icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417 Ja som doteraz vobec nerozmyslala nad porodom,ani som nepanikarila-povedala som si,zvladli ostatne,zvladnem aj ja...ale odkedy mi dr.povedal,ze babätko bude "o cosi" vacsie-zacinam mat obavy-ked nebudem mat sily na tlacenie a niekde sa zasekne...jaaaj boze,nemal mi radsej nic hovorit.Ja som fakt slabucka,mala by som zacat posilovat 😀

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417
@zvedava17p Ale pokial to porodnica zapoziciava,tak to je super!A nepotrebujes ani poistovnu-ktovie ako dlho sa tam bude na to cakat,i ked pisu ze do 14 dni to pridu naistalovat...ale to silno pochybujem...

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 ja som citala ze 30tt je tyzdnom kedy vznika nejaky nepomer teda, ze mozu nastat nejake rozdiely ale ze sa to vyrovna a jeden tyzdnik nie je tak vela 😉 nebojkaj sa este. Podla mna niektori tyzden postoji aj s vahou aj rastom a vyrovna sa to

monculik5
19. sep 2011

ahojte baby tak sobotnajšie nakupi v Polsu dopadli celkom v pohode a zvladla som to 🙂 nakupene asi všetko čo som chcela tak spokojnost 🙂 ale jedine čo ma štve nebola som v tom baby boo ☹ nejako som nestihala

veronika1417
19. sep 2011

@lianka7 vraj niektore zapoziciavaju ale nemam to overene, ci aj Nitrinska a ani podmienky neviem 😒 no ako poznam Nitriansku nemocnicu nic z toho nebude

lianka7
19. sep 2011

@veronika1417 Ano?No to by bolo idealne keby to tak bolo....nejako to musime zvladnut,prec s pochmurnymi myslienkami 😅

harper
19. sep 2011

@veronika1417 ahojte. ja som bola aj s malou v spolocnej a mm vo vseobecnej. minuly rok som nas vsetkych troch prehlasila do dovery a mm som uz len dala novu karticku, nech da na mzdove v praci zmenu poistovne. 😉 Potom som nas mohla v poistovni zaregistrovat ako rodinu a mozeme vyuzivat niektore ich vyhody.

veronika1417
19. sep 2011

@harper ja viem, ze je to jednoduche no on ani pocut 😒 ja ked som si menila len frflal, ze budu z toho problemy ale ziadne neboli vsetci lekari mali s Unionom zmluvy a vzdy ma vsade vysetrili. Skor ta jeho ma problemy, ved uz minuly rok lekari davali len obmedzeny pocet ukonov tak to uz co je??? 😠

zvedava17p
19. sep 2011

@lianka7
@veronika1417 aj ja sa zacinam bat porodu, ale mna hlavne znekludnilo to, co hovorili na predpriprave, co vsetko si ten drobec musi vytrpiet a co vsetko sa moze stat....moj synator je sice vacsi na svoj tyzden, ale zaroven az taky bucko nie je, na poradni v 30 tt mal len 1400 g, ale rozmerovo bol vacsi skoro o 2 tyzdne, hlavne nohy ma dlhokanske

@harper my s muzom tiez planujeme prehlasenie do dovery, tento tyzden to mame v plane poriesit

lianka7
19. sep 2011

@zvedava17p No ja neviem,ci je vahovo,alebo dlzkou vacsi...to som sa nedozvedela...uvidime,aky bude potom na dalsej poradni...

zvedava17p
19. sep 2011

@veronika1417
@lianka7 ale zaroven mi hovorili kamosky o sekcii skor negativne skusenosti, jedna, ze to bol pre nu najhorsi zazitok a ze nasledne liecenie bolo zdlhave a narocne a mam kamosku co prve rodila normalne a druhe sekciou a povedala, ze sekcia je ovela horsia, ze sa to ani neda porovnat s normalnym porodom....potom sa rozhodni 😠

dominka757
19. sep 2011

@abutkova no mam ho aj vnutri aj vonku... jeej dakujem za radu, som nevedela ze tu mame odbornicku 🙂

zvedava17p
19. sep 2011

@lianka7 ja som si tu vahu vydedukovala iba preto, ze ostatne tu pisete, ze v tom istom tt mali vase deticky vahu okolo 1800 g a viac, ale inak si myslim, ze je v norme 😉

dominka757
19. sep 2011

@janulkan dakujem za radu 🙂

kaia
19. sep 2011

@zvedava17p, ja tiez uvazujem, ze zmenim poistovnu na Doveru a budeme tam vsetci 😉. Nevies poradit aky je postup pri zmene?

