Problémy s nájmom pre rozvedenú ženu s deťmi
Prečo keď žena nájde odvahu rozísť sa manželom (dôvody tu nejdem rozoberať), tak to nemá ako zrealizovať, pokiaľ nemá vlastný byt alebo nejde k rodičom a pod. Prečo všetci čo ponúkajú byty na nájom nechcú ubytovať ženu s deťmi? Teda chápem, že sa boja o svoj majetok, ale je to smutné. Nie každé dieťa maľuje po stenách a pod. Čo má potom robiť zodpovedná, pracujúca žena s deťmi (6 a 4), ako sa vymaniť s nevyhovujúceho manželstva a začať "nový život"? Podotýkam, že deti by sme mali s veľkou pravdepodobnosťou na striedačku, takže by v byte neboli stále.
@anonym_autor Ale z peňazí za polovicu bytu si celý byt nekúpiš. Takže úver si budeš musieť brať aj tak. Ale chápem, už to bude jednoduchšie, lebo už budeš mať vysokú hotovosť, ktorú by si pred manželstvom nemala. Veď aj to je spôsob, ako prísť k vlastnému bývaniu: manželstvom získať nárok na polovicu bytu a potom sa manžela zbaviť získať prostriedky na kúpu vlastného.
@alizea to čo píšeš, prosím ťa? Uviedla niekde autorka témy, že manžel mal byt ešte pred tým, ako si ju vzal a po svadbe na ňu polovicu prepísal? Manželstvom polovicu bytu nezíska, ak sa manžel nerozhodne polovicu prepísať na manželku. A ak nadobúdnú niečo spoločné, tak je to zo spoločných financií, bez ohľadu na to, že manžel zarobí viac, ako manželka. V drvivej väčšine manželstiev totiž je väčšina starostlivosti o deti a domácnosť na žene, len to nie je zapaltené. Ale dá sa to vyčísliť, stačí si pozrieť, koľko berie opatrovateľka, pani na upratovanie, koľko sa ušetrí varením doma a pod. Tak by som bola v tých vajadreniach opatrná.
@anonym_autor nájdi si priateľa s bývaním a začni nový život s ním. Je veľa chlapov, čo sú ochotný pomôcť... dokonca sú aj taký, čo nebudú vyžadovať,.aby si sa podieľala na financovaní bytu...🤜. A nie je to vypocitavost, je to možnosť. Držím palce...
@telefon00 sorry, ale väčšiu sprostosť som už dávno nečítala. Plné ulice sú mužov dychtivých prichýliť ženu s deťmi a tá žena je hneď ok s tým, že bude mať s tým mužom vzťah. A keď muža po roku, dvoch omrzí, alebo si nesadnú, tak zase zháňať ďalšieho dobrovoľníka. A deťom to vysvetliť je malina, že sa potĺkajú s mamou každú chvíľu u iného chlapa. To teplo nerobí všetkým dobre, chápem
@alizea to čo píšeš, prosím ťa? Uviedla niekde autorka témy, že manžel mal byt ešte pred tým, ako si ju vzal a po svadbe na ňu polovicu prepísal? Manželstvom polovicu bytu nezíska, ak sa manžel nerozhodne polovicu prepísať na manželku. A ak nadobúdnú niečo spoločné, tak je to zo spoločných financií, bez ohľadu na to, že manžel zarobí viac, ako manželka. V drvivej väčšine manželstiev totiž je väčšina starostlivosti o deti a domácnosť na žene, len to nie je zapaltené. Ale dá sa to vyčísliť, stačí si pozrieť, koľko berie opatrovateľka, pani na upratovanie, koľko sa ušetrí varením doma a pod. Tak by som bola v tých vajadreniach opatrná.
@anonym_e21714 Ďakujem, presne tak to vidím, nakoľko som tam sama vypiplala 2 deti a starám sa v domácnosti úplne o všetko.
