icon

Som samoživiteľka, mám zdravé deti, ale nemáme peniaze na dovolenku

6. jún 2025

Caute, pozeram na okolo -vsetci idu na rodinne dovolenky letecky, kazdy ma paradne auto, pekne oblečenie.

A ja?
Ucet v minuse, od vyplaty k vyplate zijem, tri deti sportujuce čo je moc narocne, deti sa ucia na jednotky. len ziadne mory a ani dovolenka na slovensku nehrozi, auto pomaly tiez konči.
Ako to ludia davaju. S vysokou skoloou zarabam 900 eur a jednoducho ako samozivitel nemam sancu zit normalny zivot. Padam dolu hubou a tuzim po oddychu . Co robit, aby bolo lepsie

1ryba
Odpoveď bola odstránená
veronicka1901
6. jún 2025
@alenka58

@veronicka1901 tak neviem aký šport deti robia lebo keď píše že samé zlato, tak asi to nebude na školskej úrovni, predpokladám že z toho platu to neplatí, neviem si to predstaviť, predpokladám že deti uprednostnia šport pred dovolenkou, v postate by mohla ísť oddychovať aj sama, deti sú určite nie sú malé, teda ak ich má kam dať

@alenka58 To sú všetko len domnienky, kým sa autorka nevyjadrí, tak nevieme.

libusak
6. jún 2025

Prepac, pred tym ako som si spravila skoly som robila sanitarku. Zarobila som 1400+, ak boli sviatky a 3 nadcasy tak aj 1900. Za 900€ by som do prace nechodila 🤔

cmuckolog
6. jún 2025

Moja milá... Mám 37... Moji rodičia sa rozviedli v mojich 12tich, sestra mala 10 .. Vieš kde sme boli odvtedy, až do mojej dospelosti alebo kym si na to obaja nenašetrili v tej dospelosti( ja som bol prvy krát niekde letecky a pri mori v 25ke)? V r... , tam sme boli ... A asi nemusím pokračovať. Mali sme na desiatu chleba, alebo rožok s maslom a vegetou do školy, lebo tak to sestra ľúbila... No a vieš čo? Dnes mam Phd. sestra Ing. každý vlastné domy, život rodinu, deti... Sme vďačný ako a v čom sme vyrastali a boli vychováný. Nebola to stoka, ako to znie, bývanie bolo a je slušné a vždy radi k mame prídeme. No o iné veci bola starosť. Na dovolenku sme si ani nepomysleli a ani sa nikdy nepýtali. Nie zo slušnosti, ale už ako deti sme rozumeli ze na to nieje... Toľko k tomu...

mofa
6. jún 2025
@libusak

Prepac, pred tym ako som si spravila skoly som robila sanitarku. Zarobila som 1400+, ak boli sviatky a 3 nadcasy tak aj 1900. Za 900€ by som do prace nechodila 🤔

@libusak kde si tolko zarobila ako sanitarka?🙂) len tak zo zvedavosti lebo tolko nemam ani ako sestra.

libusak
6. jún 2025
@mofa

@libusak kde si tolko zarobila ako sanitarka?🙂) len tak zo zvedavosti lebo tolko nemam ani ako sestra.

@mofa ano, detske aro. Teraz robim na dospelych a mam viac bez nadcasov.

hajnalka17
6. jún 2025

Boli roky,ked sme mali obmedzene financie,tak sme zacali vyuzivat dovolenkove balicky cez rozne zlavove stranky,ako zlavomat,travelking,niekedy ozaj sa dalo najst nieco lacne a pekne.kazdy mesiac sme odlozili 20 eur do krabicky,niekedy aj viac a pouzili na nejaky pobyt.ak su deti v takom veku ze mozu na brigadu,mozu prispiet aj oni do krabicky..prajem vsetko dobre

123_monika
6. jún 2025
@zuzulkamr

Ahoj, viem, ono je to ťažké v dnešnej dobe, ale majú aj otca, v ten čas čo sú sním (teda ak si ich berie) niečo zohnať, a privyrobiť si.
Mám známu, ktorá takto doučuje jazyk a čas kedy sú deti u otca, chodí upratovať. Tiež má VŠ - hamba nehamba, peniaze sú treba, z lásky sa nenaješ ani účty nezaplatíš.
Je možnosť hľadať si aj inú lepšie platenú prácu prípadne žiadať zvýšenie výživného.

