Manžel pije alkohol každý deň - čo s tým robiť?

sahnsa
31. dec 2019

Ahojte. Chcem sa vás opýtať, ako by ste vnímali to, keby vás muž denne doma pije sám. Buď len pivo, niekedy aj 4 litre, niekedy pri tom pive si dá nejaku pálenku. Je to na ňom vidieť, ale nechce si to priznať. Uz sme to riesili par rokov dozadu. Potom nachvilku bol klud ale zase zacal a nevie prestať. Deti nemáme. Obaja chodíme do práce. Financie máme v pohode. Má navarene, upratané, starám sa, dávam mu lásku. Neviem čo robiť viac.

mirro
31. dec 2019

@sahnsa vadilo by mi to a až do tej miery,že by už nebol môj muž.

bodka13
31. dec 2019

Dostal by ultimátum ...musel by sa rozhodnúť , my dvaja alebo alkohol

erikavesela
31. dec 2019

Bud by skoncil alebo by to skoncilo medzi nami...dostal by termin dokedy mi ma dokazat, ze je z toho von...a samozrejme by to musel dodrziavat...najbluzsi takyto vecer a boua by som prec...ked pri nom zostavas a on si to neprizna, robis len sebe zle

veronicka_fazula
31. dec 2019

@sahnsa mala som taký vzťah kde chlap pil a ja hlúpa som si stále myslela že to nie je veľa a zmení sa kvôli mne... Bohužiaľ to tak nebolo a chvalabohu mne sa otvorili oči... Takže dám ti len jednu radu... Ak pije každý deň a nie jedno pivko tak neostávaj v takom vzťahu... Budeš klamať samú seba že sa zmení a ty sa budeš trápiť nie on

caroline_
31. dec 2019

Za mňa okamžite koniec, ja by som netolerovala ani jedno pivo denne, max. nealko :D

lenkakravcova
31. dec 2019

@sahnsa Podľa toho čo píšeš je to alkoholik.
Tam to nejde zmeniť ľahko, často musí ísť dotyčný na proti alkoholické liečenie a zvyšok života úplne, ale vážne úplne abstinovat, lebo do toho môže opäť padnúť.
Ak s ním chceš ostať tak jedine tak ze piť prestane.
V opačnom prípade si predstav ako budeš raz s takým opitym chlapom vychovávať deti.. A lepšie ako teraz to nebude (s alkoholik I to ide časom vždy len dole vodou).

0martina0
31. dec 2019

je to možno čo si nechce priznať,ale tvoj chlap je zavisly na alkohole,sadnuť si s nim,porozpravať sa ,navrhnuť mu odbornu pomoc,a určite ho dať na liečenie,je to u neho počiatočny stav,aspon si myslim a ten sa da liečiť,išem z vlastnej skusenosti,a ver da sa sa toho dostať

carduelis
31. dec 2019

Neviem či je to tvoj manžel, ale ak áno, tak si mu sľúbila byť spolu v dobrom aj zlom. Určite sa musíte poriadne porozprávať, keďže si to nepriznáva neviem či by bol ochotný ísť na liečenie, ale môžeš mu skúsiť dať nejaké ultimátum. Ak by argumentoval tým, že závislý nie je, tak alkohol nie je “potravina”, aby ju človek potreboval každý deň. A v takom množstve. Skús si naštudovať čo to robí s jeho pečeňou, mozgom a vytiahni fakty. Týmto konaním ťa poškodzuje, lebo poškodzuje seba a ty vo vzťahu máš na neho “nárok”.

elenatomasova
31. dec 2019

Je to alkoholik čím skôr to s ním skončí.

