a nechce rešpektovat moje zakladné požiadavky, to ako sa maju hrat im predsa neurčujem ale nemože sa dieta ponevierat po ulici samo bez dozoru. Či už ja som šiši? neviem...

potvorka88
8. mar 2015

Boooze zeny. Niektore ste fakt dost precitlivene. Vnuca si vazi tie zazitky a cas so staryni rodicmi a nie sukromne ihrisko, detsky kutik a pod. Vy ked ste boli deti tiez sa vasi starki isli roztrhat a upravovat nabytok v byte ci dome? Asi tazko. Presne tak ako tu bolo spomenute. Dieta sa ma naucit urcite veci samo a aj respektovat ine prostredie. Na mojich rodicov som to tiez pri prvom skusala. Napriek tomu, ze miluju mna aj svoje vnucata, mala som smolu. Moja mama mi narovinu povedala, ze nech sa nehnevam, ale je to jej domacnost a ona tam niektore veci nechce a ani menit nic nebude. Musela som sklapnut. Nejake drobnosti som jej tam aj tak navlacila a to potom skripala zubami. Boli to ale take veci ze plienky, nejake hracky a postielku.
Donedavna sme nemali zahradu a ked sme chceli pre deti bazen, trampolinu alebo nieco podobne, vzdy som sa pytsla nasich, ci mozeme to k nim doniest a nebude im to zavadzat. Nieco dovolili, ale vacsinu zamietli. Hold smola. Len najlepsie na tom vsetkom je to, ze deti o to nemali a nemaju bohvieaky zaujem. Stale je im vzacnejsie ked s babkou varia, pecu, s dedkom robia v zahrade, ci idu na prechadzku

mimus_mimus
8. mar 2015

prebehla som rychlo komentare, momentalne mam vnucika 15 - mesacneho na chalupe, nevesta mi nic nenariadila, je spokojna - mala tento tyzden iste povinnosti - dokonca maly aj ochorel, boli sme s nim vo vedlajsej dedine na pohotovosti, myslim , ze vsetko je v prvom rade o dobrych vztahoch, nabytok, zahrada, ...su podla mna nepodstatne veci, vsetko sa da , maly vie, ze krb pali, do kupelne nejdeme, lebo je tam zima atd, nebudem sa rozpisovat, ale s manzelom, teda dedkom sme vsetko podriadili vnucikovi a spokojnost je na oboch stranach

mimus_mimus
8. mar 2015

no a ze ci dieta potrebuje starych rodicov, no samozrejme, ved ako by to bolo, spomienky z detstva zostavaju na cely zivot, viem o com pisem, aj ja som mala starych rodicov, s uctou a laskou na nich spominam a bude mi mile ak takto budu na mna spominat moje tri vnucatka

beatrixka77
autor
8. mar 2015

Aby som ešte vysvetlila, my nechcem od nich aby niečo urobili, len aby nam dali suhlas. S manželom sme si to chceli za vlastné a vlastnou brigadou ale bez suhlasu sa to samozrejme neda. Nejde o to, že sme lenivý, ved my sme si všetko vybudovali sami, naši chodia po welness kupeloch a ked nemaju peniaze na konci mesiaca tak ja im požičiavam, nevedia hospodarit a pritom obaja zarabaju, ale minaju rychlejšie ako pride vyplata. Ano je to ich život ale ja som im cely život pomahala v com sa dalo aj teraz im vždy požičiam, nie oni mne ale ja im, živia sestru ktorá je už 4 roky nezamestnana a nema snahu sa zamestnat ale ona je vždy ta najlepšia z ktorej by som si ja mala brat priklad, idu jej platit svadbu (neviem z čoho, či im aj na to požičiam) a nam nedali na svadbu nič. Ja ani nič nechcem finančne, my tiež nemame vela ale vieme hospodarit, mne ide len o postoj, pristup, milé slovo a nie aby stale nadavali na maleho aky je zly a neposlušny a nemaju ani nanho trpezlivost a pritom moja starka, malého prastarka sa mu venuje viac ako oni. Aj ked som bola dieta iba nas tam stale davali, ani nam sa im nechcelo venovat, myslela som, že vnuča to zmeni , ale nezmenilo. Ja moju starku milujem, prežila som tam nadherne detstvo, denne si volame a rozpravame sa o všetkom a ani ona to nevie pochopit ako sa možu k tomu takto stavat. Nuž ale ako vravtie, je to ich život, veru je, ale maly vyrastie a už nebude možnost vratit čas.

