Šibe mi zo samoty
Ahojte, je tu niekto koho nebaví žiť tento otrasný konzumný život ? Som vydatá, mám krásneho syna, milujúceho manžela, druhé baby na ceste... Nádherný veľký dom, psy, mačku, záhradu.... Proste všetko čo si človek môže priať. ALE sme úplne obyčajný ľudia, ja som po md nenastúpila do práce, nakoľko som znova tehotná a manžel je úplne normálne zarábajúci človek, ktorý sa musí ináč obracať aby sme mali svoj životný štandard. Vážim si manžela a som mu neskutočne vďačná ako sa o nás stará, ale mne vadí tá neuveriteľná samota. Manželová rodina veľký záujem neprejavuje a bývajú ďaleko. Moja rodina je dosť komplikovaná, naši rozvedený a v 50ke bez rozumu si založili nové rodiny kde sú malé deti, takže nemajú čas sa venovať nám. A tu je moja otázka nájde sa tu žena, ktorá si povedala dosť a prevrátila svoj život na ruby ? Myslím tým napr že začala chovať, pestovať alebo žiť ináč aby sa rodina venovala aj sebe a nebol manžel nonstop v práci ? Minule som videla v reflexné reportáž rodine,o tom ako majú sad a žijú si krásny život. Je niečo takéto vôbec reálne ? reálne ?
http://www.lifereset.sk/, skus pozrieť 🙂
http://www.lifereset.sk/, možno zaujme 🙂
Jedine,co citim z tvojho prispevku,je pocit,obava,ako to bude u vas ,ked sa narodi druhe dieta. Teraz si väcsinou na dieta,dom,atd.,sama,a nebude to ine ani po narodeni dietata. Ja som tiez takto na deti sama,velky krasny dom,dvor,manzel od rana do vecera v praci,v sobotu preraba svokrovi izby,v nedelu sme spolu,ideme na vylet. Tiez som mala,a eate aj mavam taketo myslienky,ze som na vsetko sama. Vzdy sa to zlepsi,ked deti podrastu,ale vzdy prve 2-3 roky veky dietata,su tazke. Musis urobit jedine,vsetci ti radia konicky,ano to je super,sama par mam. Ale jedine,co ti naozaj pomoze,je zmenit to,ako vnimas vsetko okolo seba. Vrat sa spät,tak cca 10r.,a predstav si,co si v zivote chcela,co si si predstavovala,aky zivot si chcela. Ak mas teraz vsetko to,co si si priala( co verim,ze je iste), tak musis zacat v hlave,a jednoducho si zacni pozerat pribehy ludi,deti,co su chori,nemaju vlastne byvanie,a pripominaj si denne,ze mas vsetko to,po com si tuzila. Clovek vzdy pochopi co ma,az ked sa mu v zivote stane nieco zle. Ja som v druhom tehu mala velke problemy, po narodeni dcerky vela vela chorob oboch deti,nemocnic, a to su momenty,kedy si povies-" sprosta a blba som". A vtedy sa zmenis,prestanes vycitat,stazovat sa( obcas este ano,ale nie az na pocit zrutenia ;) ), a zacnes prosit a dakovat.
@07022007 Jedna vec je priniesť do života zmenu...čokoľvek čo by zaplnilo Tvoju samotu. No ako manželka a matka čochvíľa dvoch detí , myslím, budeš mať práce celkom dosť. Možno by bolo namiesto porozprávať sa s manželom, či by nemohol menej zarábať, budete mať menší rozpočet, no prinesie vám to do života ČAS. Nič zvláštne, iba ČAS. Možno by stačilo keby zo svojej vyťaženosti niečo vypustil a venoval čas svojej rodine. Mohlo by to byť prínosom a popri tom si Ty sama potrebuješ nájsť niečo čo by bolo iba "Tvoje", niečo čo Ti robí radosť. Ja napr. chodím 2x týždenne cvičiť, to je také "moje" + šijem. To je môj relax. A bývam v dome, a v sezóne som iba lietala, pretože mať domáce zvieratá+záhradu, to prináša obete. A o zvieratá sa musíš starať denne. A ked chceš ísť na dovolenku, musíš mať niekoho kto sa Ti o ne postará. A ak máš iba záhradu a je sucho a Ty chceš ísť na dovolenku, zasa potrebuješ niekoho kto Ti v čase Tvojej neprítomnosti záhradu poleje. Ináč by si sa zbytočne starala zvyšok sezony ked Ti počas jedného týždňa vyschne. Taká je realita. A ked v bežný deň všeličo musíš stihnúť, záhradu a zvieratá tam budú vždy, na prvom mieste, lebo je to niečo živé čo vyžaduje starostlivosť. Ale zasa sú medzi nami tipy, ktorí s tým problém nemajú a život na vidieku je ich životom. Prináša im radosť denne sa starať o zvieratá a venovať sa záhrade. A robia to radi. Ale je to záväzok, celoročný, nie iba sezónny. To si treba zvážiť. Porozmýšľaj, držím palce, teraz máš času viac, váž si to a hľadaj možnosti ako ho zmysluplnne využiť pre seba a rodinu. Ten čas rýchlo zbehne a pôjdeš do práce a času bude už iba menej.
