Sama a tehotná
Priateľa som vyhodila z môjho bytu, samozrejme som mu dala x šancí na nápravu, ani jednu nevyužil. Stála som pri ňom, pomáhala mu vo všetkom a bola oporou. On mne však nie. V poslednej dobe len vyvolával hádky, chodil častejšie na pivo než do práce, šoféroval pod vplyvom, všetko som platila ja a on mi ešte kradol peniaze z peňaženky, s ničím mi nepomohol. (Ani vyniesť tašku s nákupom)
Ako ste to zvládli bez muža s dieťaťom na ceste? Ako ste to zvládli potom s novorodencom?
Mne vlastne odľahlo, že som sa ho “zbavila”. Len ma celý čas stresoval, potom ma bolelo brucho, krvácala som, správal sa ku mne ako k poslednej handre.
Viem, že nie je ideálny partner, ani zodpovedný budúci otec, ale tri roky sa asi pretvaroval s tváril ako najlepši chlap na svete, no po nečakanom a neplánovam tehotenstve sa úplne zmenil(to len ku komentárom, že som si s takým nemala robiť dieťa)
Ja už nemám rodičov, len mi po nich zostal byt. Asi na to malé budem úplne, ale úplne sama. Zvládnem to?
Určite mu už nedám 329 šancu. Ďakujem🙂
Este mi napadli nejake mladke mamky susedky, ak by si ich poprosila, urcite ti radi ukazu grify, ako na deti. Mne sice takto pomohla mama, ale teraz pomaham susede-ako okupat, aj v umyvadle, naviazat do satky, odsat sople, ostrihat nechty, to sa vsetko rychlo naucis 🙂
Neboj sa to že si sa nestarala o také malé bábo a sama kľud sama vycítis to z toho babetka ono to pôjde samo 😉 držím palce a verím že to zvládneš aj keď to bude ťažké neboj sa po každej búrke vyjde svetlo 😊
@kvetinka1918 dakujem ste mile❤️
@majlo1234 susedky su skor v dochodkovom veku. Byvam na starsom sidlisku.
Ak máš kde bývať , a teda podľa tvojich reakcii niesi v podnájme, ale kas vládne bývanie, určite to zvládneš. Väčšinou N na bývanie/podnájom odčerpá dosť z rozpočtu. Tebe toto odpadá. Takže áno, zvládneš
@eternity24 ano mame byt s bratom ale on je mimo SR.
To je podľa môjho názoru veľká poľahčujúca okolnosť. Držím palce, aby si to zvládla.
Gratulujem 😍! Drž sa. Keď si sa zbavila toho nepotrebného a vyčerpávajúceho ,si naozaj silná!A ani by ma nenapadlo, že to nezvládneš😉. A ten malý človiečik ti naozaj dá kopec lásky, energie a ďalšej sily. Viem, že sú to aj starosti, ale ber to tak,že to bábo ti to všetko vynahradí svojou láskou 💗. Mám čerstvú vnučku 🥰 a keď sa usmeje na svoju mamču ( moju dcéru ) , tú silu - sa nedá opísať..... 💕. Drž sa 👍!
Autorka odkiaľ si? Tiež som na dieťatko sama, možno by som ta vedela povzbudiť
@kika12345k z Prešova a ty? 😊
Myslis, ze keby ste boli spolu aj po porode, tak by ti partner pomohol? Vedela by si sa na neho spolahnut, ze da na babatko pozor, ked si budes chciet chvilku pospat? Mala by si v neho tu doveru, ze ked mu male nachystas na kocikovanie, tak a nim neodparkuje v krcme? Niektory novorodenci su narocni( mala som dvoch takych) a je mozne, ze si siahnes na dno svojich sil. Ale horsie ako s chlapom, na ktoreho sa neda spolahnut a kotry iba starosti pridava, to nebude. Naopak niektore deticky su ako z rozpravky a spavaju a papaju jedna basen :D Ake bude to tvoje, dopredu nevies. Ale zrejme to zo zaciatku bude tazke. Priprav sa na to hlavne psychicky ako to len pojde. Pamataj, vsetko je iba docasne a prejde to. O mesiac, mozno uz o tyzden bude lepsie. To co sa ti bude zdat ako nezvladnutelny problem, o mesiac zrejme uz nebudes ani pamat. Urcite suhlasim s nejakym pripravnym kurzom, kludne aj online ( ale lepsi nazivo, aby si sa vedela aj opytat co ta zaujima), nastuduj si co sa ti bude dat. Zisti si kontakty na laktacne poradkyne( ak by si potrebovala). Urob to este pred tym ako babo pride. Potom to bude narocnejsie. Zisti si kde sa daju pozicat satky, nosice, baby vaky. Nie vsetky babatka lubia kociky a je dobre byt pripravena. Reflux je brutal, ale aj to sa da zvladnut. Malinke babatka ho maju casto. Takisto koliky. Zo vsetkeho vyrastu. Pises, ze nemas uz rodicov, ale maa vrata a babku. Babka by ti vedela pokocikovat raz za par dni? Aspon na hodinku. Neviem ako je na tom zdravotne. Brat tak isto. Opytaj sa uz do predu kamaratiek, ci by mohli teoreticky a kedy pocas dna/ tyzdna( po praci, v sobotu do obeda...atd) iba iformacne sa ich opytaj, ci by mohli ti zo zaciatku pomoct. Ak su to dobre kamaratky, tak to urcite urobia. Navar si dopredu aspon na tyzden jedlo a zamraz si. Kup zopar UM, aby si mala doma, ci uz budes kojit, alebo nie, je to dobre mat doma pre istotu. Samej sa ti s vrieskajucim hladnym babom tazko bude do obchodu utekat. Tak isto paralen, keby si mala nahodou zapal prsnika, pripadne hocijaku chorobu a budes musiet fungovat....prepac za ten roman ale som na materskej :D a chyba mi kominkacia. Dufam, ze aspon nieco ti pomoze. A hlavne, ak budes v koncoch, napis sem, urcite bude nejaka mamicka na blizku, ktora ti bude vediet pomoct. Musime si pomahat. Drzim ti palceky 🙂
Hlavne sa nedaj oblomit, aby ste boli zase spolu.Mas byt, prácu, úspory zvládneš to.Tie bežné veci okupanie, kojenie Ti ukážu v pôrodnici.Vela žien je samých na deti ľahké to nebude, ale určite to zvládneš!Gro je nájsť si aspoň jednu kamarátku s ktorou si budeš vymieňať skúsenosti, kocikovat.
