icon

Výzvy jednorodiča bez auta počas snehovej kalamity

6. jan 2026

Idem sa vystažovať
Jednorodic, male dieta, chodi do skolky, ja do prace
Nemam auto, vodicak ano , bohuzial auto si nemozem dovolit
Dnes vecer je tu totalne snehove sialenstvo a kalamita, nemozem spat lebo sa normalne obavam ako zajtra vobec pojdeme do skolky, dieta vozim v kociku, normalne mi je zle pri pomysleni ako to po tych chodnikoch vyslapeme
Skolku mam sice blizko ale aj tak mam obavy
Je mi do placu, hnevam sa, ze som na vsetko sama, stari rodicia daleko, expartner sa zaujima o dieta minimalne, toboz ze by ho napadlo ako sa dostaneme do skolky, jeho zaujima len jeho zadok na vyhrievanom sedadle, proste zvladli sme toho vela aj ja som toho zvladla velmi vela sama, ale niekedy je to uz nad moje sily a zlozim sa..stve ma, ze toto moje dieta musi zazivat, ze si nesadne do auta, do sedacky a v klude sa dostane do skolky , len my sa trepeme peso za kazdeho pocasia kociarom ako trafeni, len na nas pozeraju na ulici kde sa s tym dietatom trepem, keby sme sli peso tak to trva 40min tepom dietata matky chapu, tak to mam za 7min velmi rychlym tempom za priaznivych podmienok, neviem co budeme robit zajtra rano
Uz dnes mi hovorilo dietatko, ze nechce do skolky lebo je zima sneh a velmi fuka, bolo mi do revu..
Ze niesom jedina, co toto zaziva …….. dnes ani oka nezazmurim
A nie nikto nas do auta nevezme lebo tu v meste nikoho nepozname , na taxi je to kratucka cesta a nijaku rodinu ci znamych tu nemame
A este tu citam strasne prispevky o tom ako vsetci pridu do skolky chori lebo chripka, je mi do revu a uz som si musela
Dat magnosolv

Strana
z5
anonym_d328f9
6. jan 2026

Asi by som na tvojom mieste v tomto zlom pocasi vzala taxik. Alebo nemas nejaku kamratku, ktora by ti mohla pomoct? Niekedy sa staci len opytat, ja napriklad milujem pomahat ludom,ale len ked o to poziadaju. Drzim ti palce

anonym_ffb9b3
6. jan 2026

aká je to vzdialenosť. keď idete 40 min.
ak je malé dieťa zober kus cesty na ruky, dieťa ak je väčšie - precupitá aj popri tebe.

anonym_d5f337
7. jan 2026

A suseda nepomoze???Niekto z panelaku,alebo rodic,co ide tiez do skolky,za opytanie nic nedas.

sissy27
7. jan 2026

@anonym_autor ja neviem, si v meste, nie na lazoch, takze nejake spoje vam tam chodia. 7 minut peso rychlym tempom - to je tak 1km, to ako sorry, ale aj ked byvas niekde na severe slovenska, tak to zas taka pohroma byt nemoze. Chapem, ze ako jednorodic si na vsetko sama a pomoc by sa ti hodila, aj ze si unavena, frustrovana, ale problem nie je ani v pocasi, ani vo vzdialenosti.

anonym_c0dd40
7. jan 2026

No pardon - ale ani kompletne rodiny nemaju auto a chodia vsade peso. Su rodiny, kde nikto nema ani vodicak. Ja viem, ze je to otrepane, ale kedysi chodili ludia vsade peso. Moj ex chodil do skoly do vedlajsej dediny tri km za kazdeho pocasia. Neskor chodil autobusom, na ktory tiez musel chodit peso 800 metrov.
Auto nie je samozrejmost a ty nie si jedina, co vodi dieta do skolky v takomto pocasi.
Treba sa pozviechat, prestat sa lutovat a skusit z tej cesty urobit zazitok. Ist skor, pohrat sa so snehom, zober sanky/boby namiesto kocika. Chapem tvoju frustraciu, no ta prameni inde ako v snehu.