Ja milujem tie rady, ze zena ma mat pred alebo pocas manzelstva “aspon” garsonku. Akoby ta garsonka bola za zanedbatelnu cenu.😀 Ved nech si teda po rozvode kupia “aspon” tu garsonku.
@belllinka ale ved nie v cashi, existuje aj hypoteka. Ja som sa tiez pred manzelstvom zabezpecila bytom na hypo..
@anonym_autor je to pravda, ja som nasla ale po znamosti inak nemam sa cu a mam 2 rocne dieta a perspektivnu dobre platenu solventnu pracu, najom je otrasne vysoky a ledva ledva budem vychadzat a s bio otcom este idem vyjednavat peniaze navyse
@anonym_autor je to pravda, ja som nasla ale po znamosti inak nemam sa cu a mam 2 rocne dieta a perspektivnu dobre platenu solventnu pracu, najom je otrasne vysoky a ledva ledva budem vychadzat a s bio otcom este idem vyjednavat peniaze navyse
@anonym_667271 Držím palce.
Autorka prečo sa neodsťahuje muž, keď je polovica bytu tvoja? Súd môže stanoviť aj splátkový kalendár na vyplatenie BSM.
Autorka prečo sa neodsťahuje muž, keď je polovica bytu tvoja? Súd môže stanoviť aj splátkový kalendár na vyplatenie BSM.
@anonym_0637e0 Na hypotéku na ten byt + na vyplatenie by som nemala financie.
@anonym_e21714 Ďakujem, presne tak to vidím, nakoľko som tam sama vypiplala 2 deti a starám sa v domácnosti úplne o všetko.
@anonym_autor Takže si nechala manžela, aby platil hypotéku + všetky poplatky okolo bytu a ty si "prispievala" výchovou detí a domácimi prácami. To je teda "pekná" deľba. Teda si sa pod rúškom manželstva nechala vydržiavať. Predstav si, že sú aj také ženy, ktoré si SAMY vezmú úver, kúpia si VLASTNÝ byt a celú réžiu okolo bytu si financujú z vlastného zárobku. Také aspoň nemusia potom vyplakávať, keď sa im rozpadne vzťah, že nemajú kam ísť a že to finančne nezvládnu.
@anonym_autor Takže si nechala manžela, aby platil hypotéku + všetky poplatky okolo bytu a ty si "prispievala" výchovou detí a domácimi prácami. To je teda "pekná" deľba. Teda si sa pod rúškom manželstva nechala vydržiavať. Predstav si, že sú aj také ženy, ktoré si SAMY vezmú úver, kúpia si VLASTNÝ byt a celú réžiu okolo bytu si financujú z vlastného zárobku. Také aspoň nemusia potom vyplakávať, keď sa im rozpadne vzťah, že nemajú kam ísť a že to finančne nezvládnu.
@alizea Hypoteka je jedinny vydavok? Platim energie, sukromnu skolku, nakupy, vsetko oblecenie pre 2 deti a aj vacsinu vyletov, kedze s detmi chodim najma je. Plus chodim do prace rovnako ako on a staram sa o celu domacnost.
@telefon00 To je vtip ? No už vidím tú "kopu" chlapov, "ochotných pomôcť", ktorí si k sebe natrepú ženu s dvoma deťmi a nechajú ju u seba zadarmo bývať ... 😀 a budú živiť ju aj cudzie decká 😀
@alizea by si sa čudovala, že sú aj taký. Milý, dobrý a presne tak konajúci. Možno to znie v dnešnej dobe zvláštne, ale pravda to je. A to že takých nepoznáš, neznamená, že neexistujú.
@alizea by si sa čudovala, že sú aj taký. Milý, dobrý a presne tak konajúci. Možno to znie v dnešnej dobe zvláštne, ale pravda to je. A to že takých nepoznáš, neznamená, že neexistujú.
@telefon00 sorry, ale to musí byť riadny zúfalec, že by si nasťahoval k sebe cudziu ženu rovno a deťmi. Teda podľa tvojej rady- nech si nájde niekoho s bývaním.
Tým nemyslím, že si neskôr nemôže niekoho nájsť, aby sa to zle nepochopilo .
Asi by bolo najlepšie naozaj poslať pána manžela, nech si hľadá bývanie a vyplatiť ho. Naši známi to mali kedysi podobne a ona to uzatvárala tým, že aj tak nemá z čoho ho vyplatiť. Ale nakoniec to bolo najlepšie riešenie. Musela aj rodina požičať, ale zvládla to. Detom veľmi pomohlo, že ostali bývať doma. Ťahalo sa to dlho, ona strasne schudla, ale zvládla to. A to ma mizerný príjem. Možno skúsiť tuto cestu, predsa len, s pomocou rodiny.
Na týchto diskusiách dobre vidno ako sú mimo ľudia, ktorí sa navazaju do žien, čo nestihnú porodiť všetky deti po dvadsiatke, kým majú 30. Smejú sa, že budú staré na stužkovej. Lenže žena musí mať zarobené, prip aj niečo vlastne už kúpené, kým začne rodiť. Tu je aspoň byt nadobudnutý spoločne. Ale tie hviezdy, čo hľadajú chlapa s domom/bytom a idú si ho poistiť dieťaťom, tie keď sa rozchádzajú, to je nárekov, aký je život zrazu ťažký.
@telefon00 To je vtip ? No už vidím tú "kopu" chlapov, "ochotných pomôcť", ktorí si k sebe natrepú ženu s dvoma deťmi a nechajú ju u seba zadarmo bývať ... 😀 a budú živiť ju aj cudzie decká 😀
@alizea Sú muži čo nemajú problém nasťahovať k sebe cudziu ženu s dieťaťom aby jej pomohli. Podobné sa stalo aj mne, podala som o rozvod s ex a sťahovala som sa k druhému mužovi. Len on nebol cudzí pre mňa ale bol to môj kolega z práce. Zaľúbili sme sa do seba a sme spolu už vyše 10 rokov. Takže nič není nemožné.
@zonjushe ano, lebo bezna zena tu na koni ma taky vysoky prijem, ze v pohode jej banka da 2 hypoteky. Jednu na garsonku a dalsiu na spolocny barak… iste.
@belllinka ved dalsiu hypo uz berie s muzom predsa, my sme tiez isli cez 1000 kombinacii aby to vyslo a dali nam..nebolo to vobec lusknutim prsta..ale stale sme mali niekolko moznosti..
@anonym_autor mal by sa zmenit zakon aby bolo mozne vystahovat aj neplatiaceho podnajomnika s detmi
@anonym_autor je to ťažké ale dá sa to, ja som sa musela presťahovať z mesta kde mam rodinu do mesta kde som nemala nikoho (rok 2021) byt som si našla na poslednú chvíľu sama s postihnutym dieťaťom (nájdu sa ešte aj normálni ludia) žila som v tom byte 4r a pani bola nešťastná keď som odchádzala... A reči typu že máš zle rozhodnutia, si neplatic atď... To si síce vypočujes ale reálne ako matka s deťmi viem ze prve co zaplatím každý mesiac je bývanie a tak ostatné veci 🙂 my sme tiež prenajimali byt po babke a nemali sme problém prenajať žene so 4 deťmi. Takže držím palce 🍀🍀

@anonym_autor Ale z peňazí za polovicu bytu si celý byt nekúpiš. Takže úver si budeš musieť brať aj tak. Ale chápem, už to bude jednoduchšie, lebo už budeš mať vysokú hotovosť, ktorú by si pred manželstvom nemala. Veď aj to je spôsob, ako prísť k vlastnému bývaniu: manželstvom získať nárok na polovicu bytu a potom sa manžela zbaviť získať prostriedky na kúpu vlastného.
@alizea Áno, presne to bol cieľ manželstva a detí - nadobudnúť byt a potom sa rozviesť... Niekedy sú ľudia v diskusiách fakt krutí. Akoby som ja teraz bola šťastná kam som sa dostala...ale nie, nie som, toto nebol môj plán.