Samota po štyridsiatke
Ahojte 🙂. Mám 41 rokov a ostala som sama. S dvomi deťmi. Staršie dieťa má 13rokov čiže puberta a mladšie 2roky. Vyzerám mladšie, hádajú mi tak 30rokov. Je reálne v budúcnosti si niekoho nájsť? Aké máte svoje skúsenosti, prípadne z okolia? Ostavajú už také ženy prevažne sami?
@anonym_autor súhlasím s názorom vyššie, žena po 40 už vie čo v živote chce, a čo nie.
Ja si tento vek konečne užívam, decká sú samostatné, venujem sa sebe, doprajem si, a neviem si predstaviť že si k sebe nasťahujem chlapa a zrazu sa deliť o svoj priestor 😉
Životné skúsenosti žiadna omladzujúca kúra nevymaže, možno tak lobotómia. Môžete vyzerať aj na dvadsať, ale tie dvadsaťročné skúsenosti sa nikam nestratia. Hľadajte si partnera podľa toho čo ste prežili, nie podľa rodného čísla. Ak ste boli zavretá desať rokov v pivnici, budete si rozumieť aj s mladým zajačikom. Ja napr. vyzerám mlado (na chlapa) ale prežil som toho toľko, že neviem o čom by som sa rozprával s tridsiatničkou.
@anonym_autor poznám niekoľko žien, čo si partnera našli - aj muža po 60, čo sa dal dokopy s byvalou kolegyňou, keď ovdovel. Moja teta mala tri pubertálne deti, druhá tiež tri deti a jedna je už vydatá, druhá zasnúbená. Ono to ide, ale treba si dať pozor.
@anonym_autor ak si niekoho k sebe chceš najst, tak aj najdeš. Já som hladala dost vytrvalo, asi 2 roky. Tych rande bolo neurekom. Po 40ke s 2 detmi v striedavke som mala 2 partnerov, teraz mam tretieho a s nim to už snad potiahneme "až do konca". Samozrejme, že to nie je o nastahovani a zakladani patchworkovej rodiny, on je vdovec s 3 detmi...takze si skor hladame čas, aby sme boli sami. Opatrne zoznamujeme rodiny, deti. A dufame, že ked deti vyletia z hniezda, budeme žit a starnut spolu.
Nie som cynicka ako ženy vyššie, nevadí mi vytvarat domácu pohodu pre muža, nechcem zostat sama, chcem milovat a byt milovaná. A to predsa ide aj po 40ke.
si možno výzorovo mladá, len zas máš malé dieťa ktoré potrebuje ešte strašne veľa tvojej pozornosti. a to sa nie vždy mužom páči. Takže budeš mať problém nájsť chlapa ktorý by sa ujal vás všetkých. Skôr hľadaj k sebe len kamaráta na výlety...
ano, taketo zeny uz ostavame samy, pretoze uz nie sme tak lako opitelne rozkami a nieco od partnera aj vyzadujeme, rovnako ako si cenime uz svoju nezavislost... Takze idealne niekto na vylety / vikendy ok, ale aby som si niekoho nastahovala k sebe do bytu? Dakujem, neprosim.
@barka1
@kaktusik007 ja si to tak nejako predstavujem, že niekto na výlety ked budú deti u otca a ktovie ako to bude časom keď budú deti väčšie, možno mi samota ani nebude až tak vadiť. Ani teraz mi zas až tak nevadí, užívam si deti. To mladšie je ešte malinké a otec sa oňho nestará lebo asi ani nevie ako a čo s ním. Ak ho vezme tak max na pár hodín, pravdupovediac ani to zatiaľ nie.
@anonym_autor po 40 som našla lásku svojho života, s ktorou som vyše desať rokov. Dohromady máme tri deti. Nie, nemusíš ostať sama. Bude ťažšie nájsť partnera vzhľadom na vek mladšieho dieťaťa, ktoré ťa ešte potrebuje takmer nonstop, ale nie nemožné. Držím ti palce, aby si raz stretla skutočného muža, ktorý ťa bude mať rád a tvojím deťom bude kamarátom.
