icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

janica81
15. okt 2010

Ahojte babule,

čo robite ked Vase babiky boli brusko?? Nas uz druhy den, neplace vemi, ale neda jej spinkat, len sa puci, tlaci......cela je cervena....chudatko moje...... ☹
kakame uplne zltu stolicu...to by malo byt ok,nie?

gumimaci
15. okt 2010

@petulka_ ano to je ono, z toho druheho sa neda spravit kresielko, takze to moc nevyuzijete ked zacne sediet si myslim... 😕

petulka_
15. okt 2010

@janica81 aj nas maly to robil a nevedela som, co mu je, tak som mu na skusku dala infacol a teraz uz je v pohode a je kludny 😉 davam mu to pred papanim jednu kvapku..ale len dva krat denne..

kitchima
15. okt 2010

@agentkak no, popravde, moc si na stravu pozor nedavam. snazim sa ale papat vsetko s mierou. a malu tiez pobolkava brusko, ale myslim, ze mojou stravou to nie je.

@ellisabet zaujimavo to vyzera 😕 nas objednali prvykrat na sono noziciek az na 26.10. to bude mat uz mesiac aj 20 dni zda sa mi to neskoro...

inak baby uz ste krstili niektora? dajte nejaky tip na tortu a oblecko pre babo dievcatko 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
kitchima
15. okt 2010

@stvura my budeme krstit az 21.novembra, to uz v perinke nebude. a moj drobec tiez mal oblek, ale s motylikom 😀 ale mal to na sebe iba raz a visi stale v skrini 😝 ozaj, mozno blba otazka, ale musi mat mala aj krstnych rodicov ak chcem krstit? lebo ja nemam mat koho. s fararom som este nehovorila

agentkak
15. okt 2010

@kitchima ja sa praveže omedzujem v strave lebo mam v hlave že ked niečo zjem ze hned to urobi zle aj malemu...a popravde určite mi chyba kopa vitaminov....a maleho bolieva dost často bruško tak preto som opatrna..ale tiez som počula vraj to nezvykne ta strava (okrem naduvavych jedal) robit až take problemy to skor plyny...

jasne uz mame okrstene 😉 ty budeš krstit v TT??

@panki čo je to za antikoncepciu prosim ta ?? 😕

kitchima
15. okt 2010

@agentkak juj, aky ste sikovni. 🙂 ja musim s krstom cakat, kym sa nam vrati tatino domov. nech nezmeska uplne vsetko 😝 a nie, v Leopoldove, mame tam uz "svojho" pana farara 🙂 ano, najskor moze naduvat strava, ale to by si musela toho vela spapat

kitchima
15. okt 2010

@adrianai ahoj, takych grckani, ze to az cez nostek islo som si teda uzila 😀 este pri syncekovi, bezne to robil, tak 3x do tyzdna, lebo bol velmi pazravucky. tahal, kym bolo co, aj ked uz to nemalo kam ist 😉

medyna
15. okt 2010

@sjusiquatro
@panki no tak tu odsavacku uz mame za sebou. Bolo to fakt uuuuplne v pohode, Natalka ani nemukla, len ked sme jej prilozili tu hadicku alebo nadstavec, ci co to je, ku nosiku, tak trosku vyvalila ocka, ze co to je. Ale ani slzicka nevysla.... 😀 Az potom, ked zistila, ze ocik odisiel a zostala so mnou sama doma (to mi tak komunikujeme, ona place a ja jej spievam, ked uz nic ine nepomaha) .

stvura
Odpoveď bola odstránená
kitchima
15. okt 2010

@stvura ale ja nemam ani tu 😅

panki
15. okt 2010

@agentkak je to bud krem (ten som ale nevyskúšala) alebo také malé čípky, ktore sa zavedú dovnútra a pôsobia spermicídne, je to nehormonálne a mne to max. vyhovuje. Ja totiž tiež nie som moc na antikoncepciu. je to spoľahlivé na 99% samozrjmr pri sprvnom používani. kuk www. pharmatex.sk

mi krstíme zajtra 🙂 obliekam jej takú krstovú súpravu (dupačky, kabátik) a do perinky - inak stále špekulujem, sa bojím aby jej nebola zima
a takúto tortu jej dala babka upiecť

anetaadam
15. okt 2010

@klaudia85 My ked sme išli z pôrodnice už sme mali odpadnuty ten pahyľ na pupčeku

janica81
15. okt 2010

@petulka_ to je volne predajne? ci mu predpisala doktorka?

petulka_
15. okt 2010

@panki ta torta je nadherna 😉

petulka_
15. okt 2010

@janica81 u nas v porodnici toho bolo vela a davali to zadarmo..myslim, ze to je volne predajne, kedze si to mohli zobrat vsetky mamicky...

lunana
15. okt 2010

My sme tiež už krstili, minulú nedeľu
A toto sme mali oblečené, keďže som nechcela nič kupovať, tak som dala to, čo sme mali kúpené 😔

klaudia85
15. okt 2010

@gumimaci
@anetaadam
@petulka_ ďakujem vám, dúfam už čím skôr odpadne, lebo fakt som z toho už zúfalá, potieram riadne liehom pri každom prebalovaní, ale som to nejak moc nepovyťahovala, tak skúsim ešte viac. Držte palce. Ja to tam už nechcéééém!!!!

