Amerika alebo Slovensko: Kde je lepší život?
Ahojte , tí ktorí žijete alebo ste žili v Amerike , kde sa vám páčilo viac ? Ktorá je pre Vás lepšia krajina pre život ? Mne sa veľmi páči americká architektúra , aj obyčajne malé mesto vyzerá úžasne ...majú úplne iné ulice , štvrte , a to sa mi na Amerike páči . Na Slovensku sú staré paneláky , všetko sivé, všedné. Taktiež ľudia si na inej mentálnej úrovni , teda pôsobí to tak na mňa, už len tým, že sú oproti nám tak 30 rokov.
@dadushka007 ako dlho si tam vydrzala? Aki boli ludia?
@andreatytler ale ono to aj tak je tiež usmevy noe su uprimne je to trosku take mile divadielko
@vevesh dobre skolske vyaledky ma akurat tak vychodna cast de Napr Sachsen aj to kvoli tomu ze tam maju menej cudzincov
@lapersefona ano, mozno, ale urcite neporovnatelne s sk- uz pred 30rokmi boli dost za nami ako vychodni, tak aj zapadni nemci (nemeckym ucitelom oci vypadavali, co slovenski priemerni maturanti musia vediet oproti tym nemeckym...)
@lapersefona Ale ved jasne ze je to divadielko, Nepochopitlne je to ze to niekomu vadi. Je to cudzia zena v obchode, je mi to uplne jedno ci sa na mna usmeva uprimne, alebo falosne.
@vevesh no nazdar chudák deti v de ale hlavne ze prisne znamkuju
@stormie pre zaujimavost ti poviem ze ta Kanadska pani upratovacka ma minimalny plat. A stale je mila. Naklady na zivot nema nizke. To nie je o tom kolko clovek zarobi to je slusnosti a ucta jeden k druhemu. A to bud narod ma alebo nema. Lekari zarabaju fantasticky no stale su k tebe uctivi. Vsetko ti vysvetlia su tu pre teba.
@miadi Som rada,že to tu niekto napísal. Je to o mentalite národa. Zahraniční sú oproti nám dosť popredu,sú empatickí a tolerantní. Ja sledujem tie dokumenty o bývaní alebo o veterinároch. To je úplne iná úroveň,ako na Slovensku.
@lenkakravcova je to presne naopak. Ak nie je niekto neslušný, tak je veľká šanca, že je imigrant a doviezol si so sebou aj svoju (ne)kultúru. Kanaďania sú považovaní za najslušnejší národ, ale neuveríš, aj toto dokáže ľudí iritovať a neraz som počula Slovákov a Čechov hundrať na slušné predavačky, čo sa pozdravia, spýtajú sa ako sa máš, či si v obchode našiel, to čo hľadal, že radšej nasratá predavačka ako neúprimná 🤷♀️
@sisaka Nemám slov. Čo je zlé na tom,že je predavačka ochotná a úprimne sa zaujíma o zákazníkov? 🤦🏻 Ja by som v takom obchode ani nenakúpila,keby som videla oduté tváre predavačiek. Mňa by to teda odradilo.
@miadi ok diky za info, fakt som to myslela v dobrom. Plne suhlasim ze vela je o ludoch a pristupe, nie o peniazoch. Riaditel nemenovanej sukromnej porodnice na sr sa v jednom rozhovore vyjadril ze musel zamestnancov ucit klopat a zdravit pri vstupe do izby 🙈
@stormie Veď to sú základy slušnosti pozdraviť, zaklopať. Tí ľudia,ktorých to museli učiť,ako sa správať boli podľa mňa z dediny,aj keď mali zdravotnícke vzdelanie. Alebo mladí,nevychovaní.
@stormie Veď to sú základy slušnosti pozdraviť, zaklopať. Tí ľudia,ktorých to museli učiť,ako sa správať boli podľa mňa z dediny,aj keď mali zdravotnícke vzdelanie. Alebo mladí,nevychovaní.
@kelia ty si bola kedy naposledy v statnej slovenskej nemocnici? Alebo na urade? Ak sa ti pravidelne stava ze ta tu zdravia tak gratulujem. Ja som si po navrate zo zahranicia kde som zila cca 7 rokov musela zvykat ze to take bezne nie je. Mnohi to asi uz nevnimaju ale ja som ten rozdiel videla a citila dost
@kelia ty si bola kedy naposledy v statnej slovenskej nemocnici? Alebo na urade? Ak sa ti pravidelne stava ze ta tu zdravia tak gratulujem. Ja som si po navrate zo zahranicia kde som zila cca 7 rokov musela zvykat ze to take bezne nie je. Mnohi to asi uz nevnimaju ale ja som ten rozdiel videla a citila dost
@stormie Ja chodím na kontrolu dvakrát do roka a keď pozdravím ľudí v čakárni,väčšina má tiež pozdraví. Lenže sú to skôr starší. Lekár ma pozdraví tiež a správa sa ku mne priateľsky. Pokecali sme o všetkom možnom,aj o politike 🙂 Tá nemocnica je v Ilave. Niekde sa ešte vedia správať. To ma mrzí,že vy ste nemali dobrú skúsenosť.

.