rokkisu
8. mar 2015

To,co dieta potrebuje,je v prvom rade otec mama a pevna adresa. stary rodicia,tety,ujovia,kamosi a pod. su len jeho zisky v zivote.

motovidlo
8. mar 2015

@m.i.r.i @beatrixka77
Súhlasím s vami baby. Netvrdím, že starí rodičia sú povinní to spraviť a že dieťa tam inak neprežije. Ale určite sa cíti podstatne lepšie, keď má pre seba vytvorený nejaký priestor, keď tam má nejaké hračky a trochu sa mu starí rodičia prispôsobia. A povedzme si úprimne, každé vnúča pôjde radšej na návštevu tam, kde sa dobre pohrá, ako niekam, kde ho budú stále upozorňovať, aby dalo pozor na tamten sklenený stolík alebo nechytalo tamtie ozdôbky z vitríny.

sono2
8. mar 2015

Nepotrebuje.

drobec87
8. mar 2015

Nedalo mi nereagovať. Si precitlivená, je mi jasné, že je to tvoje 1. dieťa. Ale to čo píšeš je hrôza s tvojej strany. Dieťa nemôžeš držať celý život v bavlnke. Je to fajn, že doma to máte prispôsobené jeho bezpečnosti. No okolitý svet je plný nástrah, špiny a všetkého, x krát sa udrie, zašpiní, atď. To je detstvo, rešpektuj to. Nechaj ho aj ušpiniť sa, aj spadnúť, bez týchto veci sa nikdy nenaučí čo smie a čo nie. A hlavne ty si mama, tak dávaj na neho pozor. Zmeň postoj k rodičom, buď rada, že ich máš a, že tvoje dieťa má starých rodičov. Nech nieje neskoro kým si to uvedomíš ... Ani moji rodičia nebývajú pre dieťa práve bezpečne, ale aj tak tam chodíme - mala ma 2 roky a 3 mesiace. Síce musím dávať pozor trošku viac než doma, ale to mi nevadí. Vždy sa tam ušpiní či od sladkostí, alebo behania po vonku, či hrania sa zo psom - sami chlp, veľa krát nájde niečo čo nieje na hranie, ... No od toho som tam aj ja, aby som dávala pozor. A ver mi, ani raz sa nič zlé nestalo 🙂 Drobec ti trošku povyrastie, bude mať obité kolená, zje hlinu, piesok, pobije sa, ... zblázniš sa z toho? Ani my sme ako deti neboli iný a sme tu. Dieťa bez skúsenosti sa nikdy nenaučí čo je dobré a čo nie. V škôlke to tiež bude prispôsobené deťom - tak zdravo, no x krát sa ušpiní atď. veď je to v poriadku. Či chceš meniť celý okolitý svet, aby to vyzeralo ako v detskom kútiku??? Zamysli sa. Tak trochu ľutujem tvojich rodičov. Chcú mať radosť z vnúčaťa a namiesto toho majú precitlivenú dcéru.

brumka
8. mar 2015

jasvjich starych rodicov nepoznam, jednu babku som videla 3x za zivot, proste nemali o nas zaujem. priznam sa som tu len niekedy ma to mrzi lebo spoluziaci chodili casto k nim na prazniny o nas nemali zaujem

a druha vec niekomu hovorit ako prisposobit byt, to by aj mne vadilo, moja mam nema prisposobeny byt svokrovci tiez nie ked sme mali prve dieta pri netery uz viac prisposobili lebo ona tam vbyvala casto aj spavala ale co mi chodime z dialky tak mame postel kde spat aj s dcerou co ine potrebujeme co treba sme si doniesli niekedy to bolo o hubu ale co je to nase dieta a nemozem od pribuznych chciet aby vsetko menili, jedine co sme trvali je krytka na elektricke zasuvky a lieky a noze mimo dosah

sono2
8. mar 2015

A keď tých starých rodičov nemá čo robí? Ja som Z otcovej strany nezažila a od mamy, tam sa chodilo sporadicky, starká bola milá, ale zomrela skoro a detko prísny čiže žiadny binec sa nerobil a chodila som tam rada a hlavne žijem. Nemam ziadnu traumu...

