icon

Infrasauna pre dvoch: Skúsenosti s Hanscraft vo vašej spálni

9. apr 2026

Čaute, rozmýšľame že si kúpime tú malú infrasaunu pre dvoch (znacka Hanscraft) do panelákového bytu do spálne. Chcem sa spýtať niekoho kto to má – fakt to cítiť na účte za elektrinu? A čo vlhkosť, nezačnú mi plesnivieť steny za tou saunou? Je to fakt také dobré na kĺby ako píšu v tých letákoch alebo je to len predražený ohrievač?

wade
9. apr 2026

Plesniviet - to zalezi od vetrania za spotrebicom. Samotna sauna neprodukuje ziadnu vlhkost. Takze je to podobne - ako keby si si tam dala skrinu. Ucet za elektrinu - to si vies presne vyratat kolko ta stoji. Podla mna je to cca 1 euro za saunovanie, nie viac. Infrea sauna sa nenahrieva, mas ju zapnutu iba ked pouzivas. Ale napriklad - ja osobne infra saunu nemam rad. Nenahradza mi klasicku. Ale na klby / a celkovo pohybove problemy by to mohlo fungovat - kedze prehreje problematicke miesta, tie sa prekrvia - a teda sa lepsie regeneruju. Ale napriklad finska sauna posobi aj na kardiovaskulärny system, infra skor na pohybovy. Finska je vacsia zataz pre telo, Infra mozes pouzivat aj kazdy den. Ma to plusy a minusy.

wade
9. apr 2026

.. ale o tej konkretnej znacke neviem nic.