kiribaby
19. sep 2011

@stefie ahoj, ani mne za posledne 2-3 tyzdne brusko vyrazne nepodrastlo a mm mi tiez vcera sam od seba vravel, ze som sa za posledny mesiac velmi nezvacsila...avsak ja priberam stale, mam +1,5kg za posledne 2 tyzdne 😅 No a babatko rastie zavratnou rychlostou, je to az neuveritelne (pre mna ako prvorodicku), ako intenzivne citim kazdy jeden pohyb!!! a tie silne kopance pod rebrami alebo stuchance v panvovej oblasti!!!
Zacinam sa trochu obavat toho, co pride o mesiac...uz teraz tie kila navyse davaju mojmu telu riadne zabrat 😔 Jednoznacne sa pripajam k tym, ktore uz chcu mat tehotenstvo za sebou 😝

zvedava17p
19. sep 2011

@kaia mne dokonca nejaka pani od nich volala na tel. cislo, ze sa to do 20. da aj cez telefon a ma mi tento tyzden volat a inak bud u nich priamo a myslim, ze aj cez net sa da

janulkan
19. sep 2011

@abutkova ak nieco v mojom prislevku vyznelo, ze lekarnici su menej vzdelany ohladne liekov alebo nieco podobne, tak sa ospravedlnujem 🙂 to bola reakcia na to, ze sa treba poradit s lekarom, aby vedela od koho ta rada je.

kaia
19. sep 2011

@zvedava17p, dakujem, pouvazujem 🙂

veronika1417
19. sep 2011

@kiribaby ja som zase s vahou stala vyse mesiaca a teraz znova sup ani neviem ako 2kg hore 😲 no brutal a to sa mi stane vzdy potom ako absolvujem poradnu 😉 hned potom priberiem a potom sa chvilku drzim. Ja sa len obavam kolko to bude do konca lebo mne chut jest rastie aj ked zaludok by mal byt mensi ked Meli do neho kope a tlaci sa 😀 ja napriklad rano som taka hladna az sa mi zatmieva pred ocami a jeden roztek mi nestaci co kedysi veru stacilo teraz potrebujem dva a hned sa mi ziada sladke ☹ viem ze je to aj pazrvost ale co mm robit? tazko sa mi obmedzuje do kelu! 😠 sa hnevam sama na seba ale potom vyhladnem a som tam kde predtym 😀

veronika1417
19. sep 2011

@zvedava17p ja ked ma operovali na slepak tak mi doktori povedali, ze slepak boli viac ako cisarsky lebo je tam zasah do vnutornostli lez pri cisarskom sa len porusi sval, na vrchu koza a sval maternice tak neviem teda mna slepak celkom bolel 😲

dianka3
19. sep 2011

@lolinkamaminka no aj ja som si pozrela to video kde to dr pretaca a vyzeralo to divne 😲 😲 😕 fuuu to vypadalo ako keby ho tam pucil,ledva som sa nato pozerala ale hlavne ze do toho pustili pohodovu muzicku. Och mam kontrolne sono cca o 3 tyzdne teda ak vydrzim a neporodim predcasne lebo mam skrateny krcok a hroziaci predcasny porod,dufam ze sa mala spameta a otoci sa sama 😅 a ty kedy ides na sono? lebo tie matky co su ich babetka dople zadockami daju este raz na sono

zvedava17p
19. sep 2011

@veronika1417 ved uvidime, ja urobim to co bude pre drobca naj a to sa ukaze az v den D 😀 ...ale uz sa to blizi 🙂

veronika1417
19. sep 2011

@zvedava17p ved to!!! 😀 my dve to mame tak natesno, ze sa tam urcite stretneme 😀 a chces byt v NR? lebo mne sa kazdy cuduje, ze to neriesim inde tak ale ja som brala, ze je to vsade rovnake.