simca06022011
8. mar 2015

@beatrixka77 podľa mňa trochu preháňaš... hrací kútik, rohy nábytkov... pravdupovediac ďalej som nečítala.
Star rodičia sú podľa mňa dôležití, bez debaty, ale netreba byť s nimi každý týždeň.. dieťaťu ide aj tak najviac o zážitky s tými ľudmi, ostať neskôr na prázdniny, bez rodičov a o ten vzťah, ktorý je iný ako s rodičom. Nech mám akékoľvek problémy a výčitky a pochybnosti voči starým rodičom u nás, malá tak chodí a aj bude chodiť rada. Ju do mojich traum zo studenej podlahy, schodiska a neviem čo neťahám... jediná vec čo sa u mojich rodičov/svokrovcov aj prarodičov zmenilo je že museli odpratať všetky lieky z dosahu :P Inak nič... a prekvapujúco, nikdy si tam neublížila... zato doma as rozpleštila, narazila a čo ja viem čo nie málokrát... a to môžem mať super bezpečne opatrenia akekoľvek. Tomu sa človek nevyhne..
PS: ANI el.zasuvky sme nemuseli riešiť :P

bubelko
8. mar 2015

@sono2 ono dieta starych rodicov nepotrebuje na to, aby prezilo. ale na to, aby zbieralo skusenosti, aby sa ucilo aj od inych ludi ako od rodicov. stari rodicia maju vzdy iny pristup k vnucatam ako mali k vlastnym detom. väcsinou im viac povolia a maju na ne viac casu.
my sme mali velmi prisneho stareho otca a velmi benevolentneho z druhej strany. obidve domacnosti mali svoje caro. jedna bola ziva, vesela, druha prisna a plna umenia a kultury. to vsetko malo na nas ako deti vplyv.
a mam svoje spomienky - na nedelne stretnutia u starkych, na zmrzlinu s dedkom a pod.

moje deti budu mat spomienky na to, ze boli s babkou na vlaciku presporaciku a v tatrach, s dedkom lyzovat v banskej stiavnici (bez nas). ze boli stari rodicia s nami na dovolenke - v horach na turistike, babka pri mori a pod. ak maju deti starych rodicov, je to pre ne vyhra a je hlupe, branit vo vztahu. ano stari rodicia nerespektuju vzdy "nase prikazy" a my zas nerespektujeme ich rady, ale to nie je dovod, aby sa nestretavali.

@beatrixka77 a preco je podla nich zly a neposlucha? a co sa tyka tropezlivosti - no je este maly. to sa moze zmenit, ked podrastie. ale nemyslim, ze ak by o neho nemali zaujem, tak by cestovali 100km relativne pravidelne aby ho videli.
a to, ze podporuju sestru - no halt, moj otec tiez pomaha viac mojej sestre. no a co? ja byvam skratka daleko a nepotrebujem tolko pomoci ako ona. a ked som potrebovala, tak mi prisla pomoct skor svokra ako otec. halt, je uz raz taky. ale to neznamena, ze som za zlu...

mala rada na koniec - ak chces, aby sa rodicia naucili hospodarit, tak im nepoziciavaj...ale osobne si myslim, ze uz je na to asi troska neskoro, aby sa menili. zjavne takto funguju cely zivot 😉

simca06022011
8. mar 2015

@potvorka88 no presne, na mna sa mala vytoto ked daco od nej chcem, ale s babkou miesi chleba o dusu... a este o tom bude dva tyzdne rozpravat :P

sono2
8. mar 2015

@beatrixka77 ja myslím, že hlavné rodičia by mali mať snahu aby to návštevu u nich uľahčili. Keď nie, asi s tým nič neurobíš a vynucovať si niečo, neviem, či by ma bavilo! Keď sa nevie postarať tatko o vnuka, tak mu ho nenechavaj, a prispôsobiť sa situácií. Moja svokra by sa aj roztrhla, len abu bolo po matke dieťaťa a moja mama by bola určite rovnaká. Vyzadujes normálne veci, nie si šiši, ale, keď ich nechcú najbližší akceptovať a vyjsť ti v ústrety, by som sa neprosila, sa ti čudujem, že si robíš z toho hlavu!