janica81
15. okt 2010

@anetaadam chvalabohu aj my...nam to odpadlo uz na tretí den...uz len osetrujem chrasticku co sa tam spravi tak raz za dva dni...a vyplavim ju liehom... 🙂

luciaj
15. okt 2010

my budeme krstit 6.novembra ... u nas oblecenie do krstu kupuje krstna mama a urcite to bude tradicne oblecenie, perinka, kosielka a tak, aj pri dcere sme tak mali 🙂

baby z BA, neviete mi poradit cukraren, kde by mi urobili taku krasnnu tortu ako ma panki???

nam pupik uz tiez odpadol, len tu chrasticku osetrujem liehom.

@panki naaadherna torta🙂

@kitchima no podla mna bez krstnych rodicov nemozno krstit .. no ale dnesna modernejsia cirkev mozno akceptuje aj to.

inac dostali sme na matrike pozvanku na civilne privitanie novorodenca do zivota, pojdete na nieco take?

ja sa s jedlom tiez velmi neobmedzujem, akurat nejem strukoviny zatial a kapustu, inac takmer vsetko, lebo podla vsetkeho strava az tak na travenie babatka neposobi.

luciaj
15. okt 2010

lehatko odporucam aj ja, moj maly tam je takmer cely den, lebo v spalni v postielke nechce byt sam, tak ho mam v tej izbe, kde aktualne som v lehatku. a je mu tam dobre, lebo je mierne zvyseny, takze ani problem s palenim zahy nema. my mame este po dcerke zn. ZEKIWA, neviem, ci este je na trhu v predaji ale ma vela roznych poloh az po sedenie a je tam aj hrazdicka s hrackami, ale to az na neskor, ked ich zacne vnimat a nacahovat sa za nimi.

luciaj
15. okt 2010

ja som tiez rodila normalne a bez epi, jednu pracovnu dobu, 8 hodin 🙂 prvy porod som mala sekciu, lebo mala bola KP a aj ked som chcela rodit normalne, mala kratky pupocnik tak nezostupovala dole, tak nakoniec bola sekcia. ale tentokrat sa mi podarilo vaginalne a som za to nesmierne rada, lebo rekonvalescencia po sekcii bola neporovnateln dlhsia a narocnejsia ako po vaginalnom porode. teraz som bola po par dnoch fit a po sekcii som sa spamatavala aj viac ako mesiac 😒 ked pocujem, ze niektore baby chcu skciu, teda hlavne prvorodicky, tak nechapem, ale ony nevedia, co ich caka ...

sjusiquatro
15. okt 2010

@janica81 ahoj aj moj dnes sa dako spucal cely bol cerveny som nevedela ci brusko boli ci tlaci a sa mu neda vykakat....a ked som kukla potom do plienky tak tam bola len taka frcka...my mame na brusko sab simplex...dufam ze nie je zapeceny.. 😒

sjusiquatro
15. okt 2010

@medyna tak super ze to islo hladko....aj si pred tým kvapla ten roztok??a vytiahlo pekne vsetky sopliky??

kitchima
15. okt 2010

baby, ja chcem takuto torticku dat, len v ruzovom 😉

kitchima
15. okt 2010

@luciaj ja myslim, ze pri krste ide o zmitie dedicneho hriechu z dietatka a nie o to, ci mu bude mat kto kupit retiazku k . svätemu prijimaniu... ja naozaj nemam nikoho, kto by siel za krstnu mamu a nemyslim, ze preto nemoze byt moje dieta okrstene a prijate do cirkvi, ale ved porozpravam sa s panom fararom a uvidim

sjusiquatro
15. okt 2010

my mame 24.10 krst....

sjusiquatro
15. okt 2010

baby pouzivate niekora plienky huggies economy dnes som ich kupila maju v akcii v tescu tak som zvedava dufam ze budu dobre.....

estterka
15. okt 2010

@agentkak to vazne si pocula,ze ta tycinka bludi po tele?no sila..
@danulka3 vobec nic mi zatial k tomu nepoveddali,mame ist este jednej lekarke v utorok sa ukazat. a ona to nema z toho,ze sa rozculuje..ona sa natahuje stale,ale strasne..mama vravela,ked tu bolas,ze tak isto som sa aj ja natahovala a aj pruh som mala..ale vravela,ze v tej dobe mincu vyvarala a s tym to nejak fixovala a zatlacala dnu 😒
@medyna moze sa pouzivat ta odsavacka od zaciatku,len jej naprv kvapni nieco do nosteka,nech sa to trochu "rozpusti".ja som najprv pouzivala taku,co sa taha ustami,lebo som si myslela,ze zbytocne tu na vysavac,ked nema vyslovene sopliky a vrestala mi..pri tomto ani len nemukne .
@gumimaci a vydrzi ti v tom lehatku?mne chvilku,ked ju tam dam,tak pozera okolo seba ale aj tak sa pochvilke rozplace a chce ist na ruky.. 😠
@panki krasna je ta torta🙂)