dianka3
19. sep 2011

@veronika1417 Och,tak to si ma nepotesila 😒 mne zase na poradni sestricka vravela ze keby je dietatko priecne tak mi ho pretocia ale o zadocku sa nezmienila cize nie, potom dodala ze sak ak by bolo dole zadkom tak by ste sli na cisarsky,noaco budete to mat hned za sebou 🙄 No tak tymi slovami ma nasrala ,pretoze ja to nechcem mat za sebou chcem prirodzene rodit, 🙄 iem aka je to bolest ale tak radsej si vytrpim tam par hodiniek ako cele mesiace chodit od bolesti pretoze ked ti urobia cs tak vnutorne stehy sa hoja velmi dlho a bolesti pretrvavaju aj mesiace a to nechcem. A inac vydela som to vydeo och, take cudne, neviem ci by som do toho sla.
A tvoja malinka je tak ako ma byt?

lolinkamaminka
19. sep 2011

@veronika1417 Dakujem za podporu 😉 hadam to teda ta moja nezbednica este stihne, lebo aj ona sa vdelijako vytrca a otaca, dakedy to vyzera ako by chcela z bruska utiect 😀

zvedava17p
19. sep 2011

@veronika1417 ked ja ziadneho doktora az tak nepoznam, ze by som chcela u neho a tak neviem ci by som bola kludnejsia keby som mala vybavene inde....potom sa mi to zda v NR naj, mam tu vsetkych, pridu ma skor pozriet a neviem ani ci tu si budem vybavovat porodnika....verim, ze vsetko dobre dopadne....takzeeee, je dost realne, ze sa tam stretneme 😀

kaia
19. sep 2011

Myslim, ze hojenie sekcie a hojenie po normalnom porode je relativne 😒. Kazdy ma iny priebeh hojenia a niekomu sa moze po sekcii ovela rychlejsie zregenerovat telo ako po normalnom porode 😝. Ja som napriklad cele sestonedelie chodila 2 x do tyzdna k porodnikovi, pretoze sa mi potrhali stehy, v nemocnici som chytila nejakeho stafilokoka a vyzeralo to tak, ze ma budu opat hospitalizovat a sit nanovo (s tym, ze babatko malo ostat doma) 😕. Tak som vysvetlila lekarovi, ze ziadne take, nakoniec sa to nejako same scelilo, ale nerada by som si to zopakovala 😠 😠 😠 .
Tymto nechcem nikoho strasit, ale z tej sekcie by som zase strach nemala 😉

veronika1417
19. sep 2011

@dianka3 tak to nechapem nie aby Ta podporovala, ze v dnesnej dobe si natolko uvedomela, ze napriek tomu ze operacie frcia ako na beziacom pase Ty chces prezit porod prirodzene ale este Ti bude rozpravat, ze to budes mat hned za sebou??? 😖 kokos to je pristup! Ja obdivujem baby, ktore sa dokazu vsetkemu postavit tvarou tvar a takto rozhodne povedat, ze to zvladnu a chcu rodit prirodzene aj ked je to vlastne vsetko prirodzeny jav ktoreho by sme sa nemali az tak velmi bat lebo priroda to zariadi 😉 horsie je ked su na to vazne zdravotne problemy vtedy to chapem ale aj strach vie byt velmi silny motivator 😀 predstava, ze si zaspinkam a bez bolesti sa zobudim a bude pri mne malinka je super a bodaj by sa to tak dalo 😉 ale stale lekari stoja za tym, ze nie je nad prirodzeny porord a asi vedia preco to tvrdia

lolinkamaminka
19. sep 2011

@dianka3 no zatial mi doktor ziadne dalsie sono nenaordinoval, naposledy som mala v 30tt, kde mi vlastne povedali ze babo je pozdlzne a teraz mam poradnu az 4.10. a to idem na CTG. Takze neviem, skusim sa na to potom doktora spytat, teda keby sa dovtedy mala neotocila tak ako ma. Velmi by ma mrzelo keby som musela ist na sekciu, ved mi to aj donedavna hrozilo nakolko som mala nizko placentu, ale uz sa to upravilo tak som v nadeji ze sekcia teda nebude musiet byt... 😒