icon

Sú slobodné matky odstrkované v novom prostredí?

11. aug 2025

Ahojte
Prosim mamky, mate alebo ste mali pocit, ze ste odstrkovane spolovnostou slebo ste mali pocit menejcennosti v ramci komunity ci okolia kde byvate kde je povacsina ludi vo vztahu , su kompletna rodina a pod? Ze sa s vami nebavili alebo separovali sa od vas a dietata? Zapadli ste do takej spolovnosti?
Caka ma s dietatom stahovanie- novi ludia, nove mesto, nove ubytovanie proste vsetko, zmeni sa nam doterajsi zivot a ja sa bojim, ze nas komunita neprijme skrz toho, ze tam je vela rodin s detmi a ja som sama s dietatom
Neviem ci si len ja nahovaram niekedy mam pocit, ako keby som mala na cele a chrbte napisane slobodna matka 🤨

majamat
11. aug 2025

kedysi boli, ale teraz je to bezne. preto si nemyslim, ze yb boli odstrkovane.

januska12323
11. aug 2025

Pokiaľ to nie je extra náboženská dedina každému to bude jedno.

anonym_40f53a
11. aug 2025

@anonym_autor ak si aj veľmi mladá môžu ťa vnímať menejcenne. Ja som sa s tým neraz stretla. Opovrhovanie akoby pre nič od ,,vyzretych" 40tniciek s novorodencami. Bohužiaľ. Ľudia sme rôzny. Ak sa ti niečo také stane nevšímaj si to. Určite nájdeš aj ľudí ktorým to bude úplne jedno

autor
11. aug 2025
@januska12323

Pokiaľ to nie je extra náboženská dedina každému to bude jedno.

@januska12323 tak do oci ti to nikto nepovie..nastastie sa z takej dediny stahujem do velkomesta 😆 myslis ze sa “stratim v dave”?

autor
11. aug 2025
@anonym_40f53a

@anonym_autor ak si aj veľmi mladá môžu ťa vnímať menejcenne. Ja som sa s tým neraz stretla. Opovrhovanie akoby pre nič od ,,vyzretych" 40tniciek s novorodencami. Bohužiaľ. Ľudia sme rôzny. Ak sa ti niečo také stane nevšímaj si to. Určite nájdeš aj ľudí ktorým to bude úplne jedno

@anonym_40f53a mam 34

iivancova
11. aug 2025

Som síce z tej “opačnej” strany (vydatá s dieťaťom), ale v živote by mi nenapadlo niekoho vyčleniť kvôli tomu, že je slobodná matka. Práve naopak, ponúkla by som svoju pomoc, kebyže sme dve matky z blízkeho okolia, čo sa spoznajú niekde na ihrisku. Určite si nájdeš nejakú kamošku, dobre bude 🙂

autor
11. aug 2025
@iivancova

Som síce z tej “opačnej” strany (vydatá s dieťaťom), ale v živote by mi nenapadlo niekoho vyčleniť kvôli tomu, že je slobodná matka. Práve naopak, ponúkla by som svoju pomoc, kebyže sme dve matky z blízkeho okolia, čo sa spoznajú niekde na ihrisku. Určite si nájdeš nejakú kamošku, dobre bude 🙂

@iivancova dakujem 🍀

olimuc
11. aug 2025

Stratis sa v dave … nikoho to nezaujma. Jedine s cim sa mozes stretnut, ze niektore mamicky mozu ist na distància, kvoli obavam o svojho partnera … divne myslenie, ale stava sa. Niektore mesta maju na FB (aspon v zahranici) skupiny, kde sa single rodicia stretavaju na aktivity s detmi … Ono predsa si vedia viac pomoct poinformovat atd, pretoze je to jednoduchsie vytvorit si partiu …. skus pozriet tvoje mesto

autor
11. aug 2025
@olimuc

Stratis sa v dave … nikoho to nezaujma. Jedine s cim sa mozes stretnut, ze niektore mamicky mozu ist na distància, kvoli obavam o svojho partnera … divne myslenie, ale stava sa. Niektore mesta maju na FB (aspon v zahranici) skupiny, kde sa single rodicia stretavaju na aktivity s detmi … Ono predsa si vedia viac pomoct poinformovat atd, pretoze je to jednoduchsie vytvorit si partiu …. skus pozriet tvoje mesto

@olimuc och no skusim dakujem

moonlight1210
11. aug 2025
@anonym_autor

@januska12323 tak do oci ti to nikto nepovie..nastastie sa z takej dediny stahujem do velkomesta 😆 myslis ze sa “stratim v dave”?

@anonym_autor " myslis ze sa “stratim v dave”?"
Definitivne ano. Toto sa uz dnes neriesi. Nepoznam nikoho okolo seba, co by to riesil.
Naposledy som toto pocula riesit, ked som bola mala. Tak vtedy dospeli (dnes uz stari ludia) obcas hovorili o tom, akoby to bolo daco pohrdave.

Ale dnes je to brane ako bezna vec. Chapanie sa v tomto posunulo.

Iba pri hladani vztahu na to niektori ludia prihliadnu (u teba konkretne muzi), kedze nie katdy je pripraveny vychovavat cudzie dieta. To je pochopitelne.
Ale to iste maju aj rozvedene mamy, takze to nie je o tom, ze si slobodna.

anonym_b514b3
11. aug 2025

Popravde kdekoľvek na ihrisku s detmi, ja absolutne netusim či mamička na ihrisku s ktorou sa rozprávam ma alebo nemá manžela. Toto v dnešnej dobe podľa mna už nikto nerieši.

biba_18
11. aug 2025

kedysi boli slobodné matky označované ako prespanky - rozumej milenky alebo matky po krátkodobej známosti ... dnes majú deti mimo manželstva aj ženy, ktoré žili v dlhodobých vzťahoch ...

anonym_4de327
11. aug 2025

@anonym_autor
ja som takto isto bola pred xy rokmi, sama s dieťaťom z maličkej dediny do iného okresu som sa sťahovala. A už vtedy som nikdy nenažila zlé reči, narážky... skôr opak, obdiv ako som to zvládala.
Teraz tu na MK veľa čítam - mamička, ktorá nie je vydatá je slobodná mamička, preto už to nie je pomenovanie, ako dakedy.

autor
11. aug 2025
@anonym_4de327

@anonym_autor
ja som takto isto bola pred xy rokmi, sama s dieťaťom z maličkej dediny do iného okresu som sa sťahovala. A už vtedy som nikdy nenažila zlé reči, narážky... skôr opak, obdiv ako som to zvládala.
Teraz tu na MK veľa čítam - mamička, ktorá nie je vydatá je slobodná mamička, preto už to nie je pomenovanie, ako dakedy.

@anonym_4de327 dakujem, snad to zvladnem aj ja

autor
11. aug 2025
@biba_18

kedysi boli slobodné matky označované ako prespanky - rozumej milenky alebo matky po krátkodobej známosti ... dnes majú deti mimo manželstva aj ženy, ktoré žili v dlhodobých vzťahoch ...

@biba_18 bol to dlhodoby vztah bohuzial

januska12323
11. aug 2025

Tak vo veľkomeste budeš rada ak spoznáš susedov a nie ešte ich manželský status, pokiaľ rovno neoznámiš ani im nenapadne, že si na dieťa sama.

autor
11. aug 2025
@januska12323

Tak vo veľkomeste budeš rada ak spoznáš susedov a nie ešte ich manželský status, pokiaľ rovno neoznámiš ani im nenapadne, že si na dieťa sama.

@januska12323 vdaka, v mieste kde budem byvat je celkom vybudovana komunita susedov

ika02
11. aug 2025

Ahoj, je rok 2025, dnes sa toooooľko detí rodí mimo manželstva, že ľudia neriešia, či si vydatá alebo slobodná. Niektorí starší ľudia z dediny (najmä), ktorí sedia 3x denne v kostole, to budú riešiť stále, ale nemáš to na čele napísané. Tak si užívaj drobčeka a pekný začiatok novej etapy v Tvojom živote Ti prajem.

simca06022011
11. aug 2025

v zivote som ziadne odstrkovanie nezazila, skor niektori ludia sa sami izoluju, pripadne slabo komunikuju. neviem o tom, ze ked niekde som bola s dcerou riesil kde mame ocka a ci sme kompletna rodina..

autor
11. aug 2025
@simca06022011

v zivote som ziadne odstrkovanie nezazila, skor niektori ludia sa sami izoluju, pripadne slabo komunikuju. neviem o tom, ze ked niekde som bola s dcerou riesil kde mame ocka a ci sme kompletna rodina..

@simca06022011 dakujem
Budem sa snazit neizolovat a byt otvorena ludom

bielasovicka
11. aug 2025
@anonym_autor

@simca06022011 dakujem
Budem sa snazit neizolovat a byt otvorena ludom

@anonym_autor podľa mňa to nikomu nevadí. Prednedávnom sa oproti mne nasťahovala nová suseda s dcérou,tiež bez muža, a vôbec nikoho ani nenapadlo ju zato nejak odsudzovať alebo co. Je to normálna osôbka ako každá iná.

marianarem
11. aug 2025

@anonym_autor Pravdu povediac s mamickami na ihrisku som sa bavila skor o detoch a menej o muzoch, takze niektore baby ani neviem, ci muza maju. Mne je to sumafuk. Pozri 50% manzelstiev sa rozpada, takze vela zien si to zaziva alebo zazilo.