@l222 urcite by mi nepomohol, skor by ma vyciciaval z penazi a spal cele dni. Bolo to tazke ho vyhodit, ale sam povedal, ze sa radsej zbali a pojde prec, lebo vystrajam a rozbijam rodinu kvoli pivu. Tak som vyuzila sancu a cakala kym sa pobali a odide.
Babka by mi isto male pokocikovala, chodieva so psikom vonku na prechadzky, takze by to zvladla. 🙂 to umele mlieko si napisem na zoznam a dokupim ho. Dakujem🙂
@luccija Urcite mu nedam sancu, clovek si hovoril, ze kvoli dietatu to vydrzim. Ale lepsie nam bude bez neho. Ak bude mat zaujem sa stretavat, nebudem mu branit ale spolu uz byt nemozeme😏
Zide sa ak niekto z okolia pomoze, aspon na chvilu pride pokecat, alebo na chvilu sa pohrat odbremenit mamku. Ja som chlap a staram sa o syna od 17mesiaca. Vela som si pomohol aj tu vo forach. Nie ze by to bolo jednoduche, ale davame to. Syn uz nastupil do skolky, teraz je ta starostlivost trochu voilnejsia. Aby tej starostlivosti nebolo malo 🙂 zo vztahu nam ostal aj psík ˇna krkuˇ. Das to v pohode aj sama, vela stastia
Zvládneš to skvele. Žiadne obavy. Radšej sama ako s kreténom, ktorý Ti robí nervy a vo finále nielenže budeš na dieťa sama, ale ešte sa budeš starať o neho. Držím palce 🍀❤️
Ak budeš vedieť pohlavie a termín pôrodu, napíš mi, môžem Ti prichystať oblečko. Mám chlapčenské aj dievčenské.
Zvládneš a lepšie!!!! určite by ti taký nepomáhal ba naopak o veľa viac práce prať po ňom variť mu riadiť po ňom atd....+ By ti žral nervy lebo by nepomáhal atď....čiže ja to vidím tak,že aj ak tak by si sama starala + starosti nervy stresy s ním a takto starostlivosť tak i tak ale mínus nervy a to je oooooobrivske plus...všetko dobré ti prajem🙂
Ahoj, silno ti drzím palce. Všetko sa dá riesiť a ak máš zopar fajn ludí okolo seba tak vswtko zvládneš. Teraz si uzivaj chvíle ktoré sú iba okamihom v živote a zameraj sa sama na seba a dieťatko...a ak potrebujes v niečom pomocť, pokúsime sa ...ak dáš vedieť.
Rad Ta aj s Tvojim bábätkom spoznám.za účelom priateľstva s výhľadom na vzťah a rodinu, spoločnu domácnost. V láske,vo vzájomnej úcte, rešpekte a hlavne vernosti. Tvoje dieťa bude milované akoby moje vlastné bolo a v prípade vzťahu možné osvojenie si ho za vlastné a to aj úradné,na papieroch
Autorka, držím ti veľmi palce a neboj sa, všetko zvládnete spolu s babom, vo dvojici.
Nechcem ti dať radu, ale napíšem, čo by som ja urobila v situáci ako máš ty - otca by som do RL nezapisovala. Áno, pripravíš dieťa o výživné, ale za akú cenu? Budeš sa s ex naťahovať na sudoch o výživné, a na druhej strane on o dieťa momentálne nestojí, ale o pár rokov sa spamätá alebo mu starí rodičia dohovoria a bude si nárokovať dieťa, na ktoré už od spolodenia kašlal.
Si z po ? Ja bj😊
@daniela1911 ex ani nemal zaujem figurovat v rodnom liste, vobec sa neozyva a asi je to tak najlepsie🤷🏻♀️
@samoty dakujem ale toto mi pride ako scifi, ani si ma nevidel, ani na take znamosti nemam cas, chut, energiu. Ale vdaka😜
A čo je na tom zle,skúsiť To?

Mne pri malom tiez nemal kto pomoct,mama daleko,svokra este dalej,kamaratky bezdetne,nic som nemala nastudovane.nic som nevedela a nic sa nedialo,ze neviem.mala som hrozu,ked ma z porodnice posielali domov,ze co budem robit.dieta nakojis (s mliekom som mala problem), ak kojenie bude v poriadku,mas vyhrate.potom ho ulozis,pokocikujes,ponosis.ked sa mu nebude pacit,da ti vediet placom.pokakane dieta prebalis,umyjes zadok,natries sudokremom.a to je asi vsetko.ja som davala spat do zavinovacky.niekto nie.ukazu ti aj sestricky v nemocnici.ked pridu problemy,ako horucky,choroby,budes potom googlit,volat doktorom,pisat sem,urcite ti poradia.take veci aj tak nik nevie hned.treba davat vitamin d este.kludne zaloz temu,co robit s dietatom po narodeni,co obnasa starostlivost,urcite ti dobre poradia.