Amerika alebo Slovensko: Kde je lepší život?
Ahojte , tí ktorí žijete alebo ste žili v Amerike , kde sa vám páčilo viac ? Ktorá je pre Vás lepšia krajina pre život ? Mne sa veľmi páči americká architektúra , aj obyčajne malé mesto vyzerá úžasne ...majú úplne iné ulice , štvrte , a to sa mi na Amerike páči . Na Slovensku sú staré paneláky , všetko sivé, všedné. Taktiež ľudia si na inej mentálnej úrovni , teda pôsobí to tak na mňa, už len tým, že sú oproti nám tak 30 rokov.
este konkretne co sa tyka ameriky, jedlo bude velky problem. Kedze vsetko je tam take nejake nezdrave, viacej kaloricke. Uz som pocula vela razy, ze ludia normalne tam zili, doma si varili a aj tak pribrali.
@bg92 prečo by som to nemohla myslieť vážne s ich architektúrou ? Jednoznačne ju majú oveľa krajšiu ako na SVK . Ale tým ja nehovorím že mi je tu zle. Skutočne panelákove sídliska sa mi nepáčia , to je pravda .
@oli18 predstav si, že som tam bola aj pracovala, to je , ČO ?
@petracandle a ja niekde píšem že tam chcem odísť ? Je to len diskusia, kde si každý povie svoje. Ja mám Ameriku veľmi rada , odjakživa ma fascinuje
@kluska áno to viem . Keď som tam pracovala, tak som sa snažila stravovať aspoň ako tak zdravšie , no ale tých peňazí čo to stalo . Nehorázne ceny ak tam človek nechce jesť len fastfoody a polotovary
@vler ak sa môžem spýtať , prečo? Kľudne daj plusy mínusy 🙂 teda hlavne tá Amerika má zaujíma viac
@kluska chápem , ale aj taká životná úroveň urobiť dosť , ak je toľké roky popredu 🙂 to všetko potom súvisí aj s mentalitou ľudí
@miadi wow krásna nemocnica ✌️
@17alexis tak v Amerike je to úplne bežné že majú 2 prípadne 3 práce , ale aj tu ľudia majú veľakrát 2 úväzky
porovnávať USA a SK? keď už tak USA a Európu, v európe sa dobre žije, len treba vybrať kde je to pre jednotlivca najlepšie, každý má iné potreby a okrem iného žije sa tam dobre, kde má človek vzťahy a dôveru a to môže byť kdekoľvek kde si to niekto ani nevie predstaviť
@bg92 tou mentalitou vazne ''pobavila''😆
@miadi nebude tá milosť kanadskej upratovačky spôsobená aj tým, že ne veľmi pravdepodobne migrantka?
Aj tu čo stretneš zamestnaných migrantov, tak sa snažia byť milí. Proste tu prácu potrebujú tak sa snažia viac než tunajší, ktorí sa vedia skôr dostať k sociálnym dávkam.
Ano, maju, ale skor vtedy, ked im to velmi nevychadza. Obaja sa zhodli na tom, ze tu by sa im zilo lepsie po financnej stranke, ale ich motivacia je lepsi zivot pre dcery...
@lenkakravcova nie bola rodena kanadanka .
@kluska asi nemas dobreho zubara tak hladaj ineho.mame sa u nas zlomil zub mrtvy a zubar jej koren vybral do 15minut bez bolesti. Mne zubar robil dva kazy 45minut jeden dorobil polku stolicky. Mala som dobreho zubara na Svk chodili k nemu zakaznicky z viedne bol dobre drahy pred 10r za dve plomby 400e Neviem kolko by chcel dnes asi rovnako ako kanadsky zubar.
Tak potom naco si zalozila temu, ak si tam zila a pracovala? Nedava to zmysel. 😄
.
@oli18 pracovala som tam cca 8 rokov dozadu ,ale len 3 mesiace , v lete v Ocean City + 4 dní new York - výlet . Vieš je iné tam byť jedno leto a iné žiť . Amerika ma očarila , ale netvrdím že tam chcem ísť a už vôbec nie ostať . Skôr ma zaujímajú názory iných ľudí.
@dankabg urcite je to tazke aj z tej druhej strany zdravotnikov a ucitelov ked nie su adekvatne ohodnoteni aj pacienti a ziaci su vselijaky. Ja som bola na praxi na Svk v skole a decko druhacka mi povedala ze ucitelka je nic . Ze ma posluchat Lebo je platena z dani rodicov a jej otec je kaskader a zarobi viac. (a to bolo pred 18rokmi uff cas leti a tie deti kazda generacia ma menej ucty ale to je uz o rodicoch)
Pre mladého, zdravého miliardára je USA ako stvorené. Bohužiaľ ja nespĺňam ani jednu z týchto podmienok.

@harrisson aký troll ? Hádam je toto diskusia a každý si môže povedať svoj názor . V Amerike som pracovala pár rokov dozadu , tak aspoň máličko som ju zažila . Aká diera prosím ťa ?