Šanca nájsť si bývanie s piatimi deťmi
ahojte,nie je mojim úmyslom vyplakávať,no skutočne potrebuje. poradiť,možno od niekoho,kto bol v podobnej situácii,alebo kto sa vyzná a vie poradiť.
napísala som si žiadosť o rozvod,po 15rokoch manželstva.
mame spolu 5 deti.Aku mám šancu s toľkými deťmi nájsť si bývanie?asi najskôr nejaký podnájom,na kúpu vlastného bytu by som určite nemala.
pochadzam z väčšieho mesta,mám tu prácu,kde zarobím 900e.
rada sa porozprávam o možnostiach,ak by naozaj niekto vedel poradiť.
ďakujem vám veľmi pekne.
vies co skus facebookovu skupinu "uz nikdy viac" vedie to tam odbornik, zeny sa vzajomne chapu, neurazaju, a je tam medzi adminmi aj zena co dava pravne poradenstvo a vyslovene je zamerana na taketo situacie.....nic za to nedas, mozno vymyslite nieco 🙂
@ariesi zarobí 3 litre, takže 1000 eur
@elizabet173 tak chýbalo by mi cca 60 tis. na 2 izbák. 1izb.by bol malý. Boli by sme tam dve osoby ale nejdem zachádzať do podrobností, prečo nie 1 izbák. a na 15 rokov aj s úrokmi by to vyšlo cez 300 eur. To už by bolo o hubu. Ak by si niekoho našiel a postavil by ma pred hotovú vec, tak by som to inak riešila. Sú tam aj iné veci, nechcem to rozoberať, je to príliš osobné a nejedná sa iba o mňa. Tak zatiaľ šetrím, sledujem a kalkulujem čo kde a ako.
Ja by som skusila aj farnosti a cez nich hladat podnajom od dobrych ludi.
@elizabet173 ďakujem, tak ja sa nevzdávam. Ono sa vždy situácia nejako vyrieši
Ahoj, kde je vola, je aj cesta sa vraví. Nevesaj hlavu, nič nie je nemožné. Ľahké to nebude, to je isté, ale niečo sa iste najde . Hlavné je, že pracuješ a máš príjem, to je základ. Keď sa rozvediete, treba hneď žiadať výživné/náhradné výživné. Kľudne mi napíš správu
pochabujem, ze ta niekto vezme do podnajmu s 5 detmi. majitelia nechcu brat matky s detmi, lebo ich nemozu jednoducho vyhodit, ked potrebuju ...
skus sa poinformovat o ocialnych, ci najomnych bytoch v meste, kde pracujes ... aj ked tam byva poradovnik a treba tam TP. ale za otazku nic nedas.
co sa tyka domu, ries to s pravnikom a sudne, on ta bude musiet vyplatit, ak tam bude chciet ostat a hotovo. rovnako bude musiet platit vyzivne. uz teraz si snaz zabezpecit vypisy z uctov, vyplatne pasky, danove priznania, aby nesalil na sude, ze zarobi 1000 a nebude platiti vyzivne. pri 3000 plate tych spominanych 700 by si mohla vysudit na 5 deti ...
ale s hypotekou nepocitaj, pri 900€ prijme a 5 detoch ani nahodou.
A prečo neodíde chlap? Akože kam máš ísť ty s deťmi? Toto nepochopím pri rozvodoch, že chlap si ostane na "teplom miestečku" a žena choď si aj pod most 🤦🤦
Viem že to máš ťažké...ale načo sa rozvádzať keď nemáte kde ísť..
vždy je lepšie odísť, ostať manželia na papieri (!pokiaľ tam nie je riziko že narobí dlžoby) a uvidí sa časom...tvoj odchod by veci posunul...
Je Vás ale veľa potrebovali by ste aspoň 3izbak prenajat..a mať uspory aspoň na prvých 6 mesiacov.
Nestíham, ale skús si nájsť príbeh Danky Zubcakovej. Je z toho východisko,oba pomáha takým ľuďom ako je tvoj manžel, lebo ona sama bola 20rokov závislá. Pomohla už nie jednému. Ak by si mala záujem mám na ňu aj kontakt. Veľa šťastia
Nehrot to a nerozvadzaj sa hned.To nic nevyriesi akurat budes mat strasne vela stresu,nervov a opletaciek okolo rozvodu.Rozvod s detmi a majetkami je sialene stresujuca a narocna zalezitost.Ako rozvod vyriesi tvoj problem ked vies ze z neho peniaze nedostanes??Ty potrebujes klud pre seba a pre deti.Uvazovala by som naozaj odist tych 200 km za rodinou.
Ktpre sa vyznate-da sa podat ziadost na vyzivne na deti aj ked nie su rozvedeni?
@maminkadeticiek áno, dá, zdovodníš, súd rozhodne
ďakujem všetkým za odpovede,za rady.
viem,že mnohé,ktoré ste radili,aby som ostala a vydržala,že to je myslené dobre,aj pre mna by to bolo najjednoduchšie riešenie,no to by som mu nemohla byt na očiach,aby nehľadal dovody ako ublížiť a ja sa odosobniť neviem.
neviem čo ma čaká,kde skoncim,ako budem ďalej žiť,fungovať,no niekde začať musím.
mna este napada ze po nvom roku sa zvysuju pridavky na deti aj danovy bonus, tak ti to mozno trosku vylepsi prijem. ak by si vedela najat lacny podnajom, hoci aj niekde na dedine zapadnutej a kupit si starsie auto, aby ste mohli kazde rano sa doviezt tak kde treba.