z1984
31. dec 2019

Toto som riesila aj ja stale . Chodieval kazdy den po praci na pivo nechodil opity ale mi to vadilo . Nemal vazny vztah a tak bol zvyknuty. Postupom casu to bolo menej a menej a teraz minimalne. Najskor to bolo ze sme sa vzali a teraz ked som tehotna je stale pri mne

sunny8
31. dec 2019

On sa nikdy nezmení ! A keď prídu deti bude to ešte horšie. Je to chorý závislý človek .. (poznám dôverne takýto prípad) nebude to mať šťastný koniec ...časom bude tak prepity že bude zabúdať bude agresívny a bude veľmi obtiažne s ním žiť

arcticcode
31. dec 2019

Ludia by si mali uvedomit jednu vec.
Muzi sa po svadbe nezmenia a to ocakavaju aj od zeny.
Zeny sa po svadbe zmenia a to ocakavaju aj od muza.

Preto to casto nefunguje

evka258
31. dec 2019

Podľa mňa je závislý.

schatzinkaschatzinko
31. dec 2019

4l piva? Plus tvrde? Nie, to je absolutne v poriadku.ved ono vypit len 4l vody nie je Problem, toboz pivo lebo pivo nie je alkohol,Ze ? Pijes s nim tiez, ci pije len sam? Skus si to precitat po sebe, coby si radila inym. Uz len odporny smrad, ktory tiahne z tychto ludi, co pozivaju tuto kombinaciu stoji za to. Ked chces zivot s alkoholikom, vela zabavy. Aj ked pracuje, aj ked mu davas vsetku lasku. Urcite nie je sam, ktory z ich rodiny pije.

lilke
31. dec 2019

Je tichý alkoholik. A kde má odložené také množstvo alkoholu? Kedy stihne toľko popit? Či pije aj pri tebe, resp. s tebou? Určite by som to riešila. Pri takomto množstve je to už na liečenie, obávam sa, že sám to nezvládne.

ruzenka57
1. jan 2020

@sahnsa viem ze je to tazke ale dala by som mu na vyber ze ja alebo alkohol pretoze toto nie len tak...

lula313
1. jan 2020

Bohuzial, toto už je závislosť. Treba s ním hodit rec, povedat mu svoje obavy a dohodnúť sa, či by vedel úplne mesiac vydrzat bez a dokázal by tým, že závislý nie je..

maminka2016
3. jan 2020

Ak ti to vadí odid z tohto vzťahu kým je čas a tie deti nemáte ebo takto závislí človek už nemá veľkú pravdepodobnost sa zmeniť.

clarke
3. jan 2020

Možno je problém v tom ze je všetko spravené a on nemá čo robiť tak z dlhej chvíľky si dá pivo... Skus nech ti pomáha ci už s večerou alebo choďte na prechádzky zamkni pred ním alkohol alebo ho aspoň odstráň z bytu a daj do pivnice... Skus mu navrhnúť ci by s tebou nechodil plávať alebo do fitka... Chod s nim do knižnice... Nech si rozširuje obzor čítaním a keď ani to nepomôže tak skus nech ide na to alkohokicke liečenie a keď ani to nepomôže tak ti s nim vzdaj a rozvod sa s ním potom to už nebude mať cenu lebo z jeho strany musí ísť iniciatíva

daili
5. jan 2020

Za mňa by som to riešila rozchodom pokiaľ by sa nezmenil. Dala by som mu na výber bud ja alebo alkohol. A videla by som či je mu prednej si alkohol alebo ja. Ci mu stojíš ty za to alebo alkohol. A keď sa nezmení radím ti ukončiť to. Po svete behajú aj taky ktorý žijú aj bez alkoholu. Mam staršie že už nemám takého priateľa, ten si nedá nič co obsahuje alkohol ani len v kolaci keď je koňak. Ja som si dala v lete alko radlera a bol smädný a aj tak si nedal aj keď to nieje ako pivo.
Skus sa s ním porozprávať, nemá nejaké hobby?
Posilňovňu alebo niečo?
Môj posiluje.

peptina
5. jan 2020

Neje to dobre. 4l vína za deň? Alebo pivo s palenkou a sám?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre