Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Baby ja som ale hrdinka!!! 😀 len preto, ze si zrejme nakoniec vyberiem ja ci cisarsky alebo prirodzeny 😀 inak som ten najvacsi STRACHOPRD aky existuje na tomto svete 😀
Inak baby, celkom ma prekvapuje, ze popri kontinualnom priberani sa mi vobec nezvacsuju prsia (iba brusko rastie a boky sa riadne rozsirili)...kolostrum nevyteka a vo vseobecnosti moje prsia nenesu znaky tehotnosti, akurat bradavky su trochu vacsie..ked vidim tehulky na ulici, brucho az po kolena a prsia detto, ani sa necudujem, ze ma nikto nepusti sadnut si v metre! Som zvedava, ake to bude po porode, resp.ci sa zacnu nalievat kratko pred porodom..
@zvedava17p Ja ked som lezala na oddeleni tak sa mi celkom pozdavala Lajtman to je taky mlady a rodil dvojicky kamoske aj ked cisarskym ale kamoska bola spokojna tak rozmyslam nad nim. No povazovala som to doteraz za zbytocne niekoho si dohadovat ale cim dalej tym viac ma desi predstava, ze by to mal odflaknut nejaky dilino 😠 ked mas zaplatene aspon toto tak sa hadam trosku posnazia, nie??? 😕 som ale naivna 😅
@veronika1417 No ved, to ma nahnevalo ze to tak povedala aspon vydis ze praca je pre nich ako kydanie hnoja,aj naprik tomu ze je to praca s ludmi a tak clovek cloveku by mal byt oporov a nie narabat s nim ako s dobytkom no nie? Bohuzial aj vetsina lekarov berie tehotne zeny ako s prepacenim za vyraz otelene dojnice a sup sup ci uz len urobia ten potrat,alebo porod a hned aby to mali za sebou a neuvedomuju si z akym pristupom sa k nam chovaju ☹ A furt nezabudnu dodat to ich carovne slovicko ,, Ste mlada bude mat dalsie,, TO PRIAM NEZNASAM, 😠 fakt ako keby sme neprisli o dietatko ale o steniatko 😠 vobec si neuvedomuju pojem ludsky zivot. A to je smutne 😔
Ano oboch som porodila normalne dokonca aj potrat v 19tt som porodila normalne,ale zial mrtve babatko 😢
Ja nechcem cs lebo najkrajsi okamih je ked to ide vsetko prirodzene a ty sama sa snazis a aj pori takych velkych bolestiach a mukach co si na tej koze prezijes nakoniec vypocujes ten najkrajsi zvuk na svete plac tvojho babetka 😵 a to je na nezaplatenie 🙂 a vies ze ty si to zvladla a nie doktori za teba a tak umelo.
@veronika1417 A samozrejme ze iny pripad je ked tvoj ci uz babetkov stav nevyzaduje cisarski tak vtedy ano,ale pokial je zena a dieta v poriadku a mozu rodit normalne nevydim v tom problem.Ale pocula som ze mnoho mladych bab si uz od samotneho tehotenstva ziadaju cisarsky len aby ich to nebolelo 😖
@kiribaby Ty urcite vyzeras ako ja 😀 pises stale akokeby o mne 😀 ja tiez do prs nic, len do bruska, bokov a zadku, kolostrum sa nehlasi, ...
Inak nik mi neveri v ktorom som tyzdni kazdy si mysli, ze som v nejakom 5-6tom mesiaci co nechapem lebo napriklad baby, co su tu na koniku alebo co chodime na predpripravu sa mi nezda, ze by mali mensie alebo vacsie brucha. Podla mna kazdy predpoklada, ze musim byt ako poriadny slon a ked ma zbadaju tak sa im nezdam az taka velika tak hadzu komplimenty 😀 pytala som sa aj gyny ci nie som velka alebo mala na svoj tt a povedala, ze som presne na ten tyzden ako mam byt. Je ale pravda, ze na mne si ludia vsimli, ze som tehu az prednedavnom, cca v 25-26tt
@dianka3 no len ja sa uz ani necudujem, ved tolko co je popisaneho a povedaneho o porodch ☹ asi by chytala panika aj mna ☹ preto som ostala zarazena, ze ako moze porodna asistentka alebo setricka ktora vedie kurz predpripravy povedat taku blbost babe ktora je rozhodnuta spravne vsetko zvladnut. By ma normalne nasrala 😀
@veronika1417 ked mam kamosky, ktore mali zaplatenych a aj tak boli komplikacie, tak neviem
@lolinkamaminka uha, to je divne ze ti to nespomenul,asi si mysli ked je pozdlz ze sa uz volako pretoci alebo co 😕 ja neviem mne sa to este nestalo lebo pri chlapcoch ty uz boli od 29tt dole hlavickami ale tato princezna je volako leniva 😅 A ako to citis? normalne niektore maminy citia alebo vedia ze uz ich babatka zaujali spravnu poziciu ja to ale vobec neviem rozlisit 😒 ani to nejako rozpoznat ty to ako citis? no takto pri malych som dostavala kopance do rebier obcas ale mala mi este taky kopanec neustedrila 😀 tak neviem asi je este dole zadockom? 😕 bojim ,bojim
@dianka3 klobuk dole pred Tebou! Clovek si ma vazit, ze vobec dostal sancu doviest tehotenstvo do zdarneho konca a porodit zive a zdrave babatko. Ved uz len pocs toho trvania tehotenstva mnohe zeny prinasaju obete a vytuzene babtko veru zadarmo nemaju ☹
@zvedava17p a tu v NR? tak vies niekedy sa stane, ze sa pritrafi nejaka nepredvidatelna situacia alebo komplikacia ☹ to sa niekedy neda poistit ani vsetkymi peniazmi sveta
@veronika1417 ved aj ja som ostala mimo ked mi toto povedala.Kaslat na nu do poradne idem teraz vo stvrtok tak som zvedava ci ten moj krcok este drzi alebo sa nedajboze otvoril ☹ a radsej by som si zasla na to sono ,lenze u nas na poradni sono nerobia ☹ a u vas?
@veronika1417 Jeeeej dakujem ti moja 😅 si poklad, ale kazda zena si vazi to ked dostane ten dar vynosit babetko a dat novy zivot 😵 to je nieco co si clovek nekupi za ziadne poklady sveta. A su zeny ktore si to nevazia ☹ a dietata sa zbavia a prinajhorsom zabiju 😔 a tie ktore po nicom inom netuzia mat nemozu ☹
Je to nefer
@dianka3 no ja to hlavne vidim, ked sa natiahne ze ju mam nasikmo, a ked sa trosku zhrbim, tlacia ma len prave rebra a ked kope tak sa to vyduva len vlavo dole...tak z toho som usudila ze je nasikmo 😒 aj brusko mam take do stran, normalne keby bolo babo dolu hlavou tak na bokoch to nevidno ale trcalo by viac dopredu...si myslim... uvidime, ved mame este trosku cas, vraj niektore babatka sa otocia len par dni pred porodom, tak hadam aj tie nase to maju takto premyslene 😅
@dianka3 u nas tiez nie, sono som mala len v tych predpisanych tyzdnoch 20tt, 30tt dopisala mi tam aj 36tt a este na zaciatku ked mi potvrdili tehotenstvo tak vtedy som bola na sone inac nechodim 😒 tiez tak v kutiku duse zavidim maminkam, ktorym robievaju sono na poradni a vidia svoje miminka castejsie.
@lolinkamaminka 😀 to si vystihla 😀 dokonca mi tu aj jedna maminka pisala ze jej babo bolo dole zadockom a uz bolo secko naplanovane na sekci a ked sla po chodbe na tu sekciu tak sa jej v poslednej chvili otocila a sla na kozu a nie na stol 🙂 to je co? to sa stava asi malokedy. No a to co pises ze je po bokoch tak to aj moja je presne tak a hlavne ked mi stvrdne brusko a ja lezim doslova sa mi z bruska urobi do tvaru mínus ------ cize na pravej aj lavej strane mam hrce tak neviem uz vobec ako vtedy je 😕
@dianka3 nemas za co, ja si vazim ked stretnem cloveka, ktory ma charakter a vie si vazit to za co by mal byt v zivote vdacny 🙂 ja aj tu citam a mam medzi oblubenymi na fore baby, ktore sa snazia otehotniet a ledva cakaju aby sa im to podarilo a velmi im fandim. Za kazdym jednym menom, ktore tu mame uvedene sa predsa skryva ludsky osud a ten vie byt niekedy velmi kruty.
@veronika1417 ano presne aj ja tom mam tak co sa tyka toho sona a kedze mas nariadeny 36tt tak to asi preto lebo aj ja tak mam, inac by nam uz nerobili
@dianka3 ono pocas tehu mame tri kontrolne sona preplatene poistovnou, takze zo zakona mame na ne narok a tiez su to take rozhodujuce tyzdne kedy najlepsie skontroluju, ze je vsetko oki 🙂 to posledne asi len skontroluje, ze je hlavkou dole a pripravene na porod aby mali istotu.
@lolinkamaminka Ahoj my sme otoceny zadockom dole..tiez nam blo povedane ze ak sa neotoci sekcia..ale podstatne je aby boli nasi drobci v poriadku.
Ahojte,ja mam termin 27. nov. Je to moje prve babo tak uz sa velmi tesiiime. Je tu niekto z Lipt. Mikulasa a okolia kto ma tiez termin v novembri?
@zvedava17p Moja mala min.tyzden 1542g a je to v norme myslim. Teda doktor na to nic zle nehovoril...
Ahojte baby, cely vikend som tu nebola, bola som v tej Skalici na jarmokoch, co som Vam pisala v piatok. Bolo super, len v sobotu som bola uz taka uchodene a usedena, ze ma bolel cely spodok brucha. Ale trhy ucel splnili, kupila som skoro vsetko co som chcela, takze na 90% uz mam nakupene vsetko. Kupila som si dve tehu nocne kosele, jednu podprsenku, este jednu dokupim. Treba mi este kupit vlozky - ozaj ake ste si kupovali vy? aku znacku? aby som nekupila nejake "nevhodne" a malemu mi treba uz len objednam matrac do postielky a "hniezdo" a uz bude mat aj on relativne vsetko.
Chcem sa vas baby spytat, aky matrac ste kupovali? ja som nasla molitan-kokos-molitan, je 13cm, Ale maju aj 2-vrstvove a 9cm, vobec neviem, aky je najvhodenjsi, poradte mi 🙂 A pocujte, kupovali ste v lekarni lieh na pupcek? Neviem, ci este aj to ist kupit....
Boze sa nam to teda poriadne krati...ja uz musim drobcovi len oprat vecicky, co som este teraz kupila a pozehlit co mam uz oprate, nachystam tasku, keby nieco a budem uz len pocitat tyzdne.... 😕
@veronika1417 ja osobne sa zase bojím že by som musela ísť na cisárky, tomu sa chcem vyhnúť obrovským oblúkom, aj ked je pôrod vyčerpávajúci a bolestivý, určite by som ho nemenila za cisárky, predsa len dieťatko hned vidíš, a je to neopísateľný pocit, ked sa už narodí, úľava, radosť eufória, skrátka niečo super, aspoň ja a aj manžel sme si narodenie nášho syna neskutočne užívali, naproti tomu cisársky je predsa len operácia, jazva sa hojí dlhšie, môžu nastať komplikácie, nevidíš dieťatko hned ale až na druhý deň, lebo väčšina z tých čo som sa rozprávala, tak 24h po cisárskom bolo desných strašné bolesti nielen v podbrušku ale väčšinou ich dosť bolela aj hlava, oči, bolo im na zvracanie a na druhý deň po operácii ťa stavajú na nohy.....čo asi z rozrezaným a zašitým bruchom nie je pohviem čo 😒 , takže ja mám osobne zase strach z tohto...pri normálnom pôrode je najdôležitejšie dobre dýchať, potom ani tie bolesti nie sú také strašne, takže ja som určite za normály pôrod a dúfam že tak budem aj robdiť
@zvedava17p
@kaia no ja som mala sekciu, neviem, aké je to rodiť prirodzene a ako bolí šitie, ale logicky to určite nebolí tak, ako rez po sekcii... Je to vyše 10cm rana v niekoľkých vrstvách, bolí to veľmi, jasné, dá sa to zvládnuť, ale raz je to operácia a také je aj zotavovanie. Najhoršie sú prvé dni ešte v pôrodnici, už keď sa žena "rozchodí", tak je to lepšie. Ono sa to zlepšuje citeľne zo dňa na deň, ale tak celkom fit som bola asi po mesiaci a aj to s tým, že na dotyk to bolelo stále ešte polroka, rýchly pohyb vylúčený... Takže ja by som sa do cs dobrovoľne určite nehrnula...
@veronika1417 Lajtman rodil aj mňa cisárom a bol úžasný! 🙂 Fakt super doktor 😉
@mysti ja mám matrac obyč.molitánový a malej sa na ňom dobre spinká 😉 A áno, lieh kúpiš v lekárni 60%tný, to treba na pupček na ošetrenie 😉 A vložky tiež v lekárni také obyčajné pôrodné, čo nemajú to lepenie zospodu.
@henrieta44 no presne to postavenie na nohy na druhý deň, to je fakt zaberák. 24h musíš ležať a potom sa máš postaviť, ja som si asi na 3x sadla, čo sa mi stále hlava krútila (rodila som v spinále), no a to brucho tak bolí, že ťa to ťahá dolu, ale musíš sa vystrieť a to je akože fakt bolesť 😖 A potom ideš do sprchy 😀 A nehovorím o tom, že dieťatko vidíš len vtedy, keď ti ho donesú, o chvíľu ti ho znova prídu zobrať... Máš kopec roboty sama so sebou... Nevládzeš k dieťatku ani vstávať... A tie noci 🙄 No fakt ja keby mám možnosť voľby, určite idem prirodzene 🙂
@lucka33 tak akože šitie po nástrihu nie je dvakrát príjemné, ale zase nie je to nič strašné čo by sa nedalo vydržať, ja som mala 9 štichov vnútri a sedem von, niektoré stehy boleli viac niektoré vôbec ale to hojenie bolo určite o 100% rýchlejšie ako pri sekcii, no a chodiť a sedieť som mohla hned, jasné že je to citlivé a bola som aj dossť opuchnutá, ale pri malo som na to hned zabudla, určite som sa z toho zotavila rýchlejšie ako keby som mala ísť sekciou

@veronika1417 😀 napodobne, aj ja musim uznat, ze som v poslednych mesiach pazravejsia a zjem aj to, co by som uz fakt nemusela 😅 ale objektivne - hlad je najvacsi nepriatel a uz nadranom sa budim s tym, ze mi zaludok kikirika...takze jem vzdy, ked mam chut a potrebu 🙂