Dnes nie je doba aby ste zili v jednom dome....daj ziadost na vyzivne.....sud bude zaujimat ako mate rozdelene vydavky a soc.kuratorka ti pomoze....riesenie je aby boli deti vyrovnane osobnosti potrebuju zivotne podmienky....uvidis...vsetko sa nakoniec vyriesi.
Ak nebude platiť ,môžeš predsa požiadať štát o náhradné výživné .Lebo od alkoholika je naozaj možné ,že nič nedostaneš ,ale to nie je dôvod nepodat návrh .Za neplatenie výživného môže mať problémy s exekútorom,prísť o Vodičák ,ak ho má alebo dokonca skončiť v base.
a neda sa dom prerobit na dvojdom.. zostat tam ale mat zvlast byvanie napr na poschodi a tak? viem ze to nieje idealne ale lepsie ako nic
Nahodou ja ti drzim palce, vacsina zien by radsej trpela a ostavala s muzom kvoli detom, kvoli tomu, ze nema kde ist a bla bla bla, konecne jedna mudra zena co sa chce odstrihnut, zaciatky budu tazke, budes ratat kazdy cent, ale to zvladnes urcite len do toho, pridavky mas + praca, najdi najmensi najom
Ja by som začala tým, že si dám predbežným opatrením zveriť deti do svojej starostlivosti a určiť výživné na ne už počas manželstva. Na každé dieťa kľudne aj 180 až 200 Eur. Výživné môže platiť až 30% z čistého príjmy, takže 900 Eur v pohode. Následne by som dala návrh na rozvod a po rozvode hneď riešila vysporiadanie BSM. Ak by bol agresívny, treba ho dať vykázať z bývania. Viem, že sa to ľahko píše, ale ťažko koná, ale iné riešenie nemáš ak nechcete skončiť v azilovom dome. Skús cez mesto riešiť nejaké sociálne bývanie, ale veľkú šancu tam nevidím. Prenájom pochybujem, že nájdeš. To by bolo veľké šťastie.
A ako tu už bolo písané, daj si na seba vyplácanie daňového bonusu a rodinných prídavkov a stúpne ti tvoj príjem. Ako matka máš prednostne právo na to.
Bola som v podobnej situacii. Ba asi este aj horsej. Ja na rodicaku, deti vo veku 1, 4,7 a 9 rokov.
Chlap zacal brat pervitin. Agresivny. Nepricetny, utocil na mna aj na deti.
Dala som mu ultimatum, ze mu davam rok na zmenu. Nevydrzala som ani tolko.
Moja matka a sestra byvaju odo mna 200 a 500 metrov. Absolutny nezaujem pomoct.
Hladala som moznosti ako a kam odist. Bez penazi. So styrmi deti. Uplne zufalstvo, 5 kil som schudla posledny mesiac.
Nasla som si skvelu pravnicku. Ta mi pomohla. Doslova ma zachranila.
Robila som si dokumentaciu - nahravky, videa, ukladala sms a maily.
Raz ked mal zas zachvat agresivity, volala som na policiu. Pravnicka hned podala neodkladne opatrenie na vykazanie z bydliska a zakaz priblizenia. Najprv na 30 dni, potom to predlzili a plati to uz navzdy.
Ostala som teda v dome s detmi. Aj auto mi ostalo. Rozvod trval 1,5 roka. Na vysporiadanie bsm su tri roky po rozvode.
Este pred rozvodom som si podala ziadost o upravu prav a povinnosti do rozvodu. Deti pridelili mne a jemu dali vyzivne 700€. Pred sudom sice dokladoval ze ma minimalku ale nezozrali mu to. Pri rozvode to zvysili na 900€.
Mojim planom nebolo vykazat ho z bydliska, to urobila pravnicka bez mojho vedomia. A nakoniec to bol ten najlepsi krok zo vsetkych, to ma zachranilo, inak by som to sama nezvladla.
Centra pre tyrane zeny - nikde by ma so styrmi detmi nezobrali, to som obvolala.
Najom - bez sance, to mi nikto nechcel dat
U mna aj rodina bez sance napriek tomu ze moja matka ma dva rodinne domy - z toho je jeden obrovska vila kam chodi prilezitostne.
Co sa tyka exa - ako ho zacali riesit policajti a sudy, tak mu to dalo asi riadne facky, lebo vyzera ze prestal fetovat a aspon trochu sa unormalnil. Aj ked samozrejme ma nenavidi az za hrob a ja som znicila rodinu a mozem za vsetko. Ale to bolo rovnake aj ked sme boli este spolu.
Odporucam Ti aj tu skupinu na fb - nikdy viac, tiez tam som, dostanes pomoc, podporu aj rady.
Hlavne treba poctivo vyplnit vstupny dotaznik.
Ak mas nejake otazky, kludne sa pytaj.
A preco si si s takym arogantnym chlapom narobila 5 deti????

skus nejake socialne byty, urcite mas narok, len nieje to hned, je tam cakacka. podnajom sa da nakoniec asi tiez, len je to tazsie...nemozes vystahovat ty jeho?