Ja som si našla presne v tvojom veku partnera s ktorým sme spolu už šiesty rok, sme zasnúbení. Ja som bola slobodná mamička s jednou 4 ročnou dcérkou. Partner je slobodný a bezdetný a stále vraví, že čakal na mňa ♥️....takže áno, máš šancu ešte stretnúť toho pravého
@anonym_autor po 40 som našla lásku svojho života, s ktorou som vyše desať rokov. Dohromady máme tri deti. Nie, nemusíš ostať sama. Bude ťažšie nájsť partnera vzhľadom na vek mladšieho dieťaťa, ktoré ťa ešte potrebuje takmer nonstop, ale nie nemožné. Držím ti palce, aby si raz stretla skutočného muža, ktorý ťa bude mať rád a tvojím deťom bude kamarátom.
hlavne si daj pozor na roznych chudakov a debilov --- ono vela chlapov sa na teba nalepi lebo si budu mysliet ze si lahka korist.... ja som teda na rozdiel od
@barka1 randenie vzdala, nemam silu a chut sa stretavat s niekym novym.... unavovalo ma to... ale kazda sme ina 🙂 v kazdom pripade - verim ze sa da najst rozumny muz, zase nie som az tak uplne zatrpknuta 🙂
@anonym_8597b2 ked pocujem vyraz "skutocny muz" - otvara sa mi nozik vo vrecku 😀 😀 😀
Budú ti tu písať, že určite nájdeš a že deti sú filter na hlupákov. V realite, ak je chlap rodinný typ a chce deti, tak chce určite vlastné, nie od cudzieho chlapa. V tomto prípade dve a pri takom veľkom vekovom rozostupe, možno aj od dvoch chlapov. A myslieť si, že vyzeráš o 10 rokov mladšie, to je scestné. Pozri sa na mladé kočky, tak do 30 rokov, ktoré ešte nerodili, tým nemôžeš konkurovať. Máš možno skúsenosti, mala by si mať rozum a predvídať, ale to je tak všetko. Po-40 ke to už ide fyzicky nadol, môžeš ten proces len spomaliť, ak tomu venuješ čas a peniaze - komodity, ktoré osamelé matky väčšinou nemajú.
Ak však budeš chcieť niekoho za každú cenu, tak určite nájdeš. Stačí si tu prečítať - burana, lakomca, mamičkára, nezodpovedného... Čím menej nárokov, tým väčší výber. Proste nájdeš takého, čo berie všetko. Určite nie niekoho, kto ťa bude bezhlavo milovať a zbožňovať, bude ti oporou, partnerom a sponzorom. Nájsť normálneho, vzdelaného chlapa na úrovni, to už je v tomto veku ťažšie a najmä, ak máš deti vo vlastnej starostlivosti, čiže sú stále pri tebe a vyžadujú si pozornosť.
Teraz sa radšej venuj deťom a sebe, nebuď zúfalá, aby si tu o rok nepísala, že máš na krku ďalší mužský problém a pritom kedysi sa ti zdal taký úžasný... Poznám také prípady z práce a je to zúfalé bytie. Nielen pre tú ženu, ale hlavne pre deti, ktoré za nič nemôžu a na svet sa nepýtali.
Moja mama si našla partnera v 45ke, normálneho fajn chlapa, sú spolu už 15 rokov spokojní, takže ja by som to nevidela až tak čierno, že iba zúfalec, mamánek a neviem čo sa na teba nalepí. Bude to chcieť určite aj kus šťastia a asi to nebude hneď a na prvú, ale máš ešte veľký kus života pred sebou, tak netreba maľovať čerta na stenu
Budú ti tu písať, že určite nájdeš a že deti sú filter na hlupákov. V realite, ak je chlap rodinný typ a chce deti, tak chce určite vlastné, nie od cudzieho chlapa. V tomto prípade dve a pri takom veľkom vekovom rozostupe, možno aj od dvoch chlapov. A myslieť si, že vyzeráš o 10 rokov mladšie, to je scestné. Pozri sa na mladé kočky, tak do 30 rokov, ktoré ešte nerodili, tým nemôžeš konkurovať. Máš možno skúsenosti, mala by si mať rozum a predvídať, ale to je tak všetko. Po-40 ke to už ide fyzicky nadol, môžeš ten proces len spomaliť, ak tomu venuješ čas a peniaze - komodity, ktoré osamelé matky väčšinou nemajú.
