Šanca nájsť si bývanie s piatimi deťmi
ahojte,nie je mojim úmyslom vyplakávať,no skutočne potrebuje. poradiť,možno od niekoho,kto bol v podobnej situácii,alebo kto sa vyzná a vie poradiť.
napísala som si žiadosť o rozvod,po 15rokoch manželstva.
mame spolu 5 deti.Aku mám šancu s toľkými deťmi nájsť si bývanie?asi najskôr nejaký podnájom,na kúpu vlastného bytu by som určite nemala.
pochadzam z väčšieho mesta,mám tu prácu,kde zarobím 900e.
rada sa porozprávam o možnostiach,ak by naozaj niekto vedel poradiť.
ďakujem vám veľmi pekne.
No podla zákona sú deti chránené osoby.. Ja síce nie som právnik ani nič podobné, ale ja by som z domu s piatimi deťmi rozhodne neodišla a radšej sa sústredila na to, že buď odíde dobrovoľne a vyplatis ho alebo pri návrhu na rozvod dáš aj návrh, aby ho súd vykázal... Neviem síce ci sa to dá, nepoznám taky prípad, ale nech sa na mňa nikto nehnevá - ty máš 5 deti a on si bude sedieť a popíjať vo veľkom dome a ty sa bojíš kam s nimi? To podľa mňa aj súd pochopí, že tam jednoducho musí zasiahnuť a ochrániť deti, aby mali bývanie, na ktoré sú jednak zvyknuté, predpokladám, že škola je tiež niekde v blízkosti... Proste, treba sa poradiť s právnikom. Ja by som určite nechcela odísť, ale riešila to takto. A je to riadny chrapun, že je schopný 5 deti nechať ísť preč miesto toho, aby odišiel on. Je mi zle z takých chlapov a narobí si to deti.
@zmrzlinka2021 no tie alimenty by som radšej nerátala ja mám na 4 deti 140 eur spolu
@marca12 tak asi nepil vtedy ze? Bože
Neda sa urcit vyzivne na deti aj manzelku pocas manzelstva? Skot o vnimaju deti? Su uz vacsie. Je mi to luto. Si silna, naozaj silna zena!
Prídavky máš teraz 30x5 čiže plus 150€ co je už 1050€ myslím ze by sa to dalo nejak utiahnuť keby si nasla nejaký sociálny byt
Ja osobne by som z domu neodchadzala. On pije a ty s piatimi detmi mas odist? Nasla by som si dobreho pravnika ako prve a potom by som ruesila dalej. Neviem ako je to na svk, ale tu kde zijem ja , ak jeden z partnerov opusti spolocnu domacnost tak je cast viny automaticky u neho ( jedine zeby mu dal partner potvrdenie pisomne, ze s tym suhlasi).
pomocobetiam.sk kmotricky.sk jedenrodic.sk linka pre tyrane zeny. kazdy utok volat policiu ist k lekarovi. zakazu mu vstup do domu.
Je super ze si sa odhodlala situaciu riesit. A nie znasat utrpenie. Urcite sa porad s pravnikom. Nedaruj nic svojmu muzovi. Mas narok na dom auto a urcite aj dobre vyzivne pri jeho prijme. Vybavovacky budu trvat ale stoji to zato! Drzim palce
Urcite sa obrate na konkretnu socialku pod ktoru spadate, ak uz ste podali ziadost o rozvod, deti budu mat prideleneho kolizneho opatrovnika...s 5 detmi nemozte odist na ulicu a prave od toho by tu mali byt socialny rpacovnici aby Vam pomohli, ci mozno jeho nasmerovali na liecenie...
mas moj velky obdiv a verim, ze to vsetko das. ak si najdete nejaky prenajom, tak bude dobre a ostane si uz zariadis tak, ze to pojde. najstarsi syn kludne moze aj brigadovat. mozno by ti aj na socialke vedeli co to pomoct
Neodkladne opatrenie ze je agresivny, a je nebezpecny pre deti a teba, volat policajtov. Ked su v hre malolete deti je to vydane do 3 dni. A z domu bude musiet ist on, nie ty.
Skús sa dohodnúť za pomoci mediátora na liečení. Moja rada znie ...nerozvádzaj sa zatiaľ. Porieš si určite rozdelenie spoločného majetku. Dieťa čo má 17rokov môže pomôcť keď si nájde brigádu napr.v obchodných reťazcoch. Keď by bolo veľmi zlé v mestách sú krízové centrá kde by vás možno ubytovali.
@uglybetty1234 áno, aj počas manželstva môže byť určené výživné na manželku a deti.
Ahoj mňa tak napadlo, že si skús pozrieť na nejakej blízkej dedine nájomné obecné byty. Ale teda s tým, že dochádzanie a treba sa zaradiť do nejakého poradovníka. Neviem celkom presne ako to funguje, ale poznám rodiny, ktoré majú takéto byty a nájom je naozaj priaznivý. Za popýtanie sa predsa nič nedáš. Možnože už aj niektoré mestá na SK majú takéto byty. Išla by som sa spýtať aj na mestský úrad v meste kde žiješ. Držím palce!
Keď sa rozvediete asi prídavky nedostanete tak ako by ste mali dostať a v prípade smrti alkoholika ( týmto nikomu neprajem smrt, ale stava sa to častejšie u týchto ľudí) prídete aj o sirotský a vdovský preto by ste mali rozvod asi zvážiť.
@elizabet173 ano, vyzivne na deti moze mat, to som pisala, treba podat navrh na upravu prav a povinnosti o malolete deti do cias rozvodu. U mna to trvalo vyse roka kym rozhodli. Potom moze podat neodkladne opatrenie o UPaP, tam sa rozhoduje do 30 dni
@elizabet173 treba si prečítať aj to ,že som písala o pomoci mediátora. Uznávam, že v tom sirotskom som sa kopla. Ja som len písala o dobrom premyslení či je lepšie sa rozviesť alebo nie. Žiť nemusia spolu.
ak je agresivny pod vplyvom alkoholu, moze mu byt sudom nariadene liecenie… nevahaj volat policajtov ked je opity, bude mat zaznam, mozes ziadat sud aby mu nariadil liecenie… to trva 3 mesiace, na ten cas budes mat pokoj a premyslis dalsie kroky
@zmrzlinka2021 750 eur alimenty? to by kolko musel zarobit?
@elizabet173 ale ja som o vyzivnom nehovorila nic asi si ma označila nechtiac

co najskor nech ide na protialkoholicke liecenie