@zuzulkamr Pri troch deťoch ako matka samoživiteľka má ako stíhať dve zamestnania?

123_monika
6. jún 2025
@alenka58

@veronicka1901 tak neviem aký šport deti robia lebo keď píše že samé zlato, tak asi to nebude na školskej úrovni, predpokladám že z toho platu to neplatí, neviem si to predstaviť, predpokladám že deti uprednostnia šport pred dovolenkou, v postate by mohla ísť oddychovať aj sama, deti sú určite nie sú malé, teda ak ich má kam dať

@alenka58 Tak od troch detí sama asi ťažko....

123_monika
6. jún 2025
@tykat

Deti ake velke? Otec/otcovia kde?
S VS na zivnost 900? Co robis?... zmenit pracu a zamestnat sa.

@tykat keby to bolo také jednoduché ako tvoja odpoveď

123_monika
6. jún 2025
@chiarisimo

Treba lepšie platenú prácu, neviem, akú máš VŠ a prácu, ale plat mi príde biedny. Moja známa samoživiteľka toľko zarobí v Gastre + cez víkendy berie akcie a obsluhuje, teraz bola s deťmi pri mori.... inak ti nemáme ako pomôcť

@chiarisimo Od troch detí bude asi ťažko pracovať cez víkendy - predpokladám,že sú malé

tykat
6. jún 2025
@123_monika

@chiarisimo Od troch detí bude asi ťažko pracovať cez víkendy - predpokladám,že sú malé

@123_monika "deti sportuju, same zlato" to asi nebudu skolkari ani kojenci. 900€ je s VS vemi malo, mar nejaku zivnost a cosi takto "šolichať" je horsie ako riadne sa zamestnat. Otec/otcovia by sa mali podielat na vydavkoch na deti.
To nie je jenoduche riesenie ale niekde treba zacat ak chce zmenu.

majus2323
6. jún 2025
@mamamasama

A? Musis mat vsetko len preto, ze to maju susedia? Dovolenka je od slova dovolit si. To musite ist k moru? Nestacia ti Tatry? Stanovačka pod holym nebom? Ucis deti len to, ze sa maju porovnavat a su menejcenne, lebo nemozu ist k moru a mat najnovsi Iphone.

@mamamasama Tatry 🤣

lienkashcj
6. jún 2025

Toto je jeden z tých fake príspevkov, lebo sa niekto nudí....keby nie tak pani odpovie čo je s otcom jej detí, lebo s duchom svätým ich nemala

mantilka
6. jún 2025

Skús sa pozrieť po grantoch pre šikovné deti, ktoré majú problémy s finančnou podporou. Zvyknú dávať na šport, stačí vypísať žiadosť. V júni je už asi neskoro. Treba sledovať počas roka.

mantilka
6. jún 2025

Pozrela som Spp nadacia, Nike fond športu alebo tiež Donio...sleduj počas roka.
Skús si nájsť Potravinovú banku...v tvojom okolí na googli.
V charite oblečenie.

tiezjedna
6. jún 2025
@cmuckolog

Moja milá... Mám 37... Moji rodičia sa rozviedli v mojich 12tich, sestra mala 10 .. Vieš kde sme boli odvtedy, až do mojej dospelosti alebo kym si na to obaja nenašetrili v tej dospelosti( ja som bol prvy krát niekde letecky a pri mori v 25ke)? V r... , tam sme boli ... A asi nemusím pokračovať. Mali sme na desiatu chleba, alebo rožok s maslom a vegetou do školy, lebo tak to sestra ľúbila... No a vieš čo? Dnes mam Phd. sestra Ing. každý vlastné domy, život rodinu, deti... Sme vďačný ako a v čom sme vyrastali a boli vychováný. Nebola to stoka, ako to znie, bývanie bolo a je slušné a vždy radi k mame prídeme. No o iné veci bola starosť. Na dovolenku sme si ani nepomysleli a ani sa nikdy nepýtali. Nie zo slušnosti, ale už ako deti sme rozumeli ze na to nieje... Toľko k tomu...

