Sušička prádla v malej kúpeľni: Hrozia plesne?
Caute ludia, idem si po radu. Bývame v 2 izbaku, prádlo sušim na sušiaku v spálni a v zime mame obrovsky problem s vlhkostou na oknach. Rozmyslam nad susickou, ale zmestí sa mi jedine do kupelky, ktora nema okno len ten klasicky panelákovy vetrak. Netvorí sa z tej susicky v malej kupelni extra vlhko a pleseň? Lebo niekto mi hovoril ze kondenzacna susička vyhrieva vzduch. Dikes za skusenosti.
@anonym_autor nejaké teplo produkuje, ale určite je to lepšie, ako sušiť v spálni a mať plesne v spálni
mali sme v kúpelni bez okna, nechávala som otvorené dvere, lebo z nej bolo teplo. plesne neboli.
my máme sušičku v technickej miestnosti, bez okna, síce poväčšine otvorené dvere do garáže, ale vlhko určite nie, iba dosť teplo tam bolo..
@anonym_autor susicka ti zmeni zivot, moja prave vcera po necelych siedmych rokoch odisla, hned som kupila novu, zajtra mi ju dovzeu. Mam malu kupelnu, tak musim hladat uzku (hlboku len do 50cm cca), teraz k znackam ako Beko, Candy (taku som mala), Hoover pribudla aj Whirpool. Pred 7.rokmi ked som kupovala, tieto uzke modely ine ako Beko a Candy velmi neboli. Tak uvidime. Kazdopadne odporucam vsetkymi desiatimi ;)
potrebujes k tomu dehumidifier (odvlhcovac) do tej miestnosti a mas po probleme za par supov. Taky co nemusis vylievat ale pripojis hadicu k odtoku
ja mám sušičku v skrini, žiadna vlhkosť.
my sme inam susicku nenarvali, iba do obyvacky. Stala sa sucastou sustavy polic. Ani vlhko, ani plesen.
Je oveľa pravdepodobnejšie, že vzniknú plesne z vlhkosti pri sušeni prádla alebo sprchovaní sa ako zo sušičky.

ziadna plesen, ani vlhko, tiez mame kupelnu bez okna