Necitala som ine prispevky od zien,tak sa mozno budem opakovat.Ja rozumiem,co citis a co hladas...Hodnoty,ktore sme vytlacili zi svojich zuvotov,aby nam bolo prilis pohodlne,aby sme mali vsetko a napokon zistime,ze sme prazdni.Ist farmarcut,odstrihnut sa od vsetkeho,co nas ubija,clovek hlada to,co mu chyba,vracia sa po svojich slapajach naspat tam,kde toho bolo viac a ci chceme,ci nie,vzdy nas to nasmeruje naspat k prirode. Nemyslim si,ze autorka je vyhorena z materskej,ze potrebuje kurzy, ist medzi ludi,alebo zacat na samote pestovat psenicu....pochopila podstatu toho,co ju naplna a co jej chyba.Snazi sa to najst mozno cez zmenu zivotneho stylu...lebo vie,ze kym si medzi ludmi obklopenymi konzumnym stylom zivota,nezmeni sa nic.Je velke prazdno v ludoch, zaujem o to ludske upada a mna to trapi tiez.Mame svoj svet s muzom,hoci aj on podlieha velmi tomuto svetu.Mame znamych,kt.sa min.rok odtrhli z mesta a odisli aj s detmi takto,do priridna.Prvy rok to bolo komplikovane,zistili,coho sa musia vzdat,hladali cestu,co a ako,ale utriasli sa Je to velka obeta,ale za obrovsku spatnu vazbu,su casto s detmi,o vsetko sa usiluju spolu,v ich okoli su este dalsie 2 rodiny,mlade,kt.takto odisli,uz sa nasytili tohto materialneho sveta.
Nie su za cudakov, deti chodia do skoly,na kruzky,...da sa to.
Ale toti vobec nemusi byt tvoja cesta,mozno najdes ten vnutorny pokoj a uspokojenie,naplnenie v niecom inom,no jednoznacne cesta vedie cez prirodu a ludi kt rozmyslaju rovnako neplytko ako ty ...
@luci1012 môj starší syn má tiež zdravotné problémy, ktoré mi nedávajú každý deň spávať... takže áno, vážim si čo mám... a práve kvôli tomu si moje srdce a duša žiada byť s ním viac ako som, žiť v jeho prítomnosti plnohodnotnejší rodinný život, lebo....
Nie, neznamená to, že nechodíme na výlety... chodíme, ale sme tak strašne obmezený časom (kvôli tomu, ako je nastavený systém - všade, vždy bol a bude...), že to je to, čo ma trápi... viem, že to nezmením, nedá sa... lebo do práce človek musí chodiť a neverím, že sa dožijem času, keď bude prac. doba 4x do týždňa po 4 h 😀 😉
Chápeš o čom píšem? ....
To, že si človek povzdychne nad nesmrteľnosťou chrústa na sociálnej sieti ešte neznamená, že si nevie vážiť to, čo má (napriek tomu, že nad tým vzdychá), že nemá svoje problémy a starosti a že iba z nudy nevie čo od dobroty....
No bud to je výkrik rozmaznanej ženy ktorá už nevie čo dalej keďže má všetko...alebo
Dosiahla všetky svoje ciele a nevie si nájsť nový,na to musíš prísť ty sama,stanoviť si ďalší cieľ.Ale keď si teraz tehu tak nechápem čo teraz riešiš.Mala by si mať teraz jasné donosit,vykojit a nie blbosti dumat.
