Šanca nájsť si bývanie s piatimi deťmi
ahojte,nie je mojim úmyslom vyplakávať,no skutočne potrebuje. poradiť,možno od niekoho,kto bol v podobnej situácii,alebo kto sa vyzná a vie poradiť.
napísala som si žiadosť o rozvod,po 15rokoch manželstva.
mame spolu 5 deti.Aku mám šancu s toľkými deťmi nájsť si bývanie?asi najskôr nejaký podnájom,na kúpu vlastného bytu by som určite nemala.
pochadzam z väčšieho mesta,mám tu prácu,kde zarobím 900e.
rada sa porozprávam o možnostiach,ak by naozaj niekto vedel poradiť.
ďakujem vám veľmi pekne.
@marca12 odpisem ti za seba - boli sme spolu 17 rokov. Bol skvely otec, staral sa o mna aj o deti, financne problemy sme nemali. Fakt netusim na zaklade coho som mala vopred predpokladat ze v 40tke mu prepne a zacne fetovat.
To je to iste ako keby tu pisala zufala zena ze jej muz umiera na rakovinu a tvoja reakcia by bola ze naco si robila deti s niekym kto je chory.
Mozno je to pre teba novinka, ale ludia a zivotne okolnosti sa casom menia
@soldi Ved prave,ze ludi menia zivotne okolnosti a preto musi mat zena rozum. Vsetko ostane na zene samotnej v pripade rozchodu. My zeny musime zacat rozmyslat a nespoliehat sa na chlapov. Zena uz nema ziadnu istotu,nikto jej nepomoze,stat jej uz vobec nepomoze. Mne je to velmi luto,ked nemame my zeny moznosti. A ak aj mame,je to velmi tazke
@marca12 chápem Tvoj komentár, ale niekedy sa pravá osobnosť partnera prejaví až neskôr. V mojom prípade som pocítila zmenu, až keď som po materskej nastúpila do práce. Pritom pred materskou som pracovala, vedel, že mám majetky, zarábala som viac ako on, ale dieťa a materská/rodičovská je pre ženu neskutočná slabina. Keď som menila prácu a teraz zarábam toľko, že vyžijem aj bez partnera, začali problémy. Bohužial, nie vždy sa dá predpokladať, ako a kam sa vzťah vyvinie 🤷🏼♀️
@soldi ja si nemyslím, že @marca12 to myslela v zlom i keď sa to ťažko číta. Len tých diskusií o podobných chlapov je tu strašne veľa a častokrát náznaky a signály sú aj pred deťmi. Mňa tiež pri čítaní takýchto diskusií až dvíha vzhľadom na vždy prítomné utrpenie detí, pretože toto si žiadne dieťa nezaslúži a žiaľbohu, často je to chyba samotných žien že si robia deti s imbecilmi. A to myslím často, nie vždy (čiže nie tvoj prípad ani prípad autorky). To sú tie výnimky, že ste to nemohli predvídať a nikto z nás ešte nevie, ako dopadne. Ale viem si predstaviť, že naozaj to bolo myslené s ohľadom na tie deti.
muž mohol aj ochorieť alebo zomrieť, to je teraz jedno, žena má 5 detí a potrebuje radu ako ďalej, tak ak máte skúsenosť viete poradiť raďte a zvyšok si pomyslite bez písania
Šanca je vždy.Obrat sa na centrum právnej pomoci a upsvar,ak si nemôžeš dovoliť právnika.Aj keď ten by bol v tvojej situácii najlepšia možnosť.Ja som mala právničku aj keď to nebolo až také ťažké ako u teba,ale veľmi mi to psychicky pomohlo aj proste vedela také drobnosti a postrehy vytiahnuť,čo mna v tom stave by asi nikdy nenapadli.Hlavne si nehovor,že sa nedá a nepodarí,lebo to nie je pravda,iba to nejde hneď a musíš byť silná a odhodlaná dotiahnuť to do konca.Pri konflikte vždy volaj políciu.Foť si čo sa dá,keď je opitý,fľaše,bordel,môžu ho vykázať a môže sa to predlžovať a získaš aspoň takto čas niečo si nájsť a možno to dopadne tak,že to bude nastálo a zostanes v dome a potom ho vyplatis alebo predate a každý kúpite svoje.
treba v prvom rade vyriešiť to, aby z domu odišiel on. Žiadne také, že pôjdete vy. On bude musieť ísť a on nech si hľadá náradné riešenie. A toho sa drž
@elizabet173 ano ja viem, že je obidvoch. Preto vravím, nech ona nikde nejde. Ja osobne by som to riešila spôsobom, že by som ostala. Keď doteraz vydržala jeho excesy, tak hádam vydrží aj do rozvodu. Hneď by som požiadala o rozvod a pri každom jeho výstupe by som volala políciu. Nech má záznamy použiteľné pri rozvode. Výhodu má vek detí, tí vedia byť dobrí svedkovia neskôr
Ako píše Pribinak, ak je agresívny tak volať políciu, a ak si už podala o rozvod, tak čím rýchlejšie riesiť aj rozdelenie majetku, aby nenarobíl ešte nejaké dlhy
určite budem svoj problém riešiť s právnikom,pôjdem aj na úrad,opýtať sa na možnosti,snáď bude niekto vedieť poradiť.
ako som spomínala,nerada by som odchádzala k mame,kým to nie je nevyhnutne,býva ďaleko,v malej dedine,kde nemám šancu nájsť si prácu a tú potrebujem.
viem,že pre mnohé je táto situácia ťažko pochopiteľná,ale prajem vám,aby ste nikdy nič podobne nezažili.
mna to tiež neteší,pretože som mu verila,roky som sa na neho mohla vo všetkom spolahnut.
@elizabet173 ano viem, že ľahko je písať. Pre mňa je oveľa ťažšie sťahovať 5 detí niekde do malého priestoru nehovoriac ešte možno aj do iného mesta. Pre mňa je práve toto nepredstaviteľnejšie
kazdopadne sa skus na urade informovat o moznosti najomneho bytu. to, ze vlastnis nehnutelnost moze byt prekazka, ale nemusi to byt v kazdom meste. Moze ti to ubrat body v poradovniku, ale 5 deti ich zas urcite prida. Nehnutelnost vlastnis v rovnakom okrese ako mas pracu a mate tam trvaly pobyt?
drzim ti velmi palce, si odvazna zena. bude to zozaciatku urcite tazke, ale verim, ze budete stastni a spokojni v novom. nemozes pls napisat odkial si? prip. napis do sukromnej spravy ked tak.
a inak, aky ma on vztah s detmi? resp mal?
@zmrzlinka2021 to som si prečítala až neskôr. Ale podstata vo všeobecnosti ostáva.
nech on ide prec , lebo ten dom schatra alebo ho preda, a tak sa aspon o dom budes vediet postarat....

@marca12 Tvoj prispevok je dokonala ukazka tvojej bezcitnosti, nedostatku empatie a nizkeho sebavedomia ktore sa pokusas si dvihnut takymto bezcharakternym kopnutim si do zeny, ktora je v zufalej situacii. Hanbi sa.