Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@katuska810 ahoj. Vložky a podložky+ nohavičky ries v zdrav.potrebach. možno ti nebude sedieť všetko ale časom môžeš používať aj obyčajne vložky. Kup rôzne strihy nohavičiek stoja pár centov. Mne vyhovuje sebamed pre bábo a kludne aj pre seba tam ti nemá čo uškodiť. Po prirodzenych porodoch som nepoužívala nič len obyčajnu vodu v sprche zo spodu. Na zapareniny pre bábo sudokrem alebo bepanthen, kup si menšie balenia vyskúšaš čo bude lepšie. Krém a vložky na bradavky máš v DMku. Vlhčené utierky a plienky ja 5r.pouzivam iba pampers biele, tiež kup menej a uvidíš. A podprsenky musíš skúšať mne stačili 1-2; ja fičim na takýchto tielkach ako davam foto; vyrába to clematis, sú dosť pevné aj na veľké prsia, maju viac druhov. Nekupuj veľa vecí veľké balenia kým nevyskúšaš. Časom dokupis alebo ti dokupia vaši. Sú mamky čo sú spokojné aj s kozmetikou z lidla či dm ale ja na úvod investujem do týchto možno pre niekoho drahších no overených veci, už staršie dieťa znesie aj ine plienky či kozmetiku. A pri každom prebaľovani umy malé čistou vodou.
A také že krémy na zapareniny,olejcek a pod.to musis tiež brat do pôrodnice?to ti tam nedajú?
@lalia87 ale vytok sa mi zda ze mam stale taky isty ziadne hrudky ani farbu nemam inu
@katuska810 ahoj,ja mam rady taketo: do porodnice poporodne vlozky,potom mam nakupene aj normalne s kridelkami, vlozky do podprdy som kupila v DM babylove ci ako sa volaju,podprdy kojenecke kupovat nebudem,mam nakupene sportove podprdy typu ako tu dali foto ale obycajne z pepca za 2€,su pohodlne a lahko sa z nich prso vytiahne. Na hojenie ran mam kupeny kamilkovy extrakt,ktory ak pojdem prirodzene budem prikladat na susku. Malu budem kupat v repiku,tak to poradit kozmetiku neviem,na zadocek mam kupeny bepanthen,na brusko koliky krem pupik. Poporodne nohavicky mam z lekarne take sietkove. Vlhcene utierky som kupila pampers,tazko teraz povedat ci nam sadnu,ked nie,budeme skusat. Ak sa zadocek zapari moc,mam kupeny imazol,do nosteka morsku sol. Pre seba na kojenie a tvorbu mlieka mam vitaminy,este chcem kupit aspon 2 klobuciky na bradavky. Plienky mam tiez kupene pampers,premium care,tiez skuska ci nam sadnu.
Neviem ako vy zeny,ale ja uz normalne zacinam citit unavu. Vyvesam jednu pracku,musim si sadnut,umyjem riad,musim si sadnut,hned ma boli chrbat a rebra ani nehovorim. Vkuse by som nieco robila,neviem obsediet,ale nic dlho nevydrzim robit 🙂
@lalinka18 ja som tak prelezala do skoro 5mes.takze ta uplne chapem. Doteraz som fungovala ok,vsak aj rebrik tu mam lebo si vyrabam.ozdoby tak ich vesiam a roldor som doupratovala,takze som jak duracelko,ale posl.dva tyzdne uz citim aj unavu po vsetkom,aj brusko rastie a rastie,behom tyzdna som takmer nezapla bundu,uz ju mam len tak tak 🙂
Vsak ja keby som mohla tak tiež ficim takto je to hrozné a to idu vianoce
@vuvi ahoj,ja som mala pri porode priatela a bolo to super,velmi mi to pomohlo,aj ked ma len drzal za ruku alebo masiroval krize pri kontrakcii a budem rada ked pojde aj teraz,ak to vyjde a nebude musiet byt s malym doma 😉
@fronili ani nehovor o tom kasli,my sme vsetci nespali tuto noc,maleho to tak chytilo,kasel,sopel,este sa mi vecer aj povracal,no des a hruza,dnes samozrejme k doktorke,dala atb + este vselico ine ☹ odporucila nam nechodit do skolky,skoda,tak si tam pekne zvykol,uz sa aj tesil a teraz zase doma...prajem skore uzdravenie tebe aj nasim krpcom 😉
Inak zienky,po dnesnej poradni zacinam mat obavy,ze malinka pojde asi skor von,doki mi povedal,ze je dost nizko,co som aj ja uz citila,ze este aspon mesiac musi vydrzat,tak mi nasadil magnezko a mam sa setrit a obmedzit aktivity,ha keby to bolo take lahke 😒 no ale,ze krcok este drzi...nabuduce - o mesiac uz budu aj pasy,teraz mi uz vypisal papier k nastupu na MD - 12.12. mi to vychadza.Tak vam prajem pekny zvysok dna a len same dobre spravy z poradni 🙂
