icon

Radiátor v spálni puká. Čo môže byť príčinou?

Včera o 12:41

bývame v dome, máme plynový kotol a klasické radiátory. teraz sa ochladilo, tak sme si večer prvýkrát po lete trochu prikúrili.radiátor v spálni odvtedy dosť hlasno puká, hlavne keď sa začne zohrievať 🙈 potom na chvíľu prestane a zas začne.treba ho odvzdušniť alebo môže byť problém niekde inde?

anonym_a53774
Včera o 12:44

@anonym_autor to môže byť bežná dilatácia (kov teplotne mení rozmery). Keď sa bude kúriť trvalejšie, malo by to ustávať.

anonym_b41214
Včera o 12:46

vzdy na zaciatku vykurovania treba radiatory odvzdusnit ...

doriiis
Včera o 12:46

A ste neodvzdusnili radiátory? Pred každou vykurovacou sezónou treba odzvdusnit radiátory predsa

vikusjk
Včera o 12:49

@anonym_autor nam takto puka rura v detskej izbe a to byvame v panelaku. Nikde inde nepuka, iba tam a to celu zimu. Dcera je z toho na nervy 🙈 Nie som si ista, ci sa s tym da nieco robit

patrike
Včera o 13:16

Dilatacia. Niekde je nieco prichytene prilis pevne a pocas ohrevu sa to nahle uvolni. Mozu to robit aj samotne plechy radiatora, zalezi, ako strmo rastie teplota.

frflos_nespokojny
Včera o 13:57

Neviem ake mate konzoly na radiatore. Aj to je mozná príčina.

euka210
Včera o 14:03

@anonym_autor odvzusneny ma byt...ale to by velmi nehrial, keby tam bolo viac vzduchu. Aj nam obcas radiatory vydavaju zvuky...pukanie podla mna ked sa nehrieva a ten kov pracuje, rozpina sa atd.

anonym_100127
Včera o 17:56
@anonym_b41214

vzdy na zaciatku vykurovania treba radiatory odvzdusnit ...

@anonym_b41214 v živote som to nerobila