anonym_f8f76a
7. jan 2026

@anonym_autor keď sa vieš psychicky zložiť iba kvôli ceste do škôlky, tak si dosť labilna. A teda škôlkara vlačit v kočiku? Zbytočne ťa to len brzdí.

autor
7. jan 2026
@anonym_d328f9

Asi by som na tvojom mieste v tomto zlom pocasi vzala taxik. Alebo nemas nejaku kamratku, ktora by ti mohla pomoct? Niekedy sa staci len opytat, ja napriklad milujem pomahat ludom,ale len ked o to poziadaju. Drzim ti palce

@anonym_d328f9 je to kratka vzdialenost
Nemam tu nikoho opakujem nikoho a nikoho tu nepozname

autor
7. jan 2026
@anonym_ffb9b3

aká je to vzdialenosť. keď idete 40 min.
ak je malé dieťa zober kus cesty na ruky, dieťa ak je väčšie - precupitá aj popri tebe.

@anonym_ffb9b3 40min tempom dietata lebo hento ho zaujme to ho zaujme, chodi pomaly

autor
7. jan 2026
@sissy27

@anonym_autor ja neviem, si v meste, nie na lazoch, takze nejake spoje vam tam chodia. 7 minut peso rychlym tempom - to je tak 1km, to ako sorry, ale aj ked byvas niekde na severe slovenska, tak to zas taka pohroma byt nemoze. Chapem, ze ako jednorodic si na vsetko sama a pomoc by sa ti hodila, aj ze si unavena, frustrovana, ale problem nie je ani v pocasi, ani vo vzdialenosti.

@sissy27 mam to este menej

autor
7. jan 2026
@anonym_f8f76a

@anonym_autor keď sa vieš psychicky zložiť iba kvôli ceste do škôlky, tak si dosť labilna. A teda škôlkara vlačit v kočiku? Zbytočne ťa to len brzdí.

@anonym_f8f76a jeeeeeziiiiis tak som sa postazovala
Ste ako osy

anonym_c6b710
7. jan 2026

To si myslíš, ze na takúto krátku vzdialenosť by bolo auto nejaká výhra? Nečakalo by ťa pred panelákom očistené a vykúrené, takže by si sa v tom prípade sťažovala ze ti ho nemá kto nachystať? Tak sa mi zdá, ze si len hľadáš problémy tam kde nie sú.

anonym_124557
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_f8f76a jeeeeeziiiiis tak som sa postazovala
Ste ako osy

@anonym_autor nevsimaj si, blbe komentare blbych ludi...za mna ti mozem povedat ze vsetky problemy su horsie v noci, ked nemozem spat vsetko ma trapi. Uvidis rano bude lepsie, uvidis inych rodicov vonku co pojdu tiez peso a bude to ok, si totizto mama co zvladne vsetko! Nejaky sneh ta hadam nerozhodi v pohode to prejdete

anonym_318a7b
7. jan 2026

Prepáč ale to naozaj nie je taká vec, pre ktorú by si mala plakať alebo nezažmuriť oči. Auto by si ráno musela obriadiť, vyhriať, tiež to nie je žiadna výhra plus neupravene cesty, ja v takomto počasí keď nemusím ani do auta nesadnem. Mala som inak dve detičky, jedno 3 ročné a jedno polročné, bývali sme na 4 poschodí bez výťahu, muž 350km v robote a deň čo deň som sa trepala s oboma deťmi do škôlky s kočiarom po schodoch. Toto nie je žiadna tragédia.

letfenixa
7. jan 2026

Ak je toľko snehu, tak nie kočík, ale sánky.

ivik4
7. jan 2026

Tak ja som chodila s malym pesi vzdy za kazdeho pocasia, ci lialo ci bolo velmi vela snehu a to mam pred bytom 2 auta. Tiez sme to mali tak 7-8min mojim tempom do skolky, s nim tak 15, ziadnych 40 lebo som mu nedovolila hrat sa so vsetkym, vsak ideme do skolky a nie na prechadzku. Niekedy som brala sanky, niekedy siel pri mne za ruku ( vacsinou) a sem tam ked bolo moc zle som ho odniesla. A to nebol ziadne poslusne tiche dieta co nechcelo objavovat svet. Mne sa neoplatilo auto startovat . Nie, niesi jedina ani z rychlika...