Ak však budeš chcieť niekoho za každú cenu, tak určite nájdeš. Stačí si tu prečítať - burana, lakomca, mamičkára, nezodpovedného... Čím menej nárokov, tým väčší výber. Proste nájdeš takého, čo berie všetko. Určite nie niekoho, kto ťa bude bezhlavo milovať a zbožňovať, bude ti oporou, partnerom a sponzorom. Nájsť normálneho, vzdelaného chlapa na úrovni, to už je v tomto veku ťažšie a najmä, ak máš deti vo vlastnej starostlivosti, čiže sú stále pri tebe a vyžadujú si pozornosť.
Teraz sa radšej venuj deťom a sebe, nebuď zúfalá, aby si tu o rok nepísala, že máš na krku ďalší mužský problém a pritom kedysi sa ti zdal taký úžasný... Poznám také prípady z práce a je to zúfalé bytie. Nielen pre tú ženu, ale hlavne pre deti, ktoré za nič nemôžu a na svet sa nepýtali.
@anonym_5027d2 tak mne naozaj hádajú o 10rokov menej a to ženy aj muži, čiže to niesú len nejaké lacné komplimenty, že ma chce niekto zbaliť 😉. Mám 50kg, štíhlu, pevnú postavu a nemyslím si, že vidieť, že som rodila lebo naozaj to nevidieť. Ale áno mám dve deti od dvoch chlapov a áno to asi bude pri zoznamovaní samozrejme najväčší zádrhel. Ono možno si vystačím aj sama, ale cítim sa ešte mladá a ešte by som rada čo to zažila, zas si neviem predstaviť už žiť bez mužského pohladania až do smrti, to mi príde smutné. Ale deti sú premňa na prvom mieste, určite si už nejakého blbca nezavesím na krk aby nás mohol ničiť.
Tak chlapi chcú vždy o 5-10 rokov mladšiu keby vyzeráš aj na 20. A ja ako na tvojom mieste by som si nechcela zavesiť na krk nejakého 50tnika s krízou stredného veku, radšej byť sama a potom okolo 50tky ked aj druhé dieťa bude v puberte samostatné by som si hľadala nejakého už vyrovnaného 60tnika čo vie čo od života chce. V každom veku sa dá nájsť partner, hoci určite ťažšie ako v 20tke.
Tak chlapi chcú vždy o 5-10 rokov mladšiu keby vyzeráš aj na 20. A ja ako na tvojom mieste by som si nechcela zavesiť na krk nejakého 50tnika s krízou stredného veku, radšej byť sama a potom okolo 50tky ked aj druhé dieťa bude v puberte samostatné by som si hľadala nejakého už vyrovnaného 60tnika čo vie čo od života chce. V každom veku sa dá nájsť partner, hoci určite ťažšie ako v 20tke.
@marsmykkok toto máš úplnú pravdu. 40tnici ešte kľudne nejakú 30ročnú s ktorou si môžu založiť rodinu. So mnou to už nepôjde bez ohľadu nato ako vyzerám. Deti už nechcem ani omylom, tretie s tretím by bolo veľa aj na koňa plus ani vek nepustí. A zas nejakého 50ročného si brať na krk, no ďakujem pekne 😀. Proste také ľahké to už teraz nebude, ak tak o pár rokov možno
@anonym_5027d2 tak mne naozaj hádajú o 10rokov menej a to ženy aj muži, čiže to niesú len nejaké lacné komplimenty, že ma chce niekto zbaliť 😉. Mám 50kg, štíhlu, pevnú postavu a nemyslím si, že vidieť, že som rodila lebo naozaj to nevidieť. Ale áno mám dve deti od dvoch chlapov a áno to asi bude pri zoznamovaní samozrejme najväčší zádrhel. Ono možno si vystačím aj sama, ale cítim sa ešte mladá a ešte by som rada čo to zažila, zas si neviem predstaviť už žiť bez mužského pohladania až do smrti, to mi príde smutné. Ale deti sú premňa na prvom mieste, určite si už nejakého blbca nezavesím na krk aby nás mohol ničiť.
