icon

Zvládli ste to s bábätkom samé?

19. sep 2024

Muz ma neskutocne vytaca. Dietatko nebolo planovane, ale mal velke reci ako sa o nas postara, ako mi bude pomahat. Nepomaha, len mi pridava. Spi v inej izbe, aby sa vyspal. Ok chapem. Pride z prace, da si pivo, lahne si a spi. Ked sa chcem ist aspon osprchovat, tak syna vezme na 15minut. To je cely cas, ktory s nim travi. Syn spava otrasne, cez den max 20min, v noci sa budi, od 3-5 debatuje. Muz pride nad ranom k nam a aj ked vidi, ze som ako vyflusnuty rozok, nevezme ho. Niekedy ma este naschval zobudi nadranom s nejakou hlupostou. Ja uz s nim nevladzem fungovat. Je sebecky, nonstop sa uraza, ked mu poviem, ze mi nepomaha. Argumentuje tym, ze chodi do prace, ocakava upratane, navarene, oprane, zenu v top stave ale nepomoze s nicim. Chce sa mi z neho grcat, ked ho vidim. Nehovoriac o tom, ze si cez vikend radsej ide na pivo s kamosmi nez by travil cas s rodinou. Uvazujem, ze takto zit nechcem, celkovo mi prekaza ako bytost, hnusi sa mi ako clovek a chlap. vadi mi, ze pije, ze mi nepomoze, sprava sa ako totalny idiot. Neustale sa na snazi ponizit, zhodit, porovnavat s inymi zenami. Mam uz zacat cvicit, nemam uz kojit, lebo budem mat prsia po kolena, kedy schudnem(mam este nejakych 10kg po porode)
dnes mi este zabil, ze sa mam dat dokopy, aby sa nemusel za mna hanbit, lebo pride kolega na pivo. Zatrhla som mu to, tak jasne, ja som ta jebnuta…
Pritom by sa mal hanbit on, kedze sme obaja rovnako rodicia ale jeho starostlivost sa rovna nule.
Byt je moj, maly ma 4m. Ja som celkovo z toho mojho muza na nervy, len ho vidim a je mi zle od zaludka.
Co by ste robili?

anna777115
19. sep 2024

Pokiaĺ, sú manželia tak ho nemože, vyhodiť z bytu, až po rozvode, dokonca, mu nemóže zrušiť, ani trvalé bydlisko

k47
19. sep 2024

Znie to, ze ho*no vedel o tom, ako vyzera zivot s babatkom, a teraz sa mu to nepaci 🤷‍♀️. Aj chlap by by si to mal nastudovat vopred, nech potom z neho nie je prekvapeny namrzeny chmulo, ked pride realita. Vratane toho, ze pride zmena v spravani zeny, predovsetkym ak je nevyspata, a treba s tym pocitat. Ale ona tiez ked si na nom bude vybijat nervy, tak z toho harmonicke parnerstvo nebude.

arianna25
19. sep 2024

Nechápem ako si mohol dovoliť povedať ti že kto by už len teba chcel. Neváži si ťa. To je už podľa mňa uzavretá vec.

autor
19. sep 2024

Nema tu trvale bydlisko..a preco by som ho nemohla vyhodit z mojho bytu?
@anna777115

anna777115
19. sep 2024

Lebo, ste manželia. Kde, má trvaly pobyt?

darijja
22. sep 2024

Odpovedala si si sama , nech sa berie tam, odkial prisiel. Urcite to zvladnes aj sama, popripade jasle a pojdes do prace. Ak ma maly pol roka,z vlastnej skusenosti ti poviem, ze najhorsie mas za sebou (zaciatky s babatkom)

daniela1911
22. sep 2024

Normálne ho vyhoď aj keď ste manželia, nemá pri tebe TP, tak môže sa ísť sťažovať do lampárne potom.
Držím ti palce. Si statočná žena a určite budeš najlepšia mama pre malého. Nepotrebuješ k tomu debila na druhom cecku…

monikabotosova
22. sep 2024

Pravdaže to zvládneš, čo by si nezvládla.. možno je aj bábo z teba nervavé, lebo cíti že ty nie si ok. Možno aj preto málo spinká cez deň.. uvidíš, tebe bude lepšie a aj bábo bude viac v pohode ❤️ ja som na tom len trošku podobne, môj je síce trošku iný, viac sa stará, no medzi nami to už nefunguje. Malý má teraz 9m, a vlastne už od 2mesiacov malého o tom "premýšľam".. lenže nemám kde ísť. Musela by som sa vrátiť do roboty, malého do jaslí, a úprimne sa na to ešte necítim.. chcem byť s malým čo najdlhšie sa dá. Byt je partnerov u nás :/ na tvojom mieste by som neváhala ani sekundu. U nás je to tak, že našťastie priateľ je dosť veľa v robote a vtedy mi je s malým úplne super. Príde priateľ, u mňa sa zvýši nervozita a u malého detto, je zlý, urevany.. takže u nás je väčšia pohoda keď partner nie je doma = keď sme sami.. drz sa 🙂

huxy
22. sep 2024

@daniela1911 trvalý pobyt má len evidenčný charakter.
Z právneho hľadiska, kým sú manželia, nemôže ho z bytu vyhodiť, i keď je jej.

miskatucnakryska
22. sep 2024

Nezrelé dieťa, je ten tvoj muž. Máš dve teraz .. ale musím povedať, že aj ja som mala nervy, do toho šestonedelia ( cca v tom období) , sme sa hádali furt. Takže hádky v tomto období , kde je žena doslova vyčerpaná sú pochopiteľne, ale čo ti hovorí je hovadina.

luccija
22. sep 2024

@huxy pochybujem, že bude tak rozumny a bude to vedieť, ale možno ho podcenujem

huxy
22. sep 2024

@luccija by si sa čudovala čoho sú takí chlapi schopní a čo všetko si pozisťujú.

sono2
22. sep 2024

Povedz mu, že ak sa nezačne spávať, môže si pobaliť saky paky a ist tomu kolegovi. Čo ma co k vám niekto chodiť na pivo. Čo si krčma? Keby bol normálny nepoviem.
Jasne, že zvládneš. to s tým dojčením je mega. Škoda, že ste si vôbec robili dieťa.
Muž vyzerá ako antirodinny typ muža.
Ty vyzeráš super ženská. Radšej sama ako s takýmto. Držím ti palce.

alineawalo
22. sep 2024

Fu, veľmi ti neporadim, ale viem sa vcítiť čiastočne do tvojej situácie... Sama mám 5 - mesačného chlapčeka a muž je väčšinu času preč kvôli práci, som sama skoro na všetko ale je mi oporou a keď je doma pomáha ako môže. Nezávidím ti. Aspkn touto cestou ako relatívne čerstvá matka matke ti prajem veľa síl a zdravia a nervov, bábätko ťa bude ešte veeeelmi dlho potrebovať. Za tebou opakovaných okolností by som jednoznačne radšej volila byť slobodnou matkou. Uz si ňou tak či tak, akurát máš v byte aj sebeckeho arogantného idiota čo akurát tak pomohol dávkou spermií.

daniela1911
22. sep 2024

@huxy napíšem to takto, radšej by som to riskla takto “natvrdo” možno keď si truľo doteraz nezmenil pobyt od mamičky, poberie sa kade ľahšie. Ono ani tým rozvodom nemusí všetko skončiť a nie je to automatika, že potom ho môže vyhodiť.

huxy
22. sep 2024

@daniela1911 ked ich rozvedú, keďže je vlastníčkou len ona, môže ho potom vyhodiť.

ouwecka
22. sep 2024

Vymenila fabku a kufre mu dala pre dvere,kokos ro je arcichuj sebecky,zle je z neho aj mne,drzim palce 😊

ouwecka
22. sep 2024

A mimochodom ak nema trvaly pobyt tak :1. Ziadost o rozvod 2 . predbezne syna so starostlivosti požiadať
3. Vyhodit z bytu aj ked je manzel mozes,kamoska tak spravila

zuzanalaura
22. sep 2024

Samej vám bude lepšie. Čím skôr, tým lepšie. Je fajn, že sa ním nenecháte úplne zdeptať, a máte rozum. Lebo on by vás oň rýchlo pripravil.

daniela1911
22. sep 2024

@huxy no skús trochu pogoogliť, ako sa ľudia domáhajú náhradného bývania aj po rozvode..

huxy
22. sep 2024

@daniela1911 domáhať sa môžu. Ale právne nemá už po rozvode nárok, ani na náhradné bývanie

Googliť nebudem, mne stačilo info od advokáta

zoelea
Autor odpoveď zmazal
zuza.m
22. sep 2024

Strasne ako sa niektorí chlapi spravaju.smutne to je velmi. Naozaj radsej sama ako s takym.akurat no musis si zhodnotit financnu situaciu ci to budes zvladat aj z rodicaku.nieje to bohvie co

ewitka123
22. sep 2024

Ufff...toto je ozaj reálny príbeh??? Takýto chlap je vám úplne nanič, rýchlo sa ho zbaviť a možno ani nebudete vedieť ako príde do života niekto normálny!

ninjah
22. sep 2024

Musí to byť veľmi náročné, musíš byť veľmi vyčerpaná. Úprimne, veľa veľa veľa poslednú dobu vidam príspevky, komentáre fotky videá aj na insta napríklad, kde mamy priznávajú že odkedy sú na dieťa same je to omnoho ľahšie
Opadne z teba stres z muža a vlastne ako si vychováš upraceš, zariadiš, tak máš a nikto ti nerobí problémy navyše. V podstate je v tomto prípade muž ako ďalšia osoba o ktorú sa starať čo je pre ženu ktorá ešte len sa hľadá v materstve veľmi náročné
Dúfam že sa rozhodneš správne a v prvom rade mysli na dieťa, na seba, dokonca možno na seba skôr lebo keď nebudeš v poriadku ťažko sa ti bude o syna starať... Drzim palce. Začiatky budú asi finančne aj psychicky náročné ale uvidíš že aj ťažké noci, dojčenie a starostlivosť sa ti budú zdať omnoho ľahšie, keď opadne stres, tlaky, urážanie, napätie.... Veľmi veľmi držím palce

sussie1
22. sep 2024

V prvom rade si uzasna mamima, ked to vsetko zvladas 🙂 V druhom rade takeho chlapa fakt nepotrebujes,nech pali, odkial prisiel, ked je byt tvoj. Dalej, co sa tyka toho, co sa zmeni, tak jedina nevyhoda je to postrazenie dietata, kym si v sprche. Takze bud v noci, ked uz spi, alebo postupne prejst na spolocne sprchovanie, alebo sa nejako vynajst (toto je pre mna najtazsie). Na druhej strane Ti odpadne vela roboty okolo chlapa. Co ale mna najviac vycerpavalo, boli tie jeho pindy... Jasne, ze bude skusat, vyvolavat, bombardovat spravami, ale aj tak to nie je nic v porovnani vecnym snorenim po byte, co este nie je dobre. A aj to, ako ti hovori, ze si nikoho nenajdes po prve nie je v poriadku a po druhe nie je vobec pravda... A po tretie, neviem, ci dietatko nosis, na fb je skupina Nosime deti s laskou, mozno by sa aj tie spanky vylepsili, keby si zacala nosit, mala by si zaroven dve ruky volne na pracu, a bola by si navyse vyborne pripravena na obdobie, kedy pridu zuby a separacna uzkost (okolo 3/4 roka). Mna nosenie uplne zachranilo, aby som to zvladla. Drzim velmi palce! 🙂

duppka13
22. sep 2024

Odisla by som od neho. Jedine co by ma brzdilo by bolo ak by mal dobry vztah k dietatu ale pises ze aj to absentuje tak v skutocnosti on ozaj nema pre teba ziadnu pridanu hodnotu. Nauc sa vsetko robit s dietatom sama. Moja ked bola mensia dala som ju lahnut do kresielka hupacieho pred sprchu, videla som ju a tych par minut vydrzala. Drzim palce, to samotnr rozhodnutie je najtazsie ale ked vztah kazdy den prinasa len bolest a nervozitu nie je to ok.

1maminkaaa
23. sep 2024

Si krátko po pôrode, iba 4 mesiace, máš v tele hormonálne tornádo. Je logické že prvé dieťa zamáva nejednym vzťahom. Všetky tu píšu ako by ho kopli do riti ale chcela by som ich vidieť či by boli také odvážne aj v realite. Daj tomu čas. Daj čas sebe aj jemu nech si na novú životnú rolu zvyknete. Mužovi treba nechať dieťa na hodinku a odísť z domu nech sa stará. On rýchlo pochopí čo to všetko obnáša. A možno sa začne správať rozumnejšie. Ak ani časom sa nič nezmení, potom ozaj zostáva len pobaliť kufor a zavrieť mu dvere pred nosom 🤷🏻‍♀️ ale najprv sa treba pokúsiť o nápravu

mahuliena_biela
23. sep 2024

Ja som takto vydržala 17 rokov! Neurob tú istú chybu, lepšie to nebude nikdy.

lenagawel
23. sep 2024

ahoj zazivam nieco podobne ak chces napis pokecame 🙂)