icon

Problémy so vstupom do USA po svadbe

lusiy13
9. jún 2025

Dievčatá, prosím Vás máte niekto skúsenosť s tým, keď 2t po svadbe musela dcéra prísť urgentne na SK, nemala platné víza a späť sa vrátiť nemôže 😭 Nestihli dovybavovat všetky potrebné papiere, žiadosť o zelenú kartu mala podanú ale nestihne sa vrátiť na pohovor ohľadom nej, keďže ju nevpustili do lietadla. Na ambasáde v SK jej povedali, že všetko musí riešiť jej muž z USA a potom ona následne tu, keď budú papiere, môže to trvať 12-15 mesiacov. Teraz jej stopli všetko čo vybavovali. Veď toto nie je normálne :( Sa cítim strašne, bezbranne, keď chce matka pomôcť svojmu dieťaťu a nedá sa to :( Napádajú má kadejaké riešenia ale nikto mi nevie odpovedať na otázky a dcéra mi opakuje dookola "mami nedá sa to" " nejde to takto"...je to Amerika, nie Slovensko. Ďakujem

Strana
z2
weronika171717
9. jún 2025

Fúha, tak toto by som nerozdýchala.

jamidea
9. jún 2025

@lusiy13 toto je presne o tom, aki su Slovaci narod. Ked su nejake pravidla, tak ich obideme. Aspon, ze dcera ma vedomost, ze v inych, vyspelejsich krajinach tie pravidla ludia dodrzuju a na nieco ich vymysleli. Moj muz siel po 30rokoch do usa, predtym tam robil rok ako student. Panko na vstupe sa ho pytal, kde bol v auguste 1995. Muz vravi, ze uz si nepamata. Odpoved policajta " bud si spomenies, alebo ides domov, ja mam cas"

mamina7070
9. jún 2025

znamy takto siel do USA a dal do dotaznika ze tam nevykonaval ziadnu pracovnu cinnost (bol tam na work and travel) na vstupnom pohovore zobrali notas co mal so sebou prescanovali a nasli mail co posal s kamosom ze stretneme sa po praci (ked bol na work and travel) a pekne ho otocili a 5 rokov zakaz vstupu

proste toto je riadne velky pruser

natalka13
9. jún 2025
@mamina7070

znamy takto siel do USA a dal do dotaznika ze tam nevykonaval ziadnu pracovnu cinnost (bol tam na work and travel) na vstupnom pohovore zobrali notas co mal so sebou prescanovali a nasli mail co posal s kamosom ze stretneme sa po praci (ked bol na work and travel) a pekne ho otocili a 5 rokov zakaz vstupu

proste toto je riadne velky pruser

@mamina7070 presne podobne dopadol kamos ale student.

rejon21
9. jún 2025

@lusiy13 neda sa nic robit. Jedine muž to musi v amerike riešiť a ona musi cakat tu. Zákony boli prísne Uz aj pred terajším prezidentom.

rejon21
9. jún 2025
@lusiy13

@natalka13 nie, nie je ale v Bratislave už prisťahovalec je víza nevybavite, iba vo Frankfurte

@lusiy13 Frankfurt, Praha… nepomôžu. Ver mi.

Strana
z2