@anonym_autor ja sa len pýtam, načo si s ním mala druhé dieťa, keď hovoríš ze nevie ako sa postarať, to znamená, že sa ani pri prvom nestaral.
ja zas nerozumiem prečo hneď niekoho silou mocou hľadať - keď to príde tak to príde. keď nie 🤷♀️
@marsmykkok toto máš úplnú pravdu. 40tnici ešte kľudne nejakú 30ročnú s ktorou si môžu založiť rodinu. So mnou to už nepôjde bez ohľadu nato ako vyzerám. Deti už nechcem ani omylom, tretie s tretím by bolo veľa aj na koňa plus ani vek nepustí. A zas nejakého 50ročného si brať na krk, no ďakujem pekne 😀. Proste také ľahké to už teraz nebude, ak tak o pár rokov možno
@anonym_autor jaj, teraz čítam ze starší nie je jeho. Sorry
goldie hawn mala 38 keď sa dali dokopy s kurtom russelom a mala už 2 deti. barbra streisand mala takmer 50 keď sa dali dokopy s jamesom brolinom…
@anonym_5027d2 teda neviem ci si muz ci zena, ale mas mizogynne nastavenie
@anonym_5027d2 teda neviem ci si muz ci zena, ale mas mizogynne nastavenie
@anonym_f05b7f je to tvrdo napísané ale pravdivé 🤷♀️
@anonym_autor mozes ist v typickom slovenskom predsudkovom nastaveni ako ti tu mnohi reaguju - akoze uz ani nesnivaj pomaly o laske alebo mozes poznat svoju hodnotu a otvorit sa moznostiam a niekoho stretnut. Vela zalezi od toho v akej spolocnosti sa pohybujes, co vyzarujes a comu si pristupna. Co pribeh to iny priebeh
Anonym No presne, keby nájdeš aj chlapa 35-40 ak deti nemá bude chcieť a keby aj môžeš, čo ak sa rozídete a mať deti od x otcov nie je nič moc. A ak deti má, sú ešte malé a teda platí výživné a z výplaty mu skoro nič neostane a plus každý druhý víkend budú s ním alebo prípadne striedavka a stále jeden kolotoč či s tvojimi alebo jeho deťmi. Preto je lepšie neskôr ak budeš mať aj ty väčšie to malé dieťa aj partner za sebou krízu stredného veku a bude mať už tiež veľké deti.
goldie hawn mala 38 keď sa dali dokopy s kurtom russelom a mala už 2 deti. barbra streisand mala takmer 50 keď sa dali dokopy s jamesom brolinom…
@biba_18 😂Goldie, to je baba bez veku, ja mam taku sesternicu... Raz za nou utekal chlap po meste, ze pockaj, krasna slecna, 👗👠👠az sa nakoniec otocila zo svojou peknou, ale predsa 50.r.tvarickou a skoro jej vynadal, ze naco sa finti a zozadu vyzera na 20.😂
ano, taketo zeny uz ostavame samy, pretoze uz nie sme tak lako opitelne rozkami a nieco od partnera aj vyzadujeme, rovnako ako si cenime uz svoju nezavislost... Takze idealne niekto na vylety / vikendy ok, ale aby som si niekoho nastahovala k sebe do bytu? Dakujem, neprosim.
@kaktusik007 a čo ak by si ten chlap nasťahoval do bytu alebo domu teba?
ja zas nerozumiem prečo hneď niekoho silou mocou hľadať - keď to príde tak to príde. keď nie 🤷♀️
@biba_18 ja nejdem niekoho hľadať silou mocou, uvidím ako bude a či vôbec budem chcieť. Len som chcela vedieť aké sú cca skúsenosti v takomto veku, či už človek má skôr rátať s tým, že ostane sám.
@biba_18 ja nejdem niekoho hľadať silou mocou, uvidím ako bude a či vôbec budem chcieť. Len som chcela vedieť aké sú cca skúsenosti v takomto veku, či už človek má skôr rátať s tým, že ostane sám.
@anonym_autor keď máš príležitosť tak hľadaj, určite lepšie pre teba aj pre deti.
@anonym_autor keď máš príležitosť tak hľadaj, určite lepšie pre teba aj pre deti.
@marian1967 tým si niesom istá veru, že lepšie. Záleží aký chlap to je, veľmi máloktorý dokáže mať naozaj vzťah k cudzím deťom
@marian1967 tým si niesom istá veru, že lepšie. Záleží aký chlap to je, veľmi máloktorý dokáže mať naozaj vzťah k cudzím deťom
@anonym_autor nemusíš hladat druhého otca pre svoje deti. To si tiez rozmysli. Je úplne prirodzene, ze má človek iny vztah ku svojim a k cudzim detom.
Dvaja z mojich partnerov boli vdovci a nie, nedokázala a ani nechcela som nahradit ich detom matku.