mimikarol
7. jan 2026

Tiež sme chodili zo sánkami, tie som nechala v šķôlke. A keď tak riešila by som to taxi, zoberie ťa aj na krátku vzdialenosť. Ja síce auto mám ale dcéra bude musieť chodiť do školy peši, bojím sa v takomto počasí šoférovať.

anonym_f549fb
7. jan 2026

U nás v malom meste není ani MHD a celý život sme fungovali pešo/bike. Už mám dospelé deti ktoré takto fungujú.
PS Mama nemala ani 150cm, tie zimy v mojom detstve sneh bol väčší a sme tu...

martinka13
7. jan 2026

Treba situáciu riešiť, nie vyplakávať na koníkovi. Zoznám sa s rodičmi v škôlke, možno niekto býva poblíž. Ja občas vezmem susedku do školy autom. Kde je vôľa, tam je cesta. Je to predsa len horšie počasie. Ešte môžu prísť ďaleko väčšie problémy.

struhanka
7. jan 2026

@anonym_autor Vezmi si sánky. Cesta vám ubehne rýchlejšie, dieťa bude mať zážitok.

sense
7. jan 2026

Beriem to tak že máš slabú chvíľku, neboj toto nie je taká prekážka, na bezsenné noci.... Si oveľa horšie veci ktoré sa ti ako jednorodicovi môžu pritrafit
Ja ako matka v tej dobe ešte vydatá, aj s autom som chodila 1km s dieťaťom vzdy pešo (auto sa ani neoplatilo štartovať)a za každého počasia. Keď bol sneh tak sánky, to bolo tak jeden dva dni do roka, inak peso. Keďže keď dieťa prestalo spávať cez obed v kočíku sme už kočík nemali.

ivicatolic
7. jan 2026

" milujem pomáhať, ak ma niekto požiada" 😆😆😆

anonym_51ecf3
7. jan 2026

@anonym_autor ako ste to ráno zvládli?
Ja ti rozumiem, proste pohár sa prelial a došlo ti ľúto. Dnes sa pozbieras a ides dalej. Ver mi , poznam to velmi dobre.

hytal
7. jan 2026

Myslím si, že ťa trápia aj iné veci a ten sneh bol už len poslednou kvapkou....Si určite silná žena, keď si to doposiaľ všetko zvládla sama. Občas sa človek potrebuje i vyplakať, dakomu sa posťažovať. Dúfam, že si už ráno v pohode. Škoda, že si nenapísala kde bývate.

anonym_8b60d8
7. jan 2026

Vela ludi to ma tazke.. niektore deti vstavaju skoro, lebo v skolke su od pol 7.. dalsie chodia vela pesi..
A taxi pride, vsak je to zarobok pre neho, ci ide 3 kilometre alebo 700m, platis za to..
A v snehu nie je lahke asi pre nikoho ist.. v zime sanky urcite, sak nechas v skolke ich.. u nas celorocne, okrem snehu samozrejme, chodia deti na kolobezkach, bicykloch a nechavaju ich v skolke. Aj teraz, pri suchej zime. To by mohlo byt u vas riesenie, nie? Alebo sadni ty na bicykel a odvez ho. Netreba ani drahe bicykle, ci kolobezky, na bazaroch je ich kopec..

selest
7. jan 2026

Keby si mala auto mas nervy ako pojdete v kalamite, cistit auto zamrznute, smyklave cesty atd..Vytiahni sanky, oblec poriadne dieta a chodte 15min skor nech ich odnesies domov ak ides hned do prace a vybavene. Moje dieta sa ide posr.t od stastia ked to vyjde a nesiem ho na saniach, a to ideme cez mesto a polku cesty je snech upratany..Skor si myslim ze toho je na teba uz vela ked takato blbost ti pripada ako ohromny problem.