@majaon skore uzdravenie drobcovi aj mi mame atb + vselico ine.dnes je tak krasne vonku maly horucky uz nema a neviem ci idt von alebo nie nakolko sa aj bojim ale povedala doktorka ze pokial bude taketo povasko mozem na hodinku.len sa obavam stale.maly sa tiez stale pyta von od stvrtka sme zavreni doma ja sa tiez uz idem zblaznit 🙈🙉
Co sa tyka poradne zaujmalo by ma ako nizko ju cotis pretoze ja ju citim tiez velmi nizko akurat som manzrlovi vcera hovorila ked prisiel vecer ze malinku citim az na trojuholniku ci je to oki zistim az 1.12 na poradni ja musim vydrzat aspon do 30 decembra potom uz moze prist kedy chce.😊hlavne nie po termine 😂
@kwr
@fronili
@majaon tak hadam nam vsetkym vyjde, ze budeme mat polovicky pri sebe 🙂 je fajn, ze uz mate s tym skusenost, a hlavne pozitivnu... moj zo zaciatku spekuloval, vraj nieee, on nejde, ze co on tam bude robit so mnou rodiacou :D ... a dnes mi povedal, ze ma bude podporovat, ze mi to ide dobre a skandovat: tlac, tlac, dychaj, fu, fu, fu :D asi ta prednaska zabrala :D
@nikolienkaa noo, ved asi kazda to ma individualne 🙂 ... mozno mne do porodu prepne a nebudem chciet mat muza pri sebe a budem chciet rodit do vody :D hormony su tak nepredvidatelne :D
@katuska810 mno ja som pouzivala vlozky, prosanus klasicke porodnicke z lekarne. Inak ziadne podprdy, ani vlozky do nich - prsia ma boleli ako kona takze no way do podprdy napchat. Jedine repikovy cajik na ranu po brutalnom cisaraku. ostatne som mala zakazane. V porodnici mi zakazali aj malej pupcek osetrovat. vraj to same odpadne a aj odpadlo :D. Vlhcene utierky - tym by som sa vyhla alebo pouzivala len nevyhnutne, aby ste neschytali zapal obliciek tak ako my. Na ritku bepanten, pavlovicova mast alebo nic. Umyvat mydlom a vodou aj novorodencovi - odporuci ti to kazdy nefrolog.
inak dobry zoznam je tu:
http://www.dudli.sk/moj-zoznam-veci-do-porodnice/
@katuska810 + plienky babylove tie bio. nezabudni hadicku na prdiky. mala som 3 a vsetky som na izbe rozdala, lebo vsetkym mamam deti prdeli a bolelo ich brucho iba mne nie 😀. to zato asi. Kup si aj fenyklovy caj ak planujes pracovat na laktacii 🙂 + satku na dojcenie, velmi mi pomohla, vtedy som kupovala z UK, teraz maju uz aj na SVK.
@majaon ahoj, na Slovensku asoon kontroluju lekari, ja hovorim uz asi 3 tyzdne ze maky pride skor kedze ako tu pisu uz je tak nizko ze ked mi robia ultrazvuk tak som uz komplet naha tak nizko mu meraju hlavicku.
Sonografka zahlasila ze vsetky merania ma.perfektny priemer okrem vahy- tam je malinko pod priemer...muz hned vysiloval ze malo jem🙂 a tiez ze setrit sa ha ha ha ako vysvetlim Ozzymu🙂 ale ratam ze toto uz bolo posledne sono trepeme sa tam s muzom aj s malym, meskaju 20 minut a vnutri sme dokopy 3 minuty...ak babica bude vymyslat s dalsim uz sa tam neobjednam, za take 2-3 tyzdne bude mat maly tipujem okolo tych 3 kil ako Ozzy a.moze sa.narodit...ved uvidime.ako sa rozhodne🙂
@adawada @katuska810 pridavam sa s trubickou na prdiky, nam zahcranila zivot pri Ozzyho kolikach, tu v Holandsku o nicom.takom nikdy nepoculi a pozerali na.mna v lekarni ako na mimozemstana...tu detom davaju slivkovy dzus...co dodat, ani detske bitamin C kvapky nepoznaju...nas mal koliku silnu az do cca 4 mesiacov...potom sme nasadili bany probioticke kvapky a citelne sa mu.ulavilo...teraz uz som pripravena dopredu🙂
Tak baby podavam.hlasenie, po dnesnom sone ma Alfie vsetky merania perfektny priemer okrem vahy, tu ma 2241g a to je vraj trosicku pod priemer...a takisto to vraj uz mozno bolo.moje posledne sono...tesim sa lebo sme.tam s Ozzym aj s muzom.cakali a oni meskali 20 minut a vnutri sme boli asi 3 minuty...hovorim.na dalsie uz nejdem🙂
Najblizsiu poradnu.mam.o tyzden 29.11.