Ja by som v tom nevidela rozmaznanost. Kazdy clovek z casu na cas bilancuje a nie vzdy je spokojny (resp. malokedy) s tym, co ma. Dost casto ludia, ktori su nespokojni v praci, su potom frustrovani z celeho svojho zivota, lebo v tej praci clovek travi prilis vela casu. Samozrejme, ani spokojnost v praci este nezaruci, ze sme so zivotom spokojni. V nasich koncinach je dost casto ten zivot tak nejako nalinkovany-toto si vystudoval, to bude Tvoj chlieb a basta. Pokial mlady clovek hned nabehne na tu svoju "linku", tak potom sa dost tazko prestupuje, obzvlast ak uz ma rodinu a ta frustracia sa nabaluje a nabaluje. Samozrejme, kazdy ma ine vnutorne prezivanie a niekto aj v praci, ktora ho az tak nebavi, nemusi pocitit taku frustraciu a celkovo moze byt so svojim zivotom spokojni. Z toho, ze zakladatelka sa do prace po prvej materskej nevratila, sa da usudit, ze je tam prave tento pracovny problem, ale nemusi to tak byt, nenapisala (aspon som sa nedocitala), ci ju praca bavi. Teraz ju caka porod a cela materska, takze aspon zo zaciatku casu na premyslanie vela nebude, ale prave materska (ked sa to cele utrasie) je vhodna na to, aby sa pustila do niecoho, co by ju naplnalo viac. Aby zmenila trebaras aj ten rodinny zivot a aby viac casu rodinka travila spolu.
Ono by som to tiež nenazývala rozmaznanosťou, len proste nemá asi najšťastnejšie obdobie v živote. Každá si podľa mňa takýmto niečím prejde
Áno áno aj ja mám také myšlienky sem-tam ale beriem na vedomie že sú to len výkyvi nálady,a sama sebe vynadam že ešte neviem čo mi život prinesie a len potom uvidím ako mi bolo dobré.Co si tak vážiť to čo mám.Nejdem písať zlé veci ktoré môžu byť v živote ,hádam to viete.Ale len jednu vec napíšem -susede zomrel na nádor syn 5rocny....vážte si čo máte a takéto pi**** neriešte.
A opakujem aj ja mam chvíľkové výpadky ale chvíľkové lebo sa tomu nepoddam .
@zuzkaz91 No, tak snad je toto verejne forum a kazdy si moze napisat, co chce. Ak niekomu v ramci jeho vykyvov pomoze, ze to sem napise, tak je to len dobre a ked to niekomu tak strasne vadi, ze musi aj vulgarizmy pouzivat (hoci vyhviezdickovane), tak nech ide radsej povysavat😉
@dskjhfdlkdjhl tak mi to nedalo nenapisat,lebo po prečítaní nadpisu som myslela že nemá nikoho.A ona má milujúceho manžela,deti zabezpečenie.
Aspoň ten nadpis prepísať harasimi z rodinného kolotoča.
Povysavane už mám,ale variť sa mi nechce zas...furt len variť😁
Som natom podobne mám už školopovinnu dcérku manžel je učiteľ ja som na PN čakáme druhé bábo doobedu som sama doma vždy je čo robiť bývame v dome poobede príde mala so školy učíme sa atď. Deň ako každý iný Manžel je v práci iba do pol2 ale naša komunikácia trvá iba kolo obedovania keď príde s práce potom sadne za Pc a skončí niekedy až kolo 22:00 keď nie viac pretože si robí rozširujúce štúdium tak sa musí pripravovať aj tam aj do práce a k tomu píše aj atestaciu chýba mi komunikácia tiež som síce blízko neho ale nechcem aby sa rozptiloval a nenapísal nic. Komunikujem tak maximálne s malou ale tá má svoje kamarátky už je v 3 r tak mamka už nieje taká podstatná. Asi treba dať tomu čas a počkať kým všetko skončí nedávam to nikomu za zle lebo robí to pre rodinu bez jeho príjmu by sme nemali to čo máme príde bábätko a zabudneš nato budeš mať iné myšlienky a starostí .hlavu hore a drž sa 😁😁😁
no ja ťa úplne chápem. ke sme mali prvé dieťa bolo to podobné. sťahovali sme sa do nového prostredia, nikoho som nepoznala, nevedela som sa zoznámiť doma jedno dieťa, manžel stále v práci, depresia na krku....teraz je to lepšie doma deti tri, manžel stále v práci ale už mám aj nejaké známe tak to ide lepšie. tebe sa to tiež upraví bábätko keď máš na ceste, zase bude doma rušnejšie uvidíš 🙂 no nejaké kamošky by to chcelo určite skús niečo vymzylieť, na ihrisku osloviť niekoho ja neviem...to s tou farmou to by som nepreháňala, obrázok v hlave to je určite pekný, ale povedzme si pravdu farmári moc nezarábajú, štandard by šiel hneď dolu. skoro ráno v stávať a makať celý den každý den okolo polnohospodárstva....nejak si myslím že ak človek sa v tom nenarodí, ťažko si zvykne....keĎ budeš mať bábätko trošku väčšie môžeš aj nejaký kurz robiť alebo niekam chodiť medzi ľudí to veľmi pomáha (možno aj ďalšie vzdelanie)
@07022007 Vsetko je o tebe, ako si zariadis zivot, tak mas. Nemyslim si, ze ti nieco brani v tom, aby si zila inak napriek tomu, ze mas dieta a dalsie na ceste. Ja sa skor stazujem na to, ze nemam ziadny volny cas a trochu kludu pre seba. Cez den v praci, kde je open space a potom dobieham vsetko ostatne
Akurat nejako nemam moznost to zmenit. Ty ano
@07022007 ono do tych reportáži na reflexe, davajú len ten ,,vystup"..ako pišes...su stastní ludia atd...nikde sa uz nehovori o filozofii a svetonázore tych ludi
Jediny pokoj ti môže priniesť žité a praktizujúce náboženstvo....zasadene do kontextu tvojho života
Vyzeraš že si veľmi vďačná osôbka, ako pekne pises, ze si vdacna za manzela, deti
Lebo iba Boh dáva životu zmysel....
Za tú obetu, ktorú Ježiš priniesol...pre všetkych aj ....obyčajnÿch ľudi......dakujeme cely svoj živo....a Boh nám to v preživaní vráti....už nikdy nepocítiš samotu
Máš veľa múdrych rád...pocit samoty a opustenosti je zlý. Ja keď som bola na tom zle do života má vrátilo čítanie Biblie...každý deň max. na desať minút som si otvorila na nejakej strane a prečítala niečo nové. Je to ťažká kniha, ale krátky žalm, príslovie či príbeh zo starého či nového zákona má čo povedať aj dnešnej dobe a potom ja som tam našla to čo v obchode nekúpiš. Ak nie si veriaca a neuznávaš to, neodsudzuj ma za moju radu 🙂. Veľa šťastia v hľadaní životnej pohody a pokoja.
Je to možné ale podľa mňa by to bolo oveľa jednoduchšie ak by ste už mali detičky väčšie. Predsa len je to veľká zodpovednosť začať s niečím takým a chce to veľa času, ktorý ty teraz musíš venovať jednému dieťaťu malému a nie potom ešte dvom
Ja si myslim že je to asi o povahe,alebo o psychike,požnam vela ludi že všetko maju a su neštastne,neviem čim to je.
Ja napriklad,mam krasnu rodinu,deti,manžela ale tie financie stale chybaju,no napriek tomu neskutočne milujem ten život,tešim sa zo všetkeho.Občas sa pohadame,ponadav mi pod nos( alebo nahlas🙂)poklebetim s kamaratkami,ideme na vylet a t.d.Važ si všetko a teš sa zo života🙂
@december12 iba Boh dava zivotu zmysel? 🤦♀️ Pomoc
@07022007 odporucila by som ti skusit jogu. Je to o spojeni tela s dusou, uci ta spomalit a uvedomit si seba, vazit si malickosti. Takto si najdes cas na seba, ktory ti mozno chyba, potom sa budes viac tesit na svoje deti a manzela. Cvici sa aj gravitjoga, nemusis sa obavat. 🧘🏻♀️ Drzim palce.
Ale veď ona nikde nepíše, že si to neváži, že ohŕňa nos nad všetkým čo má,... proste len hľadá cestu ako byť spokojným, vyrovnaným a šťastným človekom....a nie vždy to vyrieši káva s kamarátkou a nová podprsenka.
Ja si myslim,ze ked pride druhe dieta,hned pridu ine myslienky,starosti,nebudes stihat a budes si vazit len tak lenosit...ja mam 3deti a vkuse nieco,navarit,upratat,s malym von,mala do skolky,s tym tinedzerom na hokejovy kruzok..kef sa vsetci stretnu,hadaju sa,biju sa,robia neporiadok,vkuse nieco otravuju,pytaju,jedia...manzel je doma kazdy vecer kolo 7,aj jemu jedlo,desiatu,okupat deti,s tym starsim matika,lebo nevie...z pracky,do pracky,prachu vsade,mala chce palacinky..maly nechce spat,aj vecer vystraja,farmu nepozeram,idem znova uspavat,zaspim,rano brajgel,a znova,skolka,obchod,obed,s malym von,upratovat,do pracky...kusok z mojho zivota...chcem sa nudit...nemozem🙂
@tatiana123456 🙃 no presne moj den,len mam iba dve deti 😜
Ďakujem, málo ktorá pochopila podstatu.... Ďakujem žienky čo ste pochopili, iné ma pobavili 😂 ale čo iné som čakala od koňa.... Uzatváram pre mňa túto diskusiu.

@doty1 ĎAKUJEM toto som potrebovala počuť, že to niekto reálne urobil, urobí 🤣 super ja že iba ja som taký blázon.... Srniek mám doma už teraz až až a líška chodí vyžierať nášmu psovi večeru 😉