vevesh
7. jan 2026

@anonym_autor ja viem, ze je to tazke byt jednomatka. Ale vo sa tyka cesty, aj ked som auto mala, deti mali tak na milu jarmilu skolky a skoly, ze autom by mi to trvalo dlhsie, musela by som rovnaky kopec z inej strany vysliapavat. Takze som kazde dieta nosila pesko za kazdeho pocasia ,uz od porodnice niektore, do skolky. Ber to pozitivne- je sice chladnejsie, ale dieta dobre oblecies a pobyt na cerstvom vzduchu je prinos pre vasu imunitu- ako detsku, tak aj tvoju. Stavaju sa horsie veci v zivote ako ist v snehu a snezeni do skolky.

anonym_cd17e3
7. jan 2026

@anonym_autor chápem, že to nemáš ľahké, ale keď som mala malé dieťa ja, nechodil do škôlky autom nikto, alebo len výnimočne, sneh napadol v novembri a zliezol v marci. Chodili sme pešo, áno, trvalo to, ale dieťa bolo zvyknuté chodiť von denne, keď sa dalo aj dva krát. Viem, že to ráno nie je ľahké, dieťaťu sa nechce z teplej postele, možno by som na tieto dva dni využila ten taxík, maximálne ešte v pondelok, utorok, potom si už dieťa zvykne, že sa ide do škôlky, aj obce a mestá sa hádam spamätajú, že chodníky treba udržiavať. Drž sa

anonym_7cc6ec
7. jan 2026

Ja ťa chlápem, že si na to všetko sama, si frustrovaná. Ale skús za tým všetkým nájsť aj niečo pozitívne. Ste veľa spolu, veľa sa hýbete, na imunitu dieťaťa je skvelé byť vonku za každého počasia (ak je primerane oblečené). My máme auto a napriek tomu som kočíkovala aj v daždi, teraz keď je väčší chodíme do mlák a hráme sa s blatom, aj počas mrazov jazdí na odrážadle, veľa chodíme, veľa spoznávame, veľa času trávime spolu. Dieťa si nebude pamätať, či si ho odviezla autom, ale čo si bola prítomná. Neboj, nie si za to zlá mama, chápem tvoj smútok, ale skús sa na to občas pozrieť aj z tohto druhého pohľadu. A nemáte náhodou sánky alebo boby? Lacné z bazáru poprípade zohnať.

44janica44
7. jan 2026

Ja chodím takú istú vzdialenosť peso s 2 deťmi (jedno škôlka druhe 5 m) jedno v kociku druhe na skejte...auto aj keď mam doma nechce sa mi putať 2 deti hore dole a aj s parkovaním by mi to trvalo oooooovela dlhsie priamo pri skolke je nemožné zaparkovať. A neplacdm kvoli troche snehu.
Na tvojom mieste si na podobné situácie kúpim sane alebo boby alebo dieta zoberiem na plecia a idem ked uz nevie prejsť menej ako kilometer kratšie ako 40 min. Chápem ze nie každý kocik zvláda sneh ale revat a naspať kvoli tomu to ozaj netreba. Bývame na severe SR cize snehu mame dost. A teda u nas gro deti chodi peso, kocarom....

svetlonos
7. jan 2026

Ahoj, ak je toto pocasie u vas bežné, kup sanky s operadlom. Ja som rychlochodzou v skolke tiez tak do 10 minut. S malym za 20, ma 2,5 roka. Ake nenecham ho pozerst a stat kade tade. My tu zial sneh nemame, inak by som v tvojom pripade ozaj sanky brala 🙂.
Ale chapem ta, ked tak fuka studeny vietor, nic moc, tiez sa mi vtedy nechce.
A vies co? Kludne sa zlož zo snehu! Ja si skor myslim, ze mas inak vsetkeho dost, si vycerpana a toto bola taka fajna ceresnicka na torte.
Ako si to nakoniec vyriesila?

Strana
z5