Baby ja som dnes všetkých vystrašila,celú noc som nespala svrbelo ma celé telo tak som zavolala ráno 😷 a okamžite že mám prísť na pečeňové testy, lebo dieťatko je ohrozené ak mám tehot. poruchu pečene. Lebo svrbenie celého tela je jasný príznak.. Ale testy do hodiny negatívne, tak som si vydýchla. 😊 mali ste to niektorá, stále ma všetko svrbí
Asi alergia na niečo, nič iné ho nenapadlo ale že ak to neprejde mám zas prísť
Uf konečne poradňa po 6tich týždňoch aj sono, hneď na úvod ma doktor potešil že to bude veľká princezná, som 30+2 a mala ma 1900g ale tak rátala som s tým tak trosku, je o 2 týždne väčšia aj nám posunul o týžden termín na 25.1.lebo aj v 13tt bola o 6 dni väčšia, a chvalabohu je v poriadku a krčok drží- to som mala najväčší strach lebo za posledné 4tyzdne sa mi zmenil život o 360stupnov a take stresy, strach a beznádej neprajem nikomu čo som zažila, aj som sa dala skôr vypísať na Md idem už 5.12🙂
Som posledny tyzden v praci a moj blby manazer furt odo mna nieco chce. A mne sa uz taaak strasne nechce.... ☹ pocitam nie ze dni, ale hodiny...
@kwr my sme tiež mali dnes poradnu 34/5tt a naša váha 2980g...som sa až vyľakala že nejak veľa,ale doktor vraví že je to vporiadku...🤔🤔
@yanulienka1 pekne, nas tak vazil v 32.tt trosku popredu tak si teraz asi dal pauzu...ja to tak vidim ze aj ta hmotnost je len orientacne, ja som nikdy nebola stihla, vazila som 3,3kg, muz 3,6kg a nas prvy 3 kila ked sa narodil tak ratam ze aj druhy bude tak priblizne..pokial lekar nie je znepokojeny...hlavne nech su zdravi vsetci a ja uz by som ho privitala aj nazivo len nech este dobehne tu trosku do troch kil a bude dobre🙂
@yanulienka1 ty koky, dooost 🙂
Baby musim.sa pochvalit dnes som sa odhodlala a dala Ozzymu lyzicu nech sa skusi nakrmit sam...krupicovou kasou...a napriek tomu ze si.lyzicu otocil dole hlavou tak sa trafil do ust! Som hrda mama velmi spinaveho ale najedeneho syna ♡♡♡
@veronikapodolska tak dufam ze sa veci uz ukludnili aby si si uzila posledne tyzdne tehu a zelam aby sa princezna narodila v poriadku a robila.len radost;)

Ahojte. 🙂 Chcela by som Vás poprosiť o radu, čo sa týka hygienických potrieb pre mamičku po pôrode i v šestonedelí a pre bábätko po narodení? Aké typy produktov, resp. značky produktov ste kupovali a čo by ste mi odporúčali? Na čo sa zamerať? Produkty ako napr. :
- popôrodné vložky?,
- popôrodné nohavičky?,
- kojenecké podprsenky, vložky do podprsenky?,
- masť na bradavky?,
- nejaký nezávadný šampón,sprchový gél, resp. mydlo?,
- niečo na lepšie hojenie rán po cisárskom reze, resp. po prirodzenom pôrode?,
- pre bábätko napr. - šampón?, olejček?, pleťové mlieko?, niečo na zapareniny, zadoček?, masť na leto a na zimu?, vlhčené utierky, prípadne nejaká iná náhrada?, plienky?,..atď.
Ďakujem za akékoľvek rady, typy, značky. 🙂