@cmuckolog vieš čo, snívanie je dovolené, ale ty radšej už nikdy nikde nesranduj, že máš veľký doktorát, pretože jednak by ťa aj tak mohla brať vážne len tvoja "Ing" sestra a jednak gramatickým a štylistickým prejavom urážaš všetkých, ktorí ho reálne majú 🙄 Mimochodom ten titul má správny zápis Ph.D., aspoň to si si mohol vygoogliť...

marca12
6. jún 2025

Ja uz sa normalne tesim,ked bude po lete. Kazdy riesi len dovolenky a ti,co nemozu ist sa len trapia a smutia. Deti odrastu,osamostatnia sa a verim,ze si ich dobre vychovala a na dovolenku ta vezmu,ked budu zarabat. Teraz je priorita,aby sa rozvijali a tam idu peniaze. No aj tak sa pred tebou sklanam ako s takym platom dokazes uzivit 3 sportujuce deti. Velmi ti prajem,aby ste raz spolu zazili vytuzenu dovolenku. Nerob si vycitky,robis pre nich to najdolezitejsie. Zasluzili by ste si oddych,ale bohuzial teraz to nie je mozne. Skuste aspon male vylety po okoli do prirody.

betulinka1
6. jún 2025

Za mna si skvela, ze to davas s 900€. Mozes sa vykašľať na dovolenky, o tom nie je zivot. Deti budu vacsie, budu brigádovať. Kolko úspešných ludi poznam a nikdy neboli na dovolenke, dobiehajú ako si zacali zarabat a beru aj rodicov. Proste je to tak. Netrap sa s tym. S detmi sa treba o tom rozpravat a normalne im povedat, ze proste ako to je.

viera012345
6. jún 2025

Riesenim by mohlo byť, ak máte príbuzných na vidieku, odcestovať k nim, zistiť zaujímavé miesta v okolí a od príbuzných chodiť na výlety.Za nocľah by príbuzní možno ani veľa nechceli, výlety by ste absolvovali vlakom,na bike, či peši.Jedlo kupovať v potravinách a brať so sebou, večer po návrate uvariť niečo rýchle/pokojne aj len polievku/. Jasné, že sem -tam by ste kúpili aj nejakú zmrzku, či langoš, ale základ stravy by bol kupovaný v obchode, prípadne zelenina, ovocie aj od lokálnych pestovateľov ...Viem,ze to nie je more, ani vychytená turistická destinácia,ale je to pobyt mimo domova a hora zážitkov na ktoré sa dá celý rok spomínať

chiarisimo
7. jún 2025
@123_monika

@123_monika písala, že sa dobre učia, známej deti majú 12 a 13-funguje tak 2 roky, chodievajú ku nám alebo k otcovi cez víkendy. Ona nepíše o ich otcovi ani o rodine, ani koľko majú rokov, tak neviem. Keď ti raz nemá kto pomôcť, je to ťažké...

vlastnynazor
7. jún 2025

Ako dieta mna a brata rodicia nikdy nezobrali k moru a zijem.
A to nerobili ani nejake extra dovolenky po SR. Ked sme boli za cele detstvo asi tak 4x na dovolenke v SR (ubyt.zariadenia), tak mozno aj prehanam. Ale tak bravali nas napr.na kupalisko alebo k k rodine na ich chatu. A casto sme boli u starych rodicov na prazdninach, kde s nami hlavne starky chodieval po hore a starka zase pomahala s materialom na bunkre 😀. A boli to super prazdniny u starych rodicov.
U teba stari rodicia nevedia vypomoct (s prazdninami)?

zuzanka.zuzu
7. jún 2025
@tiezjedna

@cmuckolog vieš čo, snívanie je dovolené, ale ty radšej už nikdy nikde nesranduj, že máš veľký doktorát, pretože jednak by ťa aj tak mohla brať vážne len tvoja "Ing" sestra a jednak gramatickým a štylistickým prejavom urážaš všetkých, ktorí ho reálne majú 🙄 Mimochodom ten titul má správny zápis Ph.D., aspoň to si si mohol vygoogliť...

@tiezjedna 😂😂😂 správny zápis phd? veď v SR sa zapisuje phd a v zahraničí ph.d. 😁 tiež si si to mohla vygoogliť 😜

dankabg
7. jún 2025
@vlastnynazor

Ako dieta mna a brata rodicia nikdy nezobrali k moru a zijem.
A to nerobili ani nejake extra dovolenky po SR. Ked sme boli za cele detstvo asi tak 4x na dovolenke v SR (ubyt.zariadenia), tak mozno aj prehanam. Ale tak bravali nas napr.na kupalisko alebo k k rodine na ich chatu. A casto sme boli u starych rodicov na prazdninach, kde s nami hlavne starky chodieval po hore a starka zase pomahala s materialom na bunkre 😀. A boli to super prazdniny u starych rodicov.
U teba stari rodicia nevedia vypomoct (s prazdninami)?

@autorka sa stále nevyjadrila k veku detí, ani k prístupu otca a zvyšku rodiny. Myslím, že to sú veľmi dôležité parametre a bez toho sa nedá pomôcť ani poradiť.
Úprimne ja pokiaľ by som žila sama s jedným dieťaťom, nemohla by som si dovoliť dovolenku pri mori ani v Tatrách...Slovensko je veľmi drahé...bohužiaľ tak to je.

tiezjedna
7. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@tiezjedna 😂😂😂 správny zápis phd? veď v SR sa zapisuje phd a v zahraničí ph.d. 😁 tiež si si to mohla vygoogliť 😜

@zuzanka.zuzu no vidíš, to bude tým, že žijem v zahraničí a manžel tento titul má😉 Každopádne, ak ti autor toho komentáru prejavom a gramatikou pripadá, že je jeho držiteľom, tak potom je chyba na viacerých stranách...

margotka17
7. jún 2025

A otec deti neplatí? Deti môžu ísť do tábora, aj to je ako dovolenka. A ak chcete ísť spolu, kľudne teraz už chodia busy na otočku do Chorvátska. Večer odchádzaš cez deň sa kupes a večer znova odchadzas. Možno aj takto 2 x týždenne či cez víkend by ste mohli ísť. To nie je až tak finančne náročné. Neviem, ako sú veľké deti, ale od 15 môžu brigádovať v Tesco v pokladni. A určite si daj navýšiť výživné, možno ti vyjde aj dávka v hmotnej núdzi. Ak niet iné riešenie, musíš sa nejako vynájsť.

filipsvk123
7. jún 2025

Ďalšia expertka čo si spraví viacej detí než si môže dovoliť... Nemáme sa jej náhodou poskladať na dovolenku?

zuzanka.zuzu
7. jún 2025
@tiezjedna

@zuzanka.zuzu no vidíš, to bude tým, že žijem v zahraničí a manžel tento titul má😉 Každopádne, ak ti autor toho komentáru prejavom a gramatikou pripadá, že je jeho držiteľom, tak potom je chyba na viacerých stranách...

@tiezjedna o ňom som sa nikde nevyjadrila ani bodkou 😂 prečo mi podsúvaš niečo čo netvrdím? hej hej chyba tu bude, u mňa žiadna 😜 a netreba mi ďakovať že si sa dozvedela niečo nové, rada som ti to povedala

tiezjedna
7. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@tiezjedna o ňom som sa nikde nevyjadrila ani bodkou 😂 prečo mi podsúvaš niečo čo netvrdím? hej hej chyba tu bude, u mňa žiadna 😜 a netreba mi ďakovať že si sa dozvedela niečo nové, rada som ti to povedala

@zuzanka.zuzu a ja snáď píšem, že sa o ňom vyjadruješ? 😉 Inak, áno, máš pravdu, prepáč, zabudla som ti poďakovať, ja sa vždy poteším rozšíreniu obzorov 😉 Podstata môjho príspevku snáď bola pochopená👍

sleepy_joe
7. jún 2025
@zuzulkamr

Ahoj, viem, ono je to ťažké v dnešnej dobe, ale majú aj otca, v ten čas čo sú sním (teda ak si ich berie) niečo zohnať, a privyrobiť si.
Mám známu, ktorá takto doučuje jazyk a čas kedy sú deti u otca, chodí upratovať. Tiež má VŠ - hamba nehamba, peniaze sú treba, z lásky sa nenaješ ani účty nezaplatíš.
Je možnosť hľadať si aj inú lepšie platenú prácu prípadne žiadať zvýšenie výživného.

@zuzulkamr haha! Tak ty jej radíš požiadať o vyššie alimenty od otca, aby si mohla ísť na dovolenku! Alimenty nie sú na dovolenku k moru, sle pre deti, aby mali čo jesť.