beatrixka77
autor
8. mar 2015

@bubelko podla nich neposlucha preto lebo stale beha, on proste nevie sediet na zadku, je to taka povaha, je extra aktivny, jednoducho ich neposluchne ked chcu aby sedel, treba ho zaujat.
A ja som nikde nenapisala, že im branim alebo budem branit sa s nim stretavat, aby nedoslo k nedorozumeniu.

sono2
8. mar 2015

@bubelko neviem, čo tým chceš mne povedať, ja ovládam psychológiu vzťahov. Ja som nemala v porovnaní s kamarátkami Veľa vecí a som tu, moc to niektoré prežívate.

beatrixka77
autor
8. mar 2015

@sono2 ked on si ho stale pyta, že nech mu ho necham samemu, že prečo mu nedoverujem, tak mu ho necham ale velakrat som sa presvedčila že je to risk, prišla som nahodne sa za nimi a maly si behal bez dozoru a otec v aute niečo hladal alebo telefonoval a nemal na malého vobec vyhlad...ja nie som uskostliva ale na zaklade skusenosti vidim, že nie je snaha a pritom som mu vysvetlovala, že je ešte maly na to aby bol sam. Alebo chce otec odomna nech necham malého samého mojej mame v obchode, tak som to spravila a samozrejme jej ušiel. viem že ma operovane koleno a nevie utekat za nim no aj napriek tomu sa somnou vadili, že prečo ho nemožu mat sami tak ho mali a hladali sme ho nakoniec po obchode. Ale on bol zlý lebo ušiel. Ale on je ešte maly, nema zodpovednost za seba. Ak si ho vypytaju tak su zanho zodpovedny ale to oni nechcu byt. On ma vraj posluchat. Ja potom neviem čo mam robit.

sono2
8. mar 2015

@beatrixka77 evidentne sa s vašimi nedá, alebo im treba aby za niečo malému stalo a vyčítali by si to do konca života. .. proste sa vyhovor na niečo iné alebo povedz odôvodnil raz a rázne. Veď si matka do pekla. Tebe pukne srdce, keď sa malému niečo stane. Neriskoval by som. Veď si sa už poučila. Ja nechápem, niektorý starý rodicia akoby ani rodičmi neboli a nemali nikdy male deti.

beatrixka77
autor
8. mar 2015

@sono2 presne toto, ja im chcem vyhoviet ale oni su tak lahkovažni, ja by som si to neodpustila nikdy keby sa mu niečo stalo, radšej budem pred našimi za zlu ako by sa malo niečo malému stat, a to nemyslím odreté koleno, alebo bežné pady, tie mame každodenne. Iba svokre doverujeme, ta ked je s malym tak len s nim a venuje sa mu lebo ho miluje, nevravim, že ho nasi nemaju radi, ano, určite velmi ale viac zodpovednosti voči nemu im chyba. Naši samozrejme na svokru žiarlia, začarovaný kruh. Naši zatial jedine somnou, ak zmenia postoj kludne aj sami ale kym budu tvrdohlavy bohužial. Moja 82 ročna starka ma viac rozumu :D

bubelko
8. mar 2015

@sono2 no co som chcela povedat, som napisala 😉 a odpovedala som tebe, lebo si polozila otazku do plena, co ked dieta starych rodicov nema ... no nic, prezije a bude to mat nan iny vplyv ako keby ich malo... to je vsetko.
ja som psychologiu nestudovala, vychadzam len z vlastnej zivotnej skusenosti a z pozorovania, aky vplyv maju stari rodicia na moje deti...

@beatrixka77 ak je otec so synom niekde na dvore alebo v byte, tak nevidim dovod, aby ho mal stale na ociach, ani ja som nemala vlastne deti (ani vo veku tvojho maleho). skratka vedela som, kde su (v izbe), ale uz som tam s nimi nebola a robila som si svoje.
ak idu do obchodu, tak im odporuc kocik, ze im nebude utekat.
a ak si nedaju povedat (lebo suhlasim, 2 rocne dieta same po ulici bez dozoru nie je zrovna najlepsi napad), tak im povedz na rovinu, ze im ho nemozes nechat sameho, lebo je zivy a bojis sa, ze by im na ulici usiel.
a to, ze ma posluchat - poslucha teba? ak ano, je vsetko v poriadku a oni si musia autoritu vybudovat sami, na to uz nemas dosah. mozes ho vychovavat k respektu, ale autoritu im zarucit nemozes. ak vsak ani teba neposluchne, tak potom by som sa zamyslela, ci nemaju v niecom pravdu. (a to nemam na mysli to, ze syn bude fungovat ako hodinky a posluchat na slovo - lebo take dieta som fakt este nestretla 😉 )

beatrixka77
autor
8. mar 2015

@bubelko samozrejme v byte ho nemusí mat stale na očiach ale na dvore? ved tam behaju aj cudzie psy,ktoré nie su na voditku. Prečo by ho nemal mat na očiach? prečo nanho nemože dat pozor? mne keby niekto zverit dieta davala by som určite pozor. A ked sa mu to aj nepači tak prečo to nemože spravit už len preto lebo ja mam lepší pocit ak nanho dava pozor?
A v čom maju pravdu ak ma neposluchne? mysliš že mu nevysvetlujeme? nevedieme ho k tomu aby posluchol? Nepoznam vela dvojročných deti a tie čo poznam ani jedno neposlucha na slovo, behaju, hraju sa, santia a vacsinou až na 3-4x si daju povedat. Mna to tiež hneva ked niekedy neposluchne hned ale nemožem ho za to bit ako by to chcel otec.

bubelko
8. mar 2015

@beatrixka77 ak je to dvor, kde behaju cudzie psy bez voditka, tak ano, mal by ho mat na ociach. ale ak je to vlastny dvor - tak nevidim dovod. ako pisem - nasi ked boli u mojej babky na dvore, tak som ich nestrazila. boli na dvore. kopali travu, zbierali slimaky, trhali margaretky... ja som sem tam vybehla a pozrela co stvaraju a bolo. taktiez doma - dala som syna na terasu a doma som zatial varila. sem tam som mrkla, ci nieco nestvara a bolo.

ak ta posluchne na 3.-4.x tak je to v tom veku predsa super a nemas co riesit. ved som pisala, ze nemusi poslcuat na prve slovo a nemusi fungovat ako svajciarske hodinky. nepoznam dieta, ktore v tom veku posluchne hned-uz-aj 🙂 nikde nepisem, ze ho mas mlatit, ale ze sa mas zamysliet, ci nemoze byt na niecom z toho, co ti vravia pravda. ak vies, ze nemaju pravdu, tak to neries a pust za hlavu. 😉

beatrixka77
autor
8. mar 2015

@bubelko ja nevravim, že to vraviš ty, ale moj otec, on stave tvrdí, že potrebuje bitku aby posluchal...ja sa s tym nestotožnujem, tak isto ako mi vraveli od 16 mesiaca aby som ho už dala do jasli...

moni244
8. mar 2015

ja nechápem jednu vec, načo vláčite na 2-3 noci zo sebou postieľky a jedálenské stoličky? ja chodím pravidelne k mojim rodičom, min. raz za 2 mesiace na týždeň, bola som aj na tri týždne, postieľku som nepotrebovala ani raz, jedálenskú stoličku som brala 2 krát a aj to na Vianoce, aby sedela pri stole a nebehala od neho, lebo to môj oco neznáša, to je zbytočná starosť, ktorú si pridávate a to isto k svokre, vždy sa nájde miesto, kde sa vyspí, sedí za stolom, alebo, keď bola menšia tak vo vajíčku

siska53
8. mar 2015

@beatrixka77 co sa dozoru vonku tyka,tu s tebou suhlasim, take male dieta musi byt pod sustavnym dozorom. To je u mna bez debaty. Ale co sa tyka domaceho prostredia a zahrady..to je fakt ich vec. My sme tiez u babky mali v krabici pod skrinami hracky,v skrini knizky a nic specialne sa nerobilo. Rovnako je to aj teraz u oboch starych rodicov nasich deti. Jedine v zahrade spravili malicke pieskovisko (ale to chceli oni,nie my,my sme ich nenutili) a je tam hojdacka,ni taka pre dospelych. Aj my sme mali na zahrade male pieskovisko a u druhej babky na chalupe zas hojdacku. A tam dokonca bola latrina. Sestra,ked bola mala,chodila normalne na latrinu,sesternici sa nosil nocnik. Postielka bola este po jej otcovi(mozno aj po nasom,uz si nepamatam)... U babky smr nemali speci postele. Jasne,zr nas aj zrochu dozorovali,ved zas nevieme,vo detom napadne. Ani v mojej "au-pairskej" rodine som sa nestretla s tym,ze by stari rodicia prisposobili ich dom a zahradu detom. Normalr mali nejake hracky a to je vsetko. Tiez ich byt bol,podla tvojich predstav,pre deti nie velmi vhodny. No a dokonca sme tam asi mesiac stravili,ked som.mojich domacich malovali. A prezili sme,teda deti.
Tazke aj podla mna trochu prehanas.

simca06022011
8. mar 2015

@moni244 no neviem ja by som si dieta nenechala vo vajicku spat a pre nas cestovna postielka nie je ziadna zataz... ved to ma par kil a nezabeire skoro vobec miesto. Dokonca sme mali dve, jendu u svokrovcov a jednu pre seba.
Jedalenske stolicky sme veru nevlacili ale tiez u svokrovcov sme mali skladaciu chicco a to teda u nich je treba, dbalo sa tam vzdy na stolovanie... ziadne nahananie dietata pod stolom alebo jedenie s malou na kolenach.

moni244
8. mar 2015

@simca06022011 ja som vajíčko na spanie nemala, iba na jedenie, ale keď chodíš vlakom, ako ja, tak aj tích pár kíl navyše je záťaž a vždy spala na posteli, alebo rozťahovacom gauči, nikdy som cestovnú postieľku nepotrebovala a jedla za stolom, sedela na stoličke oproti mne, len sa mi tu zdalo, že sa podaktoré sťažovali, že nemôžu u mamy nechať stoličku, postieľku a bez toho sa nedá existovať, ani ísť na víkend do hotela a podobne

simca06022011
8. mar 2015

@beatrixka77 tak to by som neprezila keby na dieta vonku nedavali pozor... ale mozno to je zvyk, ja mam susedku a mali 3+ rocny bol vonku sam prednedavnom so 7 rocnym bratom. Vonku musia byt deti pod dozorom vsade a vzdy... a hlavne male... ja to naopak doma prezijem ak sa hra sama niekde v izbe ale von.... fuu nahodou by som tam amlu nenechala keby som vedela ze vonku bude robit sama co sa jej zachce

simca06022011
8. mar 2015

@moni244 do hotela sa da ist, vacsinou tam obe veci maju aj s rychlovarnou kanvicou.... tak my vlakom nechodime to by som neprezila 🙂 ked sme mali aj kocik tak ani nas kombik nam na prvu dovoenku nestacil

siska53
8. mar 2015

@moni244 to fakt? Ved my sme teda dost toho pocestovali a vsade mali detsku postielku na vyziadanie a bezplatne a aj detske stolicky. To kde ti ludia boli,ze to tam nebolo? Len raz sme boli tak ze nebolo,no to slo o kastiel,nie hotel. Tam sme vtedy brali ohradku. Ale to jeden jedinky raz.
A na navstevach to riesile vzdy viacerymi podsedakmi. Kym bola viac mini,tak sme dotrepali vanicku do miestnosti,dala som ju do sedu,posadila malu a jedlo sa. To kym hrozilo,ze lahsie by spadla.a v zahrade sme jedavali vonku,tak tam sedela v kociku a tak bola krmena.

A naposledy sme boli tak,ze sme ani postielku neziadali. Mala 2,5r.,lezala na posteli velkej a na zem som dala jeden paplon, co bol navyse. Keby nahodou spadla,